Σκούρυνε το τρίχωμα της γάτας

emma

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η emma αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Άγιοι Ανάργυροι (Αττική). Έχει γράψει 149 μηνύματα.
Καλησπέρα, θα ηθελα να ρωτήσω αν ξερει κανεις για πιο λογο το τρίχωμα της γατας μπορει να αλλαξει χρωμα.
2 απο τις γατες μου ειναι Σιαμ, της μιας η ουρα εβγαλε άσπρες τριχες πριν χρονια στα ξαφνικά αλλα δεν θυμάμαι τι μου ειχε πει ο γιατρος. Πριν εβδομάδες πρόσεξα πως και η αλλη γατα μου αλλαξε χρωμα.. :worry: Είναι σιαμ αλλα στο σωμα της ειχε "ξανθές" - μπεζ τριχες και τωρα εχει μαυρίσει πολύ και στη ράχη της βγηκε μια μπεζ λωριδα ... Αλλαξε τελείως χρώμα δηλαδη.. Πως γίνεται αυτο?? ειναι 4ετων εαν εχει σημασια. Προσπάθησα να μιλήσω στον γιατρο αλλα τον πετυχα την ωρα που ειχε πολυ δουλειά! Ευχαριστώ εκ των προτέρων! :/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Σκούρινε το τρίχωμα της γάτας

Νομίζω το χρώμα στις σιαμ αλλάζει ανάλογα με την θερμοκρασία. Αν δεν κάνω λάθος, όταν έχει ζέστη σκουραίνουν.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μακαρι να ειναι αυτο! Αλλα ειναι χειμωνας.. το μονο που αλλαξε σε θεμα "ζεστης" ειναι οτι καθεται πανω στο καλοριφερ και τα κρεβατακια τους ειναι διπλα στα σωματα. Τι να πω....!:confused:

Και εμένα που είναι σιάμ το χειμώνα σκουραίνει και το καλοκαίρι ανοίγει! Είναι φυσικό! Το χρώμα στις σιάμ έχει άμεση σχέση με τη θερμοκρασία! Εξάλλου εκεί οφείλεται και η διχρωμία τους: στα μέρη του σώματος που είναι πιο ζεστά είναι ανοιχτόχρωμες, ενώ στα πιο κρύα (πατούσες, ουρά, μουσούδα, αυτιά) είναι σκούρες! Μάλλιστα είχα παρατηρήσει ότι ένα καλοκαίρι που κοιμόταν στη βεράντα που ήταν δροσερά δεν είχε ανοίξει τόσο το χρώμα της! :D Ίσως όμως να σκουραίνουν κατά ένα βαθμό και με την ηλικία... :hmm:

Το χρώμα στις Σιάμ όπως έγραψαν κι οι φίλες παραπάνω αλλάζει με την εποχή του χρόνου και τις αλλαγές θερμοκρασίας.
Αν βέβαια η γατούλα σου έχει αρκετά γονίδια γάτας Βιρμανίας, οι οποίες κι αυτές απο τις Σιάμ προέρχονται και πήρανε αυτά τα γονίδια, θα γίνεται το χρώμα της όλο και πιό σκούρο, μιας κι αυτές οι γάτες γεννιούνται σχεδόν λευκές και σκουραίνουν όσο περνάνε τα χρόνια.:)

Ονομάζεται θερμοευαίσθητο γονίδιο.
Και αν δεν κάνω λάθος εμποδίζει την εναπόθεση χρωστικής στα σημεία του σώματος που είναι ψυχρότερα. Οπότε αυτό που βλέπεις είναι μαύρο.. Τα ψυχρότερα σημεία είναι η μύτη νομίζω αυτιά πατούσες και ουρά. Άρα αυτά είναι και μαύρα.
Μπορεί να παίζει και αυτό τον ρόλο του..:):):)

Σας ευχαριστω πολυ ! Απο το 2006 πρωτη φορα το ειδα αυτο !

Όπως ο Αίας ...
Και όσο μεγαλώνει σκουραίνει κι άλλο :)

Συνημμένα

• DSC00022.JPG
    DSC00022.JPG
    358,1 KB · Εμφανίσεις: 37
  • 395766_271708969567259_100001844731999_630591_382157642_n.jpg
    395766_271708969567259_100001844731999_630591_382157642_n.jpg
    43,2 KB · Εμφανίσεις: 94
ΙΙΙΙΙΙ Μην μου κάνετε τέτοια και τρελαίνομαι....Τι μωρό είναι αυτόόόό.. Όντως μαυρίζει πιο έντονα το συγκεκριμένο!!:D

:):):)

Αυτό το μωρό προήλθε απο ημίαιμη σιαμέζα μαμά, την οποία βρήκα πεταμένη στα σκουπίδια...

τι κουκλακι!!!! ειναι για πολλα φιλακια αυτο το μωρο! Και εμενα, ασπρα γεννηθηκαν και σιγα σιγα εγιναν μπεζ με μαυρο χρωμα στα ακρα!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back