mespairos
Πολύ δραστήριο μέλος
και ο δικός μου είναι λίγο χέζας
όταν πρωτοβγήκαμε στον κήπο στο χωρίο με σαμαράκι και τους είχα δέσει κοντά μου είχε κρυφτεί κάτω από την καρέκλα μου ενώ η Άρια είχε τεντωθεί όσο της επέτρεπε το σκοινί της και χάζεβε γύρω γύρω

βγήκε από την κρυψόνα του μόνο όταν μία ξένη γάτα πλησίασε την Άρια με απειλιτικές διαθέσεις
πετάχτικε αμέσως σαν ελατήριο και πήγε και στάθικε δίπλα της, με το που τον είδε να σηκώνει τρίχα ο εισβολέας το έβαλε στα πόδια (τον περίμενα και εγώ με ένα ποτήρι νερό στα χέρια οπότε ας έκανε κιαλλιώς)

πάντως είναι φοβερό να έχεις δύο γάτες και να τις βλέπεις να συμπεριφέρονται έτσι, να προσέχουν και να προστατέβουν η μία την άλλη και να ζουζουνίζουν όλη την ώρα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Vasiliki86
Πολύ δραστήριο μέλος
Το χρυσουλι μου ειναι φοβησμενο...! Μη σε αγχωνει ομως αυτο,θα τα παει μια χαρα θελει μονο το χρονο της... Κανε αυτο που σου ειπε η Μουκελις μιλα της γλυκα για να νιωσει ασφαλης... Αμα θες για να εισαι και εσυ ησυχη μπορεις να ρωτησεις και τον κτηνιατρο. Εμας μας ειχε πει πως ενα γατακι οταν πρωτοερχεται στο σπιτι συνηθως θελει μια βδομαδα για να προσαρμοστει.. Τωρα απο εκει και περα ειναι στην γατουλα. Για να καταλαβεις ο Περσακος μας μεσα σε μια βδομαδα ειχε προσαρμοστει, η Ναλα ομως εκανε πολυ καιρο...Βγήκε η μικρή έξω επιτέλους αλλα κρύφτηκε κάτω από τον καναπέ και άρχισε να κλαίει το πουλάκι μου το λυπάται η ψυχή μου![]()
Σχεδον δυο βδομαδες...
Καλα εγω δεν το συζηταω καν αυτο το γατι το εχω ερωτευτει απο την πρωτη μερα που το ειδα...! Η Μοϊρα ειναι μια σοκολατενια καλλονη...!!!!Ναι zoo αυτη ειναι η μπεμπα μου.Σου αρεσε;Σημερα ειναι 5 μηνων και δυο ημερων.![]()

Δε θελω να θιξω τις αλλες ρατσες αλλα τα σιαμ τα θεωρω παρα πολυ ομορφα γατια...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Vasiliki86
Πολύ δραστήριο μέλος
Αυτο οντως ειναι ωραιο το εχω παρατηρησει και στα δικας μας (τα περσικα Ναλα και Περση).Δεν εχει χρειαστει ο Περσης να την προστατεψει απο κατι, αλλα βλεπω τη Ναλα η οποια ειναι συνεχεια κολλημενη πανω του οταν φοβαται κατι δεν το κουναει απο κοντα του....! Αφου μια φορα που καθομουν μαζι τους ακουστηκε ξαφνικα ενας δυνατος θορυβος και με το που τον ακουσε πεταχτηκε πανω και πηγε και κρυφτηκε απο πισω του...και ο δικός μου είναι λίγο χέζας
όταν πρωτοβγήκαμε στον κήπο στο χωρίο με σαμαράκι και τους είχα δέσει κοντά μου είχε κρυφτεί κάτω από την καρέκλα μου ενώ η Άρια είχε τεντωθεί όσο της επέτρεπε το σκοινί της και χάζεβε γύρω γύρω
βγήκε από την κρυψόνα του μόνο όταν μία ξένη γάτα πλησίασε την Άρια με απειλιτικές διαθέσεις
πετάχτικε αμέσως σαν ελατήριο και πήγε και στάθικε δίπλα της, με το που τον είδε να σηκώνει τρίχα ο εισβολέας το έβαλε στα πόδια (τον περίμενα και εγώ με ένα ποτήρι νερό στα χέρια οπότε ας έκανε κιαλλιώς)
πάντως είναι φοβερό να έχεις δύο γάτες και να τις βλέπεις να συμπεριφέρονται έτσι, να προσέχουν και να προστατέβουν η μία την άλλη και να ζουζουνίζουν όλη την ώρα![]()

Nehalennia
Εκκολαπτόμενο μέλος
χθες το βράδυ πήγε και χώθηκε η καιμενούλα στα καλώδια πίσω από τους υπολογιστές. Ενοείται πως έτρεξα να την πάρω μην πάθει καμιά ηλεκτροπληξία. Την κράτησα λίγο αγκαλιά και την πήρα και ξαπλωθήκαμε στον καναπέ.
Την είχα πάνω στην κοιλιά μου και στην αρχή έτρεμε το καλό μου. Όμως μετά από λίγα χάδια άρχισε να γουργουρίζει και μάλιστα να βάζει την μουρίτσα της στο χέρι μου για χάδια και να κάνει και λίγο ζύμωμα.
Βέβαια κάποια στιγμή κατέβηκε από πάνω μου, έκανε μια μικρή εξερεύνηση νιαούρισε και με λίγο παράπονο και τελικά πήγε και κρύφτηκε, αυτή τη φορά δίπλα από το ψυγείο, όπου και την άφησα και πήγα για ύπνο.
Το πρωί σήμερα την βρήκα εκεί που την άφησα στο ψυγείο. Αλλά είδα πως έφαγε λίγο από την κονσερβούλα που της είχα βάλει (το πολύ ένα κουταλάκι του γλυκού έφαγε) και είδα την άμμο της λίγο σκαλισμένη.
Παρόλα αυτά όμως δεν ήθελα να την αφίσω δίπλα στο ψυγείο, οπότε την πήρα ξανά αγκαλίτσα και πάλι στην αρχή έτρεμε αλλα μετά γουργούρισε λιγάκι αλλά μόλις έκατσα πήδηξε κάτω και κρύφτηκε κάτω από τον καναπέ όπου ακόμα εκεί είναι.
Το βράδυ δεν έκανε την παραμικρή φασαρία το καλό μου.
moukelis
Επιφανές μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος
Ευχαριστουμε πολυ,θα ξερουμε τοτε που να αφιερωνουμε τις φωτο μας...Καλα εγω δεν το συζηταω καν αυτο το γατι το εχω ερωτευτει απο την πρωτη μερα που το ειδα...! Η Μοϊρα ειναι μια σοκολατενια καλλονη...!!!!Δε θελω να θιξω τις αλλες ρατσες αλλα τα σιαμ τα θεωρω παρα πολυ ομορφα γατια...
![]()
![]()

Nehalennia
Εκκολαπτόμενο μέλος

Είναι 2μισι μηνών σίγουρα οπότε είναι καλα.
Είναι πανέξυπνη. Τι έκανε. Έχω μια ραφιέρα και το τελευτάιο ράφι (που είχα ένα δίχτυ από το ικεα που ποτέ δεν το κρέμασα). Πήγε η κυρία και το πέταξε έξω και την ξάπλαρε μέσα στο ράφι. Πάω κι εγώ να της βάλω τουλάχιστον ένα μαξιλαράκι να μην είναι στο ξύλο. Και την χαίδεψα κιόλας λιγουλάκι και μου ξεκινάει το γουργούρισμα και μάλιστα μέχρι που σηκώθηκε και τρίφτικε στα πόδια μου
όταν είδα πως οκ πήρε την δόση της, την έβαλα ξανά στο μαξιλαράκι στο ράφι και την άραξε η κυρία σαν βασσίλισα
moukelis
Επιφανές μέλος
Ειδες βρε;Μια χαρα θα πανε ολα...Ναι είναι καλύτερα σήμερα
Είναι 2μισι μηνών σίγουρα οπότε είναι καλα.
Είναι πανέξυπνη. Τι έκανε. Έχω μια ραφιέρα και το τελευτάιο ράφι (που είχα ένα δίχτυ από το ικεα που ποτέ δεν το κρέμασα). Πήγε η κυρία και το πέταξε έξω και την ξάπλαρε μέσα στο ράφι. Πάω κι εγώ να της βάλω τουλάχιστον ένα μαξιλαράκι να μην είναι στο ξύλο. Και την χαίδεψα κιόλας λιγουλάκι και μου ξεκινάει το γουργούρισμα και μάλιστα μέχρι που σηκώθηκε και τρίφτικε στα πόδια μουόταν είδα πως οκ πήρε την δόση της, την έβαλα ξανά στο μαξιλαράκι στο ράφι και την άραξε η κυρία σαν βασσίλισα
![]()
Ποτε ερχεται ο αντραας σου να του κανεις την εκπληξη;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nehalennia
Εκκολαπτόμενο μέλος

Άντε να σου έρθει και σένα η μικρή σου
καλώς να την δεχτείς!!! 
moukelis
Επιφανές μέλος
Α εχετε ακομα μερες...Αντε κρατησου μην χαλασεις την εκπληξη που με τοσο κοπο ετοιμασες!Ο άντρας φτάνει Πέμπτη 18 του μήνα το μεσημέρι. Μέχρι τότε θα πρέπει να κρατηθώ να μην μου ξεφύγει τίποτα για την μικρή από τον ενθουσιασμό μου
Άντε να σου έρθει και σένα η μικρή σουκαλώς να την δεχτείς!!!

Nehalennia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ενοείται πως θα κρατιθώ και ελπίζω να κρατιθεί και η μικρή και μην προδωθεί με κανα νιαούρισμα όταν μιλάω στο τηλέφωνο

moukelis
Επιφανές μέλος
"Το νιαούρισμά σας προωθειται..."Ναι έχουμε μερούλες ακόμα αλλά ευτυχώς τώρα περνάνε πολύ γρήγορα!!!
Ενοείται πως θα κρατιθώ και ελπίζω να κρατιθεί και η μικρή και μην προδωθεί με κανα νιαούρισμα όταν μιλάω στο τηλέφωνο![]()

Nehalennia
Εκκολαπτόμενο μέλος
"Το νιαούρισμά σας προωθειται..."![]()

Κάτι τέτοιο!!!!

Vasiliki86
Πολύ δραστήριο μέλος
https://www.youtube.com/watch?v=z3U0udLH974&feature=related
Vasiliki86
Πολύ δραστήριο μέλος
Ευχαριστουμε παρα πολυ.. Θα ειναι μεγαλη μας τιμη...!Ευχαριστουμε πολυ,θα ξερουμε τοτε που να αφιερωνουμε τις φωτο μας...![]()
Τι ωρα περιμενεις την κουκλιτσα σου?Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
zoo
Πολύ δραστήριο μέλος
Ναι zoo αυτη ειναι η μπεμπα μου.Σου αρεσε;Σημερα ειναι 5 μηνων και δυο ημερων.![]()
Είναι γλύκα, είναι το κάτι άλλο...σου έρχετε να την τσιμπήσεις και να τη ζουλήξεις από αγάπη.

Καλώς να τη δεχτείς.
zoo
Πολύ δραστήριο μέλος

Η θεία μου, μουείχε πει για τη δική της ότι είναι πολύ δύσκολη γάτα και δεν δέχεται τίποτα, ούτε χάδια, ούτε, ούτε....και προβληματίζομαι, αλλά εδώ μου λέτε άλλα.
Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση;

Nehalennia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Στον καιρό μας συνήθως επικρατούν περισσότερο αρνητικές περιγραφές παρά οι θετικές όσον αφορά τις γατούλες. Όλοι μας έχουμε ακούσει πολλά σχόλια του στύλ οι γάτες είναι εκδηκητικά ζώα, ζημιάρικα κλπ κλπ αλλά όλα αυτά προέρχονται από ανθρώπους που δεν έχουν στοιχειώδεις γνώσεις και δεν έχουν σεβασμό προς τα άλλα όντα και σαφώς τα θεωρούν κατώτερα από τα "μεγάλα ζώα".
Μην πεύτεις σε αυτήν την παγίδα. Διάβασε υπάρχει άρθρο για τις σιαμέζες εδω και σίγουρα πριν διαλέξεις γατούλα θα πρέπει να λάβεις υπόψην σου άρθρα και όχι κακόβουλα σχόλια του κάθε ανίδεου.
Vasiliki86
Πολύ δραστήριο μέλος
Και εγω ειχα ακουσει οτι οι σιαμεζες ειναι πολυ δυστροπες σαν γατες και επιθετικες... Τελικα δεν ειναι καθολου ετσι...Όλοι μου λένε παιδιά, να μην πάρω τη γάτα, γιατί τα Σιαμ είναι στριμένα γατιά και δεν ακούνε με τίποτα και κάνουν ότι θέλουν.
Η θεία μου, μουείχε πει για τη δική της ότι είναι πολύ δύσκολη γάτα και δεν δέχεται τίποτα, ούτε χάδια, ούτε, ούτε....και προβληματίζομαι, αλλά εδώ μου λέτε άλλα.
Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση;![]()
Το βλεπω απο το Σιμπα και το διαβαζω απο τα κοριτσια εδω που εχουν σιαμεζικα.. Ξερεις τι ανακαλυψα? Οτι τελικα ειναι πιο χαδιαρες και απο τις περσικες(τις δικες μου τουλαχιστον...)και οχι μονο... Ειναι παρα πολυ κοινωνικες και ξερουν να αναγνωριζουν, να λατρευουν και να δενονται πολυ με το αφεντικο τους.. Οπως και παρα πολλα αλλα πραγματα, ειναι πραγματικα σαν σκυλοι... Οχι μονο γιατι ειναι πανεξυπνα αλλα και γιατι εχουν μια πιο ιδιαιτερη σχεση με το αφεντικο τους απο τις αλλες ρατσες γατιων...
Και η μελλοντικη συμπεριφορα μιας γατας(το αν θα κανει ζημιες,αν θα ειναι κακια, επιθετικη κ.λ.π)δεν εξαρταται αποκληστικα και μονο απο το χαρακτηρα τους, παιζει ρολο κιολας και η συμπεριφορα και η αντιμετωπισει που θα εχει η γατα απο το αφεντικο της... Και φυσικα και η πειθαρχια που θα της δωσει...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool