Σκουληκάκια...

Melini

Διάσημο μέλος

Η Melini αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 48 ετών και μας γράφει από Κηφισιά (Αττική). Έχει γράψει 2.690 μηνύματα.
Ύστερα από προσεκτική μελέτη της ενότητας, δε βρήκα απάντηση στην απορία μου, οπότε αναγκάζομαι να ανοίξω νέο θέμα...

Ο Gandalf μπήκε στη ζωή μας με πολλά πολλά σκουληκάκια στο εντεράκι του. Όπως ξέρετε, αν δεν ξέρετε, τόσο το καλύτερο, αυτά βγαίνουν από τον ποπό του. Στην αρχή είχα αηδιάσει απίστευτα, αλλά τώρα συνήθισα. Το πρόβλημα είναι ότι παρά την επίμονη θεραπεία (2 πάστες Banminth και δυο ενέσεις για παράσιτα) και την προσεκτική δίαιτα εδώ και 2 μήνες, τα σκουληκάκια επιμένουν. Εμένα δε μ’ενοχλούν ιδιαίτερα, απλά ανησυχώ, γιατί νομίζω ότι θα πρεπε να έχουν φύγει... η κτηνίατρος λέει ότι μπορεί να έχει σκουλήκια μέχρι να γίνει 1 ½ έτους, αλλά αν έχει σκουλήκια για ενάμιση χρόνο στο έντερό του, δε θα επηρεάσουν και την ανάπτυξή του; Όσο για το χαπάκι, ξεκινάμε την άλλη εβδομάδα, περιμέναμε να μεγαλώσει λίγο ακόμα.
Είναι φυσιολογικό να έχει σκουλήκια τόσο πολύ καιρό;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

πιθανως δεν τα εχει πιασει ολα τα σκουληκια η θεραπεια θα χρειαστει να του δωσεις χαπι κατα προτιμηση ενα ευρεως φασματος και θα του δινεις καθε 15 μερες για 4 φορες:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

πιθανως δεν τα εχει πιασει ολα τα σκουληκια η θεραπεια θα χρειαστει να του δωσεις χαπι κατα προτιμηση ενα ευρεως φασματος και θα του δινεις καθε 15 μερες για 4 φορες:)

Ευχαριστώ πολύ πολύ:)... άλλη μια ερώτηση... Κάθε φορά που τους κάνουμε χημικό πόλεμο τα σκουλήκια μειώνονται και μετά πάλι πολλάπλασιάζονται;

Κι άλλη μια ερώτηση: όταν λες χάπι ευρέος φάσματος, υπάρχει κάποια μάρκα; Αυτό που θα πάρουμε τώρα για θεραπεία ανά 3μηνο κάνει;

καθε φορα που γινεται αποπαρασιτωση σκοτονωνται οι ενηλικες μορφες και οχι τα αυγα του παρασιτου οποτε μετα απο λιγο ξαναβγαινουν τα σκουληκια. Το ντρονταλ και το μιλμπεμαξ ειναι 2 χαπια με ευρυ φασμα δρασης και πιανουν ολους τους τυπους σκουληκιων:)

:up::up:Thanks thanks!!! Τώρα που είπες το όνομα το θυμήθηκα κι εγώ... Ντροντάλ θα πάρει ο μικρός.
Θα τους κηρύξω ΠΟΛΕΜΟ!!!
Ευχαριστώ και πάλι JohnDVM για την άμεση απάντηση :) και για τις πολύτιμες πληροφορίες :)

προσεχε μονο να παρεις το drontal cat, γιατι εμενα ο δικος μου μου εδωσε κατα λαθος αυτο για σκυλους !!!!!!!!!!!:mad: απορω πως δεν επαθε τιποτα η πασχαλια μου, γιατι το χαπι για τους σκυλους ειναι τεραστιο, και η γατα πολυ μικροσωμη ...... τον αλλαξα τον γιατρο οπως καταλαβαινεις...;)

προσεχε μονο να παρεις το drontal cat, γιατι εμενα ο δικος μου μου εδωσε κατα λαθος αυτο για σκυλους !!!!!!!!!!!:mad: απορω πως δεν επαθε τιποτα η πασχαλια μου, γιατι το χαπι για τους σκυλους ειναι τεραστιο, και η γατα πολυ μικροσωμη ...... τον αλλαξα τον γιατρο οπως καταλαβαινεις...;)

Ευχαριστώ πολύ για την απισήμανση ιβάνα :)

Εκτός από τον κτηνίατρο, μπορώ να το βρω και στο φαρμακείο;

Μήπως μπορείς να με ενημερώσεις για το πως είναι αυτά τα σκουληκάκια;
Εδώ και λίγες μέρες βλέπω στο τρίχωμα του δικού μου κοντά στον ποπό κάτι σαν αυγά μύγας, δεν δείχνει πάντως να έχει κάποια άλλη ενόχληση, μπορεί να είναι σκουληκάκια;

Είναι μικρά και άσπρα αυγουλάκια... Μπορείς να δείς και στα κακάκια σκουλικάκια, σαν μακριά λεπτά σκουλίκια..(ταινία)

Η γατούλες γενικά δεν έχουν συμπτώματα "βαριά" απλά πεινάνε πολύ, και κάποιες κάνουν διάρροια...

Χμμμμ... αν και αυτός δεν δείχνει να πεινάει μάλλον το αντίθετο θα έλεγα, αλλά επειδή είναι μικρά, υποκίτρινα και όχι άσπρα μάλλον έχει σκουληκάκια και μετά από ερευνά στο διαδίκτυο φαίνεται να έχει ταινία, οπότε τη δευτέρα πάει κτηνίατρο.
Αν υπάρχει κάτι παραπάνω που θα έπρεπε να ξέρω, ή αν μπορώ να κάνω κάτι προς το παρόν και ακόμη πως μπορεί να κόλλησε κάτι τέτοιο, ο μικρός δεν έχει βγει ποτέ έξω, υπάρχει περίπτωση να ήταν κάτι στην τροφή του;;;;; Και άλλη μια ερώτηση, όποιος ξέρει, στο ψάξιμο είδα πως η μεγαλύτερη αιτία για την ταινία είναι οι ψύλλοι ωστόσο τον βλέπω πολύ σπάνια να έχει φαγούρα και δεν έχω προσέξει ποτέ ψύλλο....
Όπως και αν έχει ευχαριστώ για την ενημέρωση!

Σκουλήκια/ταινία δηλ κολλάνε εύκολα επειδή μεταφέρουμε και εμείς τα αυγά με τα παπούτσια μας απο έξω.

Γιαυτό η εσωτερική και εξωτερική αποπαρασίτωση συνιστάται να γίνεται κάθε 3 μήνες στα ζωάκια διαμερίσματος.:)

Λογικά ο γιατρός θα σας δώσει χαπάκι και αμπούλα. Θα την βάλετε και είσαστε Οκ σε 3 μήνες πάλι.
Το χαπάκι για τα σκουληκάκια θα κάνει μάλλον διάρροια, είναι λογικό....:)

Αυτά τα σκουληκάκια μοιάζουν με σουσάμι, ασπροκίτρινα στο χρώμα. Όπως είπαν και οι προλαλήσασες αντιμετωπίζονται με χαπάκι ή πάστα. Επιπλέον, το γατί σου χρειάζεται αποπαρασίτωση (εσωτερική και εξωτερική) κάθε 3 μήνες. Και ο δικός μουγάτος είναι μόνο στο διαμέρισμα, αλλά παρόλο που πλέον είναι τελείως καθαρός, τον ψεκάζω μια φορά το μήνα για ψύλλους και του κάνουμε αποπαρασίτωση κάθε 3 μήνες (εναλλάξ πάστα-χαπάκι για εσωτερική) και αμπούλα για εξωτερική. Η κτηνίατρος μου είπε ότι τα παράσιτα μπορεί να μείνουν μέχρι και 1μιση χρόνο, όταν το γατί είναι ακόμα μικρό... επίσης μου συνάστησε να τον ταϊζω μόνο ξηρά τροφή και να του βάζω φαγητό μια φορά τη μέρα (δηλ. όλη την ποσότητα της μέρας σε μια δόση), ώστε να μην συσσωρεύεται τροφή στο έντερο, γιατί όταν η τροφή παραμένει στάσιμη, ευνοείται η ανάπτυξη των σκουληκιών. Για τα υπόλοιπα, μπορείς να ρωτήσεις και τους ειδικούς :)
Να ξέρεις πάντως ότι δεν κολλάνε στον άνθρωπο, ακόμα κι αν δεις το σκουληκάκι ζωντανό, μην τρομάξεις, εσύ δεν κινδυνεύεις :)

Ευχαριστώ πολύ, ο γιατρός μας δεν μας είπε τίποτα για αμπούλες και τα λοιπά, και μας έδωσε μόνο ένα χαπάκι και μας είπε πάλι μετά από έξι μήνες, εκτός και αν εκτεθεί έξω, εγώ τον ψεκάζω περίπου κάθε δυο μήνες μια βδομαδούλα πριν το μπανάκι του, πάντως δεν ήξερα για τα σκουληκάκια... τώρα που έμαθα θα είμαι πιο σχολαστική.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back