hionath1980
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μια γρήγορη ερώτηση. Η θυλική γατα πρέπει να γίνει μάνουλα έστω και μία φορά?? Αυτό μου είπε μια φίλη που έχει περισσότερη εμπειρία στις γάτες απο εμένα. Λέει οτι είναι καλύτερο για τις ορμόνες της. Θα συμβουλευτώ και γιατρό αλλά θα ήθελα και την δική σας εμπειρία...

Η Λίζα μου προς το παρόν ειναι 3 μηνων

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καλησπέρα!
Μια γρήγορη ερώτηση. Η θυλική γατα πρέπει να γίνει μάνουλα έστω και μία φορά?? Αυτό μου είπε μια φίλη που έχει περισσότερη εμπειρία στις γάτες απο εμένα. Λέει οτι είναι καλύτερο για τις ορμόνες της. Θα συμβουλευτώ και γιατρό αλλά θα ήθελα και την δική σας εμπειρία...
Η Λίζα μου προς το παρόν ειναι 3 μηνων![]()
οχι....ειναι ενας μυθος αυτο.....κανεναν ρολο δεν παιζει να γεννησει μια φορα...
καλυτερα να τηνν στειρωσεις εξαρχης....ουτε θα ταλαιπωρηθει,και δεν θα εχεις προβλημα με τα γατακια τι θα γινουν...να ξερεις επισης οτι στηρωνοντας την,θα την γλυτωσεις απο διαφορους καρκινους,οπως και απο πυομητρα που το παθαινουν οι γατες οταν ειναι αστειρωτες και εν ερχονται σε επαφη με γατο...
....η στειρωση ειναι καλυτερα να γινει οταν παει γυρω στους 6 μηνες...μετα τον 1ο οιστρο...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Καλησπερα.
Οχι δεν ισχυει,ειναι μυθος,και μαλιστα πολλοι κτηνιατροι διατεινονται οτι ειναι χειροτερα να εεχει γεννησει μια φορα η γατουλα πριν τη στειρωση.Επισης μπορει να μεινει εγκυος ή να εμφανισει οιστρο και νωριτερα απο τους εξι μηνες,ειδικα αν ειναι μικροσωμη,εχε το νου σου.Εξι μηνων αν εχει κανονικο βαρος ειναι μια χαρα ηλικια για να στειρωθει,και δεν εχει σημασια αν της εχει ερθει οιστρος η οχι.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καλησπερα.
Οχι δεν ισχυει,ειναι μυθος,και μαλιστα πολλοι κτηνιατροι διατεινονται οτι ειναι χειροτερα να εεχει γεννησει μια φορα η γατουλα πριν τη στειρωση.Επισης μπορει να μεινει εγκυος ή να εμφανισει οιστρο και νωριτερα απο τους εξι μηνες,ειδικα αν ειναι μικροσωμη,εχε το νου σου.Εξι μηνων αν εχει κανονικο βαρος ειναι μια χαρα ηλικια για να στειρωθει,και δεν εχει σημασια αν της εχει ερθει οιστρος η οχι.
οντως...για αυτο...δεν ημουν και πολυ σιγουρη...

evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
ναι συμφωνω, δεν ειναι αναγκη να στειρωθει μετα τον πρωτο οιστρο, η μια γατουλα που στειρωσαμε 5,5 μηνων ,δεν της ειχε ερθει οιστρος , αλλα ο γιατρος μας ειπε οτι απο την στιγμη που το βαρος της ειναι μια χαρα, δεν υπαρχει κανενα προβλημα

Όλγα18774
Δραστήριο μέλος

Freya
Πολύ δραστήριο μέλος
τα αρσενικα απο ποια ηλικια μπορουν να στειρωθουν?
moukelis
Επιφανές μέλος
Απο πεντε-εξι μηνων με κλασσικη ναρκωση,απο δωδεκα εβδομαδων στο εξωτερικο με ελαφρυτερη.
Freya
Πολύ δραστήριο μέλος
α,δηλαδη στην ελλεδα δεν εφαρμοζεται ελαφρυτερη???τι βλακεια κι αυτη...σε ολα πισω πια?
julia
Διακεκριμένο μέλος
α,δηλαδη στην ελλεδα δεν εφαρμοζεται ελαφρυτερη???τι βλακεια κι αυτη...σε ολα πισω πια?
Η τόσο μικρή ηλικία δεν εφαρμόζεται (τόσο συχνά)... που συνεπάγεται και ελαφρύτερη νάρκωση γιατι το γατάκι είναι πιο ευαίσθητο.

Σε στείρωση γιατιού πρέπει να είναι η νάρκωση αυτή που πρέπει... δεν γίνεται να μην κοιμάται καλά το γατί ή να ξυπνήσει...

moukelis
Επιφανές μέλος
Υπαρχει ναρκωση με αεριο σε μερικα κτηνιατρεια,αλλα δεν ξερω αν αρκει για στειρωση σε τοσο μικρη ηλικια.Η επεμβαση ειναι πιο λεπτη,αλλα στο εξωτερικο υπαρχουν ακομα και χωρες οπου η στειρωση ειναι υποχρεωτικη απο το νομο το αργοτερο μεχρι το ζωο να φτασει τις 14 εβδομαδες.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool