ιβανα
Επιφανές μέλος

κοντα στο σπιτι μου εχω δυο γατες, ενα θηλυκο, ενα αρσενικο. μανα και γιος..η μανα ειναι παλι εγκυος, ισως και απο τον γιο της..ατυπα, τα δυο ζωακια ανηκουν σε ενα παιδι της γειτονιας μου, το οποιο ειναι καθετα αντιθετος στη στειρωση... απλα τα ταιζει και τα εχει "υπο την προστασια του" κατα τα αλλα αυτα περιφερονται εξω.
επειδη ομως τα λυπαμαι αφορητα, θελω να κανω την εξης ερωτηση. θα ηθελα πολυ να τους κανω στειρωση με δικια μου πρωτοβουλια, και χωρις να θελει ο "ιδιοκτητης τους"..φυσικα θα το καταλαβει καποια στιγμη οτι ειναι στειρωμενα, αλλα σιγουρα οχι απο μενα.

μπορω ? ηθικα πως το βλεπετε ? νομικα, θα εχω κυρωσεις αν με παρει χαμπαρι? ρε παιδια εχει γεμισει ο κοσμος αδεσποτα γατια, ειναι τοσο κριμα..θα ειμαι κακια αν παρεμβω χωρις να θελει σε στειρωση ημιαδεσποτων γατων ?
τα βλεπω και τα λυπαται η ψυχη μου..ο αρσενικος ειναι καταχτυπημενος απο καβγαδες, αδυνατισμενος και ταλαιπωρημενος.. με κοιταζει με ενα βλεμμα που δεν αντεχω.
και η μαμα εγκυος..να προχωρησω η απλα σε καποιες περιπτωσεις που το ζωο ειναι αλλου, δε μπορεις να κανεις τιποτα ? τι λετε ?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Πόσοι γέροι και γιαγιές δεν κάνουν το ίδιο....Τα ταίζουν... ΜΟΝΟ. Τα γατιά πολλαπλασιάζονται, κολάνε AIDS αρα ούτε σπίτι βρίσκουν τα καλά και ήρεμα.. και γενικά .. αστα να πάνε. Μην μιλήσουμε για εμβόλια και αποπαρασιτώσεις.
Για μένα ένας που ταίζει απλά και δεν τα φροντίζει γενικότερα, αλλά τους κάνει και κακό μακροπρόθεσμα... δεν τον θεωρώ ιδιοκτήτη.
Και επειδή ΕΓΩ θα τρέξω να τα πάω στον Κτηνίατρο, αν τα βρω χτυπημένα, ή τα ξεκολλήσω απο την άσφαλτο θα δω τι προθέσεις έχει, (αν και τις βλέπω.. δεν θέλει μυαλό) και πράττω ανάλογα.
Νομικά ΔΕΝ του ανήκει η γάτα.. αν φοβάσαι κάτι τέτοιο. ΜΟΝΟ με τσιπ είναι η γάτα κάποιου...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
konstans
Περιβόητο μέλος
Εγώ στην θέση σου θα του έπιανα την κουβέντα και θα του εξηγούσα ότι θα τα στειρώσω με δικά μου έξοδα και θα του τα γυρίσω πίσω, έτσι ώστε να έχουν μια πολύ καλύτερη ζωή.
drusilia
Διάσημο μέλος
ΝΑΙ, να τα στειρώσεις ασυζητητί, δεν φτάινε σε τίποτα τα ζωάκια.
αν χρειαστείς κάποια βοήθεια ή συμβουλή μου λες.
ιβανα
Επιφανές μέλος
Έχεις κάνει καμιά συζήτηση μαζί του γι'αυτό το θέμα;
Εγώ στην θέση σου θα του έπιανα την κουβέντα και θα του εξηγούσα ότι θα τα στειρώσω με δικά μου έξοδα και θα του τα γυρίσω πίσω, έτσι ώστε να έχουν μια πολύ καλύτερη ζωή.
ναι φυσικα εχουμε μιλησει..ειναι ανενδοτος..

ιβανα
Επιφανές μέλος
απο την στιγμή που τα ζώα ειναι έξω και περιφέρονται, χωρίς λουράκι και Microchip είναι αδέσποτα. Και νομικά δεν μπορεί να σου πει ο,τιδήπτοε. Αντιθέτως, αν υποστηρίζει ότι είναι δικά του, κανονικά δεν πρέπει να τα έχει να περιφέρονται στον δρόμο.
λουρακι δεν εχουν, για τσιπ δεν ξερω ειλκρινα..αν εχουν και τα παω για στειρωση, τι γινεται ? θα μου το αρνηθει ο κτηνιατρος αφου δεν ειναι δικα μου ?

konstans
Περιβόητο μέλος
Μήπως να μίλαγες με την drousilia, μπας και κανονίσετε να τα πάρουν τα κορίτσια για να μην φανείς εσύ και να αναλάβεις τα έξοδα των στειρώσεων;;;
julia
Διακεκριμένο μέλος
Κάθε μήνα στειρώνονται δεκάδες αδέσποτα...
Τα γατιά που λες είναι αδέσποτα. Πολλοί Κτηνίατροι κάνουν και ειδικές τιμές σε αδέσποτα και στην ποσότητα.
ιβανα
Επιφανές μέλος
Μμμμ, δυσκολεύει τότε η κατάσταση.......
Μήπως να μίλαγες με την drousilia, μπας και κανονίσετε να τα πάρουν τα κορίτσια για να μην φανείς εσύ και να αναλάβεις τα έξοδα των στειρώσεων;;;
εννοειται οτι θα αναλαβω τα εξοδα, για το πρακτικο του πραγματος ρωταω πως θα γινει..
ασε που ειναι γειτονας και φοβαμαι. αν το καταλαβει και γινει επιθετικος ? δε θελω να αντιμετωπισω προβλημα. και θα το καταλαβει οτι πισω απο αυτο ειμαι εγω, γιατι απο τη γειτονια η μονη που του μιλαω για στειρωση εγω ειμαι..

konstans
Περιβόητο μέλος
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος

Αυτός ο ανθρώπος που τα ταίζει υπάρχει περίπτωση να τους κάνει κακό όταν κάποτε το καταλάβει?

ιβανα
Επιφανές μέλος
Γι'αυτό τον λόγο είπα κι εγώ να μιλήσεις με την ντρου, μήπως το αναλάβουν σαν αδεσποτολόγιο και δεν φανείς εσύ...
θα το σκεφτω τι θα κανω, και αμα ειναι θα μιλησω με τη βιβη..ευχαριστω κοριτσια..

julia
Διακεκριμένο μέλος
και τέλος.
ιβανα
Επιφανές μέλος
Αυτός ο ανθρώπος που τα ταίζει υπάρχει περίπτωση να τους κάνει κακό όταν κάποτε το καταλάβει?![]()
τι εννοεις να τους κανει κακο ? στα γατια δε νομιζω, σε μενα θα κανει αν ειναι γιατι ειναι πολυ αντιθετος στη στειρωση. δεν ξερεις και που φτανει η τρελα του αλλου γι'αυτο φοβαμαι να το επιχειρησω.

ιβανα
Επιφανές μέλος
ευχαριστω πολυ βιβη

julia
Διακεκριμένο μέλος
Αυτός ο ανθρώπος που τα ταίζει υπάρχει περίπτωση να τους κάνει κακό όταν κάποτε το καταλάβει?![]()
Τούς κάνει ήδη κακό. Πυομήτρες στα θηλυκά, αδέσποτα, τσακωμοί και τραυματισμοί τα αρσενικά αιντς, λευχαιμίες..κλπ κλπ.
Και όλοι ξέρουμε τί γίνετε αν κάπου μαζευτούν 20-30 γάτες.

Ξέρω και ανθρώπους που είναι αντίθετοι στην στείρωση, και μόλις γεννηθούν τα μικρά σκυλάκια ή γατάκια τα σκοτώνουν, για να μην γίνουν πολλά...
3lbereth
Νεοφερμένο μέλος
Σιχτίρι πιά με τον κάθε κομπλεξικό. Είμαι ζωόφιλος, αλλά δεν τα στειρώνω, τα αφήνω να γεννάνε αβέρτα και μετά πετάω τα μωρά στη σκουπιδιάρα. Να τον χ...ω αυτόν & τη ζωοφιλία του. Περισσότερο κακό κάνει.Τούς κάνει ήδη κακό. Πυομήτρες στα θηλυκά, αδέσποτα, τσακωμοί και τραυματισμοί τα αρσενικά αιντς, λευχαιμίες..κλπ κλπ.
Και όλοι ξέρουμε τί γίνετε αν κάπου μαζευτούν 20-30 γάτες.
Ξέρω και ανθρώπους που είναι αντίθετοι στην στείρωση, και μόλις γεννηθούν τα μικρά σκυλάκια ή γατάκια τα σκοτώνουν, για να μην γίνουν πολλά...![]()
Ουσιαστικά, μόνο τις ταϊζει. Κόβω το κεφάλι μου οτι δεν τις έχει πάει ποτέ κτηνίατρο, πόσω μάλλον να σκάσει λεφτα για microchip, αφού αυτό είναι "ενάντια στη φύση τους, στα δικαιώματά τους κλπ κλπ". Ναι, το έχω ακούσει και αυτό...
Βούτα για αρχή το αρσενικό που είναι ταχύτερη η διαδικασία. Αμφιβάλλω αν θα πάρει χαμπάρι οτι ο καλός του έγινε καστράτος.
Και να το καταλάβει, undo δεν έχει. Αν σε ρωτήσει, εσύ θα κάνεις το παγώνι: ΔΞ/ΔΑ!Το πρόβλημα είναι η γατούλα. Χρειάζεται 1 ημέρα νοσηλεία, θα είναι ξυρισμένη και θα έχει ράμματα. Όταν στειρώσαμε τη δική μου, ο γιατρός της έβαλε κάτι μεταλικά πιαστράκια που ήθελαν αφαίρεση μετά από 5 μέρες (δεν ξέρω αν στο μεταξύ άλλαξαν μέθοδο). Επιπλέον, καθώς ήταν μετά από γέννα, έπρεπε να παίρνει και φάρμακα για μαστίτιδα. Είναι απίθανο να μην καταλάβει οτι κάποιος τη στείρωσε. Υπάρχει η δυνατότητα να την περιορίσεις σπίτι σου? Μπορεί να την κρατήσει ο κτηνίατρος για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, λόγω συνθηκών? Αν ναι, προχώρα άφοβα. Ο τύπος δεν έχει κανένα νομικό έρεισμα. Απλά θα είσαι μουλωχτή και διακριτική στις κινήσεις σου.
Και ποτέ μα ποτέ δεν είχες σχέση με τα ζώα του!!! Άσε τις ειλικρίνειες για πιό λογικούς ανθρώπους!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ιβανα
Επιφανές μέλος
δε με νοιαζει τι θα πει η τι θα κανει, μην μου κανει καμια ζημια φοβαμαι σε σπιτι η αμαξι...
και πιστεψε με θα καταλαβει οτι το εκανα εγω. δε χρειαζεται να ειμαι ειλικρινης. του εχω κανει κουβεντα πριν για στειρωση, ξερει οτι ειμαι υπερ..θα δω παιδια, υπο σκεψη ειμαι ακομα.

ευχαριστω παντως.

ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
ιβανα
Επιφανές μέλος
Ιωάννα μην φοβάσαι τίποτα. Προχώρα δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα ο τύπος. Συνενοήσου με τα κορίτσια να φανούν αυτά στην τελική. Αδέσποτες γατούλες είναι στην τελική. Αν τολμήσει και σου πειράξει το αμάξι θα φανεί ότι είναι αυτός οπότε δεν τον συμφέρει
και εγω ετσι λεω, να προχωρησω και ο θεος βοηθος..θα ξεκινησω συντομα, που θα εχω λεφτα και χρονο, με τον αρσενικο. ενα ενα. και ολα καλα θα πανε πιστευω. φανταζεστε να μπαινει εδω μεσα αυτος, θεωρωντας οτι εχει και γατες κιολας ?
παντως φοβερο δεν ειναι ρε παιδια ? εχουν γατες, τις ταιζουν, θεωρουν οτι ειναι δικες τους, και οτι ειναι και φιλοζωοι..

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool