Σκυλιά εκτός ελέγχου

brainstorm

Νεοφερμένο μέλος

Ο brainstorm αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 47 ετών και μας γράφει από Κορυδαλλός (Αττική). Έχει γράψει 14 μηνύματα.
Γειά σας,

Στη περιοχή που μένω υπάρχουν κάτι αδέσποτα (δύο pitbull και δύο άγνωστης ράτσας) που είναι αρκετά άγρια και έχουν ορμήξει σε πολλές γάτες, κάποιες τις έχουν σκοτώσει και όλας. Επίσης ορμάνε και σε κάθε περαστικό με μηχανάκι. Αυτά τα γεγονότα ενισχύονται και απο τη συμπεριφορά των γειτόνων, οι οποίοι συντηρούν αυτά τα σκυλιά και γελάνε με το κάθε παρόμοιο γεγονός. Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια υπηρεσία αρμόδια για να τα μαζέψει ή τουλάχιστον κάπως να ελεγχθούν;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλεσε τον δημο, ή την αστυνομια.
Μακαρι να τα πιασει καποιος αν και φοβαμαι μην ειναι πολυ αγρια και τους κανουν ευθανασια.:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μην την πληρώσουν τα σκυλιά πάλι…. Πρέπει να αφαιρεθούν από τους κατόχους τους, και να πάνε σε εκπαιδευτή για κοινωνικοποίηση. Και να συλληφθούν επ αυτοφώρω οι κάτοχοι τους που τα ενθαρρύνουν.
Το τελευταίο μπορεί να γίνει εύκολα αν υπάρχει διάθεση από την πλευρά της αστυνομίας. Κάλλιστα μπορούν να περάσουν επίτηδες δυο τρεις αστυνομικοί (χωρίς στολές) από κει και να δουν τη συμπεριφορά των κατόχων των ζώων. Μπορούν να τους τη στήσουν άνετα αν θέλουν, σε συνεργασία με σωματείο.

Θανάση τα σκυλιά είναι αδέσποτα.
Νομίζω ότι είναι ευθύνη του Δήμου να τα μαζέψει, να τα στειρώσει και ότι άλλο χρειάζεται.

πάντως ένα σκυλι και ειδικά πιτ μπουλ που έχει "μάθει" να είναι επιθετικό, δύσκολα κοινωνικοποιείται Θανάση... :/:

και σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, που δεν έχει τι να κάνει τα αδέσποτα δεν νομίζω να λειτουργήσει έτσι το θέμα, μάλλον για καμιά ευθανασία τα βλέπω όπως είπε και η φίλη Ελενίτσα:down:

Και επίσης κάποια απο αυτά έχουν και κουτάβια. Χαμός γίνεται.

Καλά…οι δήμοι σε ότι αφορά τα αδέσποτα δεν είναι δήμοι είναι δήμιοι. Σιγά που θα χαλάσουν τη ζαχαρένια τους για να φροντίσουν τα σκυλιά οι σαπιοκοιλιές…
Η εύκολη λύση, και ξεμπερδεύουμε. Κοπανάμε και μια συναυλία για να δείξουμε τι πολιτισμένοι είμαστε, θα πούμε και μερικές μαλακίες στο μικρόφωνο ενώ η γραβάτα μας θα ανεμίζει, και άμα μπορεί ας πει κανείς τίποτα.

κρίμα είναι τα καημένα που έχουν και παιδάκια...

αυτός ο αρρωστιάρης όμως που τα έκανε έτσι και μετά τα παράτησε θέλει σίγουρα ευθανασία!!!:mad: :mad: :mad: :mad:

Δυστυχως κι εγω δεν νομιζω να γινει κατι διαφορετικο. Ή ευθανασια θα τους κανουν ή "ευθανασία" με τις γνωστες μεθοδους που χρησιμοποιουνται εδω και καιρο.....
:( :( :(
Κανενα κουταβακι αν καταφερνε να σωσει κανεις, καλα θα ηταν....

μμμμ δεν ξερωφ εαν μπορει ν ερθει εκει η υπηρεσια του δημου πειραια γμτ πρεπι να τους παρεις τηλ κ να τους ρωτησεις γιατι εδω τα μαζευουν τα στειρωνουν κ μετα τα ξανα αφηνουν

brainstorm,
δεν ξέρω τι θα γίνει με τα ενήλικα μιας και θα είναι δύσκολο μέχρι να τα τακτοποιήσεις λόγω συμπεριφοράς,κυρίως. Αλλά αφού λες ότι υπάρχουν κουτάβια εκεί, θα μπορούσα να έρθω το σκ να τα βγάλω φωτογραφίες και να τα προωθήσουμε για υιοθεσία.Πριν αγριέψουν κι αυτά, μεγαλώνοντας.:(
Θα μπορούσες να συναντηθούμε κάπου να πάμε μαζί?Γιατί δεν ξέρω καθόλου την περιοχή σου. Μπορούμε να τα απομονώσουμε για να φωτογραφίσουμε τα κουτάβια ή θα μας αγριέψουν τα μεγάλα?

Πρόταση:
Αν συμβεί και πάτε, βιντεοσκοπήστε αν είναι δυνατόν τη συμπεριφορά των ζώων, ταυτόχρονα με τη συμπεριφορά των γειτόνων οι οποίοι ενισχύουν τη συμπεριφορά τους, και θέστε το ως θέμα για καταγγελία.

Άμα πάμε, θα έχω μαζί μου την κάμερα και βλέπουμε. Απλά εγώ το κόβω να έχει άσχημο τέλος αυτό, τουλάχιστον για τα μεγάλα σκυλιά, αν όντως είναι επιθετικά...Μακάρι να βγω λάθος. Ποιος θα κάτσει να ασχοληθεί με κοινωνικοποίηση, με υιοθεσίσες, με φιλοξενίες...Εδώ βλέπουνε το πιο ήρεμο σκυλί που υπάρχει και ρωτάνε:δαγκώνει??
Απορώ βέβαια και με τους γείτονες, οι οποίοι συνήθως σε τέτοια σκυλιά πετάνε φόλες. Βέβαια, οι συγκεκριμένοι τη βρίσκουν και προσπαθούν να τα εξαγριώσουν κι άλλο, αν κατάλαβα καλά...

Μπορεί όμως και να μην είναι επικίνδυνα τελικά, μπορεί μόνο να γαβγίζουν χωρίς να δαγκώνουν (το πιο πιθανό). Το θέμα είναι ότι, και έτσι να είναι, χρειάζεται κάποια παρουσία γιατί οι δήμιοι (εννοώ οι υπάλληλοι του δήμου):mad: θα θέλουν να το πάρουν υπ όψιν ή θα προτιμήσουν την εύκολη λύση….

Λίγο στην αναμονή η συνάντηση διότι ένας φίλος σκέφτεται να πάρει ένα δύο pitbullakia, απλά θα ξέρω σίγουρα τη Δευτέρα.

Μακαρι.....

Οκ!! Μακαρί να μπορέσει να τα πάρει, μήπως και γλιτώσουν από το δρόμο και ότι αυτός συνεπάγεται...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back