Νάρκωση: Επειδή διάβασα και εδώ, αλλά έχω και δύο περίπτωσεις σκύλων που χάθηκαν απο προβλήματα στη νάρκωση θα ήθελα να ρωτήσω εαν υπάρχει κάποια διαδικασία πριν τη νάρκωση που να σου εξασφαλίζει ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα παρενεργειών στα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για αυτό το λόγο. Κάτι σαν δοκιμασίες δεν ξέρω εαν είναι δόκιμος ο όρος που να ελαχιστοποιούν τη πιθανότητα εκδήλωσης παρενεργειών και
Μετά τη στείρωση: Είναι απαραίτητο για θεραπευτικούς λόγους να παραμείνει ο γάτος στο ιατρείο για μια ημέρα ή οι λόγοι παραμονής του εκεί έχουν να κάνουν με τη ψυχολογική του κατάσταση; Να σημειωθεί ότι έχω τη δυνατότητα να έρθει ο κτηνίατρος σπίτι ότι ώρα και να είναι (είναι μέσα στη πρακτική του). Επειδή όμως ζω σε μικρή πόλη φοβάμαι εαν ο λόγος παραμονής είναι ο πρώτος μήπως συμβεί κάτι και ο χρόνος παίζει ρόλο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
anabou
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ismini
Διάσημο μέλος
Παντως εγω που στειρωσα αρκετες γατες και γατους μονο τελευταια εμαθα απο τον καινουργιο γιατρο οτι η γατα (θηλυκια κυριως) πρεπει να παραμενει στο ιατρειο.
Για "ψυχολογικους" λογους παλι, καλο ειναι να ειναι κοντα σας σε οικειο χωρο αφου μετα τη ναρκωση δειχνει μια απιστευτη αναγκη για αγκαλια και θαλπωρη.
Θελει προσοχη ομως και φροντιδα γιατι δεν θα μπορει να περπατησει θα "κατουριεται πανω του" και θα ειναι πολυ πολυ αξιολυπητος....
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
Εάν ο λόγος παραμονής στο κτηνιατρείο έχει να κάνει με τυχόν μοιραίες επιπλοκές, δε βλέπω πώς θα λειτουργούσε το θέμα. Εξηγώ:
μόνο σε νοσοκομείο 24ωρης λειτουργίας θα μπορούσε να παράσχει βοήθεια ο ειδικός. Σ'ένα απλό κτηνιατρείο που κλείνει στις 7-8 το βράδυ, το ζώο θα παραμείνει ολομόναχο στο κλουβί! Λοιπόν;

Για τους ψυχολ.λόγους συμφωνώ και επαυξάνω! Και από την πρόσφατη εμπειρία μου. Εγώ πάντως τη Νιάρα δε θα την άφηνα μόνη της. Αν έπρεπε να παραμείνει εκεί μέχρι να συνέλθει, θα έμενα κι εγώ μαζί!
Για τις απορίες της Νερίνας:
μάλλον ο πιο κατάλληλος να απαντήσει είναι ο καλός σου κτηνίατρος, αυτός άλλωστε θα επιτελέσει και το έργο!
Εδώ μόνο "ερασιτεχνικές" και εμπειρικές απόψεις μπορούμε να σου εκθέσουμε κι εσύ ζητάς επιστημονική βοήθεια!
Το μόνο που γνωρίζω σίγουρα είναι ότι η νάρκωση πάντα είναι επικίνδυνη. Σε αρσενικό μπορεί να είναι πιο ελαφριά όμως (τοπική?). Καλή επιτυχία στο Μαντού, αν το αποφασίσετε!
Ismini
Διάσημο μέλος
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
Να διευκρινισω: 3 μερες παραμονη μας ειπε για τη θηλυκια και αυτο γιατι της ειχε ορο. (πηρε 80 ευρω και δεν χρεωσε τις μερες παραμονης της εκει εξτρα).
Και ήταν 3 μερόνυχτα συνέχεια εκεί ο γιατρός;
giota
Πολύ δραστήριο μέλος
Γωγω
Δραστήριο μέλος
Δεν ειναι τπτ, εντελως υποθεση ρουτινας...
Petrcat
Εκκολαπτόμενο μέλος
Και ήταν 3 μερόνυχτα συνέχεια εκεί ο γιατρός;
Εγώ δεν ξέρω κανένα γιατρό που μένει στο κτηνιατρείο και μτη νύχτα, άρα όσοι αφήνουν 3 (!) μέρες εκεί το γατί μετά τη στείρωση, να ξέρουν ότι μένει μόνο στο κλουβί.
Και το Dino που έχουμε τώρα, και παλιότερα τη Μαρίκα μας, τα στειρώσαμε και τα πήραμε μετά την επέμβαση στο σπίτι. Εγώ δεν άντεχα τη φροντίδα (
) και ανέλαβε η μάνα μου. Η Μαρίκα υπέφερε, ναι, αλλά είχε χαδάκια απ'όλους κι ένιωθε προστατευμένη. Νερίνα, το στείρωσες τελικά το Μαντού;
brenda
Νεοφερμένο μέλος
Όταν στείρωσα την μία μου γάτα "ούτε γάτα ούτε ζημιά". Λίγο ζαλισμένη αλλά μιά χαρά.
Όταν στείρωσα την άλλη, η γατούλα έπαθε κατάθλιψη. Παρέμεινε για μερικές μέρες ξαπλωμένη, χωρίς να θέλει ούτε να σηκωθεί ούτε να φάει.
maxi2
Δραστήριο μέλος
Θα σας πω νεότερα σε λίγο καιρό που θα πάω τον βενιαμίν....
Στειρωμένα γατιά έχουν πως να το πω κομψά, διάθεση για σεξ ή χάνεται μαζί με τη στείρωση; Γιατί εντάξει να τον στειρώσουμε τον Μαντού, αλλά εαν ακόμα έχει αυτή την ανάγκη δεν θέλουμε να του το στερήσουμε. Εντάξει να ζεί μέσα, να κάνει εμβόλια, να κάνει μπάνιο, να τον τραβολογάνε οι κόρες μου και ότι άλλο του προσφέρει η ζωή μαζί μας, μην του στερήσουμε και κάτι που θα τον κάνει να νοιώσει όμορφα για πάρτη του. Εαν ισχύει κάτι τέτοιο πρέπει να ξεκινήσω να ψάχνω για την καινούργια γάτα μας. Θα χαρεί και ο άντρας μου. Η εναλλακτική που έχει είναι γαλλικό μπουλντόγκ και του την έχει δώσει η μικρή μου κόρη, οπότε δεν την γλυτώνει ότι και να κάνει. Επίσης έκανα λάθος. Τους έξη μήνες τους κλείνει τον Οκτώβρη, όχι τον Σεπτέμβρη.
giota
Πολύ δραστήριο μέλος
Ismini
Διάσημο μέλος
Τοτε ειχα ρωτησει το γιατρο εαν μπορει να γινει οχι ολικη στειρωση.
Μου εξηγησε οτι αυτο ειναι εφικτο αλλα δεν εχει νοημα αφου το ζωο θα εξακολουθησει να εχει τις προηγουμενες συμπεριφορες με τη μονη διαφορα οτι δεν θα μπορει να κανει παιδια.
Ο οιστρος θα διαρκει επισης πιο πολυ και θα ειναι συχνοτερος.
Επισης οτι τα ζωα δεν απολαμβανουν το "σεξ" και οτι αυτο δεν θα ειχε κανενα νοημα γι αυτα.
Δηλ. να ζευγαρωνουν συνεχεια χωρις να κανουν παιδια.
Επισης δεν αρκει μια γατα που ανεφερες σε ενα γατο.
Χρειαζεται ολο το σκηνικο. Να τσακωνεται με τους αλλους για τη νυφη και μετα απο αυτη για αλλη νυφη και παει λεγοντας. Με λιγα λογια χρειαζονται πολλες νυφες για ενα γατο!
ΥΣ. Μετα τους 8 μηνες ξερω οτι στειρωνονται τα αρσενικα.
Lady
Δραστήριο μέλος

Υπάρχουν κάποιοι γάτοι οι οποίοι ξεπερνούν το στάδιο του ζευγαρώματος αν και αστείρωτοι (κατ'εμέ βαρέθηκαν να ψάχνουν νύφη..)..
Τον δικό μου τον πήρα σηκωτό για στείρωση τη δεύτερη μέρα του Πάσχα καθώς τον είχαμε πάρει μαζί μας σε ένα κτήμα να ξεσκάσει και χάθηκε..Μετά από αυτό τον βρήκαμε να ψεκάζει συνέχεια και παντού..Πάντως μετά τη στείρωση ήταν μια χαρά και παρέμεινε ο ίδιος γλυκούλης γάτος!

isavvas
Λέκτορας Κτηνιατρικής Αναισθησιολογίας ΑΠΘ
serafina1
Νεοφερμένο μέλος
Έχω εναν γατο 6 μηνων. Είναι τέλειος και γλυκας. Εχω ακουσει διφορούμενες απόψεις για την στείρωση. 1) Είναι υποχρεωτική σχεδόν για γάτους. 2) Ένας φίλος μου έχει αρσενικό 15 ετών μετά τον πρωτο οίστρο κανένα πρόβλημα. Ειναι αλήθεια ότι οι γάτοι έχουν οίστρο μόνο τον γενάρη; Τον αγαπάω πολύ και φοβάμαι το ψυχολογικό προβλημα. Πιστεύω ότι είναι ευφυέστερος από πολλούς ανθρ'ωπους. Βοηθήστε με σας παρακαλώ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Elena_p
Δραστήριο μέλος
Έχω εναν γατο 6 μηνων. Είναι τέλειος και γλυκας. Εχω ακουσει διφορούμενες απόψεις για την στείρωση. 1) Είναι υποχρεωτική σχεδόν για γάτους. 2) Ένας φίλος μου έχει αρσενικό 15 ετών μετά τον πρωτο οίστρο κανένα πρόβλημα. Ειναι αλήθεια ότι οι γάτοι έχουν οίστρο μόνο τον γενάρη; Τον αγαπάω πολύ και φοβάμαι το ψυχολογικό προβλημα. Πιστεύω ότι είναι ευφυέστερος από πολλούς ανθρ'ωπους. Βοηθήστε με σας παρακαλώ.
1) Υποχρεωτική δεν είναι, απλά είναι ένας τρόπος να διασφαλίσεις 1/ότι δε θα το σκάσει κάποια στιγμή ψάχνοντας 'ταίρι' και με κίνδυνο να χαθεί, να τραυματιστεί σε καβγάδες με άλλους γάτους, να κολλήσει κάποια αρρώστια κλπ και 2/ ότι δε θα δημιουργηθούν ακόμα περισσότερα γατάκια τη στιγμή που ήδη υπάρχουν τόσα πολλά στα αζήτητα.
2) Κι εγώ έχω ένα γάτο 7 χρονών που δεν τον έχω στειρώσει αλλά τον έχω αυστηρά μέσα στο σπίτι και επιπλέον είναι περσικός και τόσο τεμπέλης που δεν είχε καν οίστρο μέχρι τώρα (2 φορές που του φέραμε περσικη γατούλα ζευγάρωσε και μετά..το ξέχασε πάλι
) αλλά οι περισσότεροι γάτοι δεν είναι έτσι.3) Αυτό με το Γενάρη δεν είναι αλήθεια. Τα αρσενικά μπορούν να ζευγαρώσουν ολο το χρόνο εάν βρεθεί διαθέσιμο θηλυκό...δηλαδή αν ακούσει από έξω κάποια θηλυκιά να τον φωνάζει θα χαλάσει τον κόσμο να πάει να τη βρει.
4) Η ψυχολογία του δεν κινδυνεύει. Απλά θα νιώσει άβολα μερικές ώρες μετά τη στείρωση και μετά θα είναι μια χαρούλα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
valia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο γιατρός μας είπε ότι γενικά είναι μια επέμβαση ρουτίνας, ότι φυσικά βέβαια παραμένει μία εγχείρηση αν και τα μέτρα που παίρνουν είναι επαρκή για την καλή διεξαγωγή. Επιπλέον μας ενημέρωσε ότι θα την κρατήσει μία νύχτα στο ιατρείο (καθαρά και ευρύχωρα κλουβάκια), για να είναι σίγουρος και γιατί χρειάζεται και μία ένεση αν δεν κάνω λάθος την επόμενη μέρα.
Σημείωση πως για όλα το κόστος είναι 120 ευρώ, λίγο τσιμπημένο, αλλά ο γιατρός είναι πολύ καλός απ' ότι λεχω διαπιστώσει.
Γενικά δεν διστάζω καθόλου για την επέμβαση, γιατί πρώτον η γατούλα μου τρελαίνεται για βολτούλες στο μπαλκόνι και φοβάμαι πολύ μην φύγει πετώντας (είμαστε στον πρώτο όροφο) και δεύτερον, νομίζω πως διαφορετικά θα ταλαιπωρηθεί πολύ. Θεωρώ πως η στείρωση είναι μέσα στην ρουτίνα των εμβολίων...
Δεν ξέρω αν κάνω λάθος, αλλά δεν νομίζω η Λουκία μου να καταλάβει την διαφορά... Εδώ δεν έχει γνωρίσει γατάκια, το σεξ θα σκεφτόμαστε??!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool