Στεγνό καθάρισμα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Γεια σου!!!Σιγά μην σε κοροιδέψουμε βλε.....Χεχε!!!:)
Όπως ειπώθηκε και πιο κάτω είναι μακρίτριχο και όταν τρώει και πάει τουαλετα είναι θέ΄μα!την σκουπίζω μετα απο τουαλέτα με μωρομάντηλο αλλα δεν είναι εφικτο συνέχεια!!!!επισης αν ήταν στο κήπο δεν θα το έκανα μπανάκι αλλα είναι μεσα στο σπίτι σε όλα τα έπιπλα κοιμάται στο κρεβάτι μου και κυρίως πάνω μου!!!Οπότε κατι πρεπει να γινει:)!!!!αν δεν σας γράψω μεθαυριο κάτι θα σημαινει:lol::lol: σε ευχαριστώ για το χρόνο σου!

Ευχαριστώ.Και μια και κατάλαβα γιατί γίνεται να σας πω και εγώ τη γνώμη μου: Επειδή στις γάτες αρέσει να γλίφοται,ίσως αυτό που της βάζετε έχει κάποια χημική ουσία και η γάτα σας πάει να το γλύψει και πάθει δηλητηρίαση(θεός φυλάξει)Επείσης να την πειράξει στο δέρμα.Γι'αυτό πρέπει να της μάθετε να μπαίνει στο νερό.Τώρα για το πιστολάκι δεν ξέρω.Είναι φοβίες που ξεπερνιούνται και άλλες που δεν ξεπερνιούνται.Ίσως το ξεπεράσει,ίσως φοβηθεί ακόμα περισσότερο(εγώ έχω κλειστοφοβία)Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν ξεπερνιούνται όλες οι φοβίες και αυτό είναι ένα πρόβλημα...:hmm::hmm::hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μπορεις να βαλεις το πιστολακι πιο σιγα.Συνηθως ολα εχουν κατι για να τα ρυθμιζεις.Οπως ειπε και η Αγνη η φοβιες ξεπερνιουνταιμε το καιρο.Η Αγνη εχει κλειστοφοβια εγω εχω λιγη υψοφοβια τι να κανουμε.Το ξεπερναω σιγα-σιγα.Δοκιμασε αυτο με το πιστολακι.Ποτε δε ξερεις:cool:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μπορεις να βαλεις το πιστολακι πιο σιγα.Συνηθως ολα εχουν κατι για να τα ρυθμιζεις.Οπως ειπε και η Αγνη η φοβιες ξεπερνιουνταιμε το καιρο.Η Αγνη εχει κλειστοφοβια εγω εχω λιγη υψοφοβια τι να κανουμε.Το ξεπερναω σιγα-σιγα.Δοκιμασε αυτο με το πιστολακι.Ποτε δε ξερεις:cool:

Όμως κάποιες δεν ξεπερνούνται.Εγώ με το ζόρυ μπαίνω σε ανσασέρ και μόνο αν είναι μεγάλο και γιάλυνο(όπως στα αεροδρόμια):blink::redface::confused:

. Δοκιμασε και κορν φλαουρ οπως προειπα για να ειναι πιο αφρατο, ειναι εντελως ακινδυνο.
Ηξερα για την πούδρα αλλά για τον Κορν δεν ήξερα, μήπως βοηθάει κ να ξεμπερδέψουμε τους κόμπους;:hmm:
Εγώ που δεν είμαι τόσο ιδική θέλω να ρωτήσω κάτι,αλλά μην με κοροιδέψετε...:redface:Γιατί πρέπει να κάνουμε μπάνιο στα γατούλια μας;Αφού πλένονται μόνα τους.Δεν είναι λίγο βάσανο;Αυτή είναι η φύση τους.... :hmm:

επειδη τα μακτρυτριχα καποιες φορες (οταν πανε τουαλετα) λερωνονται και πολλες φορες το καθαρισμα στην πισω περιοχη δεν ειναι εφικτο και η μονη λυση ειναι το μπανιο. .
Και εκτός αυτού ότι ορισμένες φορές λερώνονται τα μακρύτριχα καλό είναι ακόμα κ τα κοντότριχα που κ που να τα κάνουμε ένα μπανάκι για να φεύγουν κ οι νεκρες τρίχες αλλά τους κάνεις καλό κ στους πόρους απομακρύνωνται τα νεκρά κύταρα κ γενικότερα το δέρμα τους "αναπνέει" καλύτερα. Και βέβαια το καθημερινό βουρτσισμα είναι απαραίτητο, έτσι έχουμε κ λιγότερες τρίχες στο σπίτι;)

Γεια σου...!Όπως έχω πει και πιο πάνω την χτενίζω και με χτενα και με βούρτσα!βρε που έχεις το μυαλό σου?χεχεχεχε:lol::lol::lol:.Οκ λες να δοκιμάσω κορν φλάουρ όλα καλά αλλα δε μου λες πως!!!χαχα!:hmm::P
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και έχω σκοπό μεθαύριο να την κάνω μπάνακι!Και ας γίνει βιετνάμ!:)

sorry δεν ειδα οτι την χτενιζεις και με χτενα :redface: Το κορν φλαουρ το βαζεις μολις τελειωσεις το μπανιο και την στεγνωσεις εντελως καλα. Μπορεις να το βαλεις και την επομενη μερα, ακομα καλυτερα. Παιρνεις μικρη ποσοτητα, το τριβεις στα χερια σου και χαιδευεις την γατουλα (στοχος σου ειναι να παει το κορν φλαουρ στο δερμα για να απορροφα την λιπαροτητα). Μπορεις να ανοιγεις το τριχωμα με τα χερια σου και σιγα σιγα να βαζεις μια μικρη ποσοτητα (αυτο παιρνει λιγη ωρα). Στην αρχη θα δειχνει λιγο σκονισμενη, αλλα μεχρι την επομενη μερα θα εχει γινει μια αφρατη κουκλιτσα :D. Εγω του βαζω συνηθως οταν ειναι καπως λιπαρη η τριχα του (κυριως στην βαση της ουρας οπου υπαρχει αδενας για μαρκαρισμα).

Μη μασας και μην την αφηνεις να περναει παντα το δικο της. Με τον δικο μου παλευουμε οταν ερχεται η ωρα για πιστολακι :lol: Τον κλεινω ομως σε ενα δωματιο για να μην τον κυνηγαω και τον στεγνωνω. Παντως καλο ειναι να μαθει απο τωρα γιατι οταν μεγαλωσει θα εχει πολυ περισσοτερο τριχωμα και δεν θα στεγνωνει με τιποτα μονη της. Ακομα και με το πιστολακι θα σου παιρνει πολλη ωρα :(

sorry δεν ειδα οτι την χτενιζεις και με χτενα :redface: Το κορν φλαουρ το βαζεις μολις τελειωσεις το μπανιο και την στεγνωσεις εντελως καλα. Μπορεις να το βαλεις και την επομενη μερα, ακομα καλυτερα. Παιρνεις μικρη ποσοτητα, το τριβεις στα χερια σου και χαιδευεις την γατουλα (στοχος σου ειναι να παει το κορν φλαουρ στο δερμα για να απορροφα την λιπαροτητα). Μπορεις να ανοιγεις το τριχωμα με τα χερια σου και σιγα σιγα να βαζεις μια μικρη ποσοτητα (αυτο παιρνει λιγη ωρα). Στην αρχη θα δειχνει λιγο σκονισμενη, αλλα μεχρι την επομενη μερα θα εχει γινει μια αφρατη κουκλιτσα :D. Εγω του βαζω συνηθως οταν ειναι καπως λιπαρη η τριχα του (κυριως στην βαση της ουρας οπου υπαρχει αδενας για μαρκαρισμα).
Ναι γιατί αν δεν έχει στεγνώσει μετά θα έχουμε γατόπιτα:lol: Τα δικά μου επειδή είναι στειρωμένα δεν έχουν πρόβλημα με την λιπαρότητα, αλλά επειδή η Κάντυ έχει πολύ λεπτή κ μαλακή τρίχα κάνει πολύ εύκολα κόμπους ακόμα κ όταν την χτενίζω όταν γλύφεται μετά δημιουργεί κόμπους από το σάλιο της:(:( Απλά ψάχνω να βρω ενα προϊόν που να ξεμπερδεύει τους κόμπους, δεν μπορεί κάτι θα υπάρχει:hmm:

Ναι γιατί αν δεν έχει στεγνώσει μετά θα έχουμε γατόπιτα:lol: Τα δικά μου επειδή είναι στειρωμένα δεν έχουν πρόβλημα με την λιπαρότητα, αλλά επειδή η Κάντυ έχει πολύ λεπτή κ μαλακή τρίχα κάνει πολύ εύκολα κόμπους ακόμα κ όταν την χτενίζω όταν γλύφεται μετά δημιουργεί κόμπους από το σάλιο της:(:( Απλά ψάχνω να βρω ενα προϊόν που να ξεμπερδεύει τους κόμπους, δεν μπορεί κάτι θα υπάρχει:hmm:

ξερω πως στην περιπτωση που δεν ξεμπερδευονται αφου εχεις δοκιμασει να την χτενισεις, μπορεις να χρησιμοποιησεις αυτο:
30t_thinning_shears.gif

ειναι πιο ασφαλες απο ψαλιδι ή κουρευτικη μηχανη και δεν αφηνει σημαδι οτι εχεις κοψει τουφα.

Ηξερα για την πούδρα αλλά για τον Κορν δεν ήξερα, μήπως βοηθάει κ να ξεμπερδέψουμε τους κόμπους;:hmm:

Και εκτός αυτού ότι ορισμένες φορές λερώνονται τα μακρύτριχα καλό είναι ακόμα κ τα κοντότριχα που κ που να τα κάνουμε ένα μπανάκι για να φεύγουν κ οι νεκρες τρίχες αλλά τους κάνεις καλό κ στους πόρους απομακρύνωνται τα νεκρά κύταρα κ γενικότερα το δέρμα τους "αναπνέει" καλύτερα. Και βέβαια το καθημερινό βουρτσισμα είναι απαραίτητο, έτσι έχουμε κ λιγότερες τρίχες στο σπίτι;)

Εμείς τη Σίμπα την χτενίζουμε 2-3 φορές την ημέρα,αλλά δεν την κάνουμε μπάνιο...:hmm:

Μη μασας και μην την αφηνεις να περναει παντα το δικο της. Με τον δικο μου παλευουμε οταν ερχεται η ωρα για πιστολακι :lol: Τον κλεινω ομως σε ενα δωματιο για να μην τον κυνηγαω και τον στεγνωνω. Παντως καλο ειναι να μαθει απο τωρα γιατι οταν μεγαλωσει θα εχει πολυ περισσοτερο τριχωμα και δεν θα στεγνωνει με τιποτα μονη της. Ακομα και με το πιστολακι θα σου παιρνει πολλη ωρα :(

Γεια σου ξανά!!!!!Κατάλαβα στα λόγια αλλά θα δούμε στην πράξη!!!!

Εμείς τη Σίμπα την χτενίζουμε 2-3 φορές την ημέρα,αλλά δεν την κάνουμε μπάνιο...:hmm:
Και καλα κανετε!
H διαφορα μακρυτριχα - κοντοτριχα στη περιποιηση, ειναι πολυ μεγαλη;):)

Καλα κανετε,ετσι κι αλλιως τα σιαμ δεν κανει να κανουν μπανιο.

Γιατι επηρρεαζει πολυ τη θερμοκρασια του σωματος τους και επομενως αλλοιωνει το χρωμα.

Γιατι επηρρεαζει πολυ τη θερμοκρασια του σωματος τους και επομενως αλλοιωνει το χρωμα.

Πωπωπωπω ιδέα δεν είχα!!!Σε ευχαριστώ που απαντησες!

Δεν κανει τιποτα!Τα σιαμ γεννιουνται ολολευκα,και τα σημεια που σκουραινουν ειναι τα πιο κρυα.Οποτε αναλογα με τη θερμοκρασια σωματος και την ηλικια ειναι και πιο εντονο ή ξεθωριασμενο το χρωμα.Καποια ας πουμε το καλοκαιρι γινονται πιο ανοιχτοχρωμα.

Διάβασα τα περί μπάνιου και θέλω και εγώ να ρωτήσω....
Πρέπει να τον πλένω τον γάτο μου ή όχι τελικά ???
Είναι κεραμιδόγατος και έχει κοντό τρίχωμα, φουντώνει λίγο τον χειμώνα , που είναι φυσικό λόγο κρύου...!!!
Από μικρό δεν τον είχα πλύνει ποτέ και τον είχα καλοκαίρι στο μπαλκόνι ( από το οποίο δεν την έκανε ποτέ ) ....πάντα με τα ανάλογα εμβόλια βέβαια...!!!
Νομίζω πως αν τον βάλω τώρα στην διαδικασία μπάνιου θα με καταγρατσουνίσει και θα την κάνει με πολύ γοργά βήματα....για πιστολάκι δεν το συζητώ....το φοβάται όπως και την ηλεκτρική σκούπα....!!!

Μη μπαινεις στην λογικη του "α φοβαται, πρεπει να αποφυγω το χ αντικειμενο". Ποτε δεν θα μαθει ετσι. Πρεπει να το μαθεις να ανεχεται και το νερο και το πιστολακι τωρα που ειναι μικρο. Μη φοβασαι, δεν παθαινει τιποτα. Απλα φροντιζε με το πιστολακι να το εχεις στην χαμηλη ενταση/θερμοτητα για να μην το καψεις. Πρεπει να το μαθεις οτι ο θορυβος δεν θα το πειραξει και πρεπει να συνηθισει την διαδικασια. Αν του μιλας γλυκα και το κανεις να νιωσει σιγουρια σιγα σιγα θα εξοικειωθει.
Κι εμένα η δικιά μου το τρέμει το πιστολάκι! Συνήθως όταν θέλω να την καθαρίσω βρέχω μια πετσέτα και την χτενίζω και μετά την στεγνώνω με πετσέτα πάλι. Δεν ξέρω πως να την κάνω να μην φοβάται το πιστολάκι. Μια φορά που δοκίμασα να το χρησιμοποιήσω φοβήθηκε τόσο πολύ που από τότε δεν το ξαναδοκίμασα. Τι να κάνω κι εγώ? Από το να της δημιουργήσω κανα ψυχικό τραύμα, αυτοσχεδιάζω!:P Είναι καλό όμως το κουτσουνάκι μου!:redface::)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

και εγω την εκανα μπανιο χθες το βραδυ με ζεστο νερακι και σαμπουαν κανονικο την επιασα απο τα ποδια και την εκανα μπανιο μετα η καημενουλα μου ετρεμε ολοκληρη και την εβαλα μπροστα στο τζακι και την στεγνωσα με μια πετσετα οσο στεγνωνε δηλαδη...βγηκα σοα ουτε μια γρατζουνια.:D:D:D:D:D:D:D:D:D:clapup::clapup::clapup::clapup::clapup:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

την επιασα απο τα ποδια και την εκανα μπανιο μετα η καημενουλα μου ετρεμε ολοκληρη
Αχου το μώρε. Στενοχωρήθηκα τώρα.:( Τόσο πολύ φοβήθηκε το κακόμοιρο? Πάντως εγώ που χρησιμοποιώ μια βρεγμένη πετσετούλα με αφρόλουτρο για να την καθαρίζω μια χαρά κάθεται και μετα είναι και καθαρούλα!:)

guys help! εχω εναν γατουλη 1 ετους και ενω οταν ηταν πιο μικρουλης λατρευε το νερο (να φανταστειτε τον εχω παει αρκετες φορες στον κτηνιατρο με βρογχητιδα επειδη επαιζε συνεχεια με το νερο:P)
τωρα ομως πριν μερικες μερες θελήσα να τον κανω μπανιο αλλα με κατα εγδαρε ο σκατουλης μου!!:confused: δεν του αρεσει πλεον το νερο;;;:/:
τι αλλαξε μεσα σε 3 μηνες;;;
καμια ιδεα πως να τον κανω μπανακι;;;:redface:

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back