Σιαμ-maniacs; :D

Επισης Ελενακι.Δεν κανονιζεις κανενα καφεδακι οσο ειμαι Βολο;
Ναι ναι Δωράκι μου θα το κανονίσουμε, ήταν να έρθουμε κ εμείς Βόλο από σήμερα αλλα δυστυχώς ένα απρόοπτο δυσάρεστο οικογενειακό συμβάν μας πήγε πιο πίσω, θα δούμε όμως πως θα γίνει Αλήθεια εσύ πότε φεύγεις;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σημερα;Κριμα μωρε,θα χαιρομουν πολυ να σε δω...Εγω φευγω Κυριακη του Θωμα,αν βρω τροπο.:P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εμεις κυρια Δωρα ημασταν Μεγαλη τριτη στο Βολο αλλα το τηλ. σας δεν απαντουσε. Χρονια πολλα σιαμεζομανεις.

Βρηκα δυο κλησεις απο αγνωστο αριθμο,γιατι λογω βλαβης εχασα ολα μου τα νουμερα.:(Εσυ ησουν;:(Δε θα ξαναερθετε;:(

Σημερα;Κριμα μωρε,θα χαιρομουν πολυ να σε δω...Εγω φευγω Κυριακη του Θωμα,αν βρω τροπο.:P
Οταν κ όποτε μπορέσεις μέχρι να φύγεις θα σε περιμένω, γιατί κ εγώ θα ήθελα πολύ να σε δω. Κανόνισε το βρε κ έλα για ένα καφεδάκι (δεν θέλω κ να σε πιέζω γιατί ξέρω οτι έχεις λίγο χρόνο κ φαντάζομαι πολλές υποχρεώσεις αλλά δεν είμαστε κ πολύ μακριά με το αυτοκίνητό)
Αν τελικά ξεκλέψεις λίγο χρόνο θα σε περιμένω να τα πούμε

Καλημερα σιαμεζομανεις....!!! Τι κανουμε σημερα...??
Τα πουλακια τιτιβιζουν,τα λουλουδακια ανθισαν....
:D :lol:

Δεν εχω πια αυτοκινητο,δυστυχως...Αλλα δεν θα ερθετε καθολου Βολο μεχρι την Κυριακη;

Καλημερα σιαμεζομανεις....!!! Τι κανουμε σημερα...??
Τα πουλακια τιτιβιζουν,τα λουλουδακια ανθισαν....
:D :lol:
Βασιλικη παιδι μου,ο ερωτας σε εχει βαρεσει κατακουτελα...:lol:

Βασιλικη παιδι μου,ο ερωτας σε εχει βαρεσει κατακουτελα...:lol:
:lol::lol::lol:
Προς το παρον ο ερωτας ειναι εκτως Αθηνων... Αλλα ερχεται το Σαββατο...!!:P:lol:

Σε βαραει και εκτος εμβελειας;:lol:

Τωρα δεν μπορουμε γιατι εχουμε γιορτη την Πεμπτη το μπαμπα μας . Αν μπορεις ελα Λαμια καμια βολτα.

Ειναι λιγες οι μερες και την Κυριακη εχω εικοσαωρο ταξιδι και μετα κατευθειαν στη δουλεια,οποτε δεν με παιρνει για ενδιαμεσα...Την επομενη φορα.:)

Moukelis τι νεα απ'τη καλη σου?Πως παει?:)

Moukelis τι νεα απ'τη καλη σου?Πως παει?:)
Παει μια χαρα,σε ευχαριστω για το ενδιαφερον.Μαλλον εχουμε τεσσερα γατακια,και γεννα περιπου σε δυο εβδομαδες και κατι.:)Μπορεις να βλεπεις τα νεα της εδω.
Τελικα βρηκες γατακι;

Σας παραθετω δυο ομορφους μυθους σχετικα με τις κοντες ουριτσες και τις ουρες με κομπους των σιαμ.Αν προλαβω το απογευμα ισως τους μεταφρασω.
[FONT=Tempus Sans ITC, Arial, Comic Sans MS][FONT=Arial, Comic Sans MS, Comic Sans][SIZE=-1]Years ago features such as crossed eyes and kinked tail were looked on as characteristics of the breed and many legends exist as to their origin.

siamesering.gif
It was said that a Princess of the Royal House of Siam used her cat's tail as a ring-stand while she was bathing. The kink in the tail prevented the rings from falling off and being lost. Another legend accounts for both the cross-eyed feature as well as the development of the kink. Once, when all the men of Siam left their homes to defend their kingdom, just two cats - one male Siamese, Tien, and one female Siamese, Chula - remained in order to guard Buddha's golden goblet in the sacred temple. The male cat became pretty restless and, after mating the female Siamese, left her in order to find another priest to look after the temple. The female, apparently, was so overwhelmed by the responsibility of guarding the Buddha's treasure that she never once glanced away from the goblet, wrapping her long tail around its stem to prevent theft in case she should fall asleep. As time passed waiting for Tien to return with a new master, she could no longer forstall the birth of her kittens, who all arrived with the physical characteristics that she herself had acquired during her period as watchguard - a kinked tail and crossed eyes. Just occasionally, even today, kittens are born with these features - so the legends are kept alive.

Από το https://www.siamesekitties.com/infopage.html
[/SIZE][/FONT][/FONT]

Σας παραθετω δυο ομορφους μυθους σχετικα με τις κοντες ουριτσες και τις ουρες με κομπους των σιαμ.Αν προλαβω το απογευμα ισως τους μεταφρασω.
[FONT=Tempus Sans ITC, Arial, Comic Sans MS][FONT=Arial, Comic Sans MS, Comic Sans][SIZE=-1]Years ago features such as crossed eyes and kinked tail were looked on as characteristics of the breed and many legends exist as to their origin. [/SIZE][/FONT]

[SIZE=-1][FONT=Tempus Sans ITC, Arial, Comic Sans MS]
siamesering.gif
It was said that a Princess of the Royal House of Siam used her cat's tail as a ring-stand while she was bathing. The kink in the tail prevented the rings from falling off and being lost. Another legend accounts for both the cross-eyed feature as well as the development of the kink. Once, when all the men of Siam left their homes to defend their kingdom, just two cats - one male Siamese, Tien, and one female Siamese, Chula - remained in order to guard Buddha's golden goblet in the sacred temple. The male cat became pretty restless and, after mating the female Siamese, left her in order to find another priest to look after the temple. The female, apparently, was so overwhelmed by the responsibility of guarding the Buddha's treasure that she never once glanced away from the goblet, wrapping her long tail around its stem to prevent theft in case she should fall asleep. As time passed waiting for Tien to return with a new master, she could no longer forstall the birth of her kittens, who all arrived with the physical characteristics that she herself had acquired during her period as watchguard - a kinked tail and crossed eyes. Just occasionally, even today, kittens are born with these features - so the legends are kept alive. [/FONT][/SIZE]

[SIZE=-1][FONT=Tempus Sans ITC, Arial, Comic Sans MS]Από το https://www.siamesekitties.com/infopage.html[/FONT][/SIZE]
[/FONT]

Nαι,αν μπορείτε κάντε μια μετάφρασξη....

Λέγεται ότι η Πριγκήπισσα του Παλατιού του Σιάμ χρησιμοποιούσε την ουρά της γάτας της ως θήκη για τα δαχτυλίδια της όσο έπαιρνε το μπάνιο της. Ο κόμπος στην ουρά δεν επέτρεπε στα δαχτυλίδια της να πέσουν και να χαθούν. Ένας άλλος μύθος εξηγεί το χαρακτηριστικό των αλλήθωρων ματιών και των κόμπων στην ουρά. Κάποτε, όταν όλοι οι άντρες του Σιάμ άφησαν τα σπίτια τους για να υπερασπιστούν το βασίλειό τους, έμειναν πίσω μόνο δύο γάτες, μία αρσενική με το όνομα Tien και μια θηλυκή με το όνομα Chula, για να φρουρούν το κύπελλο του Βούδα στον ιερό ναό. Ο αρσενικός έχασε σύντομα την υπομονή του, κι αφού ζευγάρωσε με τη θηλυκή, έφυγε με σκοπό να βρει κάποιον ιερέα για να φροντίσει το ναό. Η θηλυκή ήταν τόσο απορροφημένη από το καθήκον της να προστατεύσει το θησαυρό του Βούδα, που δεν άφησε από τα μάτια της το κύπελλο ούτε για μια στιγμή, και τύλιξε τη μακριά ουρά της γύρω από τη βάση του κυπέλλου, για να μην κλαπεί σε περίπτωση που την έπαιρνε ο ύπνος. Καθώς ο καιρός περνούσε περιμένοντας τον Tien να γυρίσει με τον καινούριο ιερέα, δε μπορούσε να καθυστερήσει άλλο τη γέννα της. Τα γατάκια γεννήθηκαν όλα με τα φυσικά χαρακτηριστικά που είχε αποκτήσει η ίδια όσο ήταν φρουρός του κειμηλίου, με αλλήθωρη ματιά και κόμπους στην ουρά. Ακόμα και σήμερα κάποια γατάκια γεννιούνται με αυτά τα χαρακτηριστικά και κρατούν ζωντανούς τους θρύλους.

Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά:D.Ολο αυτό τον καιρό που είμαι στο site κατάλαβα οτι έχεις πολλές γνώσεις σε οτι αφορά τα σιάμ.Επειδή κι εγώ τα λατρεύω,θα σου ήταν εύκολο να μου συστήσεις αν ξέρεις,κάποιο αξιόπιστο βιβλίο που να τα αφορά;Ευχαριστώ και εύχομαι στην κούκλα σου καλή γέννα:):).

Συνημμένα

• Εικόνα(8).jpg
    Εικόνα(8).jpg
    14,3 KB · Εμφανίσεις: 28
  • 062.jpg
    062.jpg
    20,2 KB · Εμφανίσεις: 26
Σε ευχαριστουμε πολυ πολυ για τις ευχες!
Διαβαζεις στα αγγλικα;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back