Melini
Διάσημο μέλος
Ο Gandalf μπήκε στη ζωή μας με πολλά πολλά σκουληκάκια στο εντεράκι του. Όπως ξέρετε, αν δεν ξέρετε, τόσο το καλύτερο, αυτά βγαίνουν από τον ποπό του. Στην αρχή είχα αηδιάσει απίστευτα, αλλά τώρα συνήθισα. Το πρόβλημα είναι ότι παρά την επίμονη θεραπεία (2 πάστες Banminth και δυο ενέσεις για παράσιτα) και την προσεκτική δίαιτα εδώ και 2 μήνες, τα σκουληκάκια επιμένουν. Εμένα δε μ’ενοχλούν ιδιαίτερα, απλά ανησυχώ, γιατί νομίζω ότι θα πρεπε να έχουν φύγει... η κτηνίατρος λέει ότι μπορεί να έχει σκουλήκια μέχρι να γίνει 1 ½ έτους, αλλά αν έχει σκουλήκια για ενάμιση χρόνο στο έντερό του, δε θα επηρεάσουν και την ανάπτυξή του; Όσο για το χαπάκι, ξεκινάμε την άλλη εβδομάδα, περιμέναμε να μεγαλώσει λίγο ακόμα.
Είναι φυσιολογικό να έχει σκουλήκια τόσο πολύ καιρό;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Melini
Διάσημο μέλος
πιθανως δεν τα εχει πιασει ολα τα σκουληκια η θεραπεια θα χρειαστει να του δωσεις χαπι κατα προτιμηση ενα ευρεως φασματος και θα του δινεις καθε 15 μερες για 4 φορες![]()
Ευχαριστώ πολύ πολύ
... άλλη μια ερώτηση... Κάθε φορά που τους κάνουμε χημικό πόλεμο τα σκουλήκια μειώνονται και μετά πάλι πολλάπλασιάζονται;Κι άλλη μια ερώτηση: όταν λες χάπι ευρέος φάσματος, υπάρχει κάποια μάρκα; Αυτό που θα πάρουμε τώρα για θεραπεία ανά 3μηνο κάνει;
JohnDVM
Διάσημο μέλος

Melini
Διάσημο μέλος

Thanks thanks!!! Τώρα που είπες το όνομα το θυμήθηκα κι εγώ... Ντροντάλ θα πάρει ο μικρός. Θα τους κηρύξω ΠΟΛΕΜΟ!!!
Ευχαριστώ και πάλι JohnDVM για την άμεση απάντηση
και για τις πολύτιμες πληροφορίες 
ιβανα
Επιφανές μέλος
απορω πως δεν επαθε τιποτα η πασχαλια μου, γιατι το χαπι για τους σκυλους ειναι τεραστιο, και η γατα πολυ μικροσωμη ...... τον αλλαξα τον γιατρο οπως καταλαβαινεις...
Melini
Διάσημο μέλος
προσεχε μονο να παρεις το drontal cat, γιατι εμενα ο δικος μου μου εδωσε κατα λαθος αυτο για σκυλους !!!!!!!!!!!απορω πως δεν επαθε τιποτα η πασχαλια μου, γιατι το χαπι για τους σκυλους ειναι τεραστιο, και η γατα πολυ μικροσωμη ...... τον αλλαξα τον γιατρο οπως καταλαβαινεις...
![]()
Ευχαριστώ πολύ για την απισήμανση ιβάνα

Εκτός από τον κτηνίατρο, μπορώ να το βρω και στο φαρμακείο;
kitcat
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εδώ και λίγες μέρες βλέπω στο τρίχωμα του δικού μου κοντά στον ποπό κάτι σαν αυγά μύγας, δεν δείχνει πάντως να έχει κάποια άλλη ενόχληση, μπορεί να είναι σκουληκάκια;
julia
Διακεκριμένο μέλος
Η γατούλες γενικά δεν έχουν συμπτώματα "βαριά" απλά πεινάνε πολύ, και κάποιες κάνουν διάρροια...
kitcat
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αν υπάρχει κάτι παραπάνω που θα έπρεπε να ξέρω, ή αν μπορώ να κάνω κάτι προς το παρόν και ακόμη πως μπορεί να κόλλησε κάτι τέτοιο, ο μικρός δεν έχει βγει ποτέ έξω, υπάρχει περίπτωση να ήταν κάτι στην τροφή του;;;;; Και άλλη μια ερώτηση, όποιος ξέρει, στο ψάξιμο είδα πως η μεγαλύτερη αιτία για την ταινία είναι οι ψύλλοι ωστόσο τον βλέπω πολύ σπάνια να έχει φαγούρα και δεν έχω προσέξει ποτέ ψύλλο....
Όπως και αν έχει ευχαριστώ για την ενημέρωση!
julia
Διακεκριμένο μέλος
Γιαυτό η εσωτερική και εξωτερική αποπαρασίτωση συνιστάται να γίνεται κάθε 3 μήνες στα ζωάκια διαμερίσματος.

Λογικά ο γιατρός θα σας δώσει χαπάκι και αμπούλα. Θα την βάλετε και είσαστε Οκ σε 3 μήνες πάλι.
Το χαπάκι για τα σκουληκάκια θα κάνει μάλλον διάρροια, είναι λογικό....

Melini
Διάσημο μέλος

Να ξέρεις πάντως ότι δεν κολλάνε στον άνθρωπο, ακόμα κι αν δεις το σκουληκάκι ζωντανό, μην τρομάξεις, εσύ δεν κινδυνεύεις

kitcat
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool