Σε περίπτωση εκτάκτου

• Thread starter Thread starter aser
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

aser

Νεοφερμένο μέλος

Ο Σταύρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 44 μηνύματα.
Λοιπον επειδη εχω εναν γειτονα που η σχεσης μας δεν ειναι καλες και θεωρο οτι μπορει να ριξει φαγητο παγιδα στο μπαλκονι για να το φαει η γατα θα ηθελα να ρωτησω τι θα πρεπει να εχω σε περιπτωση που μου καθισει κατι τετοιο. Ποιο φαρμακο μπορω να της δωσω;

Να πω επισης οτι ο τυπος εχει προσβαση και σε οδοντιατρειο που μπορει να παρει φαρμακα για να κανει καμια @@@.

Τωρα αν ρωτατε γιατι να το κανει αυτο ειναι μεγαλη ιστορια και θα βγουμε εκτος θεματος απο αυτο που ρωταω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

θα σου απαντήσει ο γιατρός του φορουμ νομίζω σχετικά ή αν θελεις καντου μια ερωτηση με ΠΜ.(νομίζω παντως ότι θα πρεπει να εφοδιαστείς με ατροπίνη και κονακιον χωρίς να παιρνω ορκο ομως)
Επισης μιας και το έχεις τοσο σχεδον σιγουρο οτι κατι θα κανει ο γειτονας γιατι δεν περιοριζεις τις βολτες του γατιου στο μπαλκονι ή τουλαχιστον να βγαινει για λιγο υπο την επιβλεψή σου..νομιζω αυτό θα εχει πιο ευτυχη κατάληξη και για σενα και για τον γατο σου και αν το βλεπεις απο λιγοτερο συναισθηματικη πλευρα και λιγοτερη ταλαιπωρια (γιατι και εγκαιρα να δρασεις δεν ειναι σιγουρο οτι θα σωθει)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κοίτα...
Αν έχεις μπλέξει με τέτοιο τρελό...θα πρέπει να γίνεις ο ίδιος Κτηνίατρος...:hmm:

Για τα συχνότερα φάρμακα, εντομοκτόνα, φυτοφάρμακα, ποντικοφάρμακα, κλπ...
τους γίνεται ένεση ατροπίνης (και ανάλογα το δηλητήριο) και κονάκιο. Δίνεις και άνθρακα... και τρέχεις γιατρό...

ΓΙα σπασμένα γυαλιά σε κρέας.. δεν υπάρχει τίποτα, μόνο αν είσαι τόσο τυχερός και το δείς να γίνεται, και τρέξεις, και την ανοίξουν κλπ .. και σωθεί.. δύσκολο, σε σκυλιά έχω δεί να σώζονται, γάτες δεν έχω ακούσει.

Απο κεί και πέρα υπάρχουν και άλλα φάρμακα.. που δεν υπάρχει τίποτα...

Αυτό που έκανα εγώ είναι, να ξέρω να κάνω ενέσεις, να ξέρω την δοσολογία για κάθε γατί, και να έχω έτοιμο ένα φαρμακείο με τα απαραίτητα.

Μέχρι τώρα.. ότι έχω βρεί δεν το έχω προλάβει ζωντανό για να κάνω κάτι.....ή το βρήκα ζωντανό άλλά δεν ήξερα τότε να κάνω ενέσεις, και τί να κάνω.

Λογο καλοκαιριου βγαζουμε την αμμο το φαγητο και το νερο στο μπαλκονι, αλλωστε και εκεινη θελει να καθεται στην καρεκλα για να την κτυπαει ο ηλιος δεν θελω να της το περιορισω :/:.

Λογο καλοκαιριου βγαζουμε την αμμο το φαγητο και το νερο στο μπαλκονι, αλλωστε και εκεινη θελει να καθεται στην καρεκλα για να την κτυπαει ο ηλιος δεν θελω να της το περιορισω :/:.

Εσύ ξέρεις, εσύ αποφασίζεις για την τύχη της..
κοίτα μόνο, να το μετανιώσεις πικρά.:/:

Παντως,ετσι οπως τα περιγραφεις ειναι επικινδυνο,εγω δεν θα την αφηνα εξω τη γατα μου,χωρις την επιβλεψη μου..το σημαντικοτερο για μενα ειναι η ασφαλεια τους αφου τον χειμωνα ειναι μεσα ,μπορει να ειναι και το καλοκαιρι...δεν ειναι λυση να εχεις καποιο αντιδοτο,το θεμα ειναι να μην φτασουμε μεχρι εκει..γιατι τοτε μπορει να ειναι αργα...και αν δεν εισαι εκει οταν ριξει το φαρμακι???? ειναι χαζο ακομα και να το συζηταμε..ΠΡΕΠΕΙ να προνοησεις να μην γινει με τον οποιοδηποτε τροπο..με αγαπη

εγώ δυστυχώς τα έχω περιορίσει...λόγω επικινδυνου μπαλκονιού και μόνο..αν ειχα και τετοιο γείτονα δεν θα το συζητούσα. Ισως θεωρηθεί εγωιστικό που δεν τα αφήνω ελεύθερα έξω για να εχω το κεφαλι μου ησυχο, αλλά απο την στιγμή οτι ενα γατάκι κανει σπιτική ζωή και δεν ζει στη φύση ειναι στο δικό μας χέρι να φροντίζουμε για την ασφαλεια του και να του εξασφαλισουμε μια καλή ζωή που θα την μοιραστει μαζί μας (και ναι αυτο ειναι εγωιστικό)
Δοκιμασε μηπως απομονώσεις καπως το μπαλκόνι να μην την βλέπει..οταν ειναι έξω και φροντισε με διπλωματια να αποκαταστήσεις τις σχεσεις με τον γειτονα..

επειδή δεν μπορείς να ξέρεις έγκαιρα τι δηλητήριο είναι και τι αντίδοτο θέλει (αν δέχεται αντίδοτο)
πιστεύω ότι ο καλύτερος τρόπος να το αποφύγεις
είναι να έχει πάντα άφθονο φαγητό σπίτι ώστε να μην το περιμένει πως και πως ,να γίνει μίζερο στο φαγητό και να τρώει επιλεκτικά.
κάτι τέτοιο πετυχαίνεται όταν τρώει κροκέτες γιατί την κονσέρβα δεν μπορείς να την έχεις όλη μέρα στο πιάτο.

Ούτε αυτό είναι λύση.. θα παχύνει και θα πάει απο καρδιά η γάτα...:hmm:

Άσε που εγώ τα καλοταΐζω, και πάντα θα την φάνε την φόλα.. ο κιμάς, είναι ακαταμάχητος.:(

φροντισε με διπλωματια να αποκαταστήσεις τις σχεσεις με τον γειτονα..
Εσυ με τραμπουκους θα εκανες διπλωματια για να φτιαξεις της σχεσης; δεν ξερεις τι εχει γινει αλλα εγω δεν θα καθομουν στο τραπεζι για συζητηση με @@@ που νομιζουν οτι με των τρομο καταφερνουν κατι. Παντως θα κανω αυτο που λετε για των περιορισμο στο μπαλκονι μεχρι να μπλοκαρω με διαφανης μεβρανη τα σημεια που μπορει να περασουν φαγητα απο εξω.

Εσυ με τραμπουκους θα εκανες διπλωματια για να φτιαξεις της σχεσης; δεν ξερεις τι εχει γινει αλλα εγω δεν θα καθομουν στο τραπεζι για συζητηση με @@@ που νομιζουν οτι με των τρομο καταφερνουν κατι. Παντως θα κανω αυτο που λετε για των περιορισμο στο μπαλκονι μεχρι να μπλοκαρω με διαφανης μεβρανη τα σημεια που μπορει να περασουν φαγητα απο εξω.

Τελικά κυκλοφορούν πολλοί αλήτες με εκδικητική μανία... Μπράβο, προστάτεψε το μπαλκόνι σου με τον καλύτερο τρόπο, ώστε να μην μπορεί να περάσει τίποτα. Αν δεν έχεις δει ζώο να φεύγει από δηλητήριο, δεν μπορείς να φανταστείς πόσο βασανιστικό και απώδυνο είναι. Κάνε ότι μπορείς να την προστατέψεις και έχει πάντα πρόχειρο ένα τηλέφωνο κτηνιάτρου διαθέσιμου 24 ώρες το 24ωρο. Καλή τύχη και καλή δύναμη.

Κανεις μια γερη περιφραξη παντου να μη περναει ουτε μυγα

θεωρο οτι μπορει να ριξει φαγητο παγιδα στο μπαλκονι για να το φαει η γατα

Σε έχει απειλήσει; Αν έχεις μάρτυρες (δεν είμαι και 100% σίγουρη ότι χρειάζονται) ζήτα απ' την αστυνομία να του κάνει σύσταση. Να ξέρει ότι αν βρεθεί δηλητηριασμένο το γατί, θα θεωρηθεί υπεύθυνος.

Πέρα απ' αυτό και ανεξάρτητα από την περίφραξη που ήδη έχεις, βάλε μια καλαμωτή ή κάτι τέτοιο, για να μην τη βλέπει. Θα την ξεχάσει.

Δεν εχω δεχθει απειλες αλλα μου εριξε πετρες στο μπαλκονι και μου τρυπησε τα λαστιχα στο αμαξι για να μην μιλησω, ειναι μεγαλη ιστορια δεν θα την γραψω. Αυτο που θα πω ειναι οτι πηγα αστυνομια αλλα ειπαν χωρις εντολη εισαγγελεα δεν κανουν τιποτα αν κανω ενα τετοιο βημα θα μου κοπανισει μηνυση για συκοφαντιες αφου δεν το ειδα να το κανει δηλ της πετρες και της φθορες στο αμαξι. Περιφραξη δεν εχω βαλει ακομα για αυτο και ρωτησα για τα φαρμακα που πρεπει να εχω μαζι μου ολα αυριο θα ξεκινησω σιγα σιγα να τα βαζω.

:blink::blink::blink:
Καλά ξεμπερδέματα...:/:
Ας ελπίσουμε να μην ασχοληθεί με τη γατούλα.

Α, τόσο καλά.....:blink:

Αυτό είναι η μόνη υπεύθυνη λύση:Η πρόληψη. Περίφραξη με τέντες, και περιορισμός της γάτας, ώστε να μην μπορεί να φύγει προς επικίνδυνες κατευθύνσεις.

διπλωκλειδωσε την μεσα , υπαρχουν τοσο τρελα κακοι ανθρωποι που δεν το φανταζεσαι , τουλαχιστον μεχρι να εκτονωθει η κατασταση , που και αυτο χλωμο το βλεπω , πιστεψε με δεν θα παθει τιποτα να μενει μεσα οταν εσυ λειπεις και αν τοσο πολυ θελεις να βγαινει στο μπαλκονι , θυσιασε μια ωρα να πιειτε μαζι καφε στο μπαλκονι ωστε να ελεγχεις το χωρο ,εγω δεν βλεπω αλλη αξιοπιστη λυση

:( Με ανθρωπους που το εχουν βαλει στοχο να σου κανουν κατι κακο ,δεν τα βγαζεις ευκολα περα.Ειναι κριμα την κακια του αλλου να την πληρωσει το ακακο ζωακι σου.Παρε τα μετρα σου οσο γινεται πιο γρηγορα και το καλυτερο απ ολα ,εχε την μεσα στο σπιτι και στο μπαλκονι να βγαινετε παρεουλα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back