Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καλησπέρα.Το καλύτερο είναι όντως σιγά σιγά.Να γνωριστούν με σταδιακή επαφή δηλαδή.Με τον καιρό πιστεύω ότι θα συνηθίσει.Έχω και προσωπικά παραδείγματα απο τη μητέρα μου και την αδελφή μου,που έχουν και σκύλο και γάτα.Στην αρχη..η ίδια αντίδραση με αυτην που λες.Τώρα κοιμούνται αγκαλίστα.Όμως στην αρχή θέλει προσοχή...μη πληγώσει τα μικρά..ή το αντίστροφο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
christina287
Νεοφερμένο μέλος
Γέννησε η γατούλα μιας φίλης μου και σκέφτομαι να κρατήσω ένα γατάκι. Το πρόβλημα είναι ότι έχω ήδη ένα σκύλο στο σπίτι, ο οποίος στην βόλτα όποτε δει γάτα τρελλαίνεται και θέλει να την κυνηγήσει. Πως θα μπορέσω να τα έχω μαζί χωρίς προβλήματα; Ο σκύλος μου είναι 9,5 μηνών μπουλ τερριε και πολύ ζηλιάρης.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Bijoux
Πολύ δραστήριο μέλος
Γέννησε η γατούλα μιας φίλης μου και σκέφτομαι να κρατήσω ένα γατάκι. Το πρόβλημα είναι ότι έχω ήδη ένα σκύλο στο σπίτι, ο οποίος στην βόλτα όποτε δει γάτα τρελλαίνεται και θέλει να την κυνηγήσει. Πως θα μπορέσω να τα έχω μαζί χωρίς προβλήματα; Ο σκύλος μου είναι 9,5 μηνών μπουλ τερριε και πολύ ζηλιάρης.
Πολύ δύσκολη μου φαίνεται αυτή η συνύπαρξη, μήπως θα ήταν καλύτερα να εγκαταλείψεις την ιδέα της υιοθεσίας της γατούλας? Βέβαια δεν έχω καμία προσωπική εμπειρία, αλλά μου φαίνεται πολύ δύσκολο, γιατί ο σκυλάκος σας είναι πολύ δυνατός!
christina287
Νεοφερμένο μέλος
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει πλησιάσει και πολύ καμιά γάτα γιατί όπως είναι φυσικό τον βλέπουν και εξαφανίζονται. Έτσι δεν ξέρω αν η αντίδρασή του να θέλει να τις κυνηγήσει, είναι απλά για να τις μυρίσει ή του βγαίνουν άλλα ένστικτα. Με άλλα σκυλιά πάντως δεν έχει πρόβλημα και δείχνει τον ίδιο ενθουσιασμό για να τα πλησιάσει. Ακόμα και με μια κατσίκα που ήρθε σε επαφή, απλά την μύρισε. Να δοκιμάσω να κρατήσω ένα γατάκι κοντά του για να δω την αντίδρασή του ή είναι παρακινδυνευμένο? Ευχαριστώ πολύ!!
Δανάηχατζη
Νεοφερμένο μέλος
Παιδιά καλησπέρα...
απο χθές είμαι πολύ ανχωμένη καθως δεν ξέρω τι να κάνω .
Ο αδελφός μου θέλει να πάρει ενα γατάκι απο κάτι γνωστούς που προσφέρθηκαν να μας το δώσουν γιατί βρέθηκε στον δρόμο (Πολύ μικρό ,γυρω στον 1 μηνα).Και εγώ θέλω πολύ όμως στο σπίτι έχουμε ήδη 1 σκυλάκι (πεκινουά) 6 χρονών.Όσο θέλουμε αλλα τόσο φοβάμαι για το αν θα πρέπει να το πάρουμε.Φοβάμαι στο πώς θα αντιδράσει το σκυλι, πως το γατί ; Δεν θέλω να φοβάται το γατι ούτε να μεγαλώσει σε ενα άσχημο περιβάλλον.Ο σκύλος ποτέ δεν έχει επιτεθεί,κυνηγίσει γάτα . Του είναι απλώς αδιάφορες...αλλα ίσως ενα γατί μες στο σπίτι του φανεί αλλιώς...Θα ήθελα να ακούσω γνώμες
αυταα
anthoulaki
Εκκολαπτόμενο μέλος
γεια σας γατο-γονεις!! θα μου πειτε απο που κι ως που ξεθαψα αυτο το θεμα ε? ειναι θεμα εκτακτο για μενα... σημερα ειχα την τυχη, ή μαλλον ενα σκυλακι (μεσαιου μεγεθους γκριφονακι) ειχε την τυχη να το βρει η αδερφη μου πληγωμενο στο δρομο, στη περιοχη που μενουμε.. το πως επαθε ο,τι επαθε ειναι αλλη ιστορια..αλλα πραγματικα ελπιζω να γινει καλα και να μην ειναι απο ανθρωπινο χερι αυτο που επαθε...
το θεμα μου λοιπον ειναι το εξης, αφου το πηρα και το πηγα στο κτηνιατρο και το κοιταξανε κλπ, θα χρειαστει χειρουργειο..μετα θα μεινει καποιο καιρο εκει να αναρωσει, αλλα μετα...αν δεν εχει αναρρωσει πληρως θα βγει στο δρομο??? no way... οποτε θα το παρω εγω εδω, λεω να το εχω στο μπαλκονι μου, ειναι το μονο μερος οπου δε πηγαινει η γατα τωρα με τον χειμωνα, θα του φτιαξω σπιτακι κλπ...αλλα θα ηθελα ιδεες και συμβουλες ωστε να τα πανε καλα οσο γινεται καλυτερα...δε λεω να γινουν φιλοι, αλλα τι μπορω να κανω ουτως ωστε να μη μου παθει τπτ περιεργα ψυχολογικα η γατα μου?? να σημειωσω οτι ειναι 14 στα 15..και μεγαλωσε μονη της αναμεσα σε ανθρωπους, οποτε μπορειτε να φανταστειτε χαρακτηρα...
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καλημερα.Το μονο που μπορω να σκεφτω εγω ειναι..η σταδιακη επαφη.Δηλαδη στην αρχη να βρισκονται σε διαφορετικα δωματια...και σιγα σιγα με επιβλεψη να ερχονται σε επαφη.
Ομως..το να μενει εξω στο μπαλκονι ο σκυλος μονιμα...δεν ειναι λυση.

marina289
Περιβόητο μέλος
)Προσωπικά πιστεύω ότι κάτι τέτοιες εικόνες είναι από τις πιο όμορφες που έχω δει εδώ μέσα...
Θέλει υπομονή, επίβλεψη, σταδιακή γνωριμία,μεθοδικότητα, ενασχόληση, αλλά το αποτέλεσμα επιβραβεύει....

anthoulaki
Εκκολαπτόμενο μέλος

κι εγω δε το βρισκω ωραια λυση το μπαλκονι, αλλα με αυτη τη κατασκευη που χουμε στο μυαλο μας, να κλεισουμε ενα μερος του μπαλκονιου.. να χει σπιτακι κλπ... τουλαχιστον να δουμε πως αντιδρανε και μεταξυ τους... μακαρι να γινοτανε σε καποιον αλλον χωρο εδω μεσα αλλα κανεις δε φαινεται να διατιθεται
( δε ξερω αν ο δρομος ειναι καλυτερος απ το μπαλκονι..αλλα τουλαχιστον μεχρι να κλεισει η πληγη μου πε να μη βγει στο δρομο. πραγματι ειναι πολυ ομορφες τετοιες εικονες, και ελπιζω καποια στιγμη να μπορεσω να τις ζησω κι εγω..παντα το ηθελα. κι αν οχι αυτο, τουλαχιστον να μην εχουμε μεγαλες κοντρες...
η γατα μου αντιδραει αρνητικα σε αλλες γατες που ρχονται κατα καιρους (δυστυχως εχει μαθει να ζει μονη της).. πιστευετε οτι θα αντιδρασει και πολυ αρνητικα στον σκυλακο?
eirinaki84
Δραστήριο μέλος
φίλοι φίλοι!!!!!!!!!!!!!!1
psipsina88
Νεοφερμένο μέλος
καλησπέρα παιδιά!!σήμερα έφερα στο σπίτι m μια γατούλα η οποια για 6 μήνες μεγάλωνε σε αυλή σε χωριο..αποφάσισα να την πάρω k να την φέρω σπίτι m!!δυστυχώς όμως δεν υπολόγισα πως μπορεί να υπάρξει πρόβλημα με το 4 ετών σκυλάκι m!η γάτα με το που το είδε έβγαλε δόντια....k αντέδρασε άσχημα!υπάρχει περίπτωση να τα βρούν αυτοί οι 2??τι να κάνω για να τα βρούν k να μην έχουμε πρόβλημα στο σπίτι??
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καλησπερα.Σαφεστατα και μπορουν να γινουν φιλοι...εχω παρα πολλα τετοια παραδειγματα.Αλλα μην περιμενεις να συμβει αυτο και απο την πρωτη μερα.Θελουν και αυτα τον χρονο τους.Απολυτα φυσιολογικο ειναι στην αρχη να κανει ετσι.Αν θες διαβασε και τα παραπανω ποστ,να παρεις μια ιδεα.

sonia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εγω με 4 γάτες που προϋπήρχανε, διαφορετικών ηλικιών και διαφορετικών αντιδράσεων, δεν κατάφερα να τις συμφιλιώσω με το σκυλάκι μου. Με τον χρόνο κατάφερα να αδιαφορούν γι' αυτό όταν και το σκυλάκι αδιαφορεί γι'αυτες και δεν θελει να παίξει μαζί τους (τότε φοβούνται και είναι λογικο). Ευτυχως δεν ειναι επιθετικές όσο έχουν περιθώρια διαφυγής. Έτσι ποτέ δεν τα αφηνω μαζί χωρις την δική μου παρουσία. Ισως αν δεν ανησυχούσα για το σκυλί (μην του βγάλουν κανένα μάτι) να είχα καταφέρει περισσότερα, αλλά δεν το ρισκάρω κ έτσι το σπίτι είναι χωρισμενο σε γατοζωνη και σκυλοζώνη (ευτυχως χωράμε
)Γενικά είναι καλό το πρώτο διάστημα να μην είναι τελείως ελέυθερο το σκυλί (πχ δεμένο με το λουράκι) όταν η γάτα είναι παρούσα για να νιωθει πιο άνετα να το περιεργαστεί (μη το δενεις όμως μόνο με την παρουσια στης γάτας - κακός συνδιασμός για το σκυλί) Και φυσικα για μικρα διαστήματα αρχικά. Απέτρεψε το σκυλί από το να ασχολείται (εγω το έχασα αυτο) με τη γατα. Φροντισε η γάτα να έχει πάντα διέξοδο. Αν το σκυλί συνεργάζεται τάισε τα σε κοντινη απόσταση την ίδια ώρα. Δοκιμασε αυτα καταρχήν.
Και σε καμια περίπτωση μόνα μέχρι να είσαι σίγουρη πως και τα 2 είναι ασφαλή
Σου εύχομαι καλή επιτυχία
dimiandr
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εχω 3 γάτες κ το σκυλί. Οταν το σκυλί ήρθε στο σπίτι, οι 2 γάτες ήταν ήδη μεγάλες. 11 χρόνια συγκατοίκησης 3 γατων - σκύλου, που παρά τους καβγαδες που χουμε στη χάση και στη βρέξη , (κάτι κκκχχχχχ και γαυγίσματα μέχρι να τα ξεχωρήσουμε, και αμα δε τα προλάβουμε καμια γρατσουνια στη μυτη της σκύλας,,
), προβλήματα δεν υπαρχουν. Δεν νομίζω να μην μπορούν να συνυπάρξουν, δώσε τους χρόνο. Στην αρχή να είσαι πάντα μαζί, και σιγα σιγα θα δεις, όλα καλα θα πάνε.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
loki11
Εκκολαπτόμενο μέλος
Γεια σας! έχω ένα γατούλη 8 μηνών αλλά θέλω πολύ να πάρω και ένα σκυλάκι..πόσο εύκολο είναι και υπάρχει πρόβλημα αν το σπίτι δεν είναι μεγάλο; Σας ευχαριστώ πολύ!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ROZALIA78
Δραστήριο μέλος
Μόνο να σε ενημερώσω εάν δεν είχες ποτέ σκύλο πως χρειάζονται βόλτες απαραιτήτως, λούσιμο κάθε 15 μέρες και τρέξιμο να ξεσκάνε μια φορά τη μέρα αν είναι μεγαλόσωμο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
loki11
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ.. Να σαι καλά!
Guest User 61350
Επισκέπτης
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
sophia1
Νεοφερμένο μέλος
Πρέπει να τονίσεις να καταλάβουν και οι 2 πως ο ένας δεν κινδυνεύει από τον άλλον!!!!
Μοιράζομαι το σπίτι μου με 13 yorkshire terriers,3 παπαγάλους μεγάλους και 2 γατάκια 3 μηνών!!!
Λοιπόν,δεν σου κρύβω πως κι εγώ αυτό το άγχος είχα και για αυτό το λόγο δεν είχα γατούλες αν και τις λατρεύω...
Απο την πρώτη μέρα,όχι μόνο έγιναν φίλοι,αλλά,βρήκαν και τη σκυλίτσα που τα προστατεύει απο "κινδύνους"..Εχω δεί σκηνικό στον καναπέ να κοιμούνται γατάκια και σκυλάκια μαζί και ο παπαγάλος στη ράχη του καναπέ να κάνει κι αυτός τη σιέστα του!!!!(δεν τα πρόλαβα για φωτό,μόλις κουνήθηκα κουνήθηκαν κι αυτά..)

Εχει πολύ ενδιαφέρον όμως η διαφορετικότητα των ειδών και πόσο αλληλοσεβασμός υπάρχει!!!μακάρι και οι άνθρωποι να σέβονταν έτσι τον συνάνθρωπο...μακάρι...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 28 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool