Στειρωμένες γάτες και ξηρά τροφή

Καλησπέρα σας ...
Θέλω τη γνώμη σας για την τροφή μετά τη στείρωση ...
Αν και ο γιατρός μου είπε πως δεν χρειάζεται να τρώει ειδική τροφή για στειρωμένες, επειδή είναι πολύ δραστήρια, προτίμησα να της πάρω για στειρωμένες επειδή μου το σύστησε και ο κύριος στο pet shop.... Της πήρα την proplan για στειρωμένες λοιπόν, αλλά δεν δείχνει να την ενθουσιάζει κιόλας... Σα να την τρώει με το ζόρι...
Η γνώμη σας κατα αρχάς ποια είναι σχετικά με την ειδική τροφή και δεύτερον , εκτος απο αυτή την τροφή ποιά΄άλλη μπορώ να πάρω άπο αυτή την κατηγορία καλων τροφών?
Ευχαριστώ για τον χρόνο :)

Και ομως...μετα την στειρωση...επιβαλλεται να αλλαξει η τροφη για στειρωμενα..Απορω πως σου ειπε ο γιατρος κατι τετοιο..:confused:
Το σημαντικο ειναι η τροφη να περιεχει χαμηλες τιμες μαγνησιου..υπαρχουν και οι ειδικες σειρες για στειρωμενα...αλλα πολλες απο αυτες εχουν τα χημικα συντηρητικα BHA,BHT..και εγω τις αποφευγω..καθοτι υπαρχουν ενδειξεις για καρκινογενεση.Εγω τους δινω ακανα (και η οριτζεν ειναι της ιδιας εταιριας και πολυ καλη)...και κανει για στειρωμενα..αν και δεν εχει ειδικη σειρα..:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και ομως...μετα την στειρωση...επιβαλλεται να αλλαξει η τροφη για στειρωμενα..Απορω πως σου ειπε ο γιατρος κατι τετοιο..:confused:
Το σημαντικο ειναι η τροφη να περιεχει χαμηλες τιμες μαγνησιου..υπαρχουν και οι ειδικες σειρες για στειρωμενα...αλλα πολλες απο αυτες εχουν τα χημικα συντηρητικα BHA,BHT..και εγω τις αποφευγω..καθοτι υπαρχουν ενδειξεις για καρκινογενεση.Εγω τους δινω ακανα (και η οριτζεν ειναι της ιδιας εταιριας και πολυ καλη)...και κανει για στειρωμενα..αν και δεν εχει ειδικη σειρα..:)

πουπυ εγω μια χαρα τον βρισκω τον γιατρο. Εμενα ποτε δεν μου ειπαν να του δινω τροφες χαμηλες σε μαγνησιο μετα την στειρωση. Το προβλημα με τα στειρωμενα ειναι κυριως η παχυσαρκια καθοτι ο μεταβολισμος τους πεφτει κατα 30%

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

πουπυ εγω μια χαρα τον βρισκω τον γιατρο. Εμενα ποτε δεν μου ειπαν να του δινω τροφες χαμηλες σε μαγνησιο μετα την στειρωση. Το προβλημα με τα στειρωμενα ειναι κυριως η παχυσαρκια καθοτι ο μεταβολισμος τους πεφτει κατα 30%

Οι τιμες μαγνησιου..παιζουν πολυ μεγαλο ρολο..https://www.mypetz.gr/threads/Ουρολογικό-Σύνδρομο-της-Γάτας-fus.228361/
βεβαια παιζουν κια αλλοι παραγοντες..αλλα με τη στειρωση,κακα τα ψεμματα αυξανεται κατα πολυ,οι πιθανοτητα εμφανισης ουρολιθων...ιδιαιτερα με την ξηρα τροφη..για αυτο και καλο ειναι να μην εχει υψηλες τιμες μαγνησιου..:P

Οι τιμες μαγνησιου..παιζουν πολυ μεγαλο ρολο..https://www.mypetz.gr/threads/Ουρολογικό-Σύνδρομο-της-Γάτας-fus.228361/
βεβαια παιζουν κια αλλοι παραγοντες..αλλα με τη στειρωση,κακα τα ψεμματα αυξανεται κατα πολυ,οι πιθανοτητα εμφανισης ουρολιθων...ιδιαιτερα με την ξηρα τροφη..για αυτο και καλο ειναι να μην εχει υψηλες τιμες μαγνησιου..:P

να μην εχει υψηλες τιμες Mg2+ οταν ηδη υπαρχει προβλημα. Δεν βρισκω καποιο λογο να δινεις ειδικη τροφη για την αποφυγη ουρολιθων οταν ο γατος ειναι υγιεστατος :hmm: Βασικα, σημαντικοτερο ρολο παιζει το νερο παρα το Mg2+ :P Εγω παντως δεν κοιταω τα επιπεδα μαγνησιου... αλλωστε δεν αναγραφονται πανω στο ωμο κρεας :lol::P

'Αν το θέμα είναι μόνο της παχυσαρκίας - πιστέψτε με δεν υπάρχει πρόβλημα, καθώς δεν σταματάει να κινείται... Όλη την ώρα σκαρφαλώνει, παίζει κ.τ.λ .... δεν καθεται που να τησ τάξεις!! χιχιχι ...
Ίσως γι'αυτο μου είπε και ο γιατρός γιατι είναι πολύ πολύ αδύνατη οπότε θεωρεί πως δεν θα υπάρχει πρόβλημα? δεν ξέρω ...
Άλλωστε μου είπε την κανονική τροφή απλά προσοχή στις ποσότητες...
Όταν τελειώσει η τωρινή θα πάρω και την άλλη ... Sakura-Chan εσένα που της δίνεις κανονική τροφή δεν εχει δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα ε?

'Αν το θέμα είναι μόνο της παχυσαρκίας - πιστέψτε με δεν υπάρχει πρόβλημα, καθώς δεν σταματάει να κινείται... Όλη την ώρα σκαρφαλώνει, παίζει κ.τ.λ .... δεν καθεται που να τησ τάξεις!! χιχιχι ...
Ίσως γι'αυτο μου είπε και ο γιατρός γιατι είναι πολύ πολύ αδύνατη οπότε θεωρεί πως δεν θα υπάρχει πρόβλημα? δεν ξέρω ...
Άλλωστε μου είπε την κανονική τροφή απλά προσοχή στις ποσότητες...
Όταν τελειώσει η τωρινή θα πάρω και την άλλη ... Sakura-Chan εσένα που της δίνεις κανονική τροφή δεν εχει δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα ε?

εγω ποτε δεν εδωσα τροφη για στειρωμενα στον γατο μου, ουτε κοιτουσα το μαγνησιο. Δεν του εδινα ομως μονο ξηρα τροφη. Η βασικη του διατροφη ηταν κονσερβα και συμπληρωνα με ξηρα τροφη. Πιο σημαντικο ειναι να παιρνει νερο με την τροφη του, παρα τα επιπεδα μαγνησιου στην τροφη (ετσι το βλεπω). Ο γατος μου ειναι 2 ετων και 9 μηνων και ουδεποτε ειχε προβληματα με ουρολιθιαση ή εμφραξη ουρηθρας. Οταν στειρωθηκε ετρωγε orijen ξηρα τροφη και κονσερβες evo, go natural! addiction και μερικες αλλες μαρκες τις οποιες δεν θυμαμαι (αυτες τις τροφες δεν τις βρισκεις στην ελλαδα - μενω στο εξωτερικο). Απο τον περασμενο Οκτωβριο του δινω ολοληρωμενη ωμη διατροφη (πρωτα nature's variety - αρνι, και τωρα natural instincts - κουνελι) και δεν εχει παρουσιασει καποιο προβλημα (ιδεα δεν εχω για τα επιπεδα μαγνησιου στην τροφη του, δεν το αναγραφει αλλωστε :P )

Προσωπικα πιστευω οτι οι τροφες που ειναι για στειρωμενα δεν ειναι και τοσο ειδικες οσο νομιζουμε (ειναι τυχαιο που μονο η royal canin, hills, purina εχουν τροφες για στειρωμενα;). Εδω που ζω υπαρχουν ενα σωρο καλυτερες τροφες απο αυτες που ανεφερα και δεν αναγραφουν πουθενα οτι ειναι για στειρωμενα ή για αστειρωτα. Απο την στιγμη που τρεφονται με ξηρα τροφη, γινονται πιο επιρεπη στην ουρολιθιαση λογω του οτι δεν παιρνουν οσο νερο χρειαζεται με την τροφη τους. Εγω παντως θα ακουγα τον κτηνιατρο σου και οχι τον pet shopα. Ο 2ος ενδιαφερεται περισσοτερο για το κερδος.

Ναι το ξέρω ότι΄ήταν λάθος αυτό .....
Και εγώ της δίνω κονσέρβες αλλά οχι συγκεκριμένη μάρκα....
Θα αλλάξω γιατί αυτη την τροφή έτσι κι αλ΄λιώς δεν την τρώει... Θα δοκιμάσω και αυτή που μου είπατε παραπάνω και ανάλογα με την προτίμηση της βλεπω :)
ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια και τον χρόνο :)

Διατροφή και στείρωση

Καλησπέρα!
Σε περίπου ένα μήνα απο τώρα, ο Dizzy θα στειρωθει.
Μετα τη στειρωση να συνεχίσω να του δίνω τροφη kitten ή πρεπει να αλλαξω τη διατροφή του σε αυη για στειρωμενες γάτες;

Απάντηση: Διατροφή και στείρωση

Καλησπέρα, μπορείς να του δίνεις αυτή που τρώει ταυτόχρονα με την νέα τροφή (ανάμειξη) για να πετύχεις
ομαλά την αλλαγή,και γω του δικού μου έτσι του έκανα και όλα μια χαρά! Σταδιακά του κόβεις την Kitten..:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back