Σεξουαλική ωρίμανση και στείρωση στα αρσενικά

Από ποια ηλικία αρχίζει η σεξουαλική ζωή ενός αρσενικού γάτου;

Καλησπέρα! Έχω έναν αρσενικό γάτο 5 μηνών. Θέλω να ρωτήσω αν έχει φτάσει ήδη σε ηλικία αναπαραγωγής, γιατί έχω και 2 θυλικές και είχα κλέισει ραντεβού για στείρωση, αλλά παρατήρησα ότι οι κοιλίτσες τις είναι προισμένες. Υπάρχει περίπτωση να είναι έγκυες από ένα τόσο μικρό γατάκι; Ευχαριστώ πολύ!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνήθως η ενηλικίωση για έναν αρσενικό γάτο έρχεται γύρω στους 5 μήνες, αλλά συχνά έχω ακούσει να γίνεται λόγος για πρόωρη ανάπτυξη (και ο δικός μου γάτος στους 5 μήνες εκδήλωσε παρόμοιο ενδιαφέρον), οπότε είναι πιθανό να συμβαίνει και στη δική σας περίπτωση...:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ευχαριστώ πολύ. νόμιζα ότι η ενηλικίωση έρχεται στους 8 μήνες και ήμουν ήσυχη ότι θα προλάβω να στειρώσω τις θυληκές. τώρα να δούμε τι θα κάνω. έχω ήδη 3.

Τώρα δύο είναι οι εναλλακτικές σας, εφόσον έχετε εγκυμοσύνη: Ή προχωράτε σε στείρωση και έκτρωση (μόνο εφόσον είναι σε αρχικό στάδιο η κύηση), ή βρίσκετε σπίτι για τα μικρά και στειρώνετε τις θηλυκές το συντομότερο δυνατό μετά τον απογαλακτισμό.

μάλλον θα κάνω το τελευταιο. δεν νομίζω ότι θα μπορέσω να κάνω έκτρωση, εφόσον όλη η ιστορια ήταν δική μου παράβλεψη και το γεγονος ότι βασίστηκα στα λεγόμενα φίλων και δεν έψαξα το θεμα μόνη μου.

Καλησπερα!
Η σεξουαλικη αφυπνιση μπορει να ερθει και πιο νωρις για τα αρσενικα,ειδικα εφοσον υπαρχει θηλυκη γατα στον ιδιο χωρο.Απλα συνηθως το σπερμα τους ακομα κι αν ζευγαρωσουν δεν ειναι ικανο να γονιμοποιησει τη θηλυκια.Αν αποφασισεις να γεννησουν τελικα,απλα να εχεις υποψιν σου τον αριθμο των μικρων που μπορει να γεννηθουν,και να αρχισεις να ψαχνεις σπιτια απο τωρα.Συζητησε το με το γιατρο σας,θα βρειτε σιγουρα την καλυτερη λυση.
Καλη τυχη.

αυτό θα κάνω. ευχαριστώ πολύ.

SOS!!!!

Η μικρή μου γατούλα δεν τρώει, δεν πίνει, δεν πάει τουαλέτα από χτες το βραδυ, έχει μαζευτει κάτω από τον καναπέ και κάθεται εκει. Τι μπορω να κάνω μέχρι να την πάω στον κτηνιατρο; έχω κι άλλες 2 γατες-νε τους χωρισω, μην κολλήσουν; παιδιά, που παω για να γραψω καινουριο θεμα; δεν το βρησκω πουθενα!!!

Σου απάντησα και στο άλλο.

Παρένθεση σχετικά με τα πιο πάνω.
Τώρα σχετικά με την εγκυμοσύνη.. εγώ δέν νομίζω ότι είναι έγκυες.. και θα σου πω γιατί.

Αν ο γατούλης σου είναι 5 μηνών(τότε που έλεγες) και οι θηλυκές έχουν φουσκωμένη κοιλιά.. αυτό σημαίνει ότι είναι πάνω απο το μισό της διάρκειας της εγκυμοσύνης δηλ ενα μήνα και, έγκυες. Δηλαδή το ζευγάρωμα έγινε πρίν ένα μήνα και παραπάνω, με τον αρσενικό σου να είναι 3μιση 4 μηνών. (Δύσκολο....)

Τώρα έχει περάσει καιρός βέβαια.
Άρα... ή σήμερα την έπιασαν οι πόνοι της γέννας... (αν τελικά ήταν έγκυος, και κάνω λάθος...)

Όπως και να είναι, επειδή έχεις ήδη πολλές γάτες, θα σου έλεγα μόλις λυθεί το μυστήριο με το σημερινό σου πρόβλημα, να τις πήγαινες για έναν υπέρηχο. Θα φανεί εύκολα άν είναι ή δεν είναι και θα ησυχάσεις και εσύ.:)

Και πάλι καλημέρα.

τωρα που λετε για σεξουαλικη ζωη των ζωων πως εξηγηται οτι τα δικα μου ζευγαρωσαν για καμια βδομαδα αλλα δεν εμεινε εγκυος. βεβαια εγω τρομοκρατηθηκα. μετα τα στειρωσα. ηταν ομως σχετικα νεαρες οχι πολυ
8η 9 μηνων καπου εκει??

Τα αρσενικά μπορεί να μπορούν να ζευγαρώσουν.( 5-7 μηνών) αλλά δεν είναι και πάντα, "γόνιμα"...

Υπάρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις πάντα.
Αυτό ξέρω εγώ... τώρα για πιο επιστημονική εξήγηση... μαλλον ο γιατρός μας θα μας διαφωτίσει.:hmm:

παντως σου λεω γινοταν χαμος. ολο ζευγαρωναν κ το κακο ειναι οτι εγω τοτε ημουν μονη. κ οποτε ζευγαρωναν το κανανε μπροστα μου (ξετσιπωτες γατες) κ με κοιταζαν κιολας.
εν τω μεταξυ τη γραπωνε συνεχεια αο το λαιμο ο παρασκευας κ ξυπνησα μια μερα κ ειδα τη μελινα με μια πληγη να. ετρεχα κ στο γιατρο. αλλος γ...αει αλλος πλερωνει.

Ναι, τα ξέρω...:(
Ευτυχώς δεν χρειάστηκε ο αρσενικός να παλέψει με κανέναν άλλον. Εκεί θα έτρεχες.

Γενικά το ζευγάρωμα ΔΕΝ είναι και πολύ ρομαντικό.... πέφτει ΠΟΛΥ ξύλο γιατί η θηλυκή πονάει...(το αρσενικό μόριο είναι γεμάτο αγκαθάκια και για να μην μπω σε λεπτομέρειες....την ΜΠΙΠ την γάτα...)

Αλλά οι ορμόνες και το ένστικτο, την κάνουν/υποβάλλουν σε όλο αυτό.

καλε τι να παλεψει. οι δυο τους ηταν μονο. τοτε εμενα στο γραφειο (σπιτι γραφειο μαζι) κ μενανε μεσα. δεν βγαιναν εξω καθολου. φαντασου το γραφειο ηταν στην ομονοια. που να βγαιναν??
δε ξερω εαν το ζευγαρωμα επαιξε το ρολο του αλλα ειναι πολυ αγαπημενα και ολο γλυφονται. ενω την αλλη, που ηρθε βεβαια αρκετα αργοτερα, την ειχαν στο φτυσιμο και την μαλωνανε

Αυτό σου λέω.. αν έτρεξες τώρα που δεν είχε ανταγωνισμό ο αρσενικός στο γιατρό για τα σημάδια στον λαιμό..... φαντάσου αν είχε να διαλέξει ανάμεσα σε 2.

Ναι, τυχαίνει να ερωτεύονται τα άτιμα. έχω και εγώ 1 αγαπημένο ζευγάρι.

Συνημμένα

• P9290021.jpg
    P9290021.jpg
    188,9 KB · Εμφανίσεις: 62
Παντελώς ασχετο με γάτες, αλλά, σχετικό με τον έρωτα στα ζώα. Είχαμε έναν κόκορα και τρεις κότες. Με όλες πήγαινε φυσικά, αλλά, μία αγαπούσε. Κάθε φορά που η συγκεκριμένη κότα ήθελε να γεννήσει, ο κόκκορας καθόταν μέσα στη φωλιά , δίπλα της και κοιλοπονούσε μαζί της και μόλις γένναγε το αυγό, χάλαγε τον κόσμο στα "κουκουρίκου":lol:

Απορία για γνώμη κτηνιάτρου σχετικά με στείρωση...

Ήθελα να ζητήσω την άποψή σας πάνω σε ένα θέμα για το οποίο με ρώτησε σήμερα μία φίλη. Ξέρετε ότι είμαι φανατική υπέρ της στείρωσης, έχω περάσει από τέσσερις κτηνίατρους, έχω αυτή τη στιγμή δύο, έχω διαβάσει νομίζω τα πάντα γύρω από τα γατιά, τις στειρώσεις, τους εμβολιασμούς, αλλά τη θέση ενός κτηνίατρου που θα σας παρουσιάσω ομολογώ ότι δεν την έχω ξανακούσει ούτε την έχω διαβάσει, γενικά δεν μου έχει ξανατύχει και τη θεωρώ...περίεργη: η κοπέλα, λοιπόν, είναι να στειρώσει το γατούλη τον Φεβρουάριο οπότε θα και συμπληρώσει τους έξι του μήνες... Ο κτηνίατρός της, όμως, της είπε να τον αφήσει λίγο, λέει, να "προλάβουν να κυκλοφορήσουν οι ορμόνες στον οργανισμό του"... :blink: Μα τι να κυκλοφορήσουν; Αφού δεν αφαιρούνται οι ορμόνες από τον οργανισμό! Παραμένουν και απλά περιορίζονται. Το ορμονικό του σύστημα θα υποστεί μία διαταραχή έως ότου επανέλθει απο΄τη στείρωση και ξαναβρεί την ισορροπία του (η Βάσια ή όποιος άλλος κτηνίατρος παρακαλώ να με διορθώσει αν λαθεύω)... Έχω πάει για στείρωση πλέον των είκοσι πέντε γατιών όλα αυτά τα χρόνια (και δικά μου και αδεσποτούλια) και τέτοια άποψη από κτηνίατρο δεν έχω ξανακούσει...Το ΕΝΤΕΛΩΣ αντίθετο... Και όλοι μου είχαν πει μάλιστα, ότι η στείρωση πρέπει να γίνεται πριν προλάβει να αρχίσει τις τρέλες... Δεν είναι σκυλί boxer που πρέπει να κλείσει τα 2 για να ολοκληρωθεί πρώτα η ανάπτυξή του πριν στειρωθεί...

Για πείτε και εσείς τις δικές σας γνώμες διότι έχω μείνει κάγκελο από τότε που μου το είπε...

Μαλλον δεν στο ειπε καλα ο γιατρος...οταν ο ρορυ μας εγινε 5 μηνον και επρεπε να τον στιρωσω και πηρα τη γιατρο μας τηλ μου ειπε οτι θα στειρωθει αφου κλεισει τον 6 μηνα και μετα οχι γιατι δεν ειναι ετοιμες οι ορμονες του αλλα για να μπορει οργανικα να δεχθει ολικη ναρκωση ο οργανισμος του ...υπαρχουν 2 ιδον στειρωσεις στα αρσενικα η ολικη αφερεση η κοψιμο παροχης (ετσι το λεω εγω).....και απο οσο ξερω στο 6 μηνο ακομα δεν εχει ορμες το αρσενικο συνιθως μετα το 8 μηνα αρχηζει ο οιστρος..

Μαλλον δεν στο ειπε καλα ο γιατρος...οταν ο ρορυ μας εγινε 5 μηνον και επρεπε να τον στιρωσω και πηρα τη γιατρο μας τηλ μου ειπε οτι θα στειρωθει αφου κλεισει τον 6 μηνα και μετα οχι γιατι δεν ειναι ετοιμες οι ορμονες του αλλα για να μπορει οργανικα να δεχθει ολικη ναρκωση ο οργανισμος του ...υπαρχουν 2 ιδον στειρωσεις στα αρσενικα η ολικη αφερεση η κοψιμο παροχης (ετσι το λεω εγω).....και απο οσο ξερω στο 6 μηνο ακομα δεν εχει ορμες το αρσενικο συνιθως μετα το 8 μηνα αρχηζει ο οιστρος..

Αμ δεν τα είπε σε μένα, καλή μου, αλλιώς θα του απαντούσα ανάλογα... Σε μία φίλη το είπε που η κοπέλα δεν γνωρίζει, γι' αυτό και ζήτησε τη γνώμη μου λόγω της εμπειρίας που έχω... Και είπα μήπως το εχει ακούσει κανείς από άλλο κτηνίατρο διότι εγώ απο τους τέσσερις που έχει τύχει να φροντίσουν και να στειρώσουν γατιά μου, ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μου είπε τέτοια , κατ' εμέ, βλακεία...

εστειλα το θεμα με e mail στη Βασια για να το δει σιγουρα! :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back