Στείρωση

Cat's Miaow

Νεοφερμένο μέλος

Ο Cat's Miaow αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 43 ετών και μας γράφει από Εύοσμος (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 71 μηνύματα.
Παιδία μήπως μπορεί κάποιος να δώσει μια τεκμηριωμένη απάντηση ως προς το ΠΟΤΕ κάνουν στείρωση σε γατούληδες ;

Σε ένα άρθρο εδώ διάβασα στους 6 μήνες , κάπου αλλού είχα διαβάσει στους 8 , η κτηνίατρος του Χιούι μου είπε μετά τον 1ο χρόνο.

Τι από όλα είναι ; Επίσης υπάρχουν ενδείξεις για το πότε πρέπει να τον στειρώσω ;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Παιδία μήπως μπορεί κάποιος να δώσει μια τεκμηριωμένη απάντηση ως προς το ΠΟΤΕ κάνουν στείρωση σε γατούληδες ;

Σε ένα άρθρο εδώ διάβασα στους 6 μήνες , κάπου αλλού είχα διαβάσει στους 8 , η κτηνίατρος του Χιούι μου είπε μετά τον 1ο χρόνο.

Τι από όλα είναι ; Επίσης υπάρχουν ενδείξεις για το πότε πρέπει να τον στειρώσω ;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Απ' ότι ξέρω πριν αρχίσει να... 'σέρνει' (το ίδιο λέμε και για τους αρσενικούς?). Η δική μου κτηνίατρος μου είπε στο 6μηνο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλημερα,αν ο γατουλης σου ειναι αποκλειστικα μεσα στο σπιτι και δεν κινδυνευει στους δρομους η ηλικια των 8 μηνων και πανω ειναι ιδανικη.αν ο γατος σου δεν δειχνει σημαδια οτι θελει να ζευγαρωσει,οπως να νιαουριζει επιμονα και δυνατα,οχι οπως συνηθως,και να ουρει σε σημεια εκτος λεκανης,τοτε μπορεις και να το καθυστερησεις λιγο ακομη.

Απ' ότι ξέρω πριν αρχίσει να... 'σέρνει' (το ίδιο λέμε και για τους αρσενικούς?). Η δική μου κτηνίατρος μου είπε στο 6μηνο.

τα θηλυκα μπαινουν πιο γρηγορα στην διαδικασια αναπαραγωγης και γι αυτο αν εχεις θηλυκο το στειρωνεις λιγο νωριτερα.

Το θέμα ειναι οτι μπορεί να μην το καταλάβεις έγκαιρα... Ένας χρόνος μου φαίνεται πολύ. Εμάς για παράδειγμα τώρα τελευταία ο κτηνίατρος μας είπε στους 6 μήνες...

και εμένα ένας χρόνος μου φαίνεται πολύ! Εφόσον ο γατούλης ζει μέσα σε διαμέρισμα ,κατά την γνώμη μου , η σωστη ηλικία είναι γύρω σοτυς 8 μήνες!

Κι εμάς ο κ.Πάνος (ΑΙΛΟΥΡΟΣ) μας είπε για τον Πίπη στους 6 μήνες. Αλλά αν δω ότι δεν έχει αρχίσει μέχρι τότε να λερώνει ίσως το τραβήξω λίγο μέχρι να γίνει 7-8 μηνών. Θα δούμε...:hmm:

Από το site του Αίλουρου:

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για στείρωση
Η στείρωση είναι προτιμότερο να γίνεται πριν φτάσει η γάτα στην σεξουαλική της ωριμότητα. Η καταλληλότερη ηλικία είναι μεταξύ 5 και 6 μηνών. Ανεπιθύμητες συμπεριφορές μπορεί να είναι δύσκολο να αλλαχτούν αν οι γάτες στειρωθούν όταν είναι ενήλικες.

Παλαιότερα πίστευαν ότι η καταλληλότερη ηλικία για στείρωση ήταν μετά την σεξουαλική ωριμότητα της γάτας χωρίς όμως να στηρίζονται σε καμμία επιστημονική έρευνα.
Σήμερα με την πρόοδο της αναισθησίας εκμηδενίστηκε ο κίνδυνος επέμβασης σε μικρή ηλικία και έχει αποδειχθεί με έρευνες ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος που να υποχρεώνει την στείρωση να γίνεται μετά την σεξουαλική ωριμότητα.
Ειδικά σε αδέσποτα η στείρωση στην ηλικία των 2 μηνών είναι σωτήρια γιατί τους δίνεται η ευκαιρία να κοινωνικοποιηθούν στα χέρια του ανθρώπου που θα τα φροντίσει. Τα κοινωνικοποιημένα γατάκια αν υιοθετηθούν γίνονται υπέροχα κατοικίδια.

Εδω έχει ξανασυζητηθει αυτό το θέμα.

Τα διάβασα όλα τα θέματα που υπάρχουν εδώ για την στείρωση και άλλα από αγγλικά site. Το 6μηνο ήταν συνήθης απάντηση. Αν και υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις.

Δεν έχει αρχίσει να σημαδεύει όχι, αλλά τρέχει σαν τρελό και πλέον ανεβαίνει σε κουπαστές και κοιτάζει κάτω πιο επίμονα από ότι πριν και φυσικά κάνει και "νιαρ νιαρ". Δεν μένω σε διαμέρισμα κλειστό τον αφήνω έξω στην ταράτσα που επικοινωνεί με το δωμάτιο μου για αυτό ανησυχώ λιγουλάκι μην μου κάνει κανένα άλμα και ψάχνομαι.Χθες το βράδι τον πέτυχα να σουλατσάρει εκτός του προστατευτικού στην ακρή των καγκέλων !!!

αυτο ειναι αλλο.σιγουρα με την στειρωση θα ηρεμησει αλλα μην εισαι και πολυ σιγουρη οτι θα σταματησει την συνηθεια να σκαρφαλωνει στα καγκελα...

Τα διάβασα όλα τα θέματα που υπάρχουν εδώ για την στείρωση και άλλα από αγγλικά site. Το 6μηνο ήταν συνήθης απάντηση. Αν και υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις.

Δεν έχει αρχίσει να σημαδεύει όχι, αλλά τρέχει σαν τρελό και πλέον ανεβαίνει σε κουπαστές και κοιτάζει κάτω πιο επίμονα από ότι πριν και φυσικά κάνει και "νιαρ νιαρ". Δεν μένω σε διαμέρισμα κλειστό τον αφήνω έξω στην ταράτσα που επικοινωνεί με το δωμάτιο μου για αυτό ανησυχώ λιγουλάκι μην μου κάνει κανένα άλμα και ψάχνομαι.Χθες το βράδι τον πέτυχα να σουλατσάρει εκτός του προστατευτικού στην ακρή των καγκέλων !!!

Μην το σκέφτεσαι καν αν σου κάνει τέτοια! Έτσι έχασα τον πρώτο μου γατούλη, περίπου 8 μηνών, γιατί ενώ δεν είχε αρχίσει να "σημαδεύει" είχε αλλάξει συμπεριφορά και είχε "τάσεις φυγής". Και μια μέρα ξύπνησα και δεν ήταν πουθενά!! Και έμενα στον τρίτο...
Απλά ήμουν πιο μικρή τότε και δεν κατάλαβα τα σημάδια έγκαιρα. Μην το ρισκάρεις γιατι μπορεί να τον χάσεις και θα είναι κρίμα.

Πρώτον:
"μην εισαι και πολυ σιγουρη"

γκουχ! γκουχ!, αγόρι είμαι...

Δεύτερον:
Ο δικός μου είναι 6 με 7 μηνών. Η felix που μου τον χάρισε δεν ήξερε και ακριβώς πόσο ήταν αν θυμάμαι καλά μου είχε πει 1 με 2 μηνών τον έχω περίπου τώρα 5 μήνες.

Τρίτον:
Να αρχίσω να ψάχνω για κτηνίατρο καλό δηλαδή ; Δεν ξέρω ρε παιδία ο γατούλης, μας φαίνεται λίγο αδυνατούλης (δεν είμαστε βέβαια και οι εξπερ από γάτες) είναι γύρω στα 3.5 κιλά και ίσως πιο κάτω. Καλό είναι αυτό ; Μήπως πρέπει να περιμένω κι άλλο ;

Είναι 7 μηνών και ζυγίζει 3.5 κιλά;;;:blink::confused::hmm:

Πρώτον:
"μην εισαι και πολυ σιγουρη"

γκουχ! γκουχ!, αγόρι είμαι...

Δεύτερον:
Ο δικός μου είναι 6 με 7 μηνών. Η felix που μου τον χάρισε δεν ήξερε και ακριβώς πόσο ήταν αν θυμάμαι καλά μου είχε πει 1 με 2 μηνών τον έχω περίπου τώρα 5 μήνες.

Τρίτον:
Να αρχίσω να ψάχνω για κτηνίατρο καλό δηλαδή ; Δεν ξέρω ρε παιδία ο γατούλης, μας φαίνεται λίγο αδυνατούλης (δεν είμαστε βέβαια και οι εξπερ από γάτες) είναι γύρω στα 3.5 κιλά και ίσως πιο κάτω. Καλό είναι αυτό ; Μήπως πρέπει να περιμένω κι άλλο ;
Τον έχει δει κτηνίατρος τελευταία? Αν όχι καλό είναι να έχεις μια γνώμη από κοντά. Εμένα πάντως μου είχε πει να περιμένω να γίνει 1 χρόνου να αναπτυχθει πληρως, γιατί ηθελα να τον στειρώσω από 5 μηνών, επειδή ηδη ήθελε να ζευγαρώσει.
ΥΣ. Τελικά τον στειρώσαμε στους 8 μήνες, γιατί είχε "τρελαθεί".

Να ρωτήσεις κι άλλο κτηνίατρο ναι! Στα αγοράκια δεν ειναι και δύσκολη η εγχείριση αυτή, το μονο επιβαρυντικό είναι η νάρκωση. Αλλά αν ειναι καλά στην υγεία του ο μικρός μην ανησυχείς! Κι ο δικός μου οταν τον πήγα ηταν στη φάση της ανάπτυξης, κάπου εκει 7-8 μηνών και ήταν αδυνατούλης.

ΥΓ Μπορείς να βάλεις το φύλο σου στο προφίλ σου, γιατι λαμβάνοντας υπόψιν τα ποσοστά αντρών - γυναικών στο φόρουμ, δεν θα είναι η τελευταία φορά που θα σε μπερδέψουν!! :)

ναι τον έχει δει κτηνιάτρος για τα εμβόλια του, αλλά μας είπε έτσι απλά μετά τον 1ο χρόνο στην 1η επίσκεψη χωρίς πολλά πολλά δηλαδή το είπε δηλαδή σαν γενικό κανόνα.

Για την ακρίβεια είναι 5.5 με 6.5 μηνών. Γιατί τα 3.5 κιλά είναι πάρα πολύ λίγα ; Συνέχεια του έχουμε φαί (ότι θέλει) τρώει μια χαρά.

Ο λεόν ειναι 4μιση μηνων και ειναι πανω απο 3 κιλα...
Μπορει βεβαια να ειναι στον σωματοτυπο του γατιουσου και να μην ειναι ιδιαιτερα παχυς...

Για τον λεόν παντως, εχω αποφασισει μολις παει 6 μηνων να τον στειρωσω. Ετσι μου ειπαν και απο τον αιλουρο....Ειναι και η καημενη η σαρδελα που φοβαμαι μηπως αρχισει και προσπαθει να ζευγαρωσουνε...:hmm:

Για την ηλικια της στειρωσης εγω πιστευω οτι δεν παιζει ρολο μονο η ηλικια αλλα και οι συνθηκες που ζει η γατα.:)

Δεν ξέρω, αλλά τα 3,5 κιλά κανονικά μου ακούγονται...:hmm: Εμένα ο μικρός μου την τελευταία φορά που τον ζυγίσαμε 4,5 μηνών περίπου ήταν 3,650 και μας είπε ο γιατρός ότι είναι λίγο χοντρούλης αλλά δίαιτα θ'αρχίσουμε μετά την στείρωση γιατί είμαστε ακόμα στην ανάπτυξη.....:redface::rolleyes::rolleyes: Κι εμάς κοντεύει η ώρα μας για στείρωση...:/:

Υπέστη διαγραφή μερικά σχόλια κατόπιν τεχνικού προβλήματος.

Ήθελα να δηλώσω εκ νέου ότι Ασπασία ο "πίπης" είναι κατά 95% ίδιος με τον δικό μου γάτο.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back