Σιαμ-maniacs; :D

H σκουρα δεξια δεν ειναι σιαμ,ειναι ενα παρακλαδι τους που δημιουργηθηκε μεσω επιλεκτικης εκτροφης.Μπορεις να δεις περισσοτερες πληροφοριες για αυτη τη φυλη εδώ,το χρωμα της συγκεκριμενης γατας της φωτογραφιας ονομαζεται sable.:)Συνηθως εχουν διαφορετικες φατσουλες απο τα σιαμ,απλα επειδη δεν ειναι "φυσικη" ρατσα υπαρχει αρκετη ποικιλια.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

H σκουρα δεξια δεν ειναι σιαμ,ειναι ενα παρακλαδι τους που δημιουργηθηκε μεσω επιλεκτικης εκτροφης.Μπορεις να δεις περισσοτερες πληροφοριες για αυτη τη φυλη εδώ,το χρωμα της συγκεκριμενης γατας της φωτογραφιας ονομαζεται sable.:)Συνηθως εχουν διαφορετικες φατσουλες απο τα σιαμ,απλα επειδη δεν ειναι "φυσικη" ρατσα υπαρχει αρκετη ποικιλια.

Αντε στο καλο!!! Οι burmese ειναι παρακλαδι της σιαμ???? Καλε ξερω πολλα για αυτες. Ηταν η αγαπημενη μου ρατσα για χρονια πριν κολλησω με τις βρετανικες. Αλλα περιεργο...εγω ποτε δεν διαβασα πουθενα οτι προηλθαν απο τις σιαμ. :hmm::hmm:

Οπως και να εχει ειναι πολυ ομορφες γατες. Και ηθελα να παρω. Αλλα δεν μπορεσα ποτε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δες στα σελιδα του CFA την ιστορια τους,το αναφερει.Βασικα οι περισσοτερες ρατσες που φερουν τον χρωματισμο Ιμαλαϊων εχουν διασταυρωθει με τις σιαμ,καθως ειναι η μονη φυσικη ρατσα που φερει αυτο το γονιδιο απο οσο ξερω.:hmm:

Δες στα σελιδα του CFA την ιστορια τους,το αναφερει.Βασικα οι περισσοτερες ρατσες που φερουν τον χρωματισμο Ιμαλαϊων εχουν διασταυρωθει με τις σιαμ,καθως ειναι η μονη φυσικη ρατσα που φερει αυτο το γονιδιο απο οσο ξερω.:hmm:

Διαβασα την σελιδα που μου ειπες. Μαλιστα αυτο δεν το ηξερα. Όπως και να εχει ειναι καταπληκτικες γατες. Και αναρωτιόμουν εδω και καιρό και ήθελα να σας ρωτήσω ποια ειναι η ελληνικη λέξη για τις burmese :lol:

Υποθέτω οτι κανεις στην ελλαδα δεν εχει burmese ε?

Διαβασα την σελιδα που μου ειπες. Μαλιστα αυτο δεν το ηξερα. Όπως και να εχει ειναι καταπληκτικες γατες. Και αναρωτιόμουν εδω και καιρό και ήθελα να σας ρωτήσω ποια ειναι η ελληνικη λέξη για τις burmese :lol:

Υποθέτω οτι κανεις στην ελλαδα δεν εχει burmese ε?
Νομίζω ότι ειναι η μία από της 2 γάτες που χρησιμοποιήθηκαν για την ράτσα της Βιρμανικής, σε ελληνικά βιβλία την αναφέρουν ως καστανή γάτα Βιρμανίας. Αυτα με πάσα επιφύλαξη γιατί μπορεί να κάνω λάθος

Καλημερα!
Για τη δημιουργια της ιερης της βιρμανιας συμμετειχαν οι σιαμ και οι αγκυρας.Νομιζω οτι τις εχω δει ως "γατα της Μπούρμα" ή σκέτο "βιρμανιας" σε αντίθεση με τη ράτσα με τα λευκά μποτάκια που ονομάζεται "ιερης Βιρμανιας",σε ένα βιβλίο ελληνικο...Δυστυχως σχεδον ολα οσα εχω ειναι στα αγγλικα...:(

Καλημερα σιαμακια...!!:D Καλη εβδομαδα με πολυ κουραγιο και κεφι...! Οι φωτογραφιες Δωρα που εβαλες ειναι εκπληκτικες...! Μου αρεσουν παρα πολυ τα μπλε Σιαμ...! Αληθεια αυτο το χρωμα το εχουν οι Σιαμ απο τη φυση τους ή το δημιουργησαν εκτροφεις?:hmm:

Καλημερα σιαμακια...!!:D Καλη εβδομαδα με πολυ κουραγιο και κεφι...! Οι φωτογραφιες Δωρα που εβαλες ειναι εκπληκτικες...! Μου αρεσουν παρα πολυ τα μπλε Σιαμ...! Αληθεια αυτο το χρωμα το εχουν οι Σιαμ απο τη φυση τους ή το δημιουργησαν εκτροφεις?:hmm:
Βασιλική, οι Σιάμ με όλους τους χρωματισμούς τους είναι δημιουργία των εκτροφέων!:)

Καλημερα!
Για τη δημιουργια της ιερης της βιρμανιας συμμετειχαν οι σιαμ και οι αγκυρας.Νομιζω οτι τις εχω δει ως "γατα της Μπούρμα" ή σκέτο "βιρμανιας" σε αντίθεση με τη ράτσα με τα λευκά μποτάκια που ονομάζεται "ιερης Βιρμανιας",σε ένα βιβλίο ελληνικο...Δυστυχως σχεδον ολα οσα εχω ειναι στα αγγλικα...:(
Δωράκι μου στέλνεις σε παρακαλώ με Pm τη πηγή απ'αυτή τη πληροφορία?? :)

Δώρα που τις βρήκες . Θεε μου ομορφιά .

Καλησπέρα σιαμεζομανεις!
Τι κανουν τα μικρα σας;
Γιουλη μου αυτη την πληροφορια την ειδα στο dvd της royal canin,αλλα με μια προχειρη ερευνα βρηκα κι ενα αρθρο εδω.Αν θες σου βρισκω κι αλλα,απλα τωρα βιαζομαι λιγακι,θα το ψαξω οταν επιστρεψω,ή αν θες σου κανω μια κοπια απο το dvd(εχει ετσι κι αλλιως ολο μωρα,χαζευεις!).Οι σιαμ ειναι απο τις αρχαιοτερες ρατσες και καταγραφονται σε κειμενα παλαιοτατα.Δεν υπαρχει μαρτυρια οτι δημιουργηθηκαν απο εκτροφη,κι αυτος ειναι κυριως ο λογος που χρησιμοποιηθηκαν για να μεταφερουν τον χρωματισμο των Ιμαλαϊων στις περισσοτερες colourpoint.Ειναι δηλαδη κατά πάσα πιθανότητα ο χρωματισμος τους φυσικος.Μαλιστα στα πρωτα κειμενα αναφερονται οι seal,οι σοκολατενιες και οι μπλε.:)

πανω που παω να ξεχαστω....παλι βαζετε φωτο ε????τι ειναι αυτα τα μπλε σιαμακια??που συνδιαζουν και βουνο και θαλασσα ε?αν δεν μπορεις να παρεις βρετανικο παιρνεις μπλε σιαμ?????????αντε τωρα και δεν βρισκω και τα υπογλωσσια με τα κουκλια που βλεπω.....:lol::lol::lol:

Γιουλη μου σου βρηκα μερικα ακομα.Δες εδώ,αναφερει το εξής:
"...it is very likely that the origin of the Birman evolved from a cross between the Siamese cat and the Annamites cats."
Επισης,οι περισσοτερες θεωριες αναφερουν οτι οι Σιαμ προέκυψαν απο εναν εκφυλισμο γονιδιου,που ειναι ευαισθητο στη θερμοκρασια,αλλά μέσω φυσικης επιλογης,όχι ανθρώπινης εκτροφής:
"...a natural mutation occurred in the cats of Siam, which caused their brown coats to become temperature-dependent, which resulted in a dark-pointed coat."
Ισως αυτο ειναι λιγο πιο διαφωτιστικο:
"The Siamese cat of old would have been described as a common cat with the “Himalayan” color-pointed gene.This color-pointed pattern is part of the “albino” series of alleles which distributes the amount of pigment expressed on the extremities,muzzle,ears and tail.”
Κι εδω αναφερει οτι θεωρειται "φυσικη" ρατσα:
"Cat breeds are divided into three types:natural,man-made and spontaneous mutation.The Siamese cat is a natural breed,amongst others like the Russian Blue,the Turkish Angora,and others created by nature,then refined and stabilized by cat fanciers through selective breeding.”
και
"The Siamese is considered by many to be a "natural" breed - one that developed without the intervention of man. Pictures of seal-point Siamese cats appear in the manuscript "Cat-Book Poems", written in Siam (now Thailand) sometime between 1350 and 1700."
Και στην Μπριτανικα αναφέρει τον χρωματισμο των σιαμ ως τον βασικο "ιμαλαϊων",και τους υπολοιπους φορεις του χρωματισμου,"απορροιες" των σιαμ.
Δε βρισκω το βιντεακι που σου λεω,αλλα ειναι της Royal canin και λεει χαρακτηριστικα οτι οσο γοητευτικος κι αν ειναι ο μυθος δημιουργιας των ιερων βιρμανιας,ειναι διασταυρωση σιαμ με μια μακρυτριχη ποικιλια,μαλλον αγκυρας.Ειναι στο DVD "Το γατακι,μια συντροφια ολο ζωη."

πανω που παω να ξεχαστω....παλι βαζετε φωτο ε????τι ειναι αυτα τα μπλε σιαμακια??που συνδιαζουν και βουνο και θαλασσα ε?αν δεν μπορεις να παρεις βρετανικο παιρνεις μπλε σιαμ?????????αντε τωρα και δεν βρισκω και τα υπογλωσσια με τα κουκλια που βλεπω.....:lol::lol::lol:
Δεν ειναι κουκλακια;Αν κι εγω προτιμω το "κλασσικο" σιαμ,αυτα τα χρωματα αν και πανεμορφα,δεν μου θυμιζουν σιαμεζακι.

πραγματι το σοκολατι ειναι το χρωμα που σκεφτεσαι εινα σιαμ..και το μπλε ειναι βρετανακι..ειπαμε συνδιαζει βουνο και θαλασσα 2 σε 1..:lol::lol::lol::lol:

Αυτή είναι η ζίνα μου

Συνημμένα

• foto kamera 045zina-1.JPG
    foto kamera 045zina-1.JPG
    3,9 KB · Εμφανίσεις: 56
  • foto kamera 044zina1.JPG
    foto kamera 044zina1.JPG
    1,7 KB · Εμφανίσεις: 53
Τι ομορφη που ηταν...σωστη αρχοντισσα...

Εδώ παιζει πριν ενα χρόνο και τα Χριστούγεννα που μας περασαν κοιμάται στο δέντρο.

Συνημμένα

• ZINA2-1-1.bmp
    ZINA2-1-1.bmp
    14,1 KB · Εμφανίσεις: 30
  • 07012008124zina.JPG
    07012008124zina.JPG
    9,5 KB · Εμφανίσεις: 34
Αχ μωρε πρεπει αν ειναι πολυ δυσκολη περιοδος για σενα...Αλλα ελπιζω ενα σοκολατενιο μωρο μας να φτασει στην αγκαλια σου και να σας ξανακανει χαρουμενους!

Αρχόντισα την έλεγε η μαμα μου . Χθές μας άκουσε η κόρη μου και μετά εκλαιγε . Πάω για ύπνο . Καληνύχτα και καλάνα περνάτε όλοι με τα Σιαμεζάκια σας.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back