Σκύλοι δολοφόνοι!!!

spyros10000

Νεοφερμένο μέλος

Ο spyros10000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 42 ετών και μας γράφει από Άβδηρα (Ξάνθη). Έχει γράψει 30 μηνύματα.
Παιδια αγαπαω τα ζωακια αλλα η κατασταση με τους σκυλους ειναι απαραδεκτη. Στην α8ηνα ενα γερος εχει μαζεψει 6 σκυλους μποστα στο σπιτι του και δεν μπορεις καν να περασεις, οι καημενοι οι γειτονες του 8α εχουν φρικαρει. Εγω μενω λιγο πιο κατω και καμια φορα αναγκαζομαι να παρκαρω στην περιοχη τους.. κι αγριευουν. Βεβαια τους μιλαω γλυκα και μου ξεκολλανε γρηγορα, το πολυ να μου γλυψουν το χερι αλλα το παιδακι που 8α το βαλει στα ποδια ποιος ξερει τι θα του κανουν.

Επισης στο χωριο μου, ενα βλαμμενος εχει ενα σκυλι που οταν το αφηνει ελευθερο, σκοτωνει τα καημενα τα γατουλακια (2-3μηνων). Ειναι πολυ καλο σκυλι με τους ανθρωπους αλλα μου'ρχετε να το ντουφεκισω οταν το κανει! Τ'αφεντικα του ειναι διανοητικα κα8ηστεριμενοι και δεν καταλαβαινουν απο λογια.

Παιδια πειτε μου πως μπορω να λυσω το προβλημα?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνενοησου με τη Χριστινα απο τη Σκυλοομαδα ξανθης και το σωζω ξανθης τα δυο σωματεια εκει. Εα βοηθησεις με τη μεταφορα και το πιασιμο μπορειτε να πατε το αγριο για στειρωση στα αγρια χρησιμοποιειται και πιστολακι με ναρκωση για να τα πιασει κανεις. Χριεαζεται να τους απειλησετε εαν δεν το στειρωσουν θα πατε στον εισαγγελεα για κακοποιηση ζωου υπολογισε καθε γαταχ1500 θα τους πεις βγαιενι πολύ φτηνοτερα η στειρωση.

Το ιδιο κα στην Αθηνα συννενοησου με το ΣΠΑΖ να τα πιασετε μαζι να βοηθησεις και να στειρωθουνε θα ηρεμησουν και εαν δεν ηρεμησουν ζητηστε τη βοηθεις των εκπαιδευτων του www.stardogs.gr

Εαν εισαι διατεθειμενος να βοπηθησεις υπαρχουν λυσεις

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Παιδια αγαπαω τα ζωακια αλλα η κατασταση με τους σκυλους ειναι απαραδεκτη. Στην α8ηνα ενα γερος εχει μαζεψει 6 σκυλους μποστα στο σπιτι του και δεν μπορεις καν να περασεις, οι καημενοι οι γειτονες του 8α εχουν φρικαρει. Εγω μενω λιγο πιο κατω και καμια φορα αναγκαζομαι να παρκαρω στην περιοχη τους.. κι αγριευουν. Βεβαια τους μιλαω γλυκα και μου ξεκολλανε γρηγορα, το πολυ να μου γλυψουν το χερι αλλα το παιδακι που 8α το βαλει στα ποδια ποιος ξερει τι θα του κανουν.

Επισης στο χωριο μου, ενα βλαμμενος εχει ενα σκυλι που οταν το αφηνει ελευθερο, σκοτωνει τα καημενα τα γατουλακια (2-3μηνων). Ειναι πολυ καλο σκυλι με τους ανθρωπους αλλα μου'ρχετε να το ντουφεκισω οταν το κανει! Τ'αφεντικα του ειναι διανοητικα κα8ηστεριμενοι και δεν καταλαβαινουν απο λογια.

Παιδια πειτε μου πως μπορω να λυσω το προβλημα?

Αν ειναι αστειρωτα τα ζωα μπορει να ειναι για αυτο επιθετικα.

Απο τον νομο ισχυουν τα εξης

Το άρθρο 7 του Ν. 3170/2003: Περισυλλογή αδέσποτων σκύλων, ρητά ορίζει, μεταξύ άλλων, και τα ακόλουθα:
Αρμόδιοι για την περισυλλογή των αδέσποτων σκύλων είναι οι δήμοι και οι κοινότητες. Η περισυλλογή των αδέσποτων σκύλων μπορεί να πραγματοποιείται και από ζωοφιλικά σωματεία, εφόσον διαθέτουν την απαραίτητη υποδομή, σε συνεργασία με τον αρμόδιο δήμο ή κοινότητα. Οι δήμοι και οι κοινότητες συγκροτούν τα συνεργεία περισυλλογής από άτομα τα οποία διαθέτουν την κατάλληλη εκπαίδευση και εμπειρία σε θέματα που αφορούν στην αιχμαλωσία των ζώων και κατέχουν τις τεχνικές χειρισμού τους. […]Τα συνεργεία περισυλλογής καθοδηγούνται στο έργο τους και ελέγχονται από κτηνίατρο, ο οποίος ορίζεται από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της αρμόδιας νομαρχιακής αυτοδιοίκησης.
3.α. Οι σκύλοι που περισυλλέγονται, οδηγούνται στα καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς, που ιδρύονται και λειτουργούν από τους δήμους, τις κοινότητες και τα ζωοφιλικά σωματεία σε ιδιόκτητους ή μη χώρους.[…]
Οι σκύλοι που περισυλλέγονται οδηγούνται σε καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς, όπου υποβάλλονται σε κτηνιατρική εξέταση και παραμένουν μέχρι να αναλάβει κάποιος ενδιαφερόμενος τη φιλοξενία τους. Σκύλοι που περισυλλέγονται και διαπιστώνεται από τη σήμανσή τους ότι έχουν ιδιοκτήτη που έχει δηλώσει την απώλειά τους, επιστρέφονται σε αυτόν. […] Σκύλοι που δίνονται σε ιδιώτες για φιλοξενία, πρέπει προηγουμένως να σημανθούν, να καταγραφούν και να υποβληθούν σε αποπαρασιτισμό, εμβολιασμό και στείρωση. Οι σκύλοι που παραμένουν στο καταφύγιο, εφόσον σύμφωνα με γνωμάτευση του κτηνίατρου του καταφυγίου κρίνονται υγιείς, επιτρέπεται να επαναφέρονται στο φυσικό περιβάλλον, με απόφαση της αρμόδιας δημοτικής ή κοινοτικής αρχής, εντός των διοικητικών τους ορίων και κατά προτίμηση στην περιοχή από όπου περισυνελέγησαν, αφού προηγουμένως σημανθούν, καταγραφούν και υποβληθούν σε αποπαρασιτισμό, εμβολιασμό και στείρωση. Την ευθύνη για την επίβλεψη, τη φροντίδα και την ευζωία τους έχουν τα πρόσωπα που αναφέρονται στην παράγραφο 3α. Για την επαναφορά στο φυσικό περιβάλλον των αδέσποτων σκύλων λαμβάνεται υπόψη η πυκνότητα του πληθυσμού τους στην περιοχή όπου επαναφέρονται. Η επαναφορά δεν επιτρέπεται σε περιοχές με νοσοκομεία, σχολεία, αθλητικά κέντρα, αυτοκινητόδρομους ταχείας κυκλοφορίας και αεροδρόμια. […]

Αν ειναι αστειρωτα τα ζωα μπορει να ειναι για αυτο επιθετικα.

Φοβάμαι πολύ πως τα ζώα είναι επιθετικά όχι επειδή είναι αστείρωτα, αλλά επειδή έχουν σχηματίσει αγέλη.:/: Φυσικά και πρέπει να γίνει στείρωση, όσο η κατάσταση είναι ακόμα σχετικά ελεγχόμενη.

Μια λύση που μου έρχεται στο μυαλό είναι να πεις στον ηλικιωμένο (απειλώντας αν χρειαστεί) να τα ταΐζει κάπου αλλού, π.χ. σε κανένα παρκάκι, ώστε να κάνουν εκεί την περιοχή τους.:hmm:Επίσης ρώτα και σε κανένα σκυλοφόρουμ που είναι πιο ειδικοί.

Οντως τα ζωα εχουν κανει αγγελη και γι αυτο επιτιθονται!
Επισης καθως τα ταιζει εκει απεξω εχουν κανει τον χωρο δικο τους!
Και σε παρκακι να τα παει θα γινουν κι εκει επιθετικα,με πιθανοτητα ασχημη καταληξη των σκυλων!
Κατι πρεπει να γινει και να τα παρουν με υιοθεσια!

Οντως τα ζωα εχουν κανει αγγελη και γι αυτο επιτιθονται!
Επισης καθως τα ταιζει εκει απεξω εχουν κανει τον χωρο δικο τους!
Και σε παρκακι να τα παει θα γινουν κι εκει επιθετικα,με πιθανοτητα ασχημη καταληξη των σκυλων!
Κατι πρεπει να γινει και να τα παρουν με υιοθεσια!

Συμφωνω πως δεν ειναι λυση να αλλαξουν μερος τα σκυλια. Παντως στο παρκο της γειτονιας μου υπηρχε αγελη απο 7 σκυλια και καποια"περαστικα"μελη αλλα δεν ηταν καθολου επιθετικα. Ισως εχουν κακομεταχειριστει, ισως φταιει και το οτι δεν ειναι στειρωμενα παντως σε ενα κυνοκομειο οπου θα τους παρεχει την απαραιτητη φροντιδα,νομιζω θα ηταν καλο να πανε.
(μα και εσυ!Σκυλοι δολοφονοι περιμενα να διαβασω τιποτα τρομερο)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back