Thea
Εκκολαπτόμενο μέλος

Χθές το απόγευμα πέταξα για Βιέννη και φυσικά πήρα μαζί μου και το παιδάκι μου, την Καληψούλα μου.
Ωστόσο το ταξίδι μου δεν ήταν καλό καθώς είχα 2 μεγάλα προβλήματα. Στην απογείωση η Καλυψώ άρχησε να αφρίζει και να βγάζει πολλά σάλια απο το στόμα και νιαούριζε πάρα πολύ δυνατά. Στη συνέχεια του ταξιδιού ήταν ήρεμη αλλά το χειρότερο ήρθε όταν κάναμε προσγείωση όπου πάλι έβγαλε σάλια και νιαούριζε με αποτέλεσμα να κάνει εμετό (ένα κίτρινο πράγμα πολύ πηχτό). Δεν μπορώ να καταλάβω τι συνέβη και γιατί το έπαθε αυτό. Μήπως μπορεί να με βοηθήσει κανείς? Μου έχουν πει πως μπορεί να αποβεί μοιραίο για το γατί αυτό το γεγονός. Αληθεύει? Τι πρέπει να κάνω απο δω και πέρα για να μην το ξαναπάθει? Το έχετε ξανασυναντήσει αυτό το γεγονός?
Συγγνώμη για τις τόσες πολλές ερωτήσεις αλλά έχω πάθει φοβερό σοκ και ακόμα τρέμω.
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Thea
Εκκολαπτόμενο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος
Thea
Εκκολαπτόμενο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος
Thea
Εκκολαπτόμενο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος
julia
Διακεκριμένο μέλος

Άφριζε, λαχάνιαζε, ούρλιαζε και δάγκωνε τα κάγκελα.
Είναι απο το στρές μου είπε εμένα η γιατρός μου. Και του έβρεχα με νεράκι την μύτη, τον χάιδευα, και του μίλαγα.
Μετά ηρεμούσε... αν τον ξανάπιανε.. συνήθως στις μεγάλες ταχύτητες, και εαν τα παράθυρα ήταν ανοιχτά, έκανα πάλι το ίδιο.
Υπάρχει το σοκ της γάτας, που μπορεί να αποβεί μοιραίο, αλλά νομίζω είναι για πολύ πιο σοβαρές καταστάσεις. Στην δική μου περίπτωση πάντως δεν φοβήθηκα για την ζωή του.
CoffeeBlack
Εκκολαπτόμενο μέλος
Στην απογείωση η Καλυψώ άρχησε να αφρίζει και να βγάζει πολλά σάλια απο το στόμα και νιαούριζε πάρα πολύ δυνατά. Στη συνέχεια του ταξιδιού ήταν ήρεμη αλλά το χειρότερο ήρθε όταν κάναμε προσγείωση όπου πάλι έβγαλε σάλια και νιαούριζε με αποτέλεσμα να κάνει εμετό (ένα κίτρινο πράγμα πολύ πηχτό). Δεν μπορώ να καταλάβω τι συνέβη και γιατί το έπαθε αυτό. Μήπως μπορεί να με βοηθήσει κανείς? Μου έχουν πει πως μπορεί να αποβεί μοιραίο για το γατί αυτό το γεγονός. Αληθεύει? Τι πρέπει να κάνω απο δω και πέρα για να μην το ξαναπάθει? Το έχετε ξανασυναντήσει αυτό το γεγονός?
Το γεγονός το συναντώ κάθε φορά που μεταφέρω γάτα με το αυτοκίνητο (παρεμπιπτόντως, με τα λεωφορεία, αστικά και υπεραστικά, δεν έχουν κανένα πρόβλημα
), τρέχουν τα σάλια τους ποτάμι, εμφανίζουν ταχύπνοια, δαγκώνουν τα κάγκελα από το κλουβάκι, ή ξαπλώνουν, ανοιγουν το στόμα και βγάζουν έξω την γλώσσα... Την πρώτη φορά που το είδα, νόμιζα ότι η γάτα θα μου μείνει στον τόπο, τόσο χάλια!Όλα αυτά είναι λόγω του stress, ειδικά αν δεν έχει συνηθίσει από μικρή να ταξιδεύει. Αν η γάτα είναι υγιής και δεν έχει προβλήματα π.χ. με την καρδιά της ή το αναπνευστικό, δεν υπάρχει κίνδυνος. Το κίτρινο πράγμα που έβγαλε ήταν μάλλον γαστρικά υγρα. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να μην το ξαναπάθει. Απλά περιόρισε τις μεταφορές της στις απολύτως αναγκαίες. Υπάρχουν και ηρεμιστικά χαπάκια, αλλά δεν είναι αθώα, εχουν και αυτά τους κινδύνους και τις παρενέργειές τους...
moukelis
Επιφανές μέλος
Thea
Εκκολαπτόμενο μέλος
Nonika
Διακεκριμένο μέλος
Τελευταία φορά που είχαμε αφήσει τη δικιά μου θεονήστικη, φωναζε στην αναμονή γιατί ... πεινούσε! Οπότε έφαγε κροκετάκια μέσα απο τα κάγκελα

