Σκυλάκια στα τραπεζάκια έξω για τους τυφλούς

• Thread starter Thread starter yasmin1gr
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

yasmin1gr

Περιβόητο μέλος

Η yasmin1gr αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.478 μηνύματα.
Ονομάζομαι Ιωάννα-Μαρία Γκέρτσου, είμαι
τυφλή
και κάτοχος σκύλου-οδηγού. Ερευνήτρια στο
ΙΤΕ Ηρακλείου,
υποψήφια διδάκτωρ στην ιατρική σχολή του
παν/μίου Κρήτης
και πρόεδρος της Ελληνικής Σχολής
Σκύλων-Οδηγών «Λάρα».

Ζω στο Ηράκλειο Κρήτης όπου η πρόσβαση του
σκύλου-οδηγού
επιτρέπεται παντού. Και στην πολιτισμένη
υποτείθεται πρωτεύουσα;

Σήμερα πρωτομαγιά, θέλησα να πάω με μια
φίλη για φαγητό στην
ταβέρνα «Καλοζύμη» που βρίκσεται δίπλα στο
πατρικό μου, στο Χαλάνδρι.

Στην είσοδο της ταβέρνας, ο υπεύθυνος μας
πληροφόρησε πως απαγορεύονται τα σκυλιά.
Απαντήσαμε ότι, έτσι κι αλλιώς θα τρώγαμε
στην αυλή αφού είχε ωραία μέρα. Εκείνος,
αντέτεινε πως ο σκύλος απαγορεύεται ακόμα
και στην αυλή και πρότεινε να… μας βγάλει
ένα τραπέζι στο δρόμο!

Φύγαμε και πήγαμε ακριβώς δίπλα στην
ταβέρνα «Ιορδάνης».
Δυστυχώς κι εκεί, η ίδια αντιμετώπιση: ο
σκύλος δεν επιτρέπονταν
ούτε καν στην αυλή…

Κι ερωτώ τους φίλτατους αναγνώστες:
1. Αξίζει ένας άνθρωπος να φάει στο δρόμο,
επειδή βλέπει με τα
μάτια ενός σκύλου;
2. Μπορεί ο μάγειρας της εκάστοτε ταβέρνας
να μαγειρέψει χωρίς τις
κατσαρόλες του;
3. Εάν ήμουν φορέας της γρίπης των χοίρων
και πήγαινα να φάω
δίχως να πω λέξη θα ήμουν εντάξει;

Περισσότερες πληροφορίες για τους
σκύλους-οδηγούς στο www.laraguidedogs. gr

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΓΝΩΣΤΟΥΣ,
ΜΗΠΩΣ ΜΑΘΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ
ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ.
ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μα δεν καταλαβαινω τι θα πειραζε ενα σκυλακι στην αυλη ενος εστιατοριου\ταβερνας.Ελεος.Αρχιζω να συμπαθω ακομα πιο πολυ τα ζωα απο τους ανθρωπους.Τελικα δεν αξιζουν τιποτα μερικοι ανθρωποι:down:ενα πολλα περισσοτερα τα ζωα;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απαράδεκτοι στην μαύρη λίστα οι δύο αυτές ταβέρνες. Εγώ σε όποια ταβέρνα πάω μαζεύω τα αδέσποτα γύρω μου μήπως θα μου δώσουν τραπέζι στο δρόμο???:mad: Τριτοκοσμικοί απολίτιστοι και πάνω από όλα άνθρωποι που πιστεύουν ότι τίποτα δεν μπορεί να συμβεί σε αυτούς. :down:

Είναι στην γειτονιά μου, πάω και στους δύο και ντράπηκα που το διάβασα. Λυπάμαιπου σας έτυχε κάτι τέτοιο.
Χωρίς να θέλω με κανέναν τρόπο να δικαιολογήσω τ αδικαιολόγητα, θα ήθελα επ ευκαιρία να πω, επειδή κι εμείς στο γραφείο μας έχουμε ένα αδέσποτο γατάκι, υπάρχει κόσμος που ενοχλείται και διαμαρτύρεται,εκφράζοντας εκβιαστικά την δυστροπία του κι ως επαγγελματίας έρχεσαι σε φοβερά δύσκολη θέση. Φυσικά στην περίπτωσή σας εναι εκ των ουκ ανευ η συμπεριφορά αυτή. Εξοργιστικό περιστατικό. Καλά κάνετε και το δημοσιοποιείτε να παραδειγματιστούν κάποιοι άλλοι ίσως και αυτοί.

Δεν το εκτυπωνεις να τους το δωσεις, να μπορει την αλλη φορα να παει και η κοπελα ησυχη???

Ναι φυσικά αν νομίζετε, εννοείται κι εγώ ως πελάτισσα πηγαίνω κάπου κάπου, δεν τους γνωρίζω παραπέρα. Αλλά ευχαρίστως να το δώσω.

Ασχετα με το αν κάποιος είναι ή δεν είναι ζωόφιλος, βλέπουν ότι η κοπέλα είναι τυφλή και ότι ο σκύλος είναι οδηγός, δλδ μιλάμε για κάποια "ιδιαίτερη" περίπτωση. Επρεπε να δείξουν τέτοια συμπεριφορά? Αυτή τη στιγμή δεν μιλάμε απλά για ανθρώπους μη φιλόζωους όπως συνήθως, μιλάμε για απανθρωπιά.:down: Ευχομαι απλά να μην τους τύχει, γιατί τότε θα' ναι αργά να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους. Οι άνθρωποι με σωματικές αναπηρίες δεν είναι άνθρωποι Ω' κατηγορίας για να τρώνε στο περιθώριο...

Οσοι μπορειτε προωθειστε το το εβαλα και στο σκυλοφορουμ. Η κοπελα προωθει την αλλαγη νομου να επιτρεπονται οι σκυλοι οδηγοι

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back