Σοβαρό πρόβλημα. Μάλλον είναι στα τελευταία του

miches

Νεοφερμένο μέλος

Ο miches αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 65 ετών. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Γεια σας παιδια του mycat gr.εχω ενα προβλημα με τον γατο μου τον black.το γατι αυτο(1 ετους τωρα)το βρικαμε περυσι το καλοκαιρι τον ιουνιο του 2008.ηταν ενα μικρο αγριο γατακι που δεν συμπαθουσε πολυ τους ανθρωπους.ειχε μπει στο αυτοκινιτο της γειτονισας μιας δημοσιογραφου της ερτ και εκανε το γυρω του λεκανομεδιου μεσα στην μηχανη του αμαξιου της.οταν τον ανακαλυψε και τον βγαλανε στο συνεργειο οπου διαλυσανε το αυτοκινιτο μου τον εφερε πισω το απογευμα ρωτοντας με αν ειναι δικο μου αυτο(το εβρισκε πολυ χαριτωμενο αλλα ηταν πολυ αγριο και το φοβοτανε)της λεω ναι δικο μου και οτι το ειχα χασει το πρωι της ιδιας μερας.για να μην τα πολυλογω το γατακι δεν αργησε να εγκατασταθει με τα υπολοιπα 4 αδερφακια του(3 χαμενα 1 νεκρο)σπιτι μου.ο black μεγαλωνε με τον αδερφο του και εγινε ενας πολυ ωραιος γατος με φουντωτο τριχωμα.περιττο να πω οτι υστερα μετα απο τοσους μηνες χαδιων και ταισματων δεν φοβοτανε πια αλλα του ειχε μεινει μια ιδορυθμη/τροπη συμπεριφορα.ανεχοτανε τα χαδια σε ορισμενα σημεια μονο και δεν σηκωνε πολλα πολλα.για να μην τα πολυλογω ο μπλακ τον χειμωνα ητανε ενας γατος ντουρος φουντωτος και παχυς και χαιρωμουνα για αυτο.μετα οταν ηρθε η ανοιξη αρχισε να χανει τριχωμα οπως ολεσ οι γατες και να αρχισει σιγα σιγα να φενεται οτι αυτο που τον εκανε να δειχενι χοντρο ηταν το τριχωμα του και στην πραγματικωτα ηταν ενας κανονικοσ γατος.εγω γελαγα γιατι δεν τον ειχα σηνηθησει ετσι μου φαινοτανε σαν να ειχε κουρεφτει.τελως παντων μετα την ενηλικιωση του αρχισε ναι γυρναγε....γυρναγε.......στο τελος ολο και πιο πολυ...χανοτανε για μερες αλλα παντα γυρναγε..ολο και πιο αδυνετισμενος(ξεχασα να πω οτι τρελενοτανε για κονσερβες)τον ταιζα τον ταιζα τιποτα ουτε γραμμαριο.καθε βδομαδα ολο και πιο αδυνατος...και πιο αδυνατος.....και πιοοοο αδυνατος..μεχρι που σημερα ειδα κατι συγκλονιστικο..η κοιλια του ειχε υσχορησει πιο μεσα απο την πλατη φαινοτανε να παραπαταει και φοβοτανε πολυ εμενα ειδικα αλλα και τους γονεις μου εκτος απο τον πατερα μου που του εχει αδυναμια...σε αυτον δεν εφευγε αμεσως...του εβγαλα αμεσως μια κονσερβα...πολυ κονσερβα να φαει.ουτε που την αγγιξε πηγα να τον χαιδεψω και τρομαξε τοσο που στην προσπαθεια του να φυγει γλιστρισε και παραλιγο να πεσει απο την σκαλα..επισης ειχε αλλαξει και η φατσα του τα ματια του ειχανε κρεμασει και τα μαγουλα ειχανε πεσει..στην αρχη θεωρησα οτι ειχε πεσει θηματα τον κολο παιδων που βαρανε αθωα ζωα αλλα μετα το σηνδιασα και με την σιλουετα του που ητανε αισθητα χειροτερη απο εχθες και ρωτησα την γνωμη των γονιων μου....τους ειπα πιστευω οτι χτηπηθηκε...ο πατερας μου ομως το αρνηθηκε αυτο..πιστευει οτι εχει καποιο ειδος καρκινου και οτι ο μπλακαρας ειναι στα τελευταια του.ξεχασα να πω οτι επειδη ηταν σεκτο αγριμι μικρος και μεγαλος ουτε σηζητηση για κτινιατρο γιατι θα μας εσφαζε.τωρα ομως η κατασταση ειναι πολυ κρισιμη.αν καταφερει και ζησει σκοπευουμε να τον πιασουμε με το ζορι να τον παμε σε γιατρο ειτε το θελει ειτε οχι.ο πατερας μου πιστευει οτι η ξαφνικγ τρομαρα που εκδηλωθηκε σημερα οφηλειτε στην ασθενεια που λογικα εχει που του εχει δημιουργησει παραισθησεις και βλεπει τον κοσμο ζαλισμενος.

παιδια σας παρακαλω χρειαζομαι την βοηθεια σας και τισ γνωμες σας σα εχει τυχει ποτε και υπαρχει περιπτωση ο μπλακ να ειναι καλα και να ζησει η θα παει να συναντισει τον αδερφο του στον κηπο μας ?:(

παραθετω και 2 φοτο για το πως ητανε τον χειμωνα και πως εγινε αρχες ιουνιου

ιανουαριους:
2009-01-0413-47-08_0010.jpg

ιουνιος:
2009-06-0716-17-17_0157.jpg

τωρα ειναι 10 φορες χειροτερα απο οτι στην φοτογραφια του ιουνιου οπυ ειχε καπος φυσιολογικη σταση

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μα γιατί δεν τον έχετε ήδη πάει στον κτηνίατρο? Ας τον πιάσει ο πατέρας σου, αφού του έχει αδυναμία. Ηδη έχετε αργήσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ αν έχει κάτι σοβαρό. Η ερώτηση που κάνεις δεν έχει απάντηση, να τον πιάσετε και τώρα αν γίνεται και να τον πάτε σε εφημερεύοντα κτηνίατρο μπας και το προλάβετε το ζωντανό...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

τι να πω και εγω τωρα, τι να πω πια....αμα μιλησω ασχημα θα μπαναριστω, αμα δε μιλησω ασχημα, ισως δεν καταλαβεις και τιποτα.
ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ ΤΟ ΖΩΟ !!!!!!!!!!!!!! :mad:
μα ειναι δυνατον να θες να βρεις λυση μεσα απο ενα φορουμ οταν ο γατος σου λιωνει μερα με τη μερα κ εσυ καθεσαι και κοιτας???? γιατρο ρε παιδια, γιατρο ρε γμτ :mad:

λυπαμαι, μαγικές λύσεις μέσω ιντερνετ δεν υπάρχουν. Ο γάτος πρεπει να παει αμεσα σε γιατρό ή να ερθει εναλλακτικά ο γιατρός στο σπίτι να τον δει. Επισης για να σταματήσει να φευγει και να ημερέψει πρεπει να στειρωθεί άμεσα. Το πιθανότερο ειναι οτι απο τους καβγαδες με αλλους αρσενικούς για ζευγαρωμα εχει κολλησει καποια ασθενεια. Επιβαλλεται αν σας ενδιαφερει να ζησει (και δεν ειναι ενα αναλωσιμο γατακι του δρομου) να παει στον γιατρό άμεσα.

Καταλαβαίνω το πρόβλημά σου γιατί αντιμετωπίζω παρόμοιο. Εννοω ότι δε μπορω να βουτηξω τον έναν γάτο μου να τον παω στο γιατρο. Το προγραμμα το γατου με του γιατρου ως προς τη διαθεσιμότητα τους δε συνδυάζεται κι ετσι δε μπρουν να συναντηθουν :P
Όμως! Εδω τα πραγματα είναι σοβαρα! Μαλλον δηλαδή, γιατί απλά μπορεί να είναι η ιδέα σου. Οι αστειρωτοι αρσενικοι γινονται μαυρο χαλι οταν αλητευουν. Τεσπα, ο γατος ΠΡΕΠΕΙ να παει στο γιατρο ετσι κι αλλιως! Μια εξεταση το χρονο επιβαλλεται.
Θα σου πω τι κανω εγω συνηθως με τα ...ζορικα: Δοκιμασε το catnip για να χαλαρωσει το γατι (υπαρχει και σε αποσμητικο χωρου) ωστε να το πιασεις ή κανε το εξης: παραμονεψε τον και μολις τον βρεις ευκαιρο (εσυ η ο πατερας σου) παρτον αγκαλια, χαδια κλπ, και βαλτον στο κλουβι με την οπισθεν! Να μη δει το κλουβι δλδ. Εναλλακτικα, βαλτου κονσερβα μεσα στο κλουβι. Ειναι πολυ λιχουδηδες και το διακινδυνευουν... Δε πειραζει να μεινει και 2-3 ωρες στο κλουβι ωσπου να τον πας στο γιατρο (μηπως οταν ταξιδευουν δε μενουν τοσο μεσα σε κλουβι?)
Αντε, κι αν τα καταφερεις, ελα να πιασεις και τον δικό μου!:up:

Το γατί είναι πολύ πιθανό να είναι τόσο αδυνατισμένο από τη ζέστη και από το κυνήγι ερωτικής παρτενέρ. Κι εγώ έχω μία γατούλα αδέσποτη που ήταν πολύ φουντωτή και μακρύτριχη καθ'ολη τη διάρκεια του χειμώνα και τώρα το καλοκαίρι λόγω ζέστης της έχει πέσει το τρίχωμα πάρα πολύ και έχει αδυνατίσει.
Για καλό και για κακό όμως μη χάνεις άλλο χρόνο και πήγαινέ το στον κτηνίατρο. Βάλε κονσέρβα στο βάθος ενός κλουβιού να το ξεγελάσεις και μόλις μπει κλείσε το πορτάκι.

Πάρε τηλέφωνο σε κάποιον κτηνίατρο να σου δώσει οδηγίες για το πώς μπορείς να το πιάσεις. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι. Εδώ μπορείς να βρεις μια λίστα με κτηνιάτρους που προτείνουν τα μέλη του φόρουμ.

γιατί δεν παίρνεις τηλέφωνο κάποιο κτηνίατρο κοντά σου να σου δώσει συμβουλές για το πώς θα τον πιάσεις;;! Υπάρχουν κτηνίατροι που κάνουν κατ' οίκον επισκέψεις. Ίσως να μπορέσει να έρθει σπίτι σου να τον δει από κει.
Πόσο περιμένεις δηλαδή να σε βοηθήσουμε διαδικτυακά εμείς, πέρα απ' όσα ήδη σου είπαμε;;

Αφου το γατι δεν πιανοταν ποτε πιθανως δεν ειναι και εμβολιασμενο οποτε μπορει να εχει πολλες ασθενειες και ιδιως αφου λες οτι βγανει εξω για να ζευγαρωσει, μπορει να ειναι απο καποια στοματιτιδα ηα καποιο αποστημα που εγινε μετα απο μαλωμα, πιθανως και να καταφερετε να τον πατε σε κτηνιατρο δεν θα καταφερει να σας πει και πολλα αν δεν μπορεσει να τον πιασει. Μπορεις να του βαλεις καποιες βιταμινες στο φαϊ του μηπως και καλυτερευσει αλλιως....

Πάντως το να πιάσεις ένα γατί που φρικάρει στην ιδέα δεν είναι εύκολο (εως και αδύνατον θα έλεγα) Το εχω ζήσει κι εγω με αδεσποτούλια και δυστυχώς δεν μπορούσα να κάνω πολλά :( Αλλά ακόμη κι αν κάπως το βάλεις σε κουτί είναι αδύνατον να το βγάλεις στο γιατρό καθώς πάλι θα φρικάρει και μετα σαφώς θα εχεις προβλημα να το ξαναβάλεις. Μόνο αν γίνει αναισθησία αλλά και πάλι δύσκολα τα πράγμτα :hmm:
Οι βιταμίνες είναι μια ιδέα αφού αρχισε να τρωει πάλι....
Ευχομαι να πάρει τα πάνω του

σιγουρα το οτι εφαγε ειναι θετικο. γνωμη μου παντως ειναι, πως ακομη κ αν πηρε λιγο τα πανω του, κ παλι θα πρεπει να παει στο γιατρο. χωρις εξεταση, πως μπορεις να ξερεις τι εχει γινει κ τι οχι? τουλαχιστον εγω αυτο θα εκανα για τον δικο μου..

Συμφωνω κι εγω με τους προηγουμενους. Πρεπει να βρεις τροπο να το πας στο γιατρο.
Ετσι κι αλλιως χρειαζεται να βρεις τροπο να συζησεις με το γατο σου. Κυριως, να γνωριζει τα δικαιωματα και τις υποχρεωσεις του (τροπος του λεγειν...) Σιγουρα οι γατες δεν ειναι ...σκυλοι αλλα αντιλαμβανονται ποιος εχει το πανω χερι.
Θα μου επιτρεψεις να βρισκω τις αντιδρασεις σου υπερβολικες. Σπανια γατα σε αφηνει να πιασεις κοιλια και πατουσακια. Πρεπει να νοιωθει απολυτη ασφαλεια για να το κανει ή να το έχει συνηθισει απο πολυ μωρο. Επισης, το οτι εμεις θελουμε να τη χαιδεψουμε δε σημαινει οτι κι εκεινη το επιτρεπει. Αυτο ισως εξηγει οτι σου παραχωρει λιγα λεπτα οικειοτητας και μετα αγριευει. Ισως απεχθανεται να της πιανεις τα σημεια που εσυ επιλεγεις.
Ψαξε μεσα στο φορουμ για τη ψυχολογια της γατας. Θα βρεις πολυ υλικο.

Σχετικα με το προβλημα σου, ταπεινη μου γνωμη ειναι οτι ακουσες αρκετες αποψεις. Τι αλλο να κανει κανείς; Η επομενη λυση ειναι αν ερθει καποιος απο εμας να την πιασει, τι να πω;

Εύχομαι περαστικά και γρήγορα!:)

Άσχετο

τακις, το γατί σου είναι ένας μικρός θεός!!!!:up:

Τον πηγατε τελικα κτηνιατρο;;;

Ακου τι θα κανεις... οταν ερθει σπιτι το γατι θα παρεις ενα αγαπημενο του αντικειμενο ή αν δεν εχεις βαλε κατι αλλο δικο του σε ενα βαλιτσακι ειδικο για μεταφορες γατας. Πρεπει να το καταφερεις... δεν μπορει να ειναι τοσο αγριο! Τεσπα οταν το κανεις αυτο πηγαινε το στο κοντηνοτερο κτηνιατρο. Εκει αυτος θα βρει ενα τροπο να το εξετασει. Πρεπει να κανεις γρηγορα με το που δεις το γατο. Μπορει να εχει τσιμπουρια απο χωραφια ή ακομα και απο αλλα ζωα. Σε αυτη την περιπτωση τα ζωιφια του ρουφανε το αιμα και ΄.... αδυνατιζει. ΤΡΕΧΑ!

ευχαριστουμε escape! τακις λεγεται ο εικονιζομενος, εκ του γατακις:lol:

Στο πατρικο μου εχουμε ενα γατο, τον Γκριζουλη εδω και 15 χρονια υπολογιζουμε. Ειναι της αυλης, τουτεστην τον ταιζουμε εμεις και οι απο κατω μας και οπου βρει!
Ολα αυτα τα χρονια, ειναι μισο χρονο παχης και ωραιος, γουργουρης γαταρος, και τον αλλο μισο ενα αλημονο γατι, γεματο γρατζουνιες, που ερχεται μονο για να φαει μια φορα τη βδομαδα και μετα χανεται. Σε καποια φαση ειχε λειψει 2 μηνες, και εκει που νομιζαμε οτι θα τον πατησε κανενα αυτοκινητο ξαναεμφανιστηκε!!
Ειναι πολυ κωλοφαρδος γατουλης, το ξερω! αδεσποτο που να παει 15 χρονων, δεν εχω ακουσει!

Στο θεμα μας παντος, και ο γκριζουλης οταν σκεφτεται μονο το ζευγαρωμα σαν αρρωστος ειναι.... μηπως και ο δικος σου ειναι απλα ερωτιλος τρελος και μουρλαθηκε και εχει τα χαλια του....:blink:

Εγώ, να πω την αλήθεια, μια χαρά το είδα το γατάκι και στην καλοκαιρινή φωτογραφία, μόνο είχε μειωθεί το πέλος της γούνας του. Το ότι δεν τρώει σε εσάς,δεν σημαίνει ότι δεν τρώει και αλλού!Οπότε, απομέουν τα της συμπεριφοράς, που, όπως σου εξήγησαν πιο πάνω ,δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο και, μάλιστα για γατούλη ημιάγριο:|Σε κάθε περίπτωση, ρίχνε στην κονσέρβα του βιταμίνες και έχω διαβάσει για την απόλυτα θρεπτική κρεμούλα καλοπέτ, που τη συνιστούν σε αδύναμα γατάκια. Θα μπορούσες να του δίνεις λίγη, να πάρει τα πάνω του!Φυσικά, το επιθυμητό είναι να τον δει γιατρός και να του κάνει όλες τις εξετάεις, αλλά, αυτό θέλει πολλή προσπάθεια:|

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back