Στειρωμένες με αστείρωτες;

• Thread starter Thread starter Mici
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Mici

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Mici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 54 ετών και μας γράφει από Ηράκλειο (Αττική). Έχει γράψει 350 μηνύματα.
Καλησπερούδια,

Έχω μια απορία... από όσο έχω διαβάσει στο My Cat. Στειρωμένες με αστείρωτες δεν μπορούν να συνυπάρξουν. Αληθεύει;;;:hmm::hmm: :hmm:
Ρωτάω, διότι η δικιά μου είναι στειρωμένη και το πρωί μέχρι νωρίς το απόγευμα είναι έξω. Έχει κανείς σας, ανάλογη εμπειρία;;; Ανησυχώ, :( :( :( διότι δεν είναι λίγες οι φόρες που βρίσκω μικρές πληγές πάνω στο σώμα της. Τις καθαρίζω με οξυζενέ και μπετατιν.
Εκτός εάν είναι μάγκας και της αρέσει να τσακώνεται με όλων των ειδών γάτας :redface: :redface: :redface: Ουφ! τι να πω;;; Πριν την στειρώσουμε, δεν είχα τέτοια προβλήματα.
Και κάτι άλλο... από τότε που την στειρώσαμε, δεν μας άκουει όταν την μαλώνουμε :mad: παρ'ολο που είχε εκπαιδευτεί να μην κάνει κάτι που δεν θέλουμε εμείς. Μας έχει κουράσει, ένα μήνα τώρα προσπαθούμε να της θυμίσουμε τους "καλούς της τρόπους".
Το μυαλό μου πηγαίνει στο ότι είναι έξω, μάλλον έχει αποκτήσει :/: :( :mad: κακές συνήθειες και κακές παρέες. Όταν γυρνάω, μπαίνει στο σπίτι τρέχοντας στην κουζίνα για να δει εάν έχει φαγητό. Πάντα βρίσκει και μετά τρίβεται στα ποδιά μου. Πριν, πρώτα τριβόταν και μετά πήγαινε στο φαγητό της.
Αυτή τη φόρα της το έχω κόψει για τιμωρία και της δίνω μόνο όταν έχει ηρεμήσει ή έκανε κάτι καλό. Αν δεν έκανε τίποτα από τα δυο, της δίνω αργά το βράδυ φαγητό. Κάνω κάλα;;;
Και δεν είναι μόνο αυτό. Βγάζει και νυχια! Πριν, οταν επαιζε μαζι μας ΔΕΝ εβγαζε νυχια!!! Τώρα το έχει παρακάνει.

Τι λύσεις μου προτείνετε για να της θυμίσω τους καλούς της τρόπους που είχε πριν την στειρώσουμε.

Γιατί :hmm: δεν μπορώ να φτιάξω μια δημοσκόπηση πάνω στο μήνυμα;;;

Ευχαριστώ!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δυστυχως δεν μπορω να σου πω σχετικα, γιατι εμενα ο Σαββας ακομα ειναι αστειρωτος, αλλα ειδα οτι βαζεις μπεταντιν στις πληγες... :hmm: Και προσφατα διαβασα καπου στο my cat οτι δεν κανει...μονο οξυζενε...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μηνπως προσπαθουν οι αρσενικοι να την "κουτουπωσουν" και αυτη αρνειται επειδη ειναι στειρωμενη?
Για τα θηλυκα δεν ξερω, αλλα τα αρσενικα ειναι δυσκολο να συνυπαρξουν. Τα αστειρωτα νοιωθουν πιο αδυναμα και τα στειρωμενα εχουν την επικρατεια!

τα αρσενικα ειναι δυσκολο να συνυπαρξουν. Τα αστειρωτα νοιωθουν πιο αδυναμα και τα στειρωμενα εχουν την επικρατεια!
Κι εμενα τα ιδια μου ειχε πει μια κυρια που εργαζεται στον Φιλοζωικο συλλογο της περιοχης μου.

Απο εκει και περα , υπαρχουν και τα ενστικτα της ιδιοκτησιας που δεν φευγουν με τη στειρωση. Προφανως η Μιτσυ τσακωνεται για την περιοχη της. Και ο Σιβα (στειρωμενος) το εκανε αυτο στο προηγουμενο μας σπιτι που ειχαμε κι αλλα γατια αδεσποτα στο μπαλκονι.
Κι εκεινος ειχε "αγριεψει" πολυ απο τις "συναναστροφες". Ηταν πιο "γάτος".
Εδω εχει πολλές πληροφοριες για τη συμπεριφορα των γατων https://www.ailouros.gr/Γάτα/tabid/54/Default.aspx

Βρε συ Ελένη,
δεν μου φαίνεται πια ότι η γατούλα σου έχασε εντελώς τους τρόπους της.
Αυτό το αυξημένο ενδιαφέρον για το φαγητό το παρουσίασε και η δικιά μου αλλά είναι γιατί μετά τη στείρωση ανοίγει η όρεξη τους (γι αυτό καλύτερα light τροφή πριν σου γίνει γουρουνίτσα σαν τη δική μου...). Τα νυχάκια έχουν πράγματι να κάνουν με κακές συνήθειες από τις συναναστροφές της αλλά μπορώ να σου πω ότι η Λουκρητία έγινε πολύ πιο ανεκτική με άλλα γατιά της γειτονιάς μετά τη στείρωση. Σε γενικές γραμμές θα έλεγα ότι ηρέμησε και κοινωνικοποιήθηκε αρκετά καλύτερα μετά τη στείρωση. (στο δεύτερο ίσως συνέβαλε και το ότι αρχίσαμε να ταξιδεύουμε).
Υπομονή σου εύχομαι και μην αγχώνεσαι και πολύ, μπορεί απλά να χαϊδεύεται.

Δεν μπορώ να σου πω για το αν μπορούν, και κυρίως αν πρέπει,να συνυπάρξουν στειρωμένα με αστείρωτα. Ο δικός μου μόνο απ'το μπαλκόνι βλέπει τις άλλες γατούλες και μιλάνε, αλλά μέχρι εκεί. Αυτό που θέλω να σου πω είναι να μην ξαναβάλεις Betadine στη Mici σου γιατί δεν κάνει. Με τίποτα! Την τελευταία φορά που πήγα στον γιατρό (Αίλουρος) για να δει μια πληγίτσα που είχε ο Χιόνης στο λαιμό του, με ρωτησε τι του έβαλα. Απάντησα οξυζενέ γιατί έχω διαβάσει ότι betadine δεν κάνει και μου είπε ότι κατηγορηματικά απαγορεύεται να βάζουμε betadine στις γατούλες μας. Πρόσεχε μήπως προσπαθόντας να καθαρίσεις πληγίτσες τις κάνεις χειρότερο κακό...:(

Αχ, βαχ... με μπερδέψατε!!! :)
Όσο για τους αρσενικούς, από μικρή τους απόφευγε. Είναι πολύ πονηρή και πάντα τους ξέφευγε. Τώρα που την στειρώσαμε, τους αποτρέπει σε φυγή ;). Άλλα με ανησυχεί που μπλέκει σε γατοκαυγαδες:/:.
Όσο για το φαγητό, ναι το παραδέχομαι ότι έχει πολύ όρεξη και την προσέχω πάρα πολύ για να μην μου παχύνει. Προσπαθώ να μην ξεπεράσει τα 4.5 κιλά που είναι τώρα.
Άλλα αυτοί οι «κακοί» τρόποι εμφανίστηκαν από το πουθενά, μια βδομάδα αφού την στειρώσαμε.
Το παραδέχομαι ότι ήξερα για το betadine. Άλλα έπρεπε να της βάλω κάτι για να απολυμάνω την πληγή της. Δεν καταλαβαίνω όμως, γιατί απαγορεύεται; Θυμάμαι, η Φροσούλα μου είχε πει ότι υπάρχει κάτι αντίστοιχο που είναι κάλο για γάτες. Άλλα δεν βρήκαμε ποιο είναι. Μήπως ξέρει κάνεις;;;
Η Μιτσούλα μου είναι αξιολάτρευτη. Άλλα δεν πάει άλλο στο να μην ακούει κανέναν. Και να έχει αποκτήσει ιδιοτροπίες με το φαγητό της.
Της βάζω μια κονσέρβα που βρίσκω μπροστά μου (που ξέρω ότι είναι η αγαπημένη της, την μυρίζει και στρίβει) ενώ όταν πάω να ανοίξω μια άλλη ή της βάζω κάτι μαγειρευτό, κάνει σαν τρελή.
Έχω παρατηρήσει, ότι εάν βάλω μια κουταλιά της σούπας λαδάκι στην κονσέρβα που δεν θέλει να φάει, πηγαίνει και την τρώει.
Δεν την παραμελώ καθόλου, έχει όση προσοχή θέλει από μένα. Το αγαπημένο της βούρτσισμα, το να παίζουμε με το μπαλάκι της, αγκαλίτσες, μυτιές και φιλάκια στο κεφαλάκι της.
Άλλα με στεναχωρεί που δεν με ακούει πια στο «ΜΗ» ή στο «ΟΧΙ» όταν πηγαίνει να κάνει κάτι που δεν είναι σωστό. Ενώ το «ΕΛΑ» το ακούει με μεγάλη όρεξη γιατί ξέρει ότι πρόκειται είτε για φαγητό ή για παιχνίδι ή και βολτούλα στον κήπο.
Τι να πω, τώρα;;; :(
Μακάρι να μπορούσα να την παρακολουθώ στενά για το τι κάνει τις ώρες που λείπουμε, έξω. Για να προλαβαίνω οτιδήποτε. Τέλος πάντων.

Δεν βρήκα κάτι αντίστοιχο στο Link του Αίλουρου που μου είπατε...:/:

Αντι για bedadine μου ειχαν συσυτησει ενα αντισυπτικό από το φαρμακείο που ειχα πάρει του γατούλη μου, άχρωμο. Δοκίμασε κάτι τέτοιο.
Για το θεμα που ρωτάς δεν μπορω να σε βοηθησω γιατί εμενα ειναι όλα στειρωμένα, αλλά αυτο που ξερω ειναι πως σίγουρα μετα αποκτούν μεγαλύτερη όρεξη....

Εχμ, μπορείς να μου πεις το όνομα του αντισηπτικού; :redface:

Το καταλαβαίνω ότι δεν μπορεί κανένας να με βοηθήσει στο πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Ίσως επειδή οι περισσότεροι από εδώ μέσα έχουν τις γατούλες τους αποκλειστικά μέσα στο σπίτι τους. Δεν πειράζει.

Η δικιά μου, βγαίνει έξω συχνά και κοιμάται μαζί μας τα βράδια και τα Σ/Κ είναι συνεχεία μαζί μας. Είναι αξιαγάπητη, τα Σ/Κ επειδή είμαστε όλη μέρα στο σπίτι (εκτός από τα βράδια που βγαίνουμε για 2-3 ώρες) είμαστε στον κήπο και κάνουμε δουλείες και παίζει μαζί μας :D είναι η χαρά της.

