daifuku
Νεοφερμένο μέλος
πριν λίγες μέρες πήγα στο χωριό μου όπου σπάνια πηγαίνω, και είδα σε ένα γειτονικό σπίτι ένα σκυλάκι (ενήλικο αλλά σχετικά μικρόσωμο) δεμένο με αρκετά κοντή αλυσίδα. πήγα να το χαϊδέψω μες απ'τα κάγκελα και έκανε σαν τρελό απ'τη χαρά του. η μαμά μου είχε αναφέρει για αυτό το σκυλάκι ότι όποτε πάει στο χωριό του πηγαίνει κονσέρβες ή κρέας και ότι με το που την βλέπει τρελαίνεται από χαρά. την ρώτησα αν βλέπει ποτέ να λύνουν το σκυλί και μου είπε ότι μάλλον είναι συνεχώς δεμένο. πράγματι, είδα στο σημείο που το είχαν δεμένο, υπήρχαν ακαθαρσίες σε χρώμα σχεδόν κιτρινο-άσπρο (αυτό είναι ένδειξη δυσκοιλιότητας? ή ότι τελος πάντων κάτι δεν πάει καλά). κάποια στιγμή το σκυλάκι άρχισε να κάνει κάτι περίεργους ήχους, ήταν σαν βήχας μαζί με κάποιο άλλο θόρυβο που έβγαινε απ'τη μύτη.. ακουγόταν άσχημα

αργότερα του πήγα μια σακούλα κρέατα και τα κατάπινε αμάσητα (κυριολεκτικά). είχα τρομάξει

ρώτησα τη μαμά αν ξέρει τη γειτόνισσα, και ότι θα πάω να της τα ψάλλω. βασικά σκεφτόμουν να της πω ότι το σκυλί της είναι άρρωστο και ένας πιθανός λόγος είναι και το ότι βρίσκεται συνεχώς δεμένο (βέβαια προφανώς δεν τρώει και καλά) και τέλος πάντων να την πείσω να το αφήνει ελεύθερο και να με αφήσει να κανονίσω να το δει ένας κτηνίατρος. όταν τα είπα στη μαμά, μου λέει ξέχασέ το οι άνθρωποι αυτοί δεν πάνε καθόλου καλά, είναι επικίνδυνοι και τέτοια. και ότι αν τους πεις το σκυλί είναι άρρωστο μπορεί να πάνε να το πετάξουν πουθενά. ρώτησα και τον πατέρα μου για να είμαι σίγουρη ότι η μαμά δεν υπερβάλλει, και μου είπε ότι όντως είναι "κακοί άνθρωποι" και έχουν κάνει διάφορα σε συγχωριανούς και σ'ενα συγγενή μας.
αυτοί μάλλον το έχουν το σκυλί μόνο και μόνο για φύλακα και κατα τ'άλλα δεν τους ενδιαφέρει τίποτα.
δεν μίλησα στη γειτόνισσα γιατι σκέφτηκα να μην δράσω βιαστικά και να πάρω κάποιες συμβουλές πρώτα για να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
έχετε καμιά πρόταση για το τι μπορώ να κάνω; το χωριό εντωμεταξύ απέχει 1 ώρα απ'την πόλη και έχει γύρω στους 50 μόνιμους κατοίκους..
το έβλεπα και σκεφτόμουν είμαι η μόνη ελπίδα που μπορεί να έχει. πώς μπορώ να το αφήσω να ζήσει μια ζωή σε αυτά τα χάλια;.....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
AGGELIKI
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Havana
Διάσημο μέλος
ας μην ξεχναμε ολοι την περιπτωση του λυκοσκυλου που ηταν 4 χρονια δεμενο και η αλυσιδα ειχε φτασει στο κοκακο του σβερκου του....
δεν ειανι παιχνιδια αυτα με τις αλυσιδες και τα σκυλια.....
mickey mouse
Διάσημο μέλος
Δες τις παρακάτω φωτογραφίες απο το Λονδίνο και...σύγκρινε. Είναι μνημείο αφιερωμένο στα ζώα θύματα του πολέμου στην πλατεία του Marble Arch μπροστα απο την κεντρική είσοδο του Hyde Park.
Ζώα στον πόλεμο
Δεν είχαν άλλη επιλογή....
Εμεις πόσο ακόμα θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε κάτι τέτοιο???
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
KaterinaP
Εκκολαπτόμενο μέλος
Γενικα στα χωρια φερονται στα ζωα σαν αντικειμενα απο απο τη στιγμη που δεν προσφερουν κατι η ενοχλουν με καποιο τροπο τα πετανε οπως θα πετουσαν σκουπιδια.... Και κανεις δεν τοπυς κανει τιποτα!!!!!!
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Το ιδιο καλο ειναι να κανουν και οσοι αλλοι ειναι σε τετοιεσ περιοχες.
KaterinaP
Εκκολαπτόμενο μέλος
Katerina μπορεις να καταγραφεις σιγα σιγα οτι ακους η βλεπεις εκει??? ανα περιστατικο???με οσα στοιχεια μπορεις να βρεις? να ξερουμε σιγα σιγα την εκταση λεωτου πραγματος.
Το ιδιο καλο ειναι να κανουν και οσοι αλλοι ειναι σε τετοιεσ περιοχες.
έχω φαρμακείο δίπλα σε pet shop, και ποιο κάτω στο δρόμο έχει κατάστημα με είδη κυνηγιού. οπότε έρχονται πολλοί κυνηγοί στο μαγαζί και παίρνουν διάφορα για τα σκυλιά τους... Φυσικά δεν είναι όλοι το ίδιο, μερικοί αγαπούν τα σκυλιά τους και τα φροντίζουν και αυτοί είναι που μου λένε τις ιστορίες, και ο άνθρωπος δίπλα απο το pet shop.
Θα προσπαθήσω να τα συγκρατώ όποτε τα ακούω και να σας τα λέω, απλά στην επαρχία δυστυχώς ο ένας καλύπτει τον άλλο και δεν θα κάνει κανείς επώνυμη καταγγελία για περιστατικό.
Εχουμε 2 φιλοζωικούς συλλόγους οι οποίοι κάνουν κάποιο έργο, αλλά πόσα μπορούν να κάνουν και 20 άνθρωποι?? Ταΐζουν τα αδέσποτα σκυλάκια, βρίσκουν σπίτια σε κουτάβια και κάνουν στειρώσεις όσες μπορούν.
mickey mouse
Διάσημο μέλος
απλά στην επαρχία δυστυχώς ο ένας καλύπτει τον άλλο και δεν θα κάνει κανείς επώνυμη καταγγελία για περιστατικό.
quote]
Δυστυχώς παιδιά αυτή ακριβώς είναι η κατάσταση που επικρατεί στην.... ένδοξη??? ελληνική επαρχία. Η μόνη μας ελπίδα είναι η αφύπνιση των νέων παιδιών πάνω στα θέματα εθελοντισμού, αλληλεγγύης, φιλοζωϊας κλπ.κλπ απο εμπνευσμένους δασκάλους στο σχολείο. Και πάλι δυστυχώς σαν καθηγήτρια σας λέω πως κι εμείς....άστα. Πνιγμένοι απο το σύστημα. Όχι όλοι ευτυχώς, γιάυτό πάντα υπάρχει ελπίδα.
savillerow7
Νεοφερμένο μέλος
στα χωριά είναι δυσκολο να κρύψουν την ασχημη συμπεριφορά τους....Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Αν θελεις να βοηθησεις φετος εχουμε στο προγραμμα γραψιμο e book ζωοφιλίας για παιδιααπλά στην επαρχία δυστυχώς ο ένας καλύπτει τον άλλο και δεν θα κάνει κανείς επώνυμη καταγγελία για περιστατικό.
quote]
Δυστυχώς παιδιά αυτή ακριβώς είναι η κατάσταση που επικρατεί στην.... ένδοξη??? ελληνική επαρχία. Η μόνη μας ελπίδα είναι η αφύπνιση των νέων παιδιών πάνω στα θέματα εθελοντισμού, αλληλεγγύης, φιλοζωϊας κλπ.κλπ απο εμπνευσμένους δασκάλους στο σχολείο. Και πάλι δυστυχώς σαν καθηγήτρια σας λέω πως κι εμείς....άστα. Πνιγμένοι απο το σύστημα. Όχι όλοι ευτυχώς, γιάυτό πάντα υπάρχει ελπίδα.
maroula
Εκκολαπτόμενο μέλος

Αυτες οι πράξεις ειναι αγάπη για τα ζώα;;;..τι να πω
Και στις πόλεις δεν έχω δει και λίγα υπάρχουν αρκετοι που παίρνουν ενα ζωακι και το φέρονται σαν να ειναι σκουπίδι εγώ το λεω αυτο φιλοζωια με καμουφλάζ για να μην πω και καμια αλλη έκφραση και αν τους πεις τίποτα σου την λενε κιολας απαντώντας ''εγω το φροντίζω' τέτοια φροντίδα δεν θα την εκανα ποτέ'..
Αισχος

mickey mouse
Διάσημο μέλος
Αν θελεις να βοηθησεις φετος εχουμε στο προγραμμα γραψιμο e book ζωοφιλίας για παιδια
Μέσα κι εγώ κι η κόρη μου!!!
Πείτε πότε και θα οργανωθούμε.
NTALIA
Νεοφερμένο μέλος
Θα συμφωνήσω με την yasmine και αν δεν βγεί κατι εγω στη θεση σου θα τον εκλεβα ενα βραδυ και θα τον επαιρνα μακρια τους!Οκ παρανομο!Αλλα και η κακομεταχειρηση του παρανομη είναι και η πραξη σου θα σωσει ενα σκυλακι!Αλλωστε θα το ξεχασουν στο λεπτο απο αυτα που ειπες δε φαινεται η αγαπη τους πουθενα προς το σκυλακι!Εγω προσωπικα θα το είχα κανει χωρις δευτερη σκεψη απ το να καθομαι και να παρακολουθω ενα σκυλι να βασανιζεται.Νομιζω καλο ειναι να παρεις συμβουλη απο σωματειο οπως το Gawf στην αθηνα η αλλο οπως stray η αυτο που σου ειπαν κα να κινηθεις μαζι τους αν ειναι δυνατον με συνοδεια δικηγορου και ατομου απο σωματειο εαν δεις οτι δεν γινεται τιποτα δεν ξερω ισως να το επερνες??? λεω τωρα δεν ξερω ειναι η τελικη λυση αλλα δεν τη συνιστω γιατι ειναι τελειως παρανομη και μμπορουν να σε υποψιαστουν κιολα

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool
Μέσα κι εγώ κι η κόρη μου!!!