Στείρωση και προβλήματα

πυρροθριξ

Περιβόητο μέλος

Ο πυρροθριξ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 46 ετών και μας γράφει από Αράχωβα (Βοιωτία). Έχει γράψει 5.262 μηνύματα.
Γεια σας!Χθες γνωρισα μια κυρια που εχει πολλες γάτες και μου είπε οτι καλό ειναι να μην στειρωνουμε τα ζωα αν δεν εχουν φτάσει σε σεξουαλικη ωριμότητα,δηλαδη περιπου στον 1 χρόνο για τα αρσενικά,γιατι αν τα στειρωσουμε πολυ νωρις αργότερα δημιουργουνται προβληματα στην υγεια τους.
Εσεις ξερετε κατι γι'αυτο;Ο δικος μου ειναι περιπου 7-8 μηνων.Δεν ξερω ακριβως πόσο γιατι τον μαζεψα απο τον δρομο.Κανονικά συμφωνα με οσα εχω διαβασει απο βιβλία σχετικά με τις γάτες οπως τον <<πλήρη οδηγο της γάτας>> και το <<τι σκεφτεται η γάτα μου>>,θα έπρεπε ήδη να τον έχω στειρώσει.
Παρόλα αυτά,δεν μου φαινεται οτι εχει αρχίσει να ψεκάζει ακόμα.Αυτο πως θα το καταλάβω;Μυρίζει πάρα πολύ;Ξερω οτι πρέπει να τον στειρωσω αλλα μπερδευτικα με το πότε και δεν θέλω να κανω κατι που θα ειναι κακο γιάυτον. Σας ευχαριστώ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Να φροντίσεις να τον στειρώσεις ΠΡΙΝ αρχίσει να ψεκάζει, διότι μετά δεν θα το εγκαταλείψει, ούτε με την στείρωση. Και πίστεψέ με δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, όταν το κάνει, θα το καταλάβεις.
Μετά τους 8 μήνες είναι ό,τι πρέπει να τον στειρώσεις, μην ανησυχείς...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Oi κτηνιατροι συστηνουν την στειρωση των αρσενικων απο τους 6 μηνες και πανω. Και πραγματι αν αρχισει να ψεκαζη αυτο γινεται γυρω στους 10 μηνες μετα ειναι δυσκολο να σταματηση ακομα και με την στειρωση Το παθα γι αυτο το λεω

δηλαδη αν τον στειρώσω πριν αρχισει να ψεκάζει δεν θα εχει προβληματα υγειας μετα;και κατι ακόμη:ο γιατρος μου ειπε να του δώσω το flagyl σε σιρόπι αφου δεν τον επιασε το drontal για τη διαρροια.Το πηρα,αλλα δεν μπορω να του το δώσω με τη συριγγα ,δεν καθεται.Του το εβαλα στο φαγητο και δεν το τρώει.Καμια αλλη ιδέα;

Για την στείρωσω λετε να πειράζει να τον αφησω για τις γιορτές;γιατι θα ήθελα να τον πάω στον παλιο μου κτηνίατρο και στις γιορτές θα επιστρεψω εκει.

Για να δωσεις το σιροπι η την αλοιφη με συριγγα τον καθιζεις ηρεμα τον πιανεις απο το σβερκακι και ανασηκωνεις το κεφαλι προς τα πανω εκει θ εανοιξει το στοματακι και τσααακ το δινεις , αγγαλια να τον εχεις ομως στριμωγμενο κα μετα χαδια και λιχουδια παντα που ηταν καλο γατακι και καθησε. Οσο για τη στειρωση αν αντεχεις δεν πειραζει αστο

Επειδή ειναι η πρώτη φορα που εχώ γάτα όλα αυτα που μου λες μου φαινονται βουνο και δεν εχω κανεναν να με βοηθήσει.Να τον κραταει δηλαδη εστω.Δεν τα πηγαινω και καλα με τα ιατρικα,νομιζω οτι τον ποναω,το ξερω οτι ειναι ιδεα μου αλλα δεν μπορώ να το ξεπεράσω.Ειναι και πολύ ζωηρος κι εχω πρόβλημα.Κανενα κολπάκι δεν υπάρχει;

Kαι ο δικος μου δεν καθεται για φαρμακο. δωστου το σιροπι απο το πλαι του στοματος με τη συριγγα. να ξερεις οτι γενικα, αν πιεσεις ελαφρα τα πλαινα του στοματος(στο τελειωμα), το ανοιγουν απο αντανακλαστικα και ειναι πιο ευκολο να τους δωσεις σιροπι η χαπι.

αυτος ομως δεν καθεται καν να του πιάσω το πρόσωπο!:/:

τοτε μπορεις να τον πιασεις απο το σβερκο τραβωντας το δερμα του. δεν πορει, ετσι θα ακινητοποιηθει.μην το φοβασαι, δεν θα πονεσει. φροντισε μονο μετα να τον χαιδεψεις για να μη νιωσει κακοποιημενος!
αν δεν πιασει και αυτό, συμβουλεψου τον κτηνιατρο, η ασε εκεινον να το κανει και μετα μιμησου τον.

μ..δεν εχεις κι αδικο!μαλλον θα αφησω τον κτηνίατρο να βγαλει το φίδι απο την τρύπα!ευχαριστω!

για σιροπι δε ξερω αλλα για το δρονταλ εγς του ελιςνα με λιγο νερακι και μετα εβαζα και λιγη κονσερβα ηθελε δεν ηθελε μονο αυτο ειχε για φαει το ετρωγε και μετα του εβαζα το κανονικο του πιατο.τρα για σιροπακι να το ανακατεβεσ με καποια κονσερβουλα καλη να το παρει μαζι με αυτο χωρισ να το καταλαβει.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back