Εάν δεν μπορείτε να με βοηθήσετε να βρω λύση για να μην καυγαδίζει, πείτε μου τι να κάνω για να ξαναθυμηθεί τους τρόπους της μέσα στο σπίτι. Δεν θέλω να της κάνω το κόλπο που της έκανε η μανούλα της για να το μαλώσει. Δεν το αντέχω :/: . Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να την μαλώνω μόνο με την φωνή μου σε ψηλό τόνο και μετά από λίγο να την καλοπιάνω, δείχνοντας της ότι εκεί ΔΕΝ κάνει να πλησιάζεις και να της δίνω λιχουδιά.
Βασικά μου δίνει την εντύπωση ότι με προκαλεί για να την μαλώσω. Αλλά εγώ δεν θέλω τέτοιο πράγμα. Πείτε μου καμία καλή ιδέα!!!

Αχ, βαχ... με μπερδέψατε!!! :)
Άλλα με ανησυχεί που μπλέκει σε γατοκαυγαδες:/:.
Εγώ γι αυτό σου πρότεινα το site του Αίλουρου. Εχει πληροφορίες για την ζωτική περιοχή. Ειναι αναπόφευκτο να μπλέκει σε καυγάδες. Η καθε γάτα και γάτος θα το έκανε εαν έρχονταν σε επαφή με "ξένα" γατιά. Γι αυτό ανέφερα και προσωπικό παράδειγμα.

Άλλα αυτοί οι «κακοί» τρόποι εμφανίστηκαν από το πουθενά, μια βδομάδα αφού την στειρώσαμε.
Ισως οφείλεται στο γεγονός ότι την κρατήσατε αποκλειστικά μέσα στο σπίτι κάποιες μέρες, μετά τη στείρωση. Ετσι εμπέδωσε το μήνυμα: " Aυτό το σπίτι είναι ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΠΙΤΙ!"
Η Μιτσούλα μου είναι αξιολάτρευτη. Άλλα δεν πάει άλλο στο να μην ακούει κανέναν. Και να έχει αποκτήσει ιδιοτροπίες με το φαγητό της.
Της βάζω μια κονσέρβα που βρίσκω μπροστά μου (που ξέρω ότι είναι η αγαπημένη της, την μυρίζει και στρίβει) ενώ όταν πάω να ανοίξω μια άλλη ή της βάζω κάτι μαγειρευτό, κάνει σαν τρελή.
Έχω παρατηρήσει, ότι εάν βάλω μια κουταλιά της σούπας λαδάκι στην κονσέρβα που δεν θέλει να φάει, πηγαίνει και την τρώει.
Δεν την παραμελώ καθόλου, έχει όση προσοχή θέλει από μένα. Το αγαπημένο της βούρτσισμα, το να παίζουμε με το μπαλάκι της, αγκαλίτσες, μυτιές και φιλάκια στο κεφαλάκι της.
Άλλα με στεναχωρεί που δεν με ακούει πια στο «ΜΗ» ή στο «ΟΧΙ» όταν πηγαίνει να κάνει κάτι που δεν είναι σωστό. Ενώ το «ΕΛΑ» το ακούει με μεγάλη όρεξη γιατί ξέρει ότι πρόκειται είτε για φαγητό ή για παιχνίδι ή και βολτούλα στον κήπο.
Τι να πω, τώρα;;; :(
Οπως κι εμεις κάνουν και τα ζώα τις επιλογές τους στο φαγητό. Βέβαια αν είναι πολύ πεινασμένα αναγκάζονται να φάνε κι αυτά που δεν τους αρέσουν.
Τα "Μη" Και τα "Οχι" δύσκολα τα ακουνε οι γάτες. Πρέπει να έχει συνηθίσει από μικρή να μην ανεβαίνει π.χ. στο τραπέζι, αλλά και πάλι όταν δεν είναι κανείς μπροστά θα το κάνει.

Εάν δεν μπορείτε να με βοηθήσετε να βρω λύση για να μην καυγαδίζει, πείτε μου τι να κάνω για να ξαναθυμηθεί τους τρόπους της μέσα στο σπίτι. Δεν θέλω να της κάνω το κόλπο που της έκανε η μανούλα της για να το μαλώσει. Δεν το αντέχω :/: . Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να την μαλώνω μόνο με την φωνή μου σε ψηλό τόνο και μετά από λίγο να την καλοπιάνω, δείχνοντας της ότι εκεί ΔΕΝ κάνει να πλησιάζεις και να της δίνω λιχουδιά.
Βασικά μου δίνει την εντύπωση ότι με προκαλεί για να την μαλώσω. Αλλά εγώ δεν θέλω τέτοιο πράγμα. Πείτε μου καμία καλή ιδέα!!!

Οσο βγαίνει έξω θα καυγαδίζει. Ισως αυτό να την κάνει πιο αγριεμένη γενικά. (Βλέπε Σίβα)
Καλα κάνεις και την αποτρέπεις με δυνατή φωνή από "αταξίες". Αλλα δεν νομίζω οτι σε προκαλεί. Μάλλον εσύ το νομίζεις αυτό:)
Πάλι σου προτείνω να μπεις εδώ και να διαβάσεις περί εκπαίδευσης: https://www.ailouros.gr/Προβλήματα/Εκπαίδευση/tabid/166/Default.aspx

Συμφωνώ σε όλα όσα είπες, Ισμήνη. Όλον αυτόν τον καιρό που αντιμετωπίζω αυτά τα προβλήματα με την Mici, κάθισα και τα σκέφτηκα πιο καλά.

ΟΜΩΣ, τα ΜΗ και τα ΟΧΙ τα ξέρει! Της τα έχω μάθει από 2 μηνών. Αλλά μετά την στείρωση της, έπαψε να ενδιαφέρεται. Σαν να περνάει την εφηβεία. Όταν την μαλώνω, αγριεύει και βγάζει νύχια (αν δείς πως έχουν καταντήσει τα χέρια μου... δεν λέγεται, ΔΕΝ πρόκειται να της κόψω τα νύχια διότι τα χρειάζεται έξω). Αυτό με έκανε να καταλάβω, ότι μάλλον μπλέκει σε γατοκαυγαδες για να έχει αυτή την συμπεριφορά που έχει τώρα.

Και όμως με προκαλεί!!! Ένα παράδειγμα, ΞΕΡΕΙ ότι ΔΕΝ θέλω να ανεβαίνει στο τραπέζι ή στον πάγκο που τρωμε. Ανεβαίνει, ξαπλώνει με ένα υφακι για να πηγαίνω να την μαλώνω και το χαίρεται. Πηγαίνει, στην γωνία της, καθαρίζεται κλπ κλπ. μετά από λίγα λεπτά, πηγαίνει αλλού που δεν θέλω να ανεβαίνει και έχουμε πάλι τα ίδια και έχει την ικανοποίηση.
Όταν είναι ήσυχη και παίζει μαζί μας, είναι άλλος "άνθρωπος" και την ανταμείβω πάντα. Μετά όμως αγριεύει. :( ..................................

Όσο για το φαγητό το πήρα απόφαση, αν δεν θέλει να φαει. Ας μην φαει. Το φαγητό θα είναι στο μπολ της για όσες ώρες χρειαστεί!

Θα μπω στο site μόλις βρω χρόνο και θα το διαβάσω.

Χίλια ευχαριστώ!

Όσο για το φαγητό το πήρα απόφαση, αν δεν θέλει να φαει. Ας μην φαει. Το φαγητό θα είναι στο μπολ της για όσες ώρες χρειαστεί!

!
:up: :up: :up: :up:

Έχω μια απορία... από όσο έχω διαβάσει στο My Cat. Στειρωμένες με αστείρωτες δεν μπορούν να συνυπάρξουν. Αληθεύει;;;:hmm::hmm: :hmm:
Ρωτάω, διότι η δικιά μου είναι στειρωμένη και το πρωί μέχρι νωρίς το απόγευμα είναι έξω. Έχει κανείς σας, ανάλογη εμπειρία;;; Ανησυχώ, :( :( :( διότι δεν είναι λίγες οι φόρες που βρίσκω μικρές πληγές πάνω στο σώμα της. Τις καθαρίζω με οξυζενέ και μπετατιν.
Εκτός εάν είναι μάγκας και της αρέσει να τσακώνεται με όλων των ειδών γάτας :redface: :redface: :redface: Ουφ! τι να πω;;; Πριν την στειρώσουμε, δεν είχα τέτοια προβλήματα.

Είτε στειρωμένες είτε αστείρωτες οι γάτες, υπερασπίζονται την περιοχή τους. Μπορώ να σου πω μάλιστα ότι οι στειρωμένες την υπερασπίζονται πιο πολύ, αφού δεν έχουν το μυαλό τους "αλλού". Εφ' όσον η δικιά σου βγαίνει έξω, είτε μπαίνει σε "χωράφια" άλλων γατιών είτε θεωρεί το χώρο έξω από το σπίτι σου δικό της και τον υπερασπίζεται. Το ότι δεν τσακωνόταν πριν στειρωθεί μπορεί να οφείλεται στο ότι ήταν πιο μικρή και δεν προσπαθούσε να επιβληθεί σε άλλες γάτες ή να υπερασπιστεί το χώρο.

Eχει ηρεμήσει αρκετά!!!

Είτε στειρωμένες είτε αστείρωτες οι γάτες, υπερασπίζονται την περιοχή τους. [ ... ] Το ότι δεν τσακωνόταν πριν στειρωθεί μπορεί να οφείλεται στο ότι ήταν πιο μικρή και δεν προσπαθούσε να επιβληθεί σε άλλες γάτες ή να υπερασπιστεί το χώρο.
Καλημερούδια...

Μμμ, αυτό δεν το έχω δει στην Mici. Αντίθετα είναι πιο φιλόξενη. Μου φέρνει την γατοπαρεα της καμία φόρα στην βεράντα μας. Άλλους τους διώχνει. Θα γράψω μια μικρή ιστοριουλα κάποια στιγμή αργότερα διότι μου έκανε φοβερή εντύπωση.
Τώρα έχει ηρεμήσει αρκετά, μπορώ να πω. Δεν κάνει πια αυτά που λέγαμε. Είναι πιο χαδιάρα και όταν θέλει κάτι, το ζητάει. Όταν δεν θέλει να την ενοχλούμε, μας το δείχνει με ήρεμο τρόπο και όχι με τον άγριο (γρατσουνιές και γρρρ :rolleyes: ). Κοιμάται πιο ήρεμα και δεν μας ξεσηκώνει από τα χαράματα. Τρωει το φαγητό της ακόμα και αυτό που δεν της αρέσει :up: αλλά πάντα λίγο - λίγο.
Ίσως έχει να κάνει επειδή έρχεται σίγα - σίγα η άνοιξη!!! :happy: και είναι πιο χαρούμενη, επειδή βρίσκει πολλά έντομα να παίζει και να πιάνει. Σήμερα το πρωί πριν φύγω για την δουλεία, με το που την έβγαλα πήρε χαμπάρι και έπιασε ένα ποντικάκι και μετά από λίγο μια ακρίδα (μπρρρρ, τις τρέμω).
Δεν ξέρω τι έγινε και ηρέμησε;;; Πάντως άργησε παρά πολύ για να ξαναγινεί αυτή που ήξερα και είχα μάθει. Αχ, το σκατουλάκι μας :D είμαι χαρούμενη. Είχε πολύ γέλιο, όταν βγήκα από την μπανιέρα, βλέπω ένα κεφαλάκι χωμένο στην μισάνοιχτη πόρτα. Της ανοίγω, έρχεται και τρίβεται στα βρεγμένα ποδιά μου :lol: και έφυγε σαν σίφουνας. Σκουπίστηκα, πήγα και την χάιδεψα σε άλλη περίπτωση θα μου έκανε αγριