Στείρωση at last

Lins

Νεοφερμένο μέλος

Η Lins αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών. Έχει γράψει 41 μηνύματα.
Γεια σας φιλοι μου...αυριο τον παω για στειρωση τον χαζουλη μου (μας καθυστερησε η θεραπεια και το πασχα:))...Ε,και να μωρε....εχω αγχωθει η χαζομαμα:redface::redface: !Ελπιζω ολα να πανε καλα.
Και βασικα θελω να ρωτησω και κατι, τωρα κανονικα δεν πρεπει να φαει τιποτα γιατι σε 12 ωρες θα χειρουργηθει,αλλα ουτε ελαχιστα?Θα γκρινιαζει ασταματητα ο καημενουλης και με το δικιο του!(Το ποσο τον λυπαμαι δεν λεγεται,δεν ξερει τι τον περιμενει:/:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αφού θα χειρουργηθεί αύριο καλύτερα να μην φάει και να μην πιεί....
Είναι γενική εντολή. Και θα πρέπει να μην φάει και να μην πιεί και μετα. Το πόσες ώρες μετά, θα στο πεί ο γιατρός, γιατί εξαρτάται απο την νάρκωση, και πως αντιδράει η γάτα.

Περαστικά και όλα θα περάσουν γρήγορα.!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Στειρωση at last

Για το να μην φάει συμφωνώ, αλλά το νεράκι να το κόψεις τρεις ώρες πριν την επέμβαση. Όσο για μετά, ο γατούλης θα μπορεί να φάει και να πιεί αμέσως μόλις συνέλθει πλήρως από την αναισθησία.

Εγω σε εναν γατο μου μονο εδωσα νερακι το τελευταιο δεκαωρο πριν την επεμβαση,κι εκανε εμετο.Οποτε απο εδω και περα τηρω ευλαβικα το δωδεκαωρο νηστειας,προτιμω να πεινασει λιγο και να διψασει παρα να μου παθει καμια αναρροφηση.Γι'αυτο το λογο μην του δωσεις να φαει και να πιει αν δεν εχει συνελθει ΠΛΗΡΩΣ οπως λεει και η CofeeBlack απο τη ναρκωση.

Οκ θα του παρω και το μπολακι με το νερο να ειμαστε ησυχοι.....ετσι κι αλλιως σπανια το τιμαει,περιμενει να τρεξει βρυση για να πιει νερο απο κει :)
Καλο σας βραδυ,ευχαριστουμε και θα σας ενημερωσουμε μολις συνελθουμε για την πορεια μας! :)

καλη επιτυχια για την στειρωση..ολα καλα θα πανε :)

Η παλινδρόμηση γαστρικού περιεχομένου κατά την εγκατάσταση της αναισθησίας, συνήθως δεν οδηγεί σε εισρόφηση, αλλά μπορεί να προκαλέσει οισοφαγίτιδα. Μέχρι πριν λίγα χρόνια προτεινόταν νηστεία τουλάχιστον 8-12 ωρών. Σήμερα όμως κυριαρχεί η άποψη ότι 6-8 ώρες νηστείας από την τροφή είναι αρκετές, (ο όγκος του στομάχου είναι μικρός και μειώνεται η οξύτητα του στομάχου, οπότε μειώνεται η πιθανότητα εμφάνισης γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης και οισοφαγίτιδας) ενώ δεν υπάρχει περιορισμός στην κατανάλωση νερού.

Πηγή: Saunders Εγχειρίδιο Κτηνιατρικής των Μικρών Ζώων.

Η παλινδρόμηση γαστρικού περιεχομένου κατά την εγκατάσταση της αναισθησίας, συνήθως δεν οδηγεί σε εισρόφηση, αλλά μπορεί να προκαλέσει οισοφαγίτιδα. Μέχρι πριν λίγα χρόνια προτεινόταν νηστεία τουλάχιστον 8-12 ωρών. Σήμερα όμως κυριαρχεί η άποψη ότι 6-8 ώρες νηστείας από την τροφή είναι αρκετές, (ο όγκος του στομάχου είναι μικρός και μειώνεται η οξύτητα του στομάχου, οπότε μειώνεται η πιθανότητα εμφάνισης γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης και οισοφαγίτιδας) ενώ δεν υπάρχει περιορισμός στην κατανάλωση νερού.

Πηγή: Saunders Εγχειρίδιο Κτηνιατρικής των Μικρών Ζώων.

η αληθεια ειναι ,οτι και στα δυο μικρα μου που τα στειρωσε σε δυο διαφορετικους γιατρους ...ναι μεν που ειποαν να μην τους δωσω τροφη απο αργα το απογευμα και μετα(8-9 το βραδυ..)αλλα για νερο μου ειπαν 3-4 ωρες πριν....και για φαγητο και νερακι μετα την στειρωση...αφου ξυπνησει εντελως απο την ναρκωση...το 12 ωρο δηλαδη για το νερο..κατα τους δικους μου γιατρους ειναι πολυ υπερβολικο...:)

Εγω παντως προτιμω να μην το ρισκαρω,υπαρχει λογος;Θα κανουν μερικες ωρες τη διαφορα;Καλη τυχη με την επεμβαση,μην αγχωνεσαι,ολα θα πανε καλα.

Εγω παντως προτιμω να μην το ρισκαρω,υπαρχει λογος;Θα κανουν μερικες ωρες τη διαφορα;Καλη τυχη με την επεμβαση,μην αγχωνεσαι,ολα θα πανε καλα.

μα σαφεστετα δεν ειπα να το ρισκαρει,,ή τι να κανει...εγω απλα αναφερω τι μου ειχαν πει και οι δυο γιατροι και τι εκανα εγω...εννοειται πως θα κανει αυτο που θα της πει ο γιατρος..:)...απλα 12 ωρες χωρις νερο,,,οταν μου πει ο γιατρος οτι δεν υπαρχει προβλημα...δεν βρισκω το λογο γιατι να το βασανιζω....

Για το να μην φάει συμφωνώ, αλλά το νεράκι να το κόψεις τρεις ώρες πριν την επέμβαση. Όσο για μετά, ο γατούλης θα μπορεί να φάει και να πιεί αμέσως μόλις συνέλθει πλήρως από την αναισθησία.

Τα ιδια μου προτεινουν και ολοι οι κτηνιατροι που συνεργαζομαι αλλα πιστευω οτι βασικη προυποθεση για τετοιου ειδους συστασεις ειναι ο κτηνιατρος να ενημερωνεται για τις εξελιξεις τοσο στο Θεμα αναισθησια των ζωων οσο και χειρουργικη των ζωων. Ειναι παμπολλες οι φορες ζωα που χρειαστηκε να στειρωσω ζωα και να μην γνωριζω αν ειχαν φαει τις προηγουμενες δωδεκα ωρες. Σε τετοιες περιπτωσεις οι κτηνιατροι χρησιμοποιησαν διαφορετικα φαρμακα για την αναισθησια του ζωου και ουδεποτε ειχα προβλημα με εμμετους που συνεπαγεται και τον κινδυνο εισροφησης .

Καλή επιτυχία!!!:):)

Καλημερα!
Μια χαρα πηγαν ολα,δεν ειχε κανενα προβλημα με το που τον εφερα σπιτι αρχισε τις βολτες κατευθειαν!Εκανε κατι οχταρια στην αρχη απο τη ζαλαδα της ναρκωσης και μετα ηταν ακμαιοτατος!Σκαρφαλωσε σε ολα τα στεκια του στο σπιτι,και ειναι ολη την ωρα μεσα στην αγαπη και το γουργουρητο....:) ειναι φαινομενο αυτο το γατι:P

Καλη αναρρωση,ειδες που δεν ηταν τιποτα;:)

μπραβο..χαιρομαι παρα πολυ!!!!!!!..αντε...καλη αναρρωση...:D

Καλή ανάρρωση και από εμάς!!!:D:D:D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back