Στείρωση μετά τη γέννα;

Nonika

Διακεκριμένο μέλος

Η Nonika αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Λάρισα (Λάρισα). Έχει γράψει 7.403 μηνύματα.
Η αδεσποτιτσες της γειτονιας ειναι ετοιμογεννες.Μετα απο ποσο καιρο μετα τη γεννα μπορω να τις παω για στειρωση?Πρεπει να μεινουν στον κτηνιατρο μετα(δεν υπαρχει σπιτι να τις φιλοξενησει)?Αν ναι τα γατακια θα ειναι ενταξει μονα τους?:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μετά απο 2 μήνες απο την γέννα γίνεται η στείρωση, εφόσον υπάρχουν μικρά.
Ανάλογα με την τομή, και αν θα πρέπει να τους δίνετε μετά για 10 μέρες αντιβίωση θα πρέπει να το δείτε. Προτιμήστε την ενέσιμη μιά και έξω, και δεν ξανασχολείστε με την γάτα, ειδικά αν είναι αδεσποτούλα και ψιλοάγρια.

Υπάρχουν ιατρεία που τα κρατάνε. Καλό θα είναι 2-3 μέρες να μείνουν κάπου μέσα.

Φυσικά υπάρχει και η δυνατότητα στείρωσης με εγκυμοσύνη....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τωρα ειδα οτι απαντησες και δω.Μαλλον η ενεσουλα ειναι η λυση.Ρε συ τα λυπαμαι τα γατακια,ειναι μεγαλα τωρα!

Ποιά ενεσούλα?? Αν εννοείς αυτήν για την καταστολή του οίστρου, κάνει καρκίνο....
Η εγκυμοσύνη κρατάει 2 μήνες περίπου μέχρι 1 μηνός, μπορείς άνετα...

Οχι,λεω για την αντιβιωση!Καλυτερα ενεσιμη διοτι δεν εχω την δυνατοτητα να την κρατησω καπου μεσα!

Εννοείτε η ενέσιμη. Και σε σπιτική γάτα εμένα μου κάνουν πάντα ενέσιμη.:)
Μένει νηστική μετά την επέμβαση μισή μέρα, και μετά τέρμα, δεν έχω να σκεφτώ τίποτα άλλο.

Ετσι θα γινει,αντε να εχουμε τα γεννητουρια να δουμε τι θα κανουμε.Πολυ πιθανον να εχω κ μπλε-γκρι γατακια γιατι ειναι ενας γατουλης που νομιζω ειναι ρατσας ρωσσικη μπλε που την εχει κοπανησει απο σπιτι κ ζευγαρωσε κ με τις δυο,ωραια γατακια θα κανουν!

Μακάρι να πάνε όλα καλά.. ίσως θα έπρεπε απο τώρα να ψιλορωτάς στο γύρω αν θέλει κανείς γατάκια...:redface::hmm:

Αστα ,ηδη το κανω.αν δεν βρω ατομα ειναι καταδικασμενα να πανε απο αυτοκινητο.Εδω κ τρεις μερες αγνοειται ο μαυρουλης μας κ ειμαστε ολοι μη χειροτερα.αν δεν βρω ατομα ισως τα παει ο θειος μου εκτος,σε εναν που εχει μαγαζι με ποντικια κτλ αλλα κινδυνευουν κ εκει απο σκυλια κ αυτοκινητα-η προηγουμενη φουρνια εκει πηγε κ εξολοθρευτηκε:(

Μήπως να μην γεννιόντουσαν καθόλου?? αφού μάλλον θα πάνε που θα πάνε....????:(

Φαντάσου να τα δείς ανάπηρα, χτυπημένα, να σέρνονται.... κρίμα δεν είναι?...

Δεν ειμαι σιγουρη,κι αν εχουν την ευκαιρια να πανε σε σπιτι?θα βαλω κ ποστερ σε γνωστο κτηνιατρο,θα κανω οτι μπορω.Να τους στερησω την ευκαιρια να ζησουν?Ειναι το ιδιο με την εκτρωση μιας γυναικας για μενα!

Οκ εσύ αποφασίζεις... εγώ απλά το έχω δεί το έργο και ξέρω το τέλος.... είναι ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ......:(

Μακάρι, να έχουν ένα διαφορετικό τέλος τα δικά σου.

Θα μιλησω κ με τον κτηνιατρο που λεγαμε κ θα δω τι θα κανω,καταλαβαινω απολυτα το σκεπτικο σου,ισως απλα δεν εχω τα κοτσια να το κανω,τα σκεφτομαι ολοκληρα γατια μεσα στην κοιλιτσα της και πολυ στεναχωριεμαι.Μαλλον απο 'βδομαδα θα ξερω τι θα κανω.

Οι γατουλες γεννησαν,τα γατακια δεν τα εχει φερει-δεν ξερω ποσα ειναι ακομα- αλλα εγω προκαταβολικα εχω κανονισει για 2-3 γατακια να τα δωσω σε σπιτι.Το θεμα ειναι το ποσο κοστιζουν οι στειρωσεις για τις θηλυκες κ ποσο νωρις μπορω να τις κανω.Δεν μπορω να τα δωσω 4μηνων τα γατια διοτι δεν ξερω αν θα τα αφησει η κωλογειτονια μας να ζησουν.Ποιο ειναι το νωριτερο που μπορω να τα δωσω χωρις να εχουν μετεπειτα προβληματα υγειας?

Δύο μηνών, εφόσον φυσικά πιάνονται... γιατί οσο αργεί να τα φέρει τόσο πιο άγρια και άπιαστα θα γίνονται. (Γράψε κάπου την ημερομηνία γέννησης να θυμάσαι.)

Ελπιζω οι υποψηφιοι γονεις να μη βρουν καποιο αλλο γατακι μεχρι τοτε κ ελπιζω οι ...καλοι μας γειτονες να τα ανεχτουν μεχρι να τα παρω:|

Κοίτα... αφού αποφάσισες ότι θα τις αφήσεις να γεννήσουν, είσαι κάπως υπεύθυνη τώρα για την μοίρα τους...καλώς ή κακώς.

Εάν έχεις την υποψία ότι οι γείτονες μπορεί να τους κάνουν κακό.. νομίζω ότι είναι φρόνιμο.. να τους μιλήσεις και να τους πείς ότι εχουν βρεθεί σπίτια, και ότι θα φύγουν.
Μετά ανέφερες νομίζω και κάτι άλλες λύσεις, αποθηκών, κτημάτων, ποντικιών.. που πραγματικά, θεωρώ 100000 φορές την στείρωση της μάνας καλύτερη λύση.

Τί να πώ.. η ιστορία επαναλαμβάνετε...δεν μπορώ ακόμα να καταλάβω ΤΙ πρέπει να γίνει για να απομυθοποιείσετε τις καταστάσεις.

Για να καταλάβεις... μόνες μας μιλάμε στο θέμα, και σαυτό και στο άλλο...

Αν το ηξερα πιο νωρις οτι γινεται στειρωση κατα την εγκυμοσυνη θα το εκανα αλλα το εμαθα πολυ αργα,δεν θα μπορουσα να το κανω μια εβδομαδα πριν γεννησουν,θα ηταν το ιδιο με το να τα σκοτωσω ακριβως μετα την γεννα,ετσι το σκεφτομαι.Τωρα εφοσον γεννηθηκαν θα προσπαθησω να τα δωσω σε ασφαλη σπιτακια κ να στειρωσω τις μανες.
Οι 2 ενδιαφερομενοι εχουν σκυλο στο σπιτι,θα το δεχτει ευκολα ενα σκυλι?Για το ενα ξερουμε οτι τα παει καλα(αν κ θα ειναι σε αλλο οροφο),το αλλο δεν εχει ξανασυγκατοικησει με γατι.Παιζει ρολο η ηλικια του γατιου με το πως θα το παρει ο σκυλος?

Μου φαίνεται λίγο επίφοβο.:hmm: Δεν είναι ανάγκη να έχει κακή πρόθεση το σκυλί, αλλά ακόμα και μια απότομη κίνηση πάνω στο παιχνίδι μπορεί να έχει μοιραία αποτελέσματα. Εγώ θα το έδινα μόνο αν οι ιδιοκτήτες του σκύλου είναι έμπειροι και ξέρουν πώς να τον εκπαιδεύσουν.

Στην μια περιπτωση θα ειναι σε αλλο οροφο κ το σκυλακι τους(γερικο) μονο με ενα αλλο σκυλακι ειχε αντιζηλιες.Η κοπελα προτιθεται να κρατησει το γατακι στον πανω οροφο κ εν αναγκη στο δωματιο της.Σκεφτεται για δυο γατακια,για να εχουν παρεα,Ειναι πολυ καλη με τα ζωα,δεν υπαρχει περιπτωση να τα διωξει,προσπαθω να της εξηγησω ομως κ για την στειρωση,ειναι λιγο περιεργη μ'αυτο κ την ζαλιζα σημερα,καταλαβαινεις!:rolleyes:
Στην αλλη περιπτωση ειναι μια ενεργη φιλοζωος,εχει στειρωσει τα αδεσποτα γατακια της γειτονιας της αλλα εχει ενα μεγαλο σκυλι.Το μονο που την απασχολει ειναι το πως θα το παρουσιασει μστο σκυλο:hmm:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back