evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
μας εμειναν ακομη 2 που σε 2-3 μηνες θα μπορουμε να τα στειρωσουμε!μπορει η κυπρος γενικα να ειναι πιο ακριβη απο την ελλαδα, αλλα για τις στειρωσεις ειναι πιο φθηνη. 70 ευρω η θηλυκια και 40 για αρσενικο, τιμες για τα κατοικιδια οχι για αδεσποτα!
τροφη πηρε φθηνη τελικα η μαμα μου την brekkies excel , αλλα γραφει οτι κανει για το ουροποιητικο λογω του pH. θα ειναι ενταξει ε?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

και αντε την βαζω...μετα στο κτηνιατρειο πως θα την βγαλουμε χωρις να μας δαγκωσει η γρατσουνισει?

η κτηνιατρος ειπε να της δωσω ενα χαπακι ηρεμιστικο αλλα και παλι μπορει να της προκαλεσει υπερδιεγερση αντι να την ηρεμησει.τι προτεινετε?τι κανετε εσεις σε τετοιες περιπτωσεις?
(υποψη ειναι γατα που ζει εξω)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nikolll
Πολύ δραστήριο μέλος
Αυτες ειναι οι δυο πιο εφαρμοσμενες λυσεις παντως που ανεφερες κι εσυ.
Το ηρεμιστικο χαπακι που μπορεις να της το βαλεις μεσα σε κονσερβουλα η σε ενα κομματι απο μπιφτεκακι (κατι δελεαστικο δηλαδη) δεν εχω ακουσει να προκαλει υπερενταση αλλα τι να πω.... δε γνωριζω.
Η αλλη λυση ειναι να παρεις (να δανειστεις) ενα κλουβακι-οχι γατοφορο-απο αυτα που πιανουν τις αγριες γατες, θα την εχεις αφησει αταιστη καποιες ωρες και μετα θα βαλεις λιγο φαγητο -κοτοπουλο ψητο ζεστο σου προτινω, τρελαινονται- και μολις μπει να φαει θα κλεισεις το πορτακι.
Ο/η κτηνιατρος λογικα θα ξερει τι να κανει αφου την πατε στο κτηνιατρειο.
Καλη τυχη!
Υποψιν η διαδικασια μπορει να χρειαστει καποιες ωρες.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
μηπως ακομη και ο κτηνιατρος δεν ξερει να το χειριστει
????δεν ξερω...αναρωτιεμαιΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nikolll
Πολύ δραστήριο μέλος
Η μεταφορα απο τη στιγμη που θα ειναι στο κλουβι δε νομιζω να σε δυσκολεψει, το πολυ πολυ να εχεις γκρινια η να χτυπηθει λιγο μεσα στο κλουβι, προσπαθησε να μη δειχνεις τρομαγμενη και εσυ και να της μιλας ηρεμα

Τωρα για το κομματι του κτηνιατρου δεν ξερω , αλλα δεν μπορει θα υπαρχουν λυσεις, ολες τις ημιαγριες γατες πως τις στειρωνουν?
Καλυτερα να το συζητησεις εκ των προτερων αυτο με την κτηνιατρο, να σου πει η ιδια πως σκεφτεται να το χειριστει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Fouko
Νεοφερμένο μέλος

καλα, δεν ειναι τοσο απλο οσο ακουγεται - απλα θελω να πω οτι εχουνε τεχνικες οι ανθρωποι, τοσα χρονια κτηνιατροι εχουν χειριστει απιθανες περιπτωσεις!
μπραβο σου που θα ασχοληθεις παντως - ολα καλα θα πανε!

alexianna
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν ξερω αν τελικα το ελυσες το θεμα σου, αλλα θα σου γραψω εγω γιατι ειχα μια παρομοια εμπειρια. Ενας τροπος ειναι να της δωσεις το χαπακι. Το προβλημα δεν ειναι η υπερδιεγερση, αλλα το οτι αυτο δεν πιανει αμεσως και πρεπει να της το δωσεις σε περιφραγμενο χωρο μην παει και κοιμηθει αλλου. Αλλος τροπος, τον οποιο εφαρμοσα εγω ειναι να την πιασεις απο το σβερκο (δεν ποναει απλως η γατουλα δεν μπορει να κουνηθει) και να την βαλεις γρηγορα ισως και με τη βοηθεια καποιου αλλου ατομου μεσα στο σπιτακι. Τα υπολοιπα ειναι δουλεια του κτηνιατρου και μην ανησυχεις ολοι τα καταφερνουν περιφημα. Συχνα οι γατουλες απο τον φοβο μπροστα στο γιατρο δεν κουνιουνται. Για αυτες που ειναι πολυ αγριες παντως ο γιατρος τις πιανει γερα με γαντια και ολα οκ!

Ξένια1
Νεοφερμένο μέλος
Το ιδιο πρόβλημα αντιμετωπιζω κι εγώ καλή μου και πρέπει να σου πω ότι όλα είναι θέμα κτηνιάτρου. Εγώ έχω στειρώσει μέχρι τώρα έξι γατούλες και τα έχω δει όλα. Κτηνίατρο να μου ζητάει να την κρατήσω εγώ για να την ναρκώσει με αποτέλεσμα το ζώο να με κατασπαράζει και με το δίκιο του, κτηνίατρο να προσπαθεί να την ναρκώσει ρίχνοντας την ένεση σαν βέλος στο πόδι του και άλλα πολλά. Στην επαρχία που ζω εγώ δεν έχω βρει ακόμα τον κατάλληλο άνθρωπο και μάλιστα οι πιο πολλοί μου λένε να μη δίνω χαπάκι. Τώρα ας πούμε θέλω να στειρώσω δύο αδεσποτούλες και νιώθω απελπισμένη. Αν έκανες τη στείρωση ήδη και βρήκες τον κατάλληλο πες μου τον τρόπο κι εμένα σε παρακαλώ. Ακόμα αν μπορεί να μας απαντήσει κάποιος κτηνίατρος δεν υπάρχει κανένα σκεύασμα πιο άμεσης δράσης ασ πούμε κάποιο σπρέι που να τις ζαλίζει λιγάκι είναι κρίμα και για τις ιδιες και για εμας!
le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
η στειρωση εγινε....το χαπι για να κοιμηθει δεν μπορω να πω οτι επιασε ιδιαιτερα....λιγο την ζαλισε,στο αυτοκινητο μεχρι να την παμε φωναζε οχι σε υπερβολικο σημειο ουτε εκανε σαν τρελη...ευτυχως...την αφησα κ εφυγα...μετα μου ειπαν οτι καθως την βγαζανε απο το κλουβι την γραπωσαν στον αερα γιατι πηγε να πηδηξει...το συγκεκριμενο κτηνιατρειο δεν εχει πειρα απο αγριες γατουλες γιατι η κομοτηνη ειναι γεματη απο αδεσποτα κ κανεις δεν ενδιαφερεται για αυτα...ποσο μαλλον να τα στειρωσει...
vasia95
Νεοφερμένο μέλος
καλησπέρα....και μπράβο σας που στειρώνετε αδέσποτες γατούλες..
όταν είχα στειρώσει και εγώ μια, ήταν ιδιαίτερα άγρια και με το ζόρι κατάφερα να τη βάλω σε καλαθάκι πιάνοντάς την από το σβέρκο...
στο αυτοκίνητο έκλεγε λίγο αλλά δεν χτυπιόταν και όταν μπήκαμε στο κτηνιατρείο κλεισαμε την πόρτα στο ιατρείο και δεν ειχαμε πρόβλημα.
άλλωστε πριν τη βγάλουμε από τη γατοφόρο της εκανε ηρεμιστική
αυτό που πρέπει να προσέχετε είναι μετά τη στειρωση να βάλετε κάπου περιφραγμένα τη γάτα γιατί ΣΙΓΟΥΡΑ θα φύγει και είναι κρίμα ........θα είναι ζαλισμένη και μπορεί να πάθει τίποτα,,,,κανένα αυτοκίνητο,,άσε που δεν θα σας πλησιάζει για την αντιβίωση...αν δεν μποπείτε να τη βάλετε στο σπίτι,,,έστω σε κάποιο υπόγειο, γκαράζ ή ακόμα και στο κλουβί μεταφοράς αν είναι ευρύχωρο
πως είναι η γατούλα... αναρώνει καλά?
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool