moukelis
Επιφανές μέλος

Ολες οι φυλες εχουν προβληματα κληρονομικης φυσης,αλλες περισσοτερα,αλλες λιγοτερα.Οι σιαμ προερχονται απο φυσικη επιλογη κι οχι απο ανθρωπινη παρεμβαση,ετσι οι ανθρωποι εχουν μπλεχτει μονο στην εκτροφη της,κι οχι στη δημιουργια της,στοιχειο που σιγουρα ειναι θετικο.Απο εκει και περα,ειναι απο τις μακροβιοτερες φυλες.Περα απο καποια αισθητικα "ψεγαδια" οπως ο στραβισμος και η ουρα με κομπους,το μονο επιστημονικα τεκμηριωμενο κληρονομικο τους προβλημα ειναι αυτο της καρδιας.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Hlianna
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος

Αυτο ακριβως κάνει η Μόιρα με το Δημητρη,και να φανταστεις οτι δεν εχει ζησει κιολας μαζι του,απλα τον διαλεξε απο οταν τη γνωρισαμε.Αν και ηταν αρκετα ντροπαλο γατακι,πραγμα που φαινεται μεχρι τωρα,εφυγε απο το σαλονι και ξαπλωσε μαζι του στο δωματιο που ειχε ξαπλωσει για λιγο επειδη δεν αισθανοταν καλα.Δεν μας ειχε ξαναδει,και δεν ειχαμε μεινει καν στο σπιτι της κοπελας που μας τη χαρισε.Οταν εμεινε μαζι μου ο Δημητρης για μερικες εβδομαδες,γυρνουσα απο τη δουλεια καποια μεσημερια και καθοταν με το Σειριο στο κρεβατι,ενω η Μόιρα ηταν στο σαλονι και της ειχαν και κλειστη την πορτα.Το εκανε γιατι δεν της αρκουσε απλα να καθεται αγκαλια του,ηθελε να εχει τη μυτη της στη μυτη του,και δε μπορουσε να δει ουτε τηλεοραση!Οταν ηταν εγκυος μου σηκωνε την πιτζαμα απο την πλατη για να με ακουμπαει και κοιμοταν κολλημενη πανω μου,ενω στη γεννα με κοιτουσε και εσπρωχνε το μωρο μου,και μιλαμε για γεννα που ξεκινησε στις 3 και τελειωσε στιτς 10.30...Ειναι πολυ πιεστικα οσον αφορα την προσοχη σου,την αγαπη σου,τα χαδια σου...και φυσικα εχουν τετοιο δεσιμο με τον ανθρωπο τους που τους στοιχιζει απιστευτα αν τον χασουν.
Hlianna
Διάσημο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος

To να πεις δραστηρια τη Μόιρα ειναι ανέκδοτο.

Ειναι πανεξυπνες γατες,βρισκουν συνεχως τροπους να ανοιξουν ντουλαπια,να κλεψουν μεζεδακια,να παρουν τα παιχνιδια απο τις αλλες γατες,να ξεφυγουν απο ανοιχτα παραθυρα και μπαλκονια...Οι μοντερνες σιαμ εχουν τη φημη οτι ειναι περισσοτερο δραστηριες και ζωηρες,οι παραδοσιακες ειναι γενικα πιο ηρεμες,χωρις αυτο να σημαινει οτι ειναι γατες που ολη μερα κοιμουνται.Και θα τρεξουν,και θα παιξουν,και θα σκαρφαλωσουν,και θα σε κανουν να χασεις τη μιση σου ζωη αναρωτουμενος αν εφυγαν απο τη σιτα του μπαλκονιου,το παραθυρο του μπανιου,ή απλα κρυβονται στη ντουλαπα.
Οι υπολοιπες σιαμ δηλαδη,γιατι η δικη μου ειναι μεταλλαγμενη.Θελω να πω οτι δεν ειναι και περσικά,αλλά ούτε και Σείριος.
Hlianna
Διάσημο μέλος
ομως γενικα δεν ηταν ιδιαιτερα δραστηριος..θα μου πεις ηταν μεγαλος οταν αρχισα εγω να τον θυμαμαι αλλα τεσπα
Freya
Πολύ δραστήριο μέλος

καπου ειχα διαβασει νομιζω οτι εχουν πολλα κληρονομικα...τεσπα,μπορει να μη θυμαμαι καλα...
παντως δεν τα ηξερα ολα αυτα που λετε,εγω νομιζα οτι τα σιαμ ειναι δραστηρια πολυ,διαολια και πολυ ομιλιτικα,οτι δειχνουν τετοια αφισιωση στα αφεντικα τους,δεν το ηξερα...σκυλογατα δηλαδη

βεβαια δεν σκεφτομαι να αγορασω απο εκτροφεα,αν τυχει και βρω αδεσποτο σκεπτομουν...
ποια η διαφορα με τα μοντερνα?
ειναι πολυ ενδιαφερον παντως αυτο που λετε σχτικα με τον χαρακτηρα...και ειναι ουτως η αλλως κ πανεμορφες γατουλες...ετσι εξηγηται που ειναι τοσο δημοφιλεις...
moukelis
Επιφανές μέλος

Ναι λενε οτι ειναι οι γατες που πλησιαζουν περισσοτερο στο χαρακτηρα του σκυλου.Οι μοντερνες εχουν πιο εξτριμ χαρακτηριστικα,πιο μεγαλα αυτια,μακρια ακρα και μουσουδα...Να,δες μια chocolate point π.χ.
Freya
Πολύ δραστήριο μέλος

μπα...μου αρεσουν περισσοτερο οι αλλες,παραδοσιακες λεγονται?
moukelis
Επιφανές μέλος

Ναι,αλλα δεν εκτρεφονται πια εκτενως γιατι δεν αναγνωριζονται απο τη FIFe.Λεγεται οτι θα τις αναγνωρισει ως ξεχωριστη ρατσα που θα λεγεται Thai.
Freya
Πολύ δραστήριο μέλος

μμμ...καταλαβα...βεβαια οσες σιαμ εχω δει ειναι σε αυτο το στιλ,μπορει να μην ειναι καθαροαιμες βεβαια....
αχ θελωωωωωωωωω Thai

moukelis
Επιφανές μέλος

Καθαροαιμες ειναι,χαρτια δεν μπορουμε να τους βγαλουμε.Για παραδειγμα οσον αφορα τη Μόιρα,γνωριζω τους προγονους της τεσσερις γενιες πισω,παρολα αυτα δε μπορω να της βγαλω pedigree...
Freya
Πολύ δραστήριο μέλος

ναι καταλαβα,οταν ειπα καθαροαιμες εννοουσα αδεσποτακια-κεραμυδακια που να μοιαζουν με σιαμ αλλα να μην ειναι καθαροαιμα

moukelis
Επιφανές μέλος

Kαλημέρα Σιαμεζομανεις!
moukelis
Επιφανές μέλος

Καλημερα!
ΑΓΓΕΛΟΣ2
Δραστήριο μέλος

η blue point (αν λεγετε ετσι...η δευτερη) γλυκουλα ειναι...οι αλλες δεν μπορω ν απω οτι μου αρεσουν...
(δωρα απιθανη η υπογραφη...παντα χαρουμενα να ειναι τα μοϊρο μωρακια!)
moukelis
Επιφανές μέλος

Eυχαριστουμε πολυ Αγγελε!

ΑΓΓΕΛΟΣ2
Δραστήριο μέλος

θελω thai !!!...ειναι κριμα να μην αναγνωριζονται...και ποιο ευκολο ετσι για αυτους που θελουν να βγαλουν κερδος χωρις να τους νιαζει για την φυλη και τα ζωακια...
ΑΓΓΕΛΟΣ2
Δραστήριο μέλος

ΑΓΓΕΛΟΣ2
Δραστήριο μέλος

καλα,καλα...μια τελευτεαααααααα...!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool