Σειρά τροφής Royal Canin

αυστηρη μανουλα!:P:P:lol::lol:

ετσι νομιζω κι εγω..στην ελεγα για καθε μερα..μετα εγινα αυστηρη!:cool::redface::lol: μεχρι τωρα του εδινα gourmet gold ή perle..ειπα να δοκιμασω και τα rc.. αν και δεν ειναι πολυ φθηνα και δεν ξερω αν με παιρνει να του δινω τετοια συνεχεια..:redface::redface::/:
Πολύ αυστηρή η Γιούλη...:lol::lol:ρώτα και εμας που τρώμε 2 κονσερβάκια την ημέρα ο καθένας και κροκέτες για συμπλήρωμα...τους έχω βρεί κάτι καταπληκτικές κονσερβούλες με σκέτο ψάρι μέσα σε ζελέ χωρίς κανένα συντηρητικό και τις τσακίζουν...την gourmet gold,perle ούτε να την μυρίσουν δεν θέλουν..την diamond την ψιλοθέλουν...αν τους αφήσω μόνο με κροκέτες θα φάνε εμένα απο τις φωνές...:lol::lol::lol:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλησπερα κ χρονια πολλα..πριν απο 1,5 μηνα περιπου στειρωσα το γατο μου κ ο κτηνιατρος με συμβουλεψε πως ο σπυρος θα πρεπει απο δω κ περα να πινει μονο εμφυαλομενο νερο κ να τρεφεται αποκλειστικα κ μονο με τροφη της royal canin(αυτη μονο ειχε αυτη εδωσε..)την οποια εδω στο ρεθυμνο μου την εδωσε 16ευρω το 1,5 κιλο..το θεμα ειναι οτι επειδη τωρα τις γιορτες εφυγα εκτος πολης κ δεν ηταν εφικτο να παρω το σπυρο μαζι μου,τον πηγα σε ειδικη πανσιον για γατες την οποια εχουν ενα ζευγαρι αγγλων κ ακρως φιλοζωων οι οποιοι βεβαια ειναι υπερ της στειρωσης..βεβαια μαζι μου κουβαλουσα την τροφη κ οταν τους ειπα οτι την εφερα υστερα απο εντολες του κτηνιατρου με κοιτουσαν με απορια λεγοντας μου οτι εχουν περασει εκατονταδες γατες απο τα χερια τους, κ οι ιδιοι ιδιοκτητες αρκετων,κ τροφες τετοιου ειδους για το ουροποιητικο δινουμε μονο οταν υπαρξει προβλημα κ ενω δεν κατουραει κανονικα ή υπαρχει αιμα κατα την ουρηση..αφου τον παρακολουθησαν την πρωτη μερα ειδαν οτι η ποσοτητα ουρων του ηταν φυσιολογικη οπως ουτε ζοριζοταν.συνοψιζοντας μου ειπαν οτι αυτου του ειδους τις τροφες δεν ενδεικνειται να τις δινουμε πανω απο ενα χρονικο διαστημα,οπως κ οτι για να μου δωσει αυτη κ τελος δειχνει οτι ηθελε να βγαλει χρηματακ βεβαια αυτο που τους εκαανε εντυπωση ηταν οτι δεν γνωριζαν το συγκεκριμονε κτηνιατρο ενω ειχαν λιστα με τους αλλους εδω στο ρεθυμνο..στις γιορτες του διναν κανονικη τροφη κ δεν παρατηρησαν καποιο προβλημα,οπως ουτε εγω ειδα σημερα που τον πηρα σημερα..εχω διχαστει κ δε ξερω τι να ακολουθησω..οποιος μπορει να με βοηθησει θα ημουν ευγνωμων...:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Είναι ένα θέμα πολύ περίεργο... και εγώ ακόμα δεν έχω βγάλει συμπέρασμα...
ΓΙα το νερό θα σου πώ ότι είναι υπερβολικό το εμφιαλωμένο, εφόσον το πόσιμο σας πίνετε.

Για την ειδική τροφή τώρα,
Το να φράξει ή όχι ένας γάτος είναι θέμα οργανισμού, και προδιάθεσης. Εαν την έχει, ότι τροφή και να δώσεις θα φράξει κάποια στιγμή. Αν δεν έχει προδιάθεση, το βάρος του είναι κανονικό, και κινείτε παίζει κλπ, και με απλή φτηνή τροφή μπορεί και να μην φράξει (βλ αδέσποτα στειρωμένα- είχα έναν έφτασε 7 χρονών και τελικά πήγε απο φόλα)

Εαν φράξει ένας γάτος, σίγουρα οι ειδικές τροφές (και η θεραπεία με φάρμακα) βελτιώνουν και βοηθάνε, αυτό είναι γεγονός.

Το θέμα είναι το παίζεις με την γάτα σου και δεν της δίνεις καλή τροφή, ? γιατί μπορεί να έχει προδιάθεση, μπορεί και όχι...

το ερωτημα ειναι αν μπορω να ξερω ποση προδιαθεση εχει ο συγκεκριμενος στειρωμενος γατος σε αποφραξη ουρηθρας...δεν θελω ουτε να το σκεφτομαι πως θα συμβει..το σιγουρο ειναι πως πρεπει να καταναλωνει ελαχιστο μαγνησιο και δεν ξερω τι αλλο..σκοπος ειναι να μην φτασουμε στην αποφραξη και εχουμε δραματα
αλλα αν ας πουμε παιζει ρολο η ρατσα..πως θα το μαθω εγω;
νερο; αν πινει κυθηριωτικο λχ δεν τον βλεπω καλα!εχει ιδιαιτερως πολλα αλατα!

Δεν μπορούμε να το ξερουμε, ούτε μπορούμε να είμαστε ποτέ σίγουροι, ότι με την καλύτερη ειδική τροφή δεν θα φράξει.
Κοιτάμε να μην είναι υπέρβαρος, να κινείτε γενικότερα, να τρώει μια καλή τροφή, και έχουμε και το νού μας να μην πηγαίνει τουαλέτα, κάθετε ώρα και δεν κάνει τίποτα....τότε βαράμε συναγερμό, για γιατρό και αντιβίωση.:redface:

Δεν μπορούμε να το ξερουμε, ούτε μπορούμε να είμαστε ποτέ σίγουροι, ότι με την καλύτερη ειδική τροφή δεν θα φράξει.
Κοιτάμε να μην είναι υπέρβαρος, να κινείτε γενικότερα, να τρώει μια καλή τροφή, και έχουμε και το νού μας να μην πηγαίνει τουαλέτα, κάθετε ώρα και δεν κάνει τίποτα....τότε βαράμε συναγερμό, για γιατρό και αντιβίωση.:redface:

δυστυχως ετσι ειναι..τα λεει και το cat owners home veterinarian handbook
θα δω και τι αλλο προαπαιτειται απο μερους μας

Δεν ειμαι 100% σιγουρος που το διαβασα,αλλα πιστευω πως ηταν στο site του AAFCO.
Ελεγε λοιπον πως δεν υπαρχει τροφη που να ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙ προβληματα υγειας κ οτι αυτο ειναι καθαρο marketing.
Ισως αυτο να γινεται κ με τις τροφες για στειρωμενα μιας κ εχουμε αναφορες πως γατες/γατοι που ετρωγαν ''ειδικη'' τροφη επαθαν ουρολιθιαση.
:hmm:

Δεν ειμαι 100% σιγουρος που το διαβασα,αλλα πιστευω πως ηταν στο site του AAFCO.
Ελεγε λοιπον πως δεν υπαρχει τροφη που να ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙ προβληματα υγειας κ οτι αυτο ειναι καθαρο marketing.
Ισως αυτο να γινεται κ με τις τροφες για στειρωμενα μιας κ εχουμε αναφορες πως γατες/γατοι που ετρωγαν ''ειδικη'' τροφη επαθαν ουρολιθιαση.
:hmm:

Θα μ' ενδιέφερε να δω αυτό το λινκ.
Έχω μπερδευτεί αρκετά μ' αυτά που ακούγονται για το θέμα. Υπάρχει καμιά στατιστική που να δείχνει π.χ. ότι η πάθηση είναι συχνότερη στα γατιά που δεν τρώνε ειδική τροφή; Ή πάμε με υποθέσεις και τις διαβεβαιώσεις των εταιριών;

Όσο για το γάτο της Μαρίνας, έχω την εντύπωση ότι ο γιατρός τής έδωσε τροφή από την κτηνιατρική σειρά. :hmm:Μπορείς να μας γράψεις τι λέει στη συσκευασία;

Θα μ' ενδιέφερε να δω αυτό το λινκ.
Τρωω κ το ψαχνω...:D

Εγώ αυτό βρήκα.. αλλά πρόχειρα δεν είδα να λέει τίποτα για το θέμα μας...:hmm:
https://aafco.org/Portals/0/Public/Q-AND-A-REGARDING-PETFOODREGS.PDF

ας φάει και ο Νίκος, είμαι περίεργη και εγώ, να το διαβάζω απο σοβαρή πηγή, και όχι μόνο απο λόγια Κτηνιάτρων.

λοιπον η τροφη ειναι η εξης της royal canin:urinary s/o,feline,veterinary diet..

