Στείρωση εγκύου. Ναι ή όχι;

rire

Νεοφερμένο μέλος

Ο rire αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 44 ετών. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Θέλω να στειρώσω 2 θηλυκές που έχουν ζευγάρωσει εδώ και 2 εβδομάδες περίπου. Κάποιοι λένε οτι η γάτα δεν πρεπει να στειρώνεται όταν είναι εγκυος, ενω αλλοι λένε οτι δεν υπάρχει πρόβλημα και ειδικα αν δεν είναι σε προχωρημένο στάδιο. Θέλω αν έχετε άποψη για το θέμα να μου απαντήσετε, λαμβάνοντας υπόψιν οτι προτιμώ μια στείρωση που θα φέρει πχ. προσωρινές και ακίνδυνες διαταραχές στον οργανισμό της γάτας, παρά τόσα πολλά γατάκια ταυτόχρονα...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν είναι απαγορευτική η εγκυμοσύνη για να γίνει στείρωση. Απλώς η επέμβαση είναι κάπως πιο βαριά για τη γάτα, η τομή μεγαλύτερη και ο χρόνος ανάρρωσης επίσης λίγο μεγαλύτερος. Και πάλι όμως, αν ο κτηνίατρος που θα την κάνει είναι έμπειρος, δεν υπάρχει πρόβλημα.
Αν κατάλαβα καλά, οι γατούλες ζουν έξω. Θα ήταν καλύτερα να τις κρατήσεις μέσα για λίγες μέρες μετά την επέμβαση, για να αναρρώσουν καλύτερα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Είχα στειρώσει την αδεσποτούλα μητέρα του Άρη μου, όταν μετά την γέννα του Άρη και των άλλων αδερφών του, ξαναέμεινε έγκυος.
Η επέμβαση είχε πάει μια χαρά.
Τις ίδιες απορίες είχα και εγώ και αν θυμάμαι καλά, ο κτηνίατρός μας τότε μου είχε πει τα εξής.
Μπορεί να γίνει στείρωση στην αρχή της εγκυμοσύνης.Δεν υπάρχει ιδιαίτερη τεχνική δυσκολία, ίσα ίσα που όλα τα ενδιαφερόμενα ανατομικά στοιχεία είναι πολύ πιο ευδιάκριτα.Και δεν συντρέχει φόβος για την υγεία της γάτας.
Το πρόβλημα υπάρχει σε πολύ πιο προχωρημένο στάδιο( δεν θυμάμαι ακριβώς το όριο που έβαζε) και αυτό επειδή με την απότομη διακοπή της εγκυμοσύνης παθαίνει ένα είδος σοκ η γάτα, από την ξαφνική ορμονική μεταβολή.Και αυτό είναι επικίνδυνο.:hmm:
Το καλύτερο θα ήταν να το συζητούσες πρώτα με τον κτηνίατρο σας να δεις την δική του γνώμη και αν θες μπορείς να πάρεις γνώμες και από άλλους κτηνίατρους. Μπορείς να κάνεις μια ερώτηση και στον κτηνίατρο του φόρουμ.:)

Είμαι υπέρ.
Το να είναι 2 εβδομάδων ειναι πολύ αρχικό στάδιο...
Με κάλυψαν οι παραπάνω, και να προσθέσω... ότι έχουμε αρκετά αδέσποτα...ενώ σπίτια ελάχιστα.:/:

Ναι είναι σκληρό, ναι είναι κάπως... το αλλά, όμως είναι μεγάλο και τεράστιο..:(

Αν ο γιατρός έχει πείρα... η γάτα αναρρώνει όπως σε νορμάλ στείρωση.
Όριο δεν υπάρχει (είναι περισσότερο ηθικό το θέμα δικό μας)... είναι ανάλογα με την γάτα την ηλικία της, την ανάπτυξή της, τα πόσα έχει, την εμπειρία του γιατρού κλπ.
Έτσι και αλλιώς στα αδέσποτα σπάνια γνωρίζουμε τον χρόνο ζευγαρώματος.

Και εγώ στείρωσα τη Remi μου όταν ήταν έγκυος και μάλιστα ήταν στις 5-6 βδομάδες! Όλα πήγαν όμως μια χάρά, η Remi την επόμενη μέρα χοροπηδούσε και δεν είχε κανένα πρόβλημα.

Η αλήθεια είναι πως η στείρωση σε έγκυο ζώο είναι πιο δύσκολη, λόγω της αυξημένης αιμάτωσης που δέχεται η μήτρα. Όσο πιο νωρίς γίνει, τόσο το καλύτερο και πιο εύκολο.

Οπότε μην ανησυχείς reri!:) Και μπράβο σου που το σκέφτεσαι σαν λύση! Γιατί το τι ακούω από άλλους δήθεν φιλόζωους (όχι μόνο για τη στείρωση σε έγκυο, αλλα για τη στείρωση των ζώων γενικά) δεν περιγράφεται! Δεν λέω πως είναι μια εύκολη απόφαση, αλλά είναι αναγκαίο κακό, δυστυχώς...:(

Τελευταία επεξεργασία:
Θέλω να στειρώσω 2 θηλυκές που έχουν ζευγάρωσει εδώ και 2 εβδομάδες περίπου. Κάποιοι λένε οτι η γάτα δεν πρεπει να στειρώνεται όταν είναι εγκυος, ενω αλλοι λένε οτι δεν υπάρχει πρόβλημα και ειδικα αν δεν είναι σε προχωρημένο στάδιο. Θέλω αν έχετε άποψη για το θέμα να μου απαντήσετε, λαμβάνοντας υπόψιν οτι προτιμώ μια στείρωση που θα φέρει πχ. προσωρινές και ακίνδυνες διαταραχές στον οργανισμό της γάτας, παρά τόσα πολλά γατάκια ταυτόχρονα...

Ειναι παρα πολλες οι φορες που χρειαστηκε να στειρωσω εγκυες αδεσποτες γατουλες. Ποτε μα ποτε δεν θυμαμαι να υπηρξε κανενα πραγματικα προβλημα ακομη και οταν η εγκυμοσυνη ηταν προχωρημενη.
Οπως εγραψαν και τα υπολοιπα μελη εκεινο που ειναι πολυ σημαντικο ειναι η εμπειρια του κτηνιατρου. Αν ο κτηνιατρος ειναι εμπειρος η τομη ειναι ελεχιστα πιο μεγαλη απο την τομη που γινεται στις γατουλες που δεν ειναι εγκυες. Ποτε δεν διαπιστωσα καποιο σοκ σε στειρωση γατουλας ακομη και σε πολυ προχωρημενη εγκυμοσυνη. Ο χρονος αναρρωσης ειναι σχεδον ιδιος η το πολυ μια μερα περισσοτερο.
Τωρα στην κατασταση που περιγραφεις για εγκυμοσυνη δυο εβδομαδων δεν υπαρχει πραγματικα κανενα μα κανενα προβλημα.
Αντιθετα το προβλημα θα ειναι τα τοσα αδεσποτα γατακια που θα γεννηθουν.

Εγω ειμαι υπερ της στειρωσης σε εγκυο...μαλιστα το σαββατο στειρωσα μια εγκυο γατουλλα και μετα απο λιγες ωρες η γατουλλα ηταν ακριβως οπως πριν, νομιζω οτι δεν καταλαβε και πολλα πραγματα:)

Θα συμφωνήσω με όλα τα μέλη που γράψανε πιο πάνω. Και εγώ πριν 1 εβδομάδα στείρωσα μια αδεσποτούλα που ήταν έγκυος στην 2η εβδομάδα και όλα πήγαν τέλεια.:):)
Δεν έχω κάνενα ενδοιασμό με την στείρωση σε έγκυο γατούλα και εδικά όταν είναι αδέσποτη..:):)Τόσα αδέσποτα γατάκια υπάρχουν δεν χρειάζεται να υπάρξουν και άλλα...;););)

Απάντηση: Στείρωση εγκύων. Ναι ή όχι;

Ρε παιδιά έχω την εξής απορία ...
οκ όταν είναι σε πρώτη φάση εγκυμοσύνης δεν υπάρχει θέμα.Εμείς έχουμε μια αδεσποτούλα η οποία εδώ και 1 χρόνο έχει γεννήσει 3 φορές και πραγματικά δεν την προλαβαίνω << ολίγον έγκυο>> ώστε να γίνει η στείρωση.Περίπου 2 μήνες είναι έγκυος και περίπου 2 μήνες κάνουν τα μωρά να απογαλακτιστούν να ο ένας χρόνος,αυτή έιναι μονίμως τούρλα ......Όσο θηλάζει δεν κάνει απ'ότι ξέρω να στειρωθεί κ αυτή λογικά πρέπει να μένει έγκυος εκείνο το διάστημα...(μας βγήκε πεταχτούλα!!!) πραγματικά ανησυχώ γιατί η κακομοίρα με τόσες απανωτές γέννες έχει εξαντληθεί

οκ όταν είναι σε πρώτη φάση εγκυμοσύνης δεν υπάρχει θέμα.Εμείς έχουμε μια αδεσποτούλα η οποία εδώ και 1 χρόνο έχει γεννήσει 3 φορές και πραγματικά δεν την προλαβαίνω << ολίγον έγκυο>> ώστε να γίνει η στείρωση.Περίπου 2 μήνες είναι έγκυος και περίπου 2 μήνες κάνουν τα μωρά να απογαλακτιστούν να ο ένας χρόνος,αυτή έιναι μονίμως τούρλα ......Όσο θηλάζει δεν κάνει απ'ότι ξέρω να στειρωθεί κ αυτή λογικά πρέπει να μένει έγκυος εκείνο το διάστημα...(μας βγήκε πεταχτούλα!!!) πραγματικά ανησυχώ γιατί η κακομοίρα με τόσες απανωτές γέννες έχει εξαντληθεί

συν του ότι στερέψαν πια οι γατογονείς ...τι θα γίνουν τα μικρά:hmm::hmm:

Μπορεί να στειρωθεί ενώ θηλάζει... απλά να έχουν μεγαλώσει λίγο, να έχουν ανοίξει τα μάτια κλπ...
Βέβαια θα πρέπει η τομή να είναι μικρή, και να την προσέχετε διαρκώς...:hmm:

Αλλιώς μόλις γίνουν 2 μηνών τα μικρά την στειρώνετε. ΔΕΝ θα είναι τούρλα με τίποτα... ;)

2 μήνες θέλουν τα μικρά για να απογαλακτισούν
2 μήνες είναι η εγκυμοσύνη. (επι 3) 2+2 είναι ταυτόχρονα....

σας μένουν 6 μήνες περίπου πάνω κάτω...ελεύθεροι...

ΔΗΛ. Μόλις γίνουν τα μικρά 2 μηνών στειρώνετε την μάνα, και τα ταΐζετε τροφή.

Τελευταία επεξεργασία:

Αγαπητη Ολγα

Η γατουλα μπορει πολυ πολυ ανετα να στειρωθει οταν τα μικρα της ειναι πανω απο 40 ημερων και εχουν ξεκινησει εκτος απο τον θηλασμο να τρωνε και αλλη τροφη. Η γατουλα μετα την στειρωση της εξακολουθει να εχει γαλλα και να μπορει να θηλασει τα μωρα της κανονικα για οσο διαστημα αυτα θελουν.
Επισης οι κτηνιατροι που διαπιστωνουν οτι μια γατουλα εχει γαλα και θηλαζει κανουν πολυ καλο κλεισιμο της τομης και η γατουλα μπορει να γυρισει στα μωρα της σε εικοσιτεσσερεις ωρες η και λιγοτερο αφου πρωτα εχει διαπιστωθει οτι εχει συνελθει τελειως απο την ναρκωση.
Σκεψου τα αδεσποτα μικρουλια στον δρομο και αποφασισε την στειρωση της γατουλας οσο το δυνατον νωριτερα.

Αγαπητη Ολγα

Η γατουλα μπορει πολυ πολυ ανετα να στειρωθει οταν τα μικρα της ειναι πανω απο 40 ημερων και εχουν ξεκινησει εκτος απο τον θηλασμο να τρωνε και αλλη τροφη. Η γατουλα μετα την στειρωση της εξακολουθει να εχει γαλλα και να μπορει να θηλασει τα μωρα της κανονικα για οσο διαστημα αυτα θελουν.
Επισης οι κτηνιατροι που διαπιστωνουν οτι μια γατουλα εχει γαλα και θηλαζει κανουν πολυ καλο κλεισιμο της τομης και η γατουλα μπορει να γυρισει στα μωρα της σε εικοσιτεσσερεις ωρες η και λιγοτερο αφου πρωτα εχει διαπιστωθει οτι εχει συνελθει τελειως απο την ναρκωση.
Σκεψου τα αδεσποτα μικρουλια στον δρομο και αποφασισε την στειρωση της γατουλας οσο το δυνατον νωριτερα.

Εννοείται ότι σκέφτομαι τα αδέσποτα κ αυτή η γάτα που αναφέρω δεν είναι δικιά μου καν απλά γέννησε στον κήπο μου την τελευταία φορά και προσπαθώ να κάνω ότι μπορώ,Απλά δεν μπορώ να την βάλω μέσα στο σπίτι μετά την επέμβαση και αυτό είναι που με τρομάζει μην πάθει τίποτα εκτός απο όλα τα άλλα που προενέφερα

Εννοείται ότι σκέφτομαι τα αδέσποτα κ αυτή η γάτα που αναφέρω δεν είναι δικιά μου καν απλά γέννησε στον κήπο μου την τελευταία φορά και προσπαθώ να κάνω ότι μπορώ,Απλά δεν μπορώ να την βάλω μέσα στο σπίτι μετά την επέμβαση και αυτό είναι που με τρομάζει μην πάθει τίποτα εκτός απο όλα τα άλλα που προενέφερα
Δεν μπορεί ο γιατρός που θα την στειρώσει να την φιλοξενήσει 4 μέρες???:hmm::hmm:

'Η να ειναι σε ενα μεγαλο κλουβι μεχρι να αναρρωσει οπως εκανα εγω?:hmm:

Δεν μπορεί ο γιατρός που θα την στειρώσει να την φιλοξενήσει 4 μέρες???:hmm::hmm:

Δεν έχω καταφέρει να βρω κτηνίατρο που να μπορεί να το κάνει αυτό και να μην ζητάει μια περιούσία.....Αυτός που έιναι κοντά μας 9που πήγα και τη Μπιζού0 δεν μπορεί και ζητάει και 120?...Και τώρα έιμαι στο ψάξιμο να βρω κάποιον κοντά μου και πιο φθηνό που ν α μπορεί να κρατήσει και τη γατούλα μέχρι να συνέλθει λίγο

'Η να ειναι σε ενα μεγαλο κλουβι μεχρι να αναρρωσει οπως εκανα εγω?:hmm:

καλό αυτό και δεν το έιχα σκεφτεί....Που βρήκες μεγάλο κλουβί?:hmm:

Δεν έχω καταφέρει να βρω κτηνίατρο που να μπορεί να το κάνει αυτό και να μην ζητάει μια περιούσία.....Αυτός που έιναι κοντά μας 9που πήγα και τη Μπιζού0 δεν μπορεί και ζητάει και 120?...Και τώρα έιμαι στο ψάξιμο να βρω κάποιον κοντά μου και πιο φθηνό που ν α μπορεί να κρατήσει και τη γατούλα μέχρι να συνέλθει λίγο
Σε ποια περιοχή μένεις? Γιατί μπορούμε να την πάμε στην δική μου κτηνίατρο που το κάνει..

Μα δεν θα χρειασθει να βα,εις την γατουλα μεσα στο σπιτι. Η κτηνιατρος που στειρωνω τα αδεσποτα φιλοξενει στο ιατρειο της τα ζωακαι για τις δυο επομενες μερες και μετα τα απελευθερωνω χωρις κανεναν μα κανεναν κινδυνο στο φυσικο τους περιβαλλον. Αυτο δεν το κανει μονο η συγκεκριμενη κτηνιατρος αλλα και αλλοι στην πολη μας.
Στις δυο μερες η γατουλα ειναι τελειως μα τελειως καλα αν η τομη που εχει γινει δεν ειναι τεραστια οποτε και σημαινει οτι ο η η κτηνιατρος δεν ειχε εμπειρια απο στειρωσεις, Σε πολυ ακραιες καταστασεις χρειαστηκε να φιλοξενηθει ζωο περισσοτερες μερες και αυτο μονο οταν το ζωο ειχε καποιο αλλο προβλημα πριν την στειρωση.

Μα δεν θα χρειασθει να βα,εις την γατουλα μεσα στο σπιτι. Η κτηνιατρος που στειρωνω τα αδεσποτα φιλοξενει στο ιατρειο της τα ζωακαι για τις δυο επομενες μερες και μετα τα απελευθερωνω χωρις κανεναν μα κανεναν κινδυνο στο φυσικο τους περιβαλλον. Αυτο δεν το κανει μονο η συγκεκριμενη κτηνιατρος αλλα και αλλοι στην πολη μας.
Στις δυο μερες η γατουλα ειναι τελειως μα τελειως καλα αν η τομη που εχει γινει δεν ειναι τεραστια οποτε και σημαινει οτι ο η η κτηνιατρος δεν ειχε εμπειρια απο στειρωσεις, Σε πολυ ακραιες καταστασεις χρειαστηκε να φιλοξενηθει ζωο περισσοτερες μερες και αυτο μονο οταν το ζωο ειχε καποιο αλλο προβλημα πριν την στειρωση.
Η δική μου γιατρός κρατάει τα θηλυκά (τα αδέσποτα) 4 μέρες. Τα αρσενικά μπορούν να βγουν μόλις συνέλθουν από την νάρκωση.:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back