Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Ξέχασέ το...Για να μην σου πω, άλλαξε ΠΑΡΑΥΤΑ γιατρό! Είναι εντελώς παράλογο για τους λόγους που σου παρέθεσε και η aretha! Ίσα-ίσα, πολλοί κτηνίατροι αρνούνται να κάνουν επείγουσες στειρώσεις, όπως λέγονται, για να μην τεθεί σε κίνδυνο η ζωή της γατούλας, και μου λες ότι σου είπε τέτοιο πράγμα; Έχω στειρώσει μία φορά μία αδέσποτη γατούλα που ήταν έγκυος (όχι ετοιμόγεννη διότι τότε σίγουρα απαγορεύεται) και ξέρω ότι οι καταστάσεις αυτές είναι ΕΚΤΑΚΤΕΣ όχι συνήθεια και τακτική...
Περισυ που στειρωσα την μητερα του Αρη, ηταν μια τετοια περιπτωση.
Ειχε γεννησει τον Αρη και τα αδερφακια του πριν τα Χριστουγεννα και ειπα να περιμενω λιγο να θηλασει τα μικρα και μετα να την στειρωσω.Περιμενα καπου 2,5-3 μηνες και ωσπου να κανονισω την στειρωση αυτη ηδη ηταν και παλι εγκυος.Οποτε καναμε στειρωση και εκτρωση μαζι.
Θυμαμαι ο κτηνιατρος μου ειχε πει τοτε οτι ο κινδυνος που υπαρχει,
ιδιεταιρα οσο πιο προχωρημενη ειναι η εγκυμοσυνη (τελευταιο δεκαπενθημερο) μπορει η γατουλα να πεθανει απο το εντονο shock που παθαινει λογω των εντονων ορμονικων μεταβολων που θα υποστει.
Για αυτο καλο ειναι να αποφευγεται εκτρωση και στειρωση μαζι σε προχωρημενη εγκυμοσυνη.![]()
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
μηπως να κανουμε λιστα και με επικινδυνους κτηνιατρους?????![]()
Το θέμα με την λίστα "κακών" κτηνιάτρων έχει ξανασυζητηθεί στο παρελθόν. Αποφασίστηκε ότι είναι καλύτερα να μείνουμε μόνο στους προτεινόμενους ως καλούς, για τους εξής λόγους:μπορεί να θεωρηθεί δυσφήμιση....Λογικά δεν πρέπει να επιτρέπεται ..
- τα κριτήρια είναι ώς ένα βαθμό υποκειμενικά και οι απόψεις συχνά διίστανται
- οι ίδιοι οι κτηνίατροι δεν βρίσκονται εδώ για να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους
- το φόρουμ είναι δημόσιο και κάτι τέτοιο θα μπορούσε ίσως να θεωρηθεί δυσφημιστικό.
Μηπως να σου εδινε γραπτως την αποψη του και να του γινει μια καταγγελια στον κτηνιατρικο συλλογο;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
zweet_dreamz
Νεοφερμένο μέλος
δεν έχω όρεξη να ανακατευτώ για να γίνει κάποια καταγγελία ..
εξάλλου σε αυτό το κράτος τίποτα δε λειτουργεί σωστά... μπορεί στο τέλος να βρω και τον μπελά μου για δυσφήμιση..
.....
πάντως μόλις τώρα της έκανα ένα τηλέφωνο για να επιβεβαιώσω για ακόμα μια φορα αυτά που κατάλαβα και της είπα ότι :
" τη βλέπω λίγο φουσκωμένη " μήπως είναι έγκυος? δεν υπάρχει πρόβλημα?
και μου λέει "όχι δεν υπάρχει απόλυτος κανένα πρόβλημα και αν έχει γατάκια μέσα της".
και της λέω "μέχρι ποσο δηλαδή μπορεί να έχει προχωρήσει η εγκυμοσύνη και να μην υπάρχει πρόβλημα για να κάνουμε την επέμβαση?"
και μου απάντησε "μέχρι 1 μηνα"...
τι άλλο να πω...
τελικά δεν είμαι εγώ παράξενη που ρωτάω πολλά αλλα δίκαιος το έψαξα πολύ πριν κάνω την επέμβαση που θα γίνει.
mandeson
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αυτή είναι λανθασμένη άποψη σε αυτή τη χώρα...Τα αφήνουμε όλα στο "ωχ αδερφέ εγώ θα αλλάξω τον κόσμο" και η κατάσταση χειροτερεύει... Έχουν αρχίσει να γίνονται καταγγελίες για κακοποιήσεις ζώων... Ο κτηνιατρικός σύλλογος, επίσης, θέλουν να γίνονται καταγγελίες για όσους δυσφημούν το επάγγελμα... Γι' αυτό θα συμφωνήσω με τη Δώρα κι εγώ διότι η συγκεκριμένη μπορεί να δώσει λανθασμένες συμβουλές σε ΠΟΛΛΟΥΣ που δεν γνωρίζουν και να χαθούν ΠΟΛΛΕΣ ΖΩΕΣ...Για να μην αναφέρω τα αδεσποτάκια... Αν το αποφασίσεις, καλό είναι να γίνει καταγγελία με τον τρόπο που ανέφερε η Δώρα...το κακό είναι ότι ακούγοντας τη συμβουλή της τόσο καιρό την είχα αφήσει ελεύθερη να κάνει ότι θέλει.. οποτε τώρα αν έχει όντως γατάκια αναγκαστικά θα κάνει τα πρώτα της μωράκια!
εξάλλου σε αυτό το κράτος τίποτα δε λειτουργεί σωστά... μπορεί στο τέλος να βρω και τον μπελά μου για δυσφήμιση...
katerina10
Περιβόητο μέλος
Δεν κατάλαβα...αν έμεινε έγκυος εννοείται ότι δεν υπάρχει πρόβλημα..αυτή σου είπε να μεινει έγκυος ή όχι..??Ότι δεν θα υπάρξει θέμα δεν θα υπάρξει..μου το είχε πει κι εμένα η προηγούμενη κτηνίατρος..αλλά εκτός ότι είναι πάρα πολλά τα λεφτά, είναι και όλα τα προηγούμενα ότι είναι απικύνδινο..Συγνώμη όμως..Η γιατρός σου είπε να μεινει έγκυος και να την στειρώσει ή σου είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ΑΝ μεινει έγκυος να την στειρώσει???????το κακό είναι ότι ακούγοντας τη συμβουλή της τόσο καιρό την είχα αφήσει ελεύθερη να κάνει ότι θέλει.. οποτε τώρα αν έχει όντως γατάκια αναγκαστικά θα κάνει τα πρώτα της μωράκια!
εξάλλου σε αυτό το κράτος τίποτα δε λειτουργεί σωστά... μπορεί στο τέλος να βρω και τον μπελά μου για δυσφήμιση..
.....
πάντως μόλις τώρα της έκανα ένα τηλέφωνο για να επιβεβαιώσω για ακόμα μια φορα αυτά που κατάλαβα και της είπα ότι :
" τη βλέπω λίγο φουσκωμένη " μήπως είναι έγκυος? δεν υπάρχει πρόβλημα?
και μου λέει "όχι δεν υπάρχει απόλυτος κανένα πρόβλημα και αν έχει γατάκια μέσα της".
και της λέω "μέχρι ποσο δηλαδή μπορεί να έχει προχωρήσει η εγκυμοσύνη και να μην υπάρχει πρόβλημα για να κάνουμε την επέμβαση?"
και μου απάντησε "μέχρι 1 μηνα"...
τι άλλο να πω...
τελικά δεν είμαι εγώ παράξενη που ρωτάω πολλά αλλα δίκαιος το έψαξα πολύ πριν κάνω την επέμβαση που θα γίνει.

zweet_dreamz
Νεοφερμένο μέλος
να πάω εκεί και να της πω γράψε μου σε ένα χαρτί την συμβουλή σου και υπέγραψε μου κι όλας?
δε νομίζω να είναι τόσο χαζή και να μην καταλάβει το λόγο.
αν ενδιαφέρεται κάποιος να του δώσω σε προσωπικό μήνυμα τα στοιχεια της κτηνιάτρου ,να επικοινωνήσει και να κάνει τις ίδιες ερωτήσεις που έκανα και εγώ και αφού πάρει τις ίδιες απαντήσεις να αναλάβει το θέμα γιατί λυπάμαι αλλα εγώ δε θέλω να αναμιχθώ.
κατερίνα, τόσο καιρό μου έλεγε ότι πρέπει να μείνει έγκυος πρώτα για να τη στειρώσω.
και σήμερα πήρα για ΜΙΑ ΑΚΌΜΑ επιβεβαίωση μήπως κάτι δεν κατάλαβα καλά.. αν και θυμόμουν καλά τι μου είχε πει, και της είπα αυτά για να πάρω τις απαντήσεις πιο σιγκεκριμena
katerina10
Περιβόητο μέλος
Βρε..σε ρώτησα και πιο πριν..Μήπως εννοούσε αυτήν την αρχαία αντίληψη να κάνει μια γέννα και μετά να στειρωθεί..???κατερίνα, τόσο καιρό μου έλεγε ότι πρέπει να μείνει έγκυος πρώτα για να τη στειρώσω.
και σήμερα πήρα για ΜΙΑ ΑΚΌΜΑ επιβεβαίωση μήπως κάτι δεν κατάλαβα καλά.. αν και θυμόμουν καλά τι μου είχε πει, και της είπα αυτά για να πάρω τις απαντήσεις πιο σιγκεκριμena