Αυτή είναι;
https://www.royalcanin.us/products/productdetail.aspx?ID=107

Λέει ότι κάνει και για πρόληψη, αλλά φαίνεται να απευθύνεται κυρίως σε γατιά που έχουν ήδη πρόβλημα.:hmm:

Αυτή είναι;
https://www.royalcanin.us/products/productdetail.aspx?ID=107

Λέει ότι κάνει και για πρόληψη, αλλά φαίνεται να απευθύνεται κυρίως σε γατιά που έχουν ήδη πρόβλημα.:hmm:

Την χρησιμοποιούν πάντως για γατια με πρόβλημα, για πρόληψη δεν ξέρω αν κάνει η τιμή της πάντως είναι απαγορευτική για γενική και συνεχή χρήση, είναι η κτηνιατρική σειρά.:/:

ναι..αυτη ακριβως ειναι..παντως ο γατος μου ειναι 10 μηνων κ ζυγιζει 4 κιλα,που για γατος που περιφερετει μονο μεσα στο σπιτι ο κτηνιατρος μου ειχε πει πως ειναι κ λιγα..ολη την ωρα τρεχει πανω κατω κ ειναι γενικα πολυ δραστηριος..σας ευχαριστω που ψαχνετε μαζι με εμενα..προς το παρον ξεκινησα με συμβατικη τροφη κ παρακολουθω οταν παει στη λεκανη για το αν ζοριζεται ή οχι κ μεχρι τωρα μια χαρα...οσο αναφορα το νερο το καταλαβαινω γιατι κ εδω δεν πινεται ουτε απο ανθρωπο..:down:

Δεν ηταν στο site του AAFCO αλλα στου FDA.

Εχω ξεσκονισει απο το μεσημερι ολα τα αρθρα κ δεν μπορω να το βρω γμτ!!!:mad:

Royal Canin Vs Veterinary Royal Canin;

Καλημέρα,

Ποιά είναι η διαφορά από άποψης ποιότητας/θρεπτικής αξίας μεταξύ Royal Canin Vs Veterinary Royal Canin? Είχα ξεκινήσει τον μικρό με RC whinning και αφού περάσαμε σε 1-2 μάρκες που δεν τις άγγιξε ή της βαρέθηκε του ξαναπήρα RC αλλά Growth.

Χθές σ' ένα pet shop που πήγαμε να του πάρουμε δεν τα είχε και μας έδωσαν RC kitten 36. Είναι λέει τα ίδια και δεν φέρνει τ' άλλα. Στην συνέχεια πρόσεξα οτι τα RC Growth (και τα whinning) γράφουν Veterinary και τα έπερνα από την κλινική με τα ιατρικά φάρμακα. :confused::confused:

Ξέρει κανείς τις διαφορές, αν υπάρχουν?? Τα RC Growth του αρέσουν και του τα συνδιάζω που και που με gourmet κονσερβούλα και μαγειρευτό (κυρίως κρέας)... τα RC kitten 36 δεν του τα έδωσα ακόμα οπότε δεν ξέρω αν θα τα φάει!!! :hmm::hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Eγω δεν βλεπω διαφορα.
Ισα ισα που καποιες κτηνιατρικες της RC εχουν πρωτο συστατικο καλαμποκι (πραγμα ανεπιθύμητο) ενω η απλη αντιστοιχη σειρα εχει κρεας.Κλασικα glutens κ σογια βρισκονται στην λιστα με τα συστατικα.
Πρεπει να εχουν κ μεγαλη διαφορα στην τιμη σωστα? Ποσο αγοραζεις αν επιτρέπεται?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Eγω δεν βλεπω διαφορα.
Ισα ισα που καποιες κτηνιατρικες της RC εχουν πρωτο συστατικο καλαμποκι (πραγμα ανεπιθύμητο) ενω η απλη αντιστοιχη σειρα εχει κρεας.Κλασικα glutens κ σογια βρισκονται στην λιστα με τα συστατικα.
Πρεπει να εχουν κ μεγαλη διαφορα στην τιμη σωστα? Ποσο αγοραζεις αν επιτρέπεται?

Δεν είχα ιδέα για το καλαμπόκι!!! Αν θυμάμαι καλά την Growth 400gr την πήρα 4,5ευρώ και την Kitten 36 πάλι 400gr 3,7ευρώ. Δεν βρήκα μεγάλα σακουλάκια, θέλω να το ψάξω και σε super markets μήπως είναι πιο φθηνά. Αλλά βασικά θέλω να καταλήξω σε μία κύρια τροφή για να μην του αλλάζω καθε λίγο ανάλογα με το τι βρίσκω.. φοβάμαι μήπως έτσι με το μπλέξιμο δεν τρέφεται καλά το θηριάκη μου!!! :)

Απάντηση: Royal Canin Vs Veterinary Royal Canin;

Eγω ,αφου τα σκας που τα σκας , θα σου προτεινα να κοιταξεις κατι σε Orijen,Acana,Arden Grange(χωρις σιτηρα οι δυο πρωτες).
Πολυ καλυτερες κατα την γνωμη μου.:)

Σε super market η καλυτερη που θα βρεις για γατα ειναι η Purina ONE kitten μιας κ θες για γατι.Και παλι ειναι γεματη καλαμποκι κ γλουτενη.Πφφ...:/:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back