Σοκ μέσα στο αεροπλάνο!

• Thread starter Thread starter Thea
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Thea

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Thea αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 139 μηνύματα.
Καλημέρα σε όλους, καλή Μεγάλη εβδομάδα και χρόνια πολλά. :)

Χθές το απόγευμα πέταξα για Βιέννη και φυσικά πήρα μαζί μου και το παιδάκι μου, την Καληψούλα μου.
Ωστόσο το ταξίδι μου δεν ήταν καλό καθώς είχα 2 μεγάλα προβλήματα. Στην απογείωση η Καλυψώ άρχησε να αφρίζει και να βγάζει πολλά σάλια απο το στόμα και νιαούριζε πάρα πολύ δυνατά. Στη συνέχεια του ταξιδιού ήταν ήρεμη αλλά το χειρότερο ήρθε όταν κάναμε προσγείωση όπου πάλι έβγαλε σάλια και νιαούριζε με αποτέλεσμα να κάνει εμετό (ένα κίτρινο πράγμα πολύ πηχτό). Δεν μπορώ να καταλάβω τι συνέβη και γιατί το έπαθε αυτό. Μήπως μπορεί να με βοηθήσει κανείς? Μου έχουν πει πως μπορεί να αποβεί μοιραίο για το γατί αυτό το γεγονός. Αληθεύει? Τι πρέπει να κάνω απο δω και πέρα για να μην το ξαναπάθει? Το έχετε ξανασυναντήσει αυτό το γεγονός?

Συγγνώμη για τις τόσες πολλές ερωτήσεις αλλά έχω πάθει φοβερό σοκ και ακόμα τρέμω.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εμενα δε μου εχει τυχει ποτε...Την ειχες ταϊσει πριν το ταξιδι;Νερο;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αυτό σκέφτηκα και γώ μήπως φταίει. Η πτήση μου ήταν στις 5 και τελευταία φορά που της έδωσα νερό ήταν στις 11 το πρωί. μήπως είναι λίγες οι ώρες?

Δε νομιζω...ο γιατρος της τι ειπε;

δεν τον έχω πάρει τηλέφωνο ακόμα. Σήμερα δε δουλεύει. Πάντως μόλις έφτασα σπίτι ήταν μια χαρά ευδιάθετη. Πόσες ώρες πριν την πτήση πρέπει να σταματήσω να την ταίζω και να της δίνω νερό?

Τελευταία επεξεργασία:
Εγω την τελευταια φορα που ταξιδεψα απογευματακι δεν την ταϊσα το πρωι,και νερο της το πηρα το πρωι.

δηλαδή απο την προηγούμενη μέρα ατάιση την είχες? πάντωσ με τρόμαξε ο εμετός. Μπορεί να πάθει κάτι το γατί απο όλο αυτό?

Την ειχα ταϊσει το βραδυ,αλλα οχι το πρωι του ταξιδιου.Τι αν σου πω,ο γιατρος σας θα σας διαφωτισει.

Εμένα το έπαθε ο Κίκης αυτό 2-3 φορές στο αμάξι. Μετά συνήθισε...:redface:
Άφριζε, λαχάνιαζε, ούρλιαζε και δάγκωνε τα κάγκελα.

Είναι απο το στρές μου είπε εμένα η γιατρός μου. Και του έβρεχα με νεράκι την μύτη, τον χάιδευα, και του μίλαγα.
Μετά ηρεμούσε... αν τον ξανάπιανε.. συνήθως στις μεγάλες ταχύτητες, και εαν τα παράθυρα ήταν ανοιχτά, έκανα πάλι το ίδιο.

Υπάρχει το σοκ της γάτας, που μπορεί να αποβεί μοιραίο, αλλά νομίζω είναι για πολύ πιο σοβαρές καταστάσεις. Στην δική μου περίπτωση πάντως δεν φοβήθηκα για την ζωή του.

Στην απογείωση η Καλυψώ άρχησε να αφρίζει και να βγάζει πολλά σάλια απο το στόμα και νιαούριζε πάρα πολύ δυνατά. Στη συνέχεια του ταξιδιού ήταν ήρεμη αλλά το χειρότερο ήρθε όταν κάναμε προσγείωση όπου πάλι έβγαλε σάλια και νιαούριζε με αποτέλεσμα να κάνει εμετό (ένα κίτρινο πράγμα πολύ πηχτό). Δεν μπορώ να καταλάβω τι συνέβη και γιατί το έπαθε αυτό. Μήπως μπορεί να με βοηθήσει κανείς? Μου έχουν πει πως μπορεί να αποβεί μοιραίο για το γατί αυτό το γεγονός. Αληθεύει? Τι πρέπει να κάνω απο δω και πέρα για να μην το ξαναπάθει? Το έχετε ξανασυναντήσει αυτό το γεγονός?

Το γεγονός το συναντώ κάθε φορά που μεταφέρω γάτα με το αυτοκίνητο (παρεμπιπτόντως, με τα λεωφορεία, αστικά και υπεραστικά, δεν έχουν κανένα πρόβλημα:hmm:), τρέχουν τα σάλια τους ποτάμι, εμφανίζουν ταχύπνοια, δαγκώνουν τα κάγκελα από το κλουβάκι, ή ξαπλώνουν, ανοιγουν το στόμα και βγάζουν έξω την γλώσσα... Την πρώτη φορά που το είδα, νόμιζα ότι η γάτα θα μου μείνει στον τόπο, τόσο χάλια!
Όλα αυτά είναι λόγω του stress, ειδικά αν δεν έχει συνηθίσει από μικρή να ταξιδεύει. Αν η γάτα είναι υγιής και δεν έχει προβλήματα π.χ. με την καρδιά της ή το αναπνευστικό, δεν υπάρχει κίνδυνος. Το κίτρινο πράγμα που έβγαλε ήταν μάλλον γαστρικά υγρα. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να μην το ξαναπάθει. Απλά περιόρισε τις μεταφορές της στις απολύτως αναγκαίες. Υπάρχουν και ηρεμιστικά χαπάκια, αλλά δεν είναι αθώα, εχουν και αυτά τους κινδύνους και τις παρενέργειές τους...

Αν χρειαστει να ξαναταξιδεψετε δοκιμασε να ψεκασεις με λιγο feliway το κουβερτακι της,και να αφησεις τη γατοφορο πολλες μερες πιο πριν στη διαθεση της για να μην τη στρεσσαρει.

Η καλυψώ έχει ταξιδέψει συνολικά 4 φορές με αεροπλάνο. Ίσως ήταν το γεγονός ότι είχε πιει νερό. Τα κίτρινα μύριζαν φαγητό και είχαν κομμάτια μέσα. Σε 2 βδομάδες που πετάω δεν θα την ταίσω τίποτα όλη μέρα (πετάω το βράδυ). Πάντως παιδιά είναι ίσως το πιο φρικτό πράγμα που έχω ζήσει ποτέ. Δεν το εύχομαι σε κανένα. Η Καλυψώ γενικά είναι σε πολύ καλή κατάσταση στην υγεία της, είναι απλά 7 κιλά. Αυτό μόνο προσπαθώ να κατεβάσω. χαχα... Ελπίζω όλα να πάνε καλά στην πτήση μου. Αν κάποιος έχει πάθει το αντίστοιχο με μένα περιστατικό ας μου πει πως αντέδρασε μέσα στο αεροπλάνο...

Υπαρχει περιπτωση να ηταν απλα ναυτια???

Ωχ! Λυπάμαι για το σόκ της γάτας σου και το δικό σου. Μάλλον η απογείωση και προσγείωση της έφεραν αναγούλα , θα είχε και έναν ψιλοφόβο αν πέταγε για πρώτη φορά. Συνήθως λένε να είναι 9-12 ώρες πριν το ταξίδι νηστική και χωρίς νερό. Το θεωρώ υπερβολικό, γιατί πρέπει να προσθέσεις και τις ώρες του ταξιδιού, οπότε παραμένει το γατί νηστικό.
Τελευταία φορά που είχαμε αφήσει τη δικιά μου θεονήστικη, φωναζε στην αναμονή γιατί ... πεινούσε! Οπότε έφαγε κροκετάκια μέσα απο τα κάγκελα :)

Πιστεύω οτι η επιστροφή θα είναι καλύτερη αφού κατα τη διάρκεια οτυ ταξιδιού ηταν ήσυχη. Ρωτα και κανένα γιατρό. δεν ξέρω αν υπάρχουν δραμαμίνες για γατες. Καμμιά φορά με τα ηρεμιστικά φρικάρουν στο αεροπλάνο.

Χμμμμμμμμμμμ κι εγώ δεν πιστεύω ότι πρέπει να ανησυχείς...μάλλον στρεσαριστηκε πάρα πολυ απο την απογείωση...και την προσγείωση...:redface: να την αφήσεις όλη μέρα χωρίς φαγάκι και κανα 3ωρο χωρίς νερό προτείνω εγώ....

Εγώ χωρίς να θέλω να σε φοβήσω. Εμένα η γατούλα μου είχε μείνει στην επίσκεψή μας στον κτηνίατρο εμφανίζοντας αυρά τα συμπτώματα. Όμως σίγουρα θα είχε πρόβλημα με την καρδούλα της. Εγώ θεωρώ ότι καλό είναι να μην στρεσσάρονται τα ζώα τόσο πολύ εκτός αν υπάρχει σοβαρός λόγος. Καλύτερα ένα ηρεμιστικό παρά να μπαίνει σε τέτοια διαδικασία ποτέ δεν ξέρει κανείς. Να που η δικιά μου έφυγε έτσι:(

Το κανει η Σελινα καθε φορα που ταξιδευουμε με αυτοκινητο(ή λεωφορειο).Σε αεροπλανο δεν την εχω δοκιμασει.
Ειναι συμτωματα στρες.Κλαιει δυνατα και φοβισμενα-σα να τη σφαζεις ή σα να εχει οιστρο,βαρια φωνη,σα να εκλεισες αγριο γατι σε παγιδα- και βγαζει σαλια αφρους.Δεν μου εχει κανει εμετο βεβαια ποτε αλλα τα σαλια τρεχουν ποταμι και καθε φορα που πηγαινουμε στο γιατρο-ενα τεταρτο δρομος παιρνω χαρτια και την σκουπιζω.Τα σαλια σταματανε ενα πενταλεπτο-δεκαλεπτο μετα. Να τονιζω οτι δεν εχει στρες με τη γατοφορο,μπαινει με ευχαριστηση μεσα και δεν το κανει αν την κουβαλαω στα χερια αλλα απο τη στιγμη που θα μπει μπροστα η μηχανη του αυτοκινητου!

εγω οταν ταξιδεψα με την γατα μου αεροπορικως 2 φορες, ειχε φοβηθει κ στρεσσαριστει παρα πολυ στο αεροπλανο..ετρεχαν τα σαλια της , κ δακρυζε πολυ, αν κ δεν εκλαψε καθολου..το μονο που μπορουσα να κανω ειναι να την βρεχω λιγο με νερο το προσωπο της..η αληθεια ειναι οτι φρικαρα παρα πολυ..κ σκεφτομαι κ εγω το καλοκαιρι οταν παλι θα ταξιδεψουμε να παρει ηρεμιστικο αν κ εχω πολλους ενδιασμους..

Αυτό που μου είπαν είναι πως απο την απογείωση και την προσγείωση όπως βουλώνουν τα δικά μας αυτια έτσι βουλώνουν και τα δικά τους με αποτέλεσμα να γίνονται αυτά. Ελπίζω στην επιστροφή μου να είναι ήρεμα τα πράγματα. Δεν θέλω να φανταστώ τίποτα άλλο...

με τη kazumi που φεραμε απο Γερμανια δεν ειχαμε ευτυχως τετοιο προβλημα(θα ειχαμε παει εμεις απο καρδια πρωτα αμα βλεπαμε αφρους :redface:) . Αλλα στο οδικο ταξιδι απο τη πολη που μεναμε ως το μοναχο, στα πρωτα 5 λεπτα αφου μπηκε στο αυτοκινητο εκανε τσισακια πανω της αφου εκλασε πατατες. Ευτυχως ειχαμε προνοησει να εχουμε βαλει πανα στην γατοφορο :P
Καθολο το οδικο ταξιδι νιαουρισμα και κακο.
Στο αεροδρομιο του Μοναχου κιχ δεν εβγαζε. Βεβαια δεν την επαιρνε γιατι εκει που ειχαμε κατσει λιγα μετρα μακρια ηταν ενα ζευγαρι με ενα σκυλο, ρατσας μολοσσός :rolleyes:
Στο ταξιδι παλι εντος αεροπλανου ηταν σχετικα ηρεμη αν και μολις εκανες το λαθος να τη χαιδεψεις πολεμουσε να βγαλει το κεφαλι της εξω απο τη γατοφορο. Οταν προσγειωθηκαμε αρχισε το σοου. Ολο το αεροπλανο μονο τοτε καταλαβε πως ειχαμε γατι μαζι μας. Μεχρι να παμε να παραλαβουμε τις αποσκευες ειχε ριξει οσο νιαουρισμα δεν εχει ριξει ποτε της.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back