Σκάβοντας τη γλάστρα του σπιτιού!!!

Τα αγόρασε ο καλός μου απ' το praktiker, σε τσουβαλάκια των 20 κιλών. Απ' ό,τι μου είπε, υπήρχαν σε διαφορετικά μεγέθη και σε δύο διαφορετικά χρώματα. Δε θυμάμαι καθόλου την τιμή...:rolleyes:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγώ στα βορειοανατολικά ρίχνω τα μπαλάκια και στα νοτιοδυτικά το υγρό algoflash ..

Κάτι άσχετο τώρα που ανοίξατε τέτοια συζήτηση ήθελα να ρωτήσω κάτι, αν ξέρει κανείς:
Έχω μια μικρή τριανταφυλίτσα η οπόια πήγαινε πολύ καλά, την είχα πάρει την άνοιξη...Μόνο με απλό λίπασμα όλα καλά...Τώρα έχει βγάλει στα κλαράκια της κάτι άσπρα σαν ζουζούνια με πολλά πόδια κολλήμένα πάνω και έχει αρχίσει σε εκείνα τα σημεία να κιτρινίζει..Ξέρει κανείς τί μπορεί να είναι και τι πρέπει να κάνω?? Είναι σιχαμερά:mpliaks:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τα αγόρασε ο καλός μου απ' το praktiker, σε τσουβαλάκια των 20 κιλών. Απ' ό,τι μου είπε, υπήρχαν σε διαφορετικά μεγέθη και σε δύο διαφορετικά χρώματα. Δε θυμάμαι καθόλου την τιμή...:rolleyes:
Εάν μπορείς μάθε τη, γιατί χρειάζομαι κι εγώ, επιπλέον βότσαλα.
(Ουτε που μου είχε περάσει από το μυαλό ότι μπορεί να έχει και το practicer...:hmm:)

Εγώ στα βορειοανατολικά ρίχνω τα μπαλάκια και στα νοτιοδυτικά το υγρό algoflash ..

Κάτι άσχετο τώρα που ανοίξατε τέτοια συζήτηση ήθελα να ρωτήσω κάτι, αν ξέρει κανείς:
Έχω μια μικρή τριανταφυλίτσα η οπόια πήγαινε πολύ καλά, την είχα πάρει την άνοιξη...Μόνο με απλό λίπασμα όλα καλά...Τώρα έχει βγάλει στα κλαράκια της κάτι άσπρα σαν ζουζούνια με πολλά πόδια κολλήμένα πάνω και έχει αρχίσει σε εκείνα τα σημεία να κιτρινίζει..Ξέρει κανείς τί μπορεί να είναι και τι πρέπει να κάνω?? Είναι σιχαμερά:mpliaks:
Mελίγκρα μάλλον...Να κόψεις ένα φυλαράκι με τα ζουζούνια πάνω του και να το πας σε καποιο φυτώριο για να σου δώσουν το κατάλληλο φάρμακο.

Δοκίμασε να την ψεκάσεις με Baygon, αυτό που είναι για μύγες, κουνούπια κ.λπ. Η μαμά μου, που είναι έμπειρη στην κηπουρική, το συστήνει δια πάσαν νόσον και πάσαν μ*λ*κί*ν...:rolleyes: Όποτε το δοκίμασα (σε διάφορων ειδών μαμουνο-αποικίες) είχε αποτέλεσμα.
Έχω επίσης ακούσει και για ψεκασμό με διάλυμα πράσινου σαπουνιού (ως πιο οικολογική λύση) αλλά για να πω την αλήθεια δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ...:hmm:

Μπα, η μελίγκρα είναι πράσινη, όχι άσπρη... :mpliaks:
Οχι! Αλλάζει χρώματα ανάλογα με το φυτό.
Αν ριξει baygon πανω στην τριανταφυλλιά...ΠΑΠΑΛΑ η τριανταφυλλιά καλε!!!:lol:

Αυτό με το baygon μου το είπε και η μαμά μου!:P

Αυτά είναι άσπρα μεγαλούτσικα στρογγυλά πλακέ και κολλάνε σαν βδέλα πάνω στο φυτό...έχουν γύρο γύρο ποδαράκια μπέζ μικρά:mpliaks:

Οχι! Αλλάζει χρώματα ανάλογα με το φυτό.
Ωχ! Αυτό δεν το 'ξερα...:blink:
Αν ριξει baygon πανω στην τριανταφυλλιά...ΠΑΠΑΛΑ η τριανταφυλλιά καλε!!!:lol:
Μπα, εγώ έχω ψεκάσει και σε σκληροτράχηλα φυτά (πικροδάφνη) και σε ευαίσθητα (γιασεμί) και επέζησαν όλα μια χαρά!:rolleyes:

Μπα, εγώ έχω ψεκάσει και σε σκληροτράχηλα φυτά (πικροδάφνη) και σε ευαίσθητα (γιασεμί) και επέζησαν όλα μια χαρά!:rolleyes:
Το γιασεμί δεν είναι τόσο ευαίσθητο. Το δικό μου επέζησε και με τα χιόνια.
Οι τριανταφυλλιές όμως είναι πολύ "Μη μου άπτου"!:rolleyes:
Επίσης δύσκολο να ζήσουν για πολύ σε γλάστρες.:/:

Μιμίκα όταν πας Αγγλία τι θα γίνουν τα φυτά?:hmm:

Το γιασεμί δεν είναι τόσο ευαίσθητο. Το δικό μου επέζησε και με τα χιόνια.
Οι τριανταφυλλιές όμως είναι πολύ "Μη μου άπτου"!:rolleyes:
Επίσης δύσκολο να ζήσουν για πολύ σε γλάστρες.:/:

Μιμίκα όταν πας Αγγλία τι θα γίνουν τα φυτά?:hmm:

Η μαμά θα τα αναλάβει... Το θέμα είναι πώς εγώ ήθελα να τα μεταφέρω εκεί αλλά μου είπαν ότι απαγορεύεται να μεταφέρεις φυτά στην Αγγλία από άλλη χώρα!!!!!!:blink::blink::blink:

Η μαμά θα τα αναλάβει... Το θέμα είναι πώς εγώ ήθελα να τα μεταφέρω εκεί αλλά μου είπαν ότι απαγορεύεται να μεταφέρεις φυτά στην Αγγλία από άλλη χώρα!!!!!!:blink::blink::blink:

Στο τελος θα σταματισουν να μεταφερουν και ανθρωπους!!!!!!:lol:

Αυτό με τα φυτά πάντως ισχύει και για αρκετές άλλες χώρες (Αυστραλία πχ). Νομίζω ότι έχει να κάνει με το γεγονός ότι η Αγγλία είναι νησί, και ως εκ τούτου ξεχωριστό οικοσύστημα από την ηπειρωτική Ευρώπη...:hmm:

Αυτό με τα φυτά πάντως ισχύει και για αρκετές άλλες χώρες (Αυστραλία πχ). Νομίζω ότι έχει να κάνει με το γεγονός ότι η Αγγλία είναι νησί, και ως εκ τούτου ξεχωριστό οικοσύστημα από την ηπειρωτική Ευρώπη...:hmm:

Αυτό που μου είπαν είναι πώς φοβούνται μήπως μεταφερθούν αρρώστειες...

Σαρδέλα : αυτό θα ήταν το καλύτερο:lol::lol::lol::lol::lol:

Αυτό που μου είπαν είναι πώς φοβούνται μήπως μεταφερθούν αρρώστειες...
Αυτο το κανουν και σε αλλες χωρες. Π.χ. αυτη η "βαμβακίαση" (δεν ξερω αν το γραφω σωστα), που υπάρχει στα πευκα εδω, εάν μεταδοθει και αλλου δύσκολο να την αντιμετωπισουν. Και πολλές άλλες....

Εάν μπορείς μάθε τη, γιατί χρειάζομαι κι εγώ, επιπλέον βότσαλα.
Λοιπόν, αυτά που πήραμε εμείς (άσπρα, το μικρό μέγεθος) έκαναν γύρω στα 12 ευρώ το 20κιλο.
(Ουτε που μου είχε περάσει από το μυαλό ότι μπορεί να έχει και το practicer...:hmm:)
Έχει απ' όλα τα είδη κήπου!:cool:

Λοιπόν, αυτά που πήραμε εμείς (άσπρα, το μικρό μέγεθος) έκαναν γύρω στα 12 ευρώ το 20κιλο.

Έχει απ' όλα τα είδη κήπου!:cool:
Ευχαριστω!:)

Αυτό με το baygon μου το είπε και η μαμά μου!:P

Αυτά είναι άσπρα μεγαλούτσικα στρογγυλά πλακέ και κολλάνε σαν βδέλα πάνω στο φυτό...έχουν γύρο γύρο ποδαράκια μπέζ μικρά:mpliaks:

:hmm:στρογγυλό πλακέ με ποδαράκια που κολάει σα βδέλα δεν έχω ξαναδεί, αυτά τα ποδαράκια δηλαδή με έμπλεξαν

λευκά μικρά με ποδαράκια φτιάχνουν ιστους που μιάζει στο μάτι μας σαν σκόνη είναι τετράνυχος --> έντομο

μεγάλο λευκό στρογγυλό πλακέ που κολάει είναι ψώρα -->ακάρεο

υπάρχει και ένα μεγαλούτσικο λευκό που μοιάζει με κοματάκια από βαμβάκι αλλά πάλι δεν θυμάμε να έχει ποδαράκια:P

το αν είναι έντομο ή ακάρεο δηλ (σα τσιμπόυρι) είναι κάτι τελείος διαφορετικό και καθοριστικό για το φάρμακο που θα πρέπει να ρίξεις στην τριανταφυλλίτσα σου

πάντως σε γενικές γραμμές οι τριανταφυλλιές είναι πολύ ευπαθείς στον τετράνυχο, στην μελίγκρα και στο ωίδιο κάτι άλλο δύσκολα να πάθουν.

Επειδή χωρίς εικόνα είναι πολύ δύσκολο να σου πει κάποιος τι είναι αυτό που έχουν πάθει, κόψε ένα κλαδάκι και δίξτο στο φυτόριο που θα πας, αν οι τριανταφυλλιές σου κιόλας είναι αυτές οι μίνι να πας να πάρεις φυτοφάρμακο άμεσα γιατί είναι πολύ ευέσθιτες και θα σου χαλάσουν, επίσης ίσως χρειαστεί οι ψεκασμοί να επαναλιφθούν 2 με 3 φορές σε διαστίματα των 15 ημερών γιανα καθαρίσουν εντελώς.

Προσπάθησε αν όντως ψεκάσεις να περιορίσεις λίγο τη γάτα σου καλού κακού μη φάει κανα φυλλαράκι, τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα λέει πίσω η συσκεβασία, συνήθως γράφουν για καλλιέργιες πχ. η συγκομιδή να γίνει μετά από 10 ή 15 μέρες, αυτό θα ήταν καλό ως δείκτης γιατό πότε θα μπορεί η γατούλα να πάει να μυρίσει και να μασουλίσει.;)

Για τα λιπάσματα, σε στέρεα μορφή (τα μπαλάκια) βάζουμε μία φορά τον χρόνο μόνο, οπότε μια φορά στο χρόνο μπορείτε να βγάζετε τα βότσαλα, να σκαλίζετε γιανα αερίζονται και οι ρίζες να προσθέτετε και λίγο φρέσκο χωματάκι, να λιπαίνεται και να ξαναβάζεται τα βότσαλα.

Υγρό λίπασμα σε εποχές ταχίας ανάπτυξης και ανθοφορίας δηλ. Άνοιξη και Φθινόπωρο βάζουμε μία φορά το μήνα, μπορεί και 15 μέρες ανάλογα το λίπασμα, πχ. είναι και κάποια που λένε με κάθε πότισμα αλλά προσωπικά δε τα θεορώ καλά και δεν τα χρεισιμοποιώ. Χειμώνα και καλοκαίρι δεν λιπαίνουμε ποτέ γιατί τα φυτά μας δε το χρειάζονται και δεν το αποροφούν με αποτέλεσμα να δημιουργούνται άλατα που καταστρέφουν το ριζικό σύστημα του φυτού.

Να θυμάστε καλύτερα καθόλου παρά πολύ και αν κάποια φορά σας παραπέσει ή ξεχαστίτε και λιπάνεται 2 φορές συνεχόμενα να ποτίσετε πολύ γιανα ξεπλιθεί το χώμα γιατί τα φυτά κινδινεύουν να καούν.

mespairos, ήσουν πολύ κατατοπιστική! Είσαι γεωπόνος ή κάτι άλλο σχετικό; Να σε εκμεταλλευτούμε δηλαδή για σχετικές ερωτήσεις; :redface: :rolleyes:

το βγάζω φωτό γιατί είδα ότι άλλαξαν και σχήμα, σκούριναν και "καμπούριασαν" .
Η μαμά μου είπε θα μου δώσει ένα φαρμακο για τις τριανταφυλλιές σαν σκόνη που το φυσάς πάνω...

Να τα! Σιχαμερά!:mpliaks::mpliaks::mpliaks::mpliaks:

Συνημμένα

• PA090147.JPG
    PA090147.JPG
    194,3 KB · Εμφανίσεις: 60
  • PA090148.JPG
    PA090148.JPG
    198,4 KB · Εμφανίσεις: 46
  • PA090150.JPG
    PA090150.JPG
    192,7 KB · Εμφανίσεις: 64

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: