Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Η δευτερη η Τασουλα ηταν πολυ μικρη και δεν ειχε δειξει το παραμικρο σημαδι οιστρου, απλα μια μερα που γυρισα σπιτι την βρηκα κατω στο πεζοδρομιο, ενω δεν κατεβαινε κανονικα. Μετα απο ενα διαστημα καταλαβαμε επιτελους οτι ηταν εγκυος και σκεφτηκαμε να την αφησουμε να γεννησει μια και θα ηταν αρκετα μεγαλα τα μωρακια πια. Επαθε ομως ενα ατυχημα και αναγκαστηκαμε να την στειρωσουμε και της παρουμε τα μωρα που ηταν νεκρα. Ηταν τοτε 4,5 μηνων μολις.
Οπως βλεπεις εχω παραδειγματα να σου πω, το καλυτερο για την γατουλα σου ειναι να στειρωθει αμεσα, δεν υπαρχει κανενας λογος να γεννησει πρωτα μια φορα που λενε πολλοι, ειναι μυθος αυτο το πραγμα. Αν θες τη γατα σου υγιη και θες να της προσθεσεις μερικα ποιοτικα χρονια ζωης, στειρωση τωρα που ειναι ακομα νωρις.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ποζερογατινι
Νεοφερμένο μέλος
Σου έδειξε σημάδια οίστρου και την άφησες έξω να βολτάρει ? Αν ναι, δε περίμενες οτι υπήρχε η πιθανότητα να μείνει έγκυος ?
Αν ήθελες έστω και μία φορά να γεννήσει η Έλσα, δε σε προβλημάτισε το νεαρό της ηλικίας της ?
Αν δεν είχες πρόβλημα με το νεαρό της ηλικίας της, τουλάχιστον είχες εξασφαλίσει τα γατάκια της ?
όταν είδα πως έχει οίστρο, ήταν ήδη αργά. δλδ, είχε βγει απ΄το μπαλκόνι για 3-4 ωρίτσες και όταν γύρισε κατάλαβα απ' τη συμπεριφορά της τι έτρεχε. άμα το ήξερα, δε θα την άφηνα να βγει...
επίσης, τα γατάκια είναι αυτό που με προβληματίζουν, γιατί αν τα κρατήσω, τι θα τα κάνω; Τώρα η ηλικία της -7μηνών- τι να κάνουμε, την κάλεσε η φύση της νωρίτερα απ' ότι θα 'πρεπε...
πφφφ μπέρδεμα μεγάλο... και τώρα που την κοιτάω είναι στην μπαλκονόπορτα και κοιτάζει έξω για να βγει... την λυπάμαι εν μέρη..
Μάλλον θα τη στειρώσω αλλά δεν ξέρω ακόμα..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Αυτο γιατι;Ειναι μυθος οτι η γατα πρεπει να γεννησει μια φορα τουλαχιστον πριν στειρωθει.Εγω πλαι δε θελω να τη στειρωσω γενικα πριν γεννησει μια φορα τουλαχιστον..
Μύθοι σχετικά με τη στείρωση
Οι γάτες πρέπει να γεννήσουν έστω μια φορά προτού στειρωθούν.ΨΕΜΑ
Η στείρωση μιας γάτας πρίν την εκδηλωση του πρώτου οίστρου απομακρύνει την πιθανότητα εμφάνισης όγκου στους μαστούς, πράγμα που δεν συμβαίνει εάν έχει προηγηθεί μία ή περισσότερες γέννες. Πηγή
ποζερογατινι
Νεοφερμένο μέλος
τελικα μαλλον θα τη στειρωσω..
ζορικες γατες τι περναμε κι εμεις εξαιτίας τους

Fideloudi
Πολύ δραστήριο μέλος
Γενικά είμαι υπέρ της στείρωσης στα ζώα, κ τα 2 μου γατιά είναι στειρωμένα κ δεν είδα να πάθουν κάτι επειδή δεν γέννησε ποτέ η θηλυκή.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΓΑΤΊρις
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα. Το ξέρω ότι σίγουρα υπάρχει το θέμα ξανά αλλού, αλλά θα ήθελα να ρωτήσω πάλι.
Έχω μια γατούλα 7.5 μηνών η οποία είναι ενός μηνός έγκυος.
Την πήγαμε σήμερα στην κτηνίατρο για στείρωση και το μάθαμε. (εγώ είχα υποψίες πιο πριν βασικά).
Η κτηνίατρος είπε οτι θα τη στειρώσει παρότι είναι ενός μηνός εγκυος.
Εγώ πάλι αγχώνομαι. Εάν σκεφτεί κάποιος ότι η εγκυμοσύνη μιας γάτας διαρκεί περίπου δύο μήνες, το να της κάνεις έκτρωση στα μέσα, δεν είναι επικίνδυνο;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Hlianna
Διάσημο μέλος
Καλησπέρα. Το ξέρω ότι σίγουρα υπάρχει το θέμα ξανά αλλού, αλλά θα ήθελα να ρωτήσω πάλι.
Έχω μια γατούλα 7.5 μηνών η οποία είναι ενός μηνός έγκυος.
Την πήγαμε σήμερα στην κτηνίατρο για στείρωση και το μάθαμε. (εγώ είχα υποψίες πιο πριν βασικά).
Η κτηνίατρος είπε οτι θα τη στειρώσει παρότι είναι ενός μηνός εγκυος.
Εγώ πάλι αγχώνομαι. Εάν σκεφτεί κάποιος ότι η εγκυμοσύνη μιας γάτας διαρκεί περίπου δύο μήνες, το να της κάνεις έκτρωση στα μέσα, δεν είναι επικίνδυνο;
ειναι οσο επικυνδυνη ειναι μια στειρωση, δηλαδη ενα χειρουργειο ρουτινας, απο κει και περα η μονη διαφορα ειναι οτι ισως υπαρχουν καποιες μικρες αιμοραγιες, οπως μια γατα σε οιστρο που στειρωνεται! εχω παρακολουθησει γυρω στις 10-15 στειρωσεις μιας εγκυου γατας και ο γιατρος δεν εκανε κατι ιδιαιτερο απλα ηταν λιγο πιο προσεκτικος στους χειρισμους του..καλη επιτυχια στη μικρη σου

Γαταλί
Εκκολαπτόμενο μέλος
περναω στο θεμα:η επι 20ετιας γειτονισσα μου, με την οποια εχουμε καλες σχεσεις, εχει μια γατα απο το 2015, η οποια τωρα ειναι 2 χρονων, εχει γεννησει 2 απανωτες φορες το εξαμηνο που μας περασε. Την προηγουμενη εβδομαδα, γεννησε για 2η φορα.
Της εχω κανει νυξη για στειρωση, φαινοταν θετικη αλλα δε τη βλεπω να κανει κινηση. (τα νευρα μου)
Τι κανω;
1) να βουτηξω το γατι οπως ειναι, να το παω, αφου, στην τελικη, προκειται για την ευημερια του ζωου (; )
2) ποσο καιρο να περιμενω γι αυτο; θηλαζει ακομα και δεν ξερω ποτε θα σταματησει..φοβαμαι οτι θα βρεθω παλι προ εκπληξεων, αν αργησω.
Να σημειωθει οτι τη γατα την εχει κατ αποκλειστικοτητα στον κηπο, μαζι με αλλα ζωα (εχει πολλα και μεγαλο κτημα και τις γατες τις παιρνει για τα φιδια, ποντικια κλπ. αλλα δειχνει να τ αγαπαει κιολας.. θα ναι too much να την παρω χωρις αδεια; ) οποτε ειναι ελευθερη και ανοιχτη σε καθε κινδυνο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 14 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool