Σπυράκια και πρήξιμο

evi27

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η evi27 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 43 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 354 μηνύματα.
Παιδιά χθες πήγα τον Λεόν στον κτηνίατρο για την δεύτερη δόση του εμβολίου της λευχαιμίας και παρατήρησα πριν τον πάω ότι είχε κάτι σαν σπυράκια στο κεφάλι πάνω απ'τα μάτια. Ο γιατρός μου είπε ότι από την στιγμή που δεν υπάρχουν σε όλο το σώμα δεν πρέπει να είναι αλλεργία από κάτι και μάλλον είναι από απότομη αλλαγή του καιρού. Σήμερα που το βλέπω έχει φουσκώσει! Ανησυχώ έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να είναι?

21122010230.jpg

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν εχω ιδέα...αλλα γιατι δεν παιρνεις τον κτηνίατρο ένα τηλ να του το πεις? Ή καλύτερα αν ειναι κοντα να περάσετε απο εκει να τον δει.
Α! γράψε στο θέμα στο "γιατρε αρρωστησε" για να αποκτήσεις μια ιδέα του τι μπορει να ειναι γιατί ειναι και αργά τώρα για κτηνίατρο....

Ελπιζω να μην ειναι κάτι ανησυχητικό και να του περάσει σύντομα!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπερα!!!!!!!..Ιδια ακριβως σπυρακια στο προσωπο και πρηξιμο ,σε σημειο να μοιαζει σαν κινεζακι,μου ειχε βγαλει το καλοκαιρι ο γατος μου,μετα απο ληψη αντιβιωσης....Αλλεργια μου ειπε ο κτηνιατρος απο την αντιβιωση και του εκανε 2 ενεσεις κορτιζονης (σε 2 μερες συνεχομενες).....Δεν ξερω αν ειναι ιδια περιπτωση,ομως να επιμεινεις στον γιατρο ,μηπως θελει αντιμετωπιση.:hmm:

ιιιιιιιιιιιιιι λαθος που απεκλεισε την αλλεργια γιατι συνηθως σε αρκετες περιπτωσεις εμφανιζεται ΜΟΝΟ στο κεφαλι. Ετσι ξεκινησε και ο δικος μου. Κοκκινισμα πανω απο το ματι και μετα ελαφρυ πρηξιμο. Λιγες μερες αργοτερα πρηστηκε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ γυρω απο τον λαιμο. Εχει καθολου εξανθηματα στα αυτια; Πηγαινε τον σε αλλο κτηνιατρο για 2η γνωμη γιατι μου φαινεται οτι αυτος δεν σου τα ειπε καλα. Τι τροφη του δινεις; Εχεις αλλαξει κατι στο σπιτι; Τι ηλικια εχει; Ξυνεται καθολου; Ευχομαι να μην ειναι αλλεργια και να μην περασετε αυτα που περασε ο δικος μου. Μακαρι να ειναι μονο ενας ερεθισμος και τιποτα αλλο!

Εσεις που τα έχετε περασει, αν είναι αλλεργία εξελίσσεται γρήγορα στις γάτες? Δηλαδή μπορει να έχει πρόβλημα η κοπέλα το βράδυ ή θα την πάρει να περιμένει μέχρι αυριο το πρωι?
Κινητο του κτηνιατρου έχεις?

το αν θα εξελιχθει γρηγορα εξαρταται απο το αν συνεχιζει να ερχεται σε επαφη με το αλλεργιογονο. Ο δικος μου μεσα σε ενα βραδυ ειχε πρηστει παρα πολυ κατω απο το μαγουλο. Στην αρχη ηταν κοκκινος στο ιδιο σημειο οπως ο Λεον για μερες ωσπου μια μερα ξαφνικα πρηστηκε κατω απο το μαγουλο και μετα απλα χειροτερευε. Δεν ειναι επειγον να τον παει τωρα, αλλα καλο ειναι να προσεχει για μερικα συμπτωματα, οπως για παραδειγμα ροχαλητο και δυσκολια στην αναπνοη. Συνηθως ομως δεν υπαρχει προβλημα περα απο το πρηξιμο και την φαγουρα.

