Στεγνό καθάρισμα

modivin

Νεοφερμένο μέλος

Ο modivin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 52 ετών. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Χτές το απόγευμα παρέλαβα την γάτα μου απο στείρωση. Προς το παρόν φαίνεται πως όλα πήγαν καλά, και παρόλο που δεν έχει ιδιαίτερη όρεξη, και έχει φάει πολύ λίγο, κοιμάται όλη την μέρα ώς συνήθως και έχει ανέβει ήδη σε καρέκλες και κρεβάτια...

Το πρόβλημα μου είναι άλλο. Όταν παρέλαβα το ζωντανό, ήταν βρεγμένο με ούρα :sick:(φαντάζομαι πως πιθανόν να τα έκανε όσο ήταν με την αναισθησία, γιατί φυσικά μέχρι να την πάρω ήταν κλεισμένη μόνη της στο κλουβάκι τις όπως πρέπει), με αποτέλεσμα πλέον, παρόλο που έχει καθαριστεί μόνη της όσο μπορούσε, να βρωμοκοπάει. :mpliaks:
Φυσικά να την κάνω μπάνιο δεν υπάρχει περίπτωση όσο ακόμα έχει ράμματα.
Καμιά ιδέα για το πώς μπορώ να την ξεβρωμίσω? Δοκίμασα με μωρομάντηλα, αλλά δεν είδα αποτελέσματα...:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ίσως αν δοκίμαζες με μια πετσέτα που θα βρέξεις με χλιαρό νερό; :hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν πιστεύω πως θα καταφέρω κάτι με σκέτο νερό, γιατί το πρόβλημα είναι η μυρωδιά...για τα υπόλοιπα φρόντισε μόνη της :)

Περαστικά της!:)
Μια ιδέα είναι να βάλεις λίγο σαμπουάν για γάτες σε ένα βρεγμένο πανάκι και να την καθαρίσεις μ' αυτό. Και μετά πάλι ξέβγαλμα με τον ίδιο τρόπο. Αν δεν έχεις ειδικό σαμπουάν, φαντάζομαι ότι ένα αγνό σαμπουάν χωρίς αρώματα θα κάνει τη δουλειά.
Δεν το 'χω δοκιμάσει ποτέ, αλλά ελπίζω να πιάσει.:redface:

Βρήκα και αυτό αλλά δεν έχω ιδέα αν υπάρχει εδώ, και φυσικά δεν μπορώ να περιμένω μέχρι να έρθει απο το internet.

Η πλάκα είναι οτι όλοι γράφουν πως να ξεφορτωθείς λεκέδες και οσμές απο χαλιά, καναπέδες κλπ. και κανείς πως να το κάνεις στην ίδια την γάτα :lol::lol:

Υπάρχει ένα αφρός για στεγνό καθάρισμα αλλά εγώ όταν τον αγόρασα ειχε πολύ άσχημη οσμή θύμιζε τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε για να καθαρίσουμε τον Η/Υ. Γι αυτό δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλό στην κατάσταση που είναι. Ίσως να περίμενες μερικές μέρες να συνέλθει λίγο κ να κάνεις αυτό που είπε η Ruko με ένα σφουγγαράκι. Καλά αυτός ο γιατρός δεν μπόρεσε να την καθαρίσει λιγάκι;;;;;

Και εγω το ιδιο προβλημα εχω.

Καλά αυτός ο γιατρός δεν μπόρεσε να την καθαρίσει λιγάκι;;;;;
Κι εγώ το ίδιο σκεφτόμουν...:hmm:

Εγώ καθαρίζω τη δικιά μου που βρωμίζει συνεχώς με τα καινούρια μωρομάντηλα της NIVEA (μπλε). Είναι πολλή ποιότητα! Αρκετά υγρά και μυρίζουν πολύ ωραία και πιστεύω καθαρίζουν καλά !
Στα συνιστώ! :P

Μάλλον λίγη υπομονή χρειάζεται. Φαντάζομαι ότι όταν συνέλθει η γάτα θα το αντιμετωπίσει από μόνη της.
Όσο για τα μωρομάντηλα δεν νομίζω οτι είναι καλή λύση, ειδικά αυτά που έχουν άρωμα (έστω και ωραίο). Τα γατιά δεν αντέχουν τις μυρωδιές από όσο ξέρω. :mpliaks:

Περαστικά στο γατουλίνι.

Τη δικιά μου τη σκουπίζω κάθε μέρα (μιας και είναι παράλυτη και δεν αυτοεξυπηρετείται) και δεν εχει αντιδράσει αρνητικά. Τα μωρομάντηλα τα συγκεκριμένα μυρίζουν πολύ διακριτικά.
Και όταν την σκουπίζω, μετά αναλαμβάνει εκείνη να γλυφτεί. :)

Μου επιτρέπεται να μιλήσω πάλι αν και έιμαι η μαμά της magdalenas;εγώ λύνω το πρόβλημα ΄της καθαριότητάς της με ένα μαλακό πανί το οποίο βρέχω και το πλένω συνεχώς σε χλιαρό νερό..όσον αφορά τα ποδαράκια του και τις ευαίσθητες περιοχές ο γιατρός μου είπε να του κάνουμε ένα ελαφρύ πέρασμα με νερό και μετά να τον αφήνουμε να στεγνώνει..Μια φορά πάντως τις πατούσες του τις καθαρίζω συνεχεια κάθε φορά που πάει στην λεκάνη του με ένα ελαφρύ αντισηπτικό,όσο για τον πρωκτό του μας έχει πει να τον καθαρίζουμε κάθε φορά που πάει με νερό πρώτα -ένα βρεγμένο χαρτομάντηλο-και μετά με ξερό

Ειχα το ιδιο προβλημα, οταν ειχα στειρωσει το γατο μου. Ο κτηνιατρος μου ειχε πει να βαλω φαρμακευτικο οινοπνευμα σε ενα μεγαλο κομματι βαμβακι και να τον σκουπισω με αυτο. Απ'οτι θυμαμαι ειχε δουλεψει!!:up:

Δεν ξέρω κατά πόσο θα αντέξει το γατάκι να χρησιμοποιήσουμε οινόπνευμα σε ανοιχτή πληγή

Εγω δοκίμασα ενα μίγμα που μου προτεινε ο κτηνίατρος μας..έβρασα χαμομήλι, το άραιωσα με νεράκι και οταν ηταν χλιαρο εριξα μέσα μια σταγονα σαμπουαν για μωρα χωρις άρωμα. και με πετσετούλα περνούσα όλο του το σώμα.
μετα τον ξεπλενα ταμποναριστά με πετσέτα σε χλιαρο νεράκι και είδα οτι δεν αντέδρασε ιδιαίτερα.
και η μυρωδιά είχε φύγει και δεν ηταν "δύσκολο" για το γατι..:)

Δεν ξέρω κατά πόσο θα αντέξει το γατάκι να χρησιμοποιήσουμε οινόπνευμα σε ανοιχτή πληγή

Δεν βαζουμε το οινοπνευμα πανω στην πληγη:down:. Βαζουμε οπου εχει λερωθει εκτος απο την πληγη

καλησπερα!! να ρωτησω κ εγω με την σειρα μου, ειναι καλο να χρησιμοποιουμε μωρομαντηλα ή υγρα μαντηλακια που προοριζονται για ανθρωπους?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η γνώμη μου είναι σίγουρα όχι μαντηλάκια που προορίζονται για ανθρώπους, γιατί συνήθως είναι αρωματικά και περιέχουν οινόπνευμα που μπορεί να φέρει ερεθισμούς:worry:
Τα μωρομάντηλα ναι, αλλά με φειδώ.
Το καλύτερο θα ήταν να προμηθευτείς ειδικά υγρά μαντηλάκια για γατάκια που μπορείς να τα βρεις σε pet shops. Ναι, υπάρχουν!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

θα το ψαξω, σε ευχαριστω πολυ!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back