Σειρά τροφής Royal Canin

Απάντηση: Royal canin babycat 34

Ναι υπαρχει σε μους παλι με το ονομα babycat για γατακια μεχρι τεσσαρων μηνων,και σε κομματακια (φακελακι) με ονομασια Kitten για γατακια απο τεσσαρων μηνων και ανω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστώ πολύ:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:happy::happy::happy::happy::happy::happy::happy:

Και εγω αυτη χρησιμοποιησα για την μεγαλη μου πρωτα...και τωρα για το 2ο μωρο μου..! Βεβαια οι τροφες ειναι υποκειμενικες εδω μεσα γιατι ο καθενας μας χρισημοποιει και καποια αλλη...αλλα απο την προσωπικη μου εμπειρια θεωρω οτι ειναι απο τις καλυτερες τροφες!! :)

Καλησπέρα,
πριν 2 εβδομάδες βρήκα ένα αρρωστο γατάκι έξω από το σπίτι μου. Έκανε διάρροιες, δεν έτρωγε παρά ελάχιστα και από ενεργητικότητα μηδέν, καθόταν σε μια γωνιά στη ζέστη και δεν έκανε τίποτα τις πρώτες μέρες. Το πήγα στον κτηνίατρο, ο οποίος διέγνωσε πρόβλημα τύπου γαστρεντερίτιδα κι αφού χθές έκανε και την δεύτερη δόση αντιβιοτικού τώρα τα "υπολείμματά" του είναι μια χαρά. Ο γιατρός μου συνέστησε να του δίνω royal canin ειδική για τα γαστρεντερικά προβλήματα και μου είπε ότι μπορώ να της την δίνω μέχρι να τελειώσει. Συγκεκριμένα 30 με 40 γραμμάρια την ημέρα που σημαίνει διάρκεια γύρω στον 1μιση μήνα και τίποτα άλλο παρά μόνο λίγο βραστό κοτόπουλο. Οι ενστάσεις μου είναι οι εξής:
1) Πίσω στις οδηγίες λέει να της δίνεται μετά από συμβουλή γιατρού 1 με δύο εβδομάδες και να την σταματήσει όταν γίνει καλά.
-> Το ότι μου είπε να της δίνω για τόσο καιρό εντάξει μπορεί να χρειάζεται κι ας σταμάτησαν οι διάρροιες, γιατρός είναι ξέρει! Αλλά 30 με 40 γραμμάρια την ημέρα μόνο και λίγο κοτόπουλο? Λίγο δεν είναι??? Το γατάκι είναι περίπου 3 με 4 μηνών και γύρω στο 1 κιλό.
2) Στα συσταστικά λέει animal digest, animal fats, maize gluten, wheat gluten, soya oil...
->Μερικά από αυτά είναι απαγορευτικά για την γάτα ή κάνω λάθος???
Πείτε μου την γνώμη σας γιατί θέλω να το βοηθήσω να γίνει καλά κι όχι το αντίθετο!!!!
Ευχαριστω πολύ εκ των προτέρων!!!

Απάντηση: Royal Canin Veterinary diet Gastro Intestinal

Δεν είναι απαραίτητο να της δίνεις ακριβώς όσο σου είπε ο κτηνίατρος. Δίνε της να τρώει όσο θέλει, μικρό είναι ακόμα! Από συστατικά όπως καταλαβαίνεις δεν περιέχει τα καλύτερα. Εγώ δεν θα την άλλαζα την τροφή μέχρι να τελειώσει γιατί οι συχνές αλλαγές τροφής μπορούν να προκαλέσουν διάρροια.

Βασικά παρατήρησα ότι με τα 60 γραμμάρια την μέρα και λίγο κοτόπουλο που της βάζω όταν εμείς κοιμόμαστε είναι εντάξει...θα το πω και στον γιατρό αύριο που θα πάω για να την τσεκάρει κι αν του αρέσει!!!!:P

https://www.forbes.com/sites/marcbabej/2013/05/29/dog-food-made-from-feathers-a-win-win-for-royal-canin/

περίληψη: Η RC ανακοινώνει περήφανα οτι αντικαθιστά την πρωτεΐνη απο το κρέας πουλερικών με πρωτεΐνη που προέρχεται από φτερά πουλερικών κ σκουλήκια!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η Βιοχημεία κάνει θαύματα. Σπάζουν ωραία και καλά τις δομές στα φτερά και πούπουλα και στα σκουλήκια, παίρνουν τα αμινοξέα, κάνουν την πρωτεΐνη και βουαλά!

Ακούγεται αηδιαστικό, αλλά επί της ουσίας δεν έχει σοβαρή διαφορά με τις μέχρι τώρα χρησιμοποιούμενες πρώτες ύλες: η διαδικασία είναι ακριβώς η ίδια.

Άσε που στο θέμα sustainability (ας το μεταφράσουμε ως "αειφόρο ανάπτυξη") έχει δίκιο: πού να βρεις πηγή πρωτεΐνης για τόσα ζώα και ανθρώπους, με παράλληλη ανάγκη για μαζική παραγωγή, χαμηλό κόστος και σταθερή κατά το δυνατόν ποιότητα; Ο υπερπληθυσμός είναι εδώ και η ανάγκη να τραφεί αυτός, αναγκάζει τους επιστήμονες τροφίμων να στραφούν σε μονοπάτια καινούρια και αμφιλεγόμενα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Aλήθεια.Εξάλλου η εντομοφαγία είναι στα σκαριά για όλους εμάς που δε κατέχουμε το άθλημα.

Άσχετο με το παραπάνω πάντως, σκεφτόμουν, μόνο εμείς οι γατογονείς έχουμε τόσο κόλλημα με τις τροφές ή το παθαίνουν κι άλλοι ?

Θα ήθελα να ενημερώσω ότι τα μηνύματα τα οποία αφορούσαν το εάν πρέπει οι γάτες να τρώνε έντομα κ.λπ. μεταφέρθηκαν στο σχετικό θέμα Κάνει η γάτα μου να φάει....;. :)

Ξέρει κανεις αν η Royal Hair and Skin απευθύνεται σε στειρωμένα η οχι;
Θελω μια τροφή σχετική γιατι μαδάμε πολυ αλλα ταυτόχρονα να ειναι και για στειρωμένα..
(Είμαστε σε applause τωρα)

*Μήπως υπάρχει αλλο πιο σχετικό άρθρο και δεν το βρήκα..;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρεισιμοποιώ εδώ και πολλά χρόνια αυτή τη μάρκα.Έδινα στον στειρωμένο γάτο όλες τις τροφές αυτής της εταιρίας.Το καλοκαίρι που μαδούσε έδινα για Περσικές,τον χειμώνα για εσωτερικού χώρου,όταν πάχαινε την light.Ουδέποτε υπήρξε πρόβλημα,νομίζω χωρίς όμως να είναι σίγουρη ότι ως προς τα επιβαρυντικά για τα στειρωμένα όλες της οι τροφές είναι ελεύθερες από αυτά.Θα σου πουν και άλλοι αλλά προσωπικά εγώ δίνω τα πάντα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν ειναι σαφές αυτο που λες..
Τι εννοεις "όλες της οι τροφές ειναι ελεύθερες απο αυτα;"
Ξερω οτι η Royal εχει ειδικές τροφές για στειρωμένα, τα sterilize.
Απλά στη σειρά Hair and Skin δεν το κάνει σαφές και αναρωτιέμαι αν το χει ψάξει κανεις παραπάνω
ετςι ώστε να εχουμε τα οφέλη του hair and skin μαζι με την ασφάλεια του sterilize..

Δεν ειναι σαφές αυτο που λες..
Τι εννοεις "όλες της οι τροφές ειναι ελεύθερες απο αυτα;"
Ξερω οτι η Royal εχει ειδικές τροφές για στειρωμένα, τα sterilize.
Απλά στη σειρά Hair and Skin δεν το κάνει σαφές και αναρωτιέμαι αν το χει ψάξει κανεις παραπάνω
ετςι ώστε να εχουμε τα οφέλη του hair and skin μαζι με την ασφάλεια του sterilize..
Πραγματι εχεις δικιο,ρωτα τον κτηνιατρο σου.Αυτος θα ξερει να σου πει..ελπιζω δηλαδη.Εγω δεν γνωριζω πραγματικα αν αυτες που λες κανουν και για στειρωμενα...:)

Τελευταία επεξεργασία:
Πριν χρόνια είχα ένα έντυπο που έγραφε όλα τα συστατικά από τα ιχνοστοιχεία και τα μέταλλα των τροφων της RC Είχα δει πως σε όλες,μα όλες αυτό το μαγνήσιο και μερικά άλλα είχαν τις ίδιες τιμές και για στειρωμένες και για μη.Αυτό με έκανε να τις δίνω όλες άφοβα και δεν είχα κανένα πρόβλημα.Συγνώμη αν δεν ήμουν σαφής αλλά τόσο καιρό είμαι με πυρετο και προσπαθώ παρόλλα ταύτα να βοηθήσω όσο μπορώ και ίσως τα μπερδεύω λιγάκι.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back