Για αλλεργία φαντάστηκα και φοβήθηκα μην πρηστεί και δεν μπορεί να αναπνεύσει!Έπρεπε να φύγω κιόλας και το μυαλό μου ήταν εκεί.... Από όρεξη είναι μια χαρά δυσπνοια απ'όσο βλέπω δεν έχει και στα αυτιά τίποτα αλλά τον βλέπω να ξύνεται.... Μετά από μήνες ψάξιμο ο γιατρός του έδωσε τα χάπια salopyrine για να αντιμετωπιστεί η επίμονηδιάρροια και ρώτησα μήπως είναι αλλεργική αντίδραση στα χάπια αλλά μου είπε ότι θα έβγαζε σε όλο το σώμα.... Μάλλον πρέπει να ξαναρωτήσω... Από τροφή κατέληξα στη royal αφού απέκλεισα ό λ ε ς (proplan,hill's,orijin) τις υπόλοιπες και ελπίζω να μην είναι αλλεργική αντίδραση στην τροφή γιατί τότε έχω σοβαρό πρόβλημα :( Eίναι 6 μηνών. Καθάρισα το σπίτι χθες και έβαλα ένα καθαριστικό λίγο βαρύ για το φούρνο ελπίζω να είναι αυτό και να του περάσει ...

Για αλλεργία φαντάστηκα και φοβήθηκα μην πρηστεί και δεν μπορεί να αναπνεύσει!Έπρεπε να φύγω κιόλας και το μυαλό μου ήταν εκεί.... Από όρεξη είναι μια χαρά δυσπνοια απ'όσο βλέπω δεν έχει και στα αυτιά τίποτα αλλά τον βλέπω να ξύνεται.... Μετά από μήνες ψάξιμο ο γιατρός του έδωσε τα χάπια salopyrine για να αντιμετωπιστεί η επίμονηδιάρροια και ρώτησα μήπως είναι αλλεργική αντίδραση στα χάπια αλλά μου είπε ότι θα έβγαζε σε όλο το σώμα.... Μάλλον πρέπει να ξαναρωτήσω... Από τροφή κατέληξα στη royal αφού απέκλεισα ό λ ε ς (proplan,hill's,orijin) τις υπόλοιπες και ελπίζω να μην είναι αλλεργική αντίδραση στην τροφή γιατί τότε έχω σοβαρό πρόβλημα :( Eίναι 6 μηνών. Καθάρισα το σπίτι χθες και έβαλα ένα καθαριστικό λίγο βαρύ για το φούρνο ελπίζω να είναι αυτό και να του περάσει ...

Ωχ η διαρροια ειναι μεσα στα συμπτωματα στην αλλεργια στην τροφη :/: Απο την αλλη ομως ειναι παρα πολυ πιθανο να το επαθε απο το καθαριστικο. Στον ναρουτο ολη η ιστορια ξεκινησε οταν ψεκασα με εντομοκτονο μια αραχνη, οταν αλλαξα την αμμο του και οταν αλλαξα την τροφη του. Ολα εγιναν μεσα σε 2-3 μερες οποτε δεν ξερουμε ακομα απο τι το επαθε. Τον πηγαμε σε 2 κτηνιατρους και μου ειπαν και οι 2 οτι οφειλεται σε αλλεργια στην τροφη. Την αμμο την απεκλεισαν και οι 2. Ενας φιλος μου ομως κτηνιατρος, μου ειπε οτι ειναι παρα πολυ πιθανο να το επαθε απο την αμμο. Τωρα που το σκεφτομαι καλυτερα, η πιθανοτητα να το επαθε απο το εντομοκτονο δεν εχει αποκλειστει.

Αν ημουν στην θεση σου μαλλον θα τον παρακολουθουσα για μερικες μερες να δω πως τα παει και αν εβλεπα οτι αρχιζει να πρηζεται και αλλου θα αλλαζα ριζικα την διατροφη του και θα τον πηγαινα στον κτηνιατρο για κορτιζονη και οδηγιες. Ευχομαι να οφειλεται στο καθαριστικο και να του περασει γρηγορα:). Αν τελικα ομως εχει αλλεργια στην τροφη δεν χρειαζεται να πανικοβαλεσαι, δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα και θα σε βοηθησουμε οσο μπορουμε. Απλα ειναι λιγο δυσκολη κατασταση μεχρι να βρεις τι τον πειραζει. Ψαχουλευε τον γυρω απο τον λαιμο και στα μαγουλα μηπως εχει κοκκινισει το δερμα του και παρακολουθα τον που ξυνεται και που γλειφεται. Δες επισης αν εχει εμφανισει εξανθηματα στα αυτια και αν ξυνεται επιμονα εκει. Αν μπορεις κρατα και ημερολογιο με το τι τρωει, τι συμπτωματα εχει κτλ. Σημειωσε και το καθαριστικο για να εχεις τον νου σου.

Κοπελια μου,σου συνηστω να τον πας στο γιατρο...Ειτε να σου δωσει μια αλοιφη ,ειτε για οτιδηποτε αλλο...Επειδη ερχεται Σ/Κ και Χριστουγεννα και πιθανον να μην βρισκεις γιατρο αυτες τις μερες ,αν χρειαστει... Θα εισαι κι εσυ πιο ησυχη αλλα θα ανακουφοστει και ο γατος σου.
Αν ξυνεται συνεχεια μπορει να κανει πληγες η και να μολυνει τα σπυρακια του .
Για λογους αλλεργιας απεκλεισες τις τροφες που ανεφερες;

Ναι όλες οι τροφές που ανέφερα αν και premium του έφεραν διάρροια...Ειδικά η hills και ο γιατρός μουε ίπε ότι μάλλον φταίει κάποιο συστατικό της τροφής που τον πειράζει. Τον παρακολουθώ και προς το παρόν δεν είδα κάτι χειρότερο (χτύπα ξύλο)
.....Δεν ανέφερα το πιο σημαντικό....Λόγω του προβλήματος της διάρροιας ο γιατρός μου είπε να αλλάξω τελείως τροφή και του δίνω πλέον royal kitten και παίρνει χάπια salopyrine για να ισορροπήσουν τα βακτήρια στο έντερο που υποθέτει ο γιατρός ότι του προκαλούν διάρροιες. γιατί έχει αλλάξει πολλές τροφές και καλές ώστε να είναι αλλεργία. Ρώτησα μήπως είναι αλλεργία στο χάπι και το απέκλεισε τελείως γιατί θα είχε σε όλο το σώμα γι'αυτό δεν το ανέφερα. Επίσης με τα χάπια έχει δει αλλαγή και μου είπε ο γιατρός ότι είναι χάπια που πρέπει να παίρνει καιρό για να δει αποτέλεσμα. Δοκίμασε αυτό γιατί όταν τον πήρα έπαιρνε για πολύ καιρό αντιβίωση και είπε να αποκλείσουμε την περίπτωση να διαταράχθηκε η ισορροπία του εντέρου. Τον βλέπω τώρα έχει κάνει πληγές οπότε έχει και φαγούρα.

Τελευταία επεξεργασία:
Αχ μωλέ μου περαστικά του!
Γρήηηηηηηηηηηηηηηγορα στο γιατρό!!!

καλα δεν ειναι και τοσο επειγον να τον παει οσο το κοκκινισμα και το πρηξιμο ειναι περιορισμενο σε εκεινη την περιοχη :P Το πολυ πολυ να ξυνεται και να "χιονιζει" τριχες :P

Ευη ειναι δυστυχως πιθανο να το επαθε πχ απο το gluten στην τροφη. Τα grains ειναι πρωτα πρωτα στην λιστα με τις ουσιες που προκαλουν αλλεργια και υπαρχουν στις περισσοτερες τροφες του εμποριου. Επισης το κοτοπουλο το βρισκεις σχεδον σε καθε τροφη, οποτε ακομα και αν αλλαξες μαρκα, μπορει να μην διεφεραν πολυ τα συστατικα :( Παντως μου φαινεται παρα πολυ πιθανο να το επαθε απο το καθαριστικο γιατι πρηστηκε σε περιοχη με ελαχιστο τριχωμα. Ευτυχως που εκεινη την ημερα που καθαρισες δεν αλλαξες αμμο και τροφη αλλιως θα ειχες να ψαχνεις και αλλους παραγοντες :P Δες τα συστατικα του καθαριστικου και ψαξε τα ενα ενα στο ιντερνετ να δεις αν προκαλουν κατι στις γατες. Το καθαριστικο ηταν σε μορφη σπρευ;

Ο ναρουτο ειχε πρηστει στο ιδιο σημειο με τον Leon, βρηκα μια φωτο του οταν ειχε αρχισει να κοκκινιζει... παιζει να ηταν γυρω στην μια εβδομαδα ετσι, πριν αρχισει να πρηζεται κατω απο τα μαγουλα και γυρω απο τον λαιμο :/:

Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back