zoo
Πολύ δραστήριο μέλος
Μηπως να σου εδινε γραπτως την αποψη του και να του γινει μια καταγγελια στον κτηνιατρικο συλλογο;
Σιγά μην το δώσει. Το πρώτο πράγμα που θα ρωτήσει, θα είναι το λόγο που το θέλει. Θα το ψιλιαστεί.
ria23
Διάσημο μέλος
LETOS
Εκκολαπτόμενο μέλος

julia
Διακεκριμένο μέλος

Κοπέλα μου, άλλαξε γιατρό. (Αν και ΕΛΠΙΖΩ να έχει γίνει παρεξήγηση..... τί να πω....)
Οσο για τα υπόλοιπα, με κάλυψαν οι προηγούμενοι.
irene_marga
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αν είναι δυνατόν! Πειράματα θέλει να κάνει η τύπισσα;;
Και να ήταν για καλύτερη υγεία της γάτας σου, δεν νομίζω να το έκανες αυτό. Είναι απαίσιο. Να σκοτώσεις ψυχούλες έτσι για το καπρίτσιο κάποιας που θέλει να λέγεται γιατρος;;
Άλλαξε γιατρό!! Μην το σκέφτεσαι καν.
Πες μας το όνομα της γιατρού, τηλ. και διεύθυνση να γραφτεί στα Don't!
ria23
Διάσημο μέλος

zweet_dreamz
Νεοφερμένο μέλος
εκεί που η καημενούλα ετοιμάζεται για μανούλα ξαφνικά να της πάρω χωρίς τη θέληση θα τα μωράκια της...
προτιμώ αν έχει μωράκια να γίνει μαμά για μια φορα!
ίσος της κάνει και καλο στη σχέση της με τα μικρά και γενικά ίσος την βοηθήσει και να ηρεμήσει λίγο

julia
Διακεκριμένο μέλος
Μπορεί να κολλήσει aids, και λευχαιμία...
Αλλά το σημαντικότερο, οι γάτες δεν λειτρουργούν με μητρικά φίλτρα αλλά με καθαρό ένστικτο.
ΥΓ. Κοπέλα εδω, άφησε την γατούλα της ελεύθερη να ζευγαρώσει με γάτο της γειτονιάς και την πατησε αμάξι.
zweet_dreamz
Νεοφερμένο μέλος
πως είναι δυνατόν να την αφήσω σε κάποιον που δεν ξέρω αν είναι καλός γιατρός και ούτε καν τον γνωρίζω να της κάνει μια εγχείρηση...
κανονικά δεν πρέπει να περιμένω εκεί 1 ώρα και να την πάρω ? έτσι μου είπε η φίλη μου...

LETOS
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πάντως και εγώ την άφησα για μία ώρα και πήγα και την πήρα..
moukelis
Επιφανές μέλος
zweet_dreamz
Νεοφερμένο μέλος
είναι λίγο μακριά από την γλυφάδα , είναι στο χαλάνδρι.
αλλα άκουσα τα καλύτερα λόγια από πολύ έμπιστο μου άνθρωπο και κατενθουσιάστηκα !
οποτε αύριο πάμε για την στείρωση εκεί !
καλή μας επιτυχία

ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας!

ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
εγω οσα δικα μου ζωακια στειρωνα τα ειχα για μερες μεσα κλεισμενα,αυτα πως θα τ αφησω να γυρνανε πονεμενα και ζαλισμενα?τι θα κανω ρε γαμωτο?κι ολα θηλυκα και εγκυο.........
μετα λεω ας την κατινουλα ειναι προχωρημενη η εγκυμοσυνη,ομως μ αυτο που ειδα σημερα,τη γατα να σαπιζει και να υποφερει και ποιος δε μου λεει οτι δε θα ξανασυμβει και θα χουν φυγει οι ολλανδοι?τι θα κανω μετα?θα κλαιω οπως με τον πατσινο που τον εβλεπα να χτυπιεται απ τους πονους.
απ την αλλη δεν ειμαι ο θεος,ποιος μου εδωσε το δικαιωμα να στερω τη ζωη απο αγεννητα ζωα?
εκεινη τη μερα που τα συζητουσαμε παρακαλουσα ενα σημαδι απ το θεο.και μου εστειλε τη γατα της θειας που τελικα πεθανε.
θα σκασω αποψε...............
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool

Λογικά δεν πρέπει να επιτρέπεται ..