Στείρωση

εμένα ο δικός μου μου χε πει 120ευρω.εδω μέσα διάβασα οτι είναι πάρα πολλά λεφτά και οτι κάνουν με 60 και 50 ευρω.δεν το λεω απο τσιγκουνια .για τη μικρή μου χαλάλι .το ζήτημα είναι οτι κάποια γιατροί όμως ζητάνε οτι θέλουν

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγώ πάντως και σε άλλους έχω ρωτήσει για θηλυκά και μου είπαν 120...
Για αρσενικά λιγότερο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Είναι πολλα 120,η τιμη εχει να κανει και με την περιοχη της αθηνας.Πάντως ο κτηνιατρικός σύλλογος ορίζει μεχρι 100

Εμένα μου πήραν 100 για τη Μαφαλντίν μου και 50 για τον Τσε μου και θεωρώ τις τιμές αυτές απόλυτα λογικές καθώς δεν υπήρξε η παραμικρή ταλαιπωρία του γατουλακίου και το πήραμε αμέσως σπίτι και δεν είχε κανένα συμπτωμα από τη νάρκωση...:P

Στο Κτηνιατρικό Κέντρο Γάτας που ρώτησα (για θυληκιά) μου είπαν 80. Εγώ εκεί μάλλον θα την πάω. Μου φάνηκαν και πολυ καλές.

Καλησπέρα σε όλους. Αυές τις μέρες σκέφτομαι να πάρω τηλέφωνο για να στειρώσω επιτέλους τις γατούλες μου. Βασικά με προβληματίζει το οτι δεν τις έχω μέσα στο σπίτι.Τι να περιμένω μετα? Εχουν ήδη γεννήσει και η μια 2 φορές. Αλήθεια το καταλαβαίνουν οτι δεν πρόκειται να ξαναγεννήσουν? Ανόητη η ερώτηση μου, αλλα δεν μπορω να καταλάβω εαν το νίθουν αυτό. Μετά εγω τι θα πρέπεινα κάνω?

Λοιπον, ο κ. Πάνος είπε ότι ραντεβού για στείρωση κλείνεται περίπου 5 μέρες πριν. Μου είπε και ότι θα ήθελε να τη δει πρώτα σε μια επίσκεψη και έτσι κατά τον Γενάρη μεριά θα του την πάω. Δεν τον ξέρω καθόλου τον άνθρωπο, αλλά από τη φωνή και τον τρόπο που μου μίλησε μόνο, διαισθάνομαι ότι όλοι εδώ δεν έχετε άδικο να τον "θεοποιείτε":P

φτού γιατι να μην εχω αυτοκίνητο να πηγαίνω στον αίλουρο?

Ούτε εγώ έχω αυτοκίνητο, καρδιά μου:) Θα καλώ ταξί ή θα αγγαρεύω την αδερφή μου ή καμιά φίλη για να πηγαίνουμε μέχρι τον Αίλουρο.

Νομίζω ότι έχουμε ξεφύγει από το θέμα.:hmm: Η strayhelp το άνοιξε για να επισημάνει τη σημασία των στειρώσεων με μοναδικό σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων πάνω σε αυτό το θέμα. Η κοπέλα είναι σε φιλοζωικό σωματείο και φαντάζομαι θα απογοητεύεται βλέποντας τόσα αδέσποτα να ψάχνουν απεγνωσμένα για σπίτι.:( Συγνώμη, δεν θέλω να ʽτη σπάσωʼ σε κανέναν αλλά καλύτερα να συνεχίσουμε την πάρλα για τις χρεώσεις και την επιλογή καλού γιατρού αλλού.

Ναι όντος, έχουμε ξεφύγει λίγο!!!
Έχω μια απορία, αληθεύει ότι αν αργίσεις να κάνεις στείρωση στη γάτα σου, επιρεάζει την συμπεριφορά της???:hmm:

Nαι κι εγω θα ήθελα να το ξέρω αυτό. Ο γιατρός που του έκανε τα εμβόλια μας συνέστησε να μην κάνουμε στείρωση παρά μόνο αν γίνει απαραιτητο... αν γίνει πολύ επιθετικός δηλ.Αν ακολουθήσω αυτην την τακτική ηπάρχει περίπτωση να συνεχίσει και μετά την στείρωση;

πολλες φορες αναρωτιεμαι για μερικους κτηνιατρους...
πρεπει να στειρωνονται και να μην υποφερουν τα γατια,αν αρχισουν τις κακες συνηθειεςς που πεθαινουν οταν θελουν να ζευγαρωσουν και δεν μπορουν ειναι δυσκολο να σταματησουν μετα.π.χ.να ψεκαζει το σπιτι και να βρωμαει ο τοπος,να γινεται επιθετικος,να προσπαθει να πηδηξει απο το μπαλκονι και να ουρλιαζει συνεχεια?πρεπει να στειτωνονται γυρω στους 8 μηνες τα αρσενικα και αυτα που λεει ο κτηνιατρος ειναι βλακειες.:mad:

όταν ένας κτηνίατρος που έχει σπουδάσει, και έχει δει τόσα, λέει τέτοιες βλακείες πως είναι δυνατόν μετά να πειστούν κάποιοι που ταλατεύονται να πάνε το ζωάκι τους για στείρωση?μα είναι δυνατόν?????????????????

Οι σπουδές ειναι το λιγότερο. Το θέμα ειναι ποση επαφή με ζώα έχει ο άλλος και εκτός κτηνιατρείου. Και πόσο εδιαφερον φυσικά...

Εμένα ολοι οι γιατροι που έχω περάσει μου μίλησαν υπερ της στείρωσης. Για πολλούς λόγους που τους έχουμε πει.

Ρε παιδιά η Νεφέλη είναι περίπου 4 1/2 μηνών. Τι λέτε για στείρωση σ'αυτή τη φάση? Βασικά και ο κτηνίατρος που την πήγα για να αρχίσουμε τα εμβόλια μου το πρότεινε, να τελειώσουμε με τα εμβόλια και μετά να κάνουμε τη στείρωση. Η προηγούμενη μας γατούλα είχε οίστρο μια φορά στους 5 μήνες και της κάναμε ένεση. Μετά το καυμένο μας έφυγε μια μέρα και ....το φάγανε κάτι σκυλιά και δεν προλάβαμε να το στειρώσουμε... Τώρα η Νεφέλη νιαουρίζει σε όλες τις πόρτες έχει 2-3 μέρες και γλύφει την κολπική της περιοχή αρκετά συχνά. Δεν βλέπω κοινά σημάδια οίστρου με την Μίμη και δεν ξέρω τι να πώ. ΄Αλλες γάτες που είχαμε παλιά τις στειρώναμε από πολύ μικρές έτσι κι εμένα ο οίστρος που πέρασε η Μίμη μου ήταν νέα εμπειρία. Τί πιστεύετε?

Εμένα η άποψή μου είναι να τη στειρώσεις μετά τους 6 μήνες.Αυτή είναι η ηλικία που ενδείκνυται για όλα τα ζωάκια να στειρωθούν.ΟΧΙ ότι θα έχει πρόβλημα αν στειρωθεί νωρίτερα,αλλά απ τη στιγμή που είναι μεσα στο σπίτι και δεν έχετε άμεσο πρόβλημμα εγκυμοσύνης,καλό θα τανε να φτάσει αυτή την ηλικία.

Δε ξέρω αυτά τα συμπτώματα αν είναι οίστρος,πολύ πιθανό.

Κουτάβια και γατάκια που έχω στειρώσει και 4 και 5 μηνών δεν έπαθαν τίποτα.Αλλά ήταν ανάγκη γιατί ηταν στο δρόμο.Καλό είναι να περνάνε τη 1η τους περίοδο/οίστρο και μετά.Θεωρείται ότι είναι πληρως ανεπτυγμένα τότε...:hmm:

Ρε παιδιά η Νεφέλη είναι περίπου 4 1/2 μηνών. Τι λέτε για στείρωση σ'αυτή τη φάση? Βασικά και ο κτηνίατρος που την πήγα για να αρχίσουμε τα εμβόλια μου το πρότεινε, να τελειώσουμε με τα εμβόλια και μετά να κάνουμε τη στείρωση. Η προηγούμενη μας γατούλα είχε οίστρο μια φορά στους 5 μήνες και της κάναμε ένεση. Μετά το καυμένο μας έφυγε μια μέρα και ....το φάγανε κάτι σκυλιά και δεν προλάβαμε να το στειρώσουμε... Τώρα η Νεφέλη νιαουρίζει σε όλες τις πόρτες έχει 2-3 μέρες και γλύφει την κολπική της περιοχή αρκετά συχνά. Δεν βλέπω κοινά σημάδια οίστρου με την Μίμη και δεν ξέρω τι να πώ. ΄Αλλες γάτες που είχαμε παλιά τις στειρώναμε από πολύ μικρές έτσι κι εμένα ο οίστρος που πέρασε η Μίμη μου ήταν νέα εμπειρία. Τί πιστεύετε?

Marestros
πολύ σωστά στα λένε τα παιδιά!!

Πολύ γέλασα με το να ''σε υιοθετούσε μια μεγάλη γάτα'' και να σε στείρωνε!Είναι λίγο υπερβολικό αυτό που λες.Σαφώς και επεμβαίνουμε στη φύση,αλλά όταν ''δε γίνεται αλλιώς'' λόγω αδέσποτων,λόγω του ότι δε μπορείς να φροντίσεις και να δώσεις μικρά και χίλια αλλα 2 και εφόσον ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΔΥΝΟ,ΑΚΙΝΔΥΝΟ ΣΥΝ ΤΟ ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΑΠΟ ΠΙΘΑΝΟΥΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥΣ,είναι καλή και σωστή ,υπεύθυνη στάση.

Mιχαέλα
μην το σκέφτεσαι,δεν είναι τίποτα.

Φυσικά και δεν καταλαβαίνουν ότι δε θα ξαναγεννήσουν,ούτε τις στεναχωρεί ούτε τίποτα.Μια εγχείρηση είναι και θα ναι περδίκια μετά από 1 μέρα.

Αφού δεν τις έχεις μέσα,καλό θα είναι να πεις στο γιατρό να τις κρατήσει μετά τη στείρωση μέχρι να συνέλθουν εντελώς απ τη νάρκωση.Πολλοί γιατροί λόγω φόρτου,σε παίρνουν τηλ με το που τελειώνουν την επέμβαση και δεν είναι καθόοοολου ωραίο να πας να παρεις το ζωάκι ναρκωμένο με τη γλωσσίτσα εξω,σα ψόφιο..Και μετά που αρχίζουν και συνερχονται παραπατάνε λίγο,μεχρι να φύγει τελείως η ναρκωση..Είναι κρίμα μετα την εγχείρηση να βγουν καπάκι στο δρόμο.
Αν λοιπόν μπορεί να τις κρατήσει πχ αν τις ας πρωί μεχρι το βραδυ ή μεχρι το επόμενο πρωί-->το καλύτερο.

Μετά,συνήθως χρειάζεται αντιβίωση για 1 βδομάδα,αλλά αυτό όχι πάντα.Ρωτησε τον.
Πολλά αδεσποτα έχουν ξαναγυρίσει στειρωμένα και δεν ειχαμε δυνατότητα να δώσουμε αντιβίωση και πήγαν μια χαρά..Απλά θεμα πρόληψης είναι,επειδή εξασθενεί ο οργανισμός με το χειρουργείο να μην αρρωστησουν

Καλησπέρα σε όλους. Αυές τις μέρες σκέφτομαι να πάρω τηλέφωνο για να στειρώσω επιτέλους τις γατούλες μου. Βασικά με προβληματίζει το οτι δεν τις έχω μέσα στο σπίτι.Τι να περιμένω μετα? Εχουν ήδη γεννήσει και η μια 2 φορές. Αλήθεια το καταλαβαίνουν οτι δεν πρόκειται να ξαναγεννήσουν? Ανόητη η ερώτηση μου, αλλα δεν μπορω να καταλάβω εαν το νίθουν αυτό. Μετά εγω τι θα πρέπεινα κάνω?

και γω πραγματικά δε καταλαβαίνω τι σπουδαζουν!!!τους τα λενε αυτα στη σχολή ή ο καθενας λεει τα δικά του???
μιλάμε για απίστευτα πραγματα..εχω ακουσει πολλους να λενε αφηστε το να γεννησει μια φορα,ΠΡΕΠΕΙ!!τι πρεπει ρεεεε φιλε..τι θα τα κανω εγω ημίαιμα σκυλια?θα τα φαω?
δηλ.τους ''υποχρεωνει'' να γεννησει,παραβλεποντας αν ειναι ημίαιμο και το προβλημα των αδεσποτων!!

αλλο εχω ακουσει:να γεννησει και αν δε μπορειτε να τα φροντισετε φερτε τα επιτοπου νατα κοιμησω!!!
δηλ να περασει ολο το λουκι η σκυά,να πονεσει,να υποφερει και να νιωσει γλυκα και τρυφερα να φροντισει τα μωρα και μ ετα να τα σκοτωσουμε!!!:down::down::down:

ειναι απαραδεκτοι...
και απ τη στιγμή που δεν τιθεται θεμα υγειας του ζωου,αν δεν ζευγαρωσει απορω πως τα λενε αυτα!!!!!!!

Αντε μετά να ενημερώσεις τους ιδιοκτήτες για στείρωση...

α..και οι Θεοι που λενε..αμα ειστε εγγυος να φυγει η γατα!!!LoL

πολλες φορες αναρωτιεμαι για μερικους κτηνιατρους...
πρεπει να στειρωνονται και να μην υποφερουν τα γατια,αν αρχισουν τις κακες συνηθειεςς που πεθαινουν οταν θελουν να ζευγαρωσουν και δεν μπορουν ειναι δυσκολο να σταματησουν μετα.π.χ.να ψεκαζει το σπιτι και να βρωμαει ο τοπος,να γινεται επιθετικος,να προσπαθει να πηδηξει απο το μπαλκονι και να ουρλιαζει συνεχεια?πρεπει να στειτωνονται γυρω στους 8 μηνες τα αρσενικα και αυτα που λεει ο κτηνιατρος ειναι βλακειες.:mad:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back