Πιστεύω οτι η επιστροφή θα είναι καλύτερη αφού κατα τη διάρκεια οτυ ταξιδιού ηταν ήσυχη. Ρωτα και κανένα γιατρό. δεν ξέρω αν υπάρχουν δραμαμίνες για γατες. Καμμιά φορά με τα ηρεμιστικά φρικάρουν στο αεροπλάνο.
kiki808
Εκκολαπτόμενο μέλος
να την αφήσεις όλη μέρα χωρίς φαγάκι και κανα 3ωρο χωρίς νερό προτείνω εγώ....Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος

kounelaki
Περιβόητο μέλος
Ειναι συμτωματα στρες.Κλαιει δυνατα και φοβισμενα-σα να τη σφαζεις ή σα να εχει οιστρο,βαρια φωνη,σα να εκλεισες αγριο γατι σε παγιδα- και βγαζει σαλια αφρους.Δεν μου εχει κανει εμετο βεβαια ποτε αλλα τα σαλια τρεχουν ποταμι και καθε φορα που πηγαινουμε στο γιατρο-ενα τεταρτο δρομος παιρνω χαρτια και την σκουπιζω.Τα σαλια σταματανε ενα πενταλεπτο-δεκαλεπτο μετα. Να τονιζω οτι δεν εχει στρες με τη γατοφορο,μπαινει με ευχαριστηση μεσα και δεν το κανει αν την κουβαλαω στα χερια αλλα απο τη στιγμη που θα μπει μπροστα η μηχανη του αυτοκινητου!
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
Thea
Εκκολαπτόμενο μέλος
mrniceguy
Εκκολαπτόμενο μέλος
) . Αλλα στο οδικο ταξιδι απο τη πολη που μεναμε ως το μοναχο, στα πρωτα 5 λεπτα αφου μπηκε στο αυτοκινητο εκανε τσισακια πανω της αφου εκλασε πατατες. Ευτυχως ειχαμε προνοησει να εχουμε βαλει πανα στην γατοφορο 
Καθολο το οδικο ταξιδι νιαουρισμα και κακο.
Στο αεροδρομιο του Μοναχου κιχ δεν εβγαζε. Βεβαια δεν την επαιρνε γιατι εκει που ειχαμε κατσει λιγα μετρα μακρια ηταν ενα ζευγαρι με ενα σκυλο, ρατσας μολοσσός

Στο ταξιδι παλι εντος αεροπλανου ηταν σχετικα ηρεμη αν και μολις εκανες το λαθος να τη χαιδεψεις πολεμουσε να βγαλει το κεφαλι της εξω απο τη γατοφορο. Οταν προσγειωθηκαμε αρχισε το σοου. Ολο το αεροπλανο μονο τοτε καταλαβε πως ειχαμε γατι μαζι μας. Μεχρι να παμε να παραλαβουμε τις αποσκευες ειχε ριξει οσο νιαουρισμα δεν εχει ριξει ποτε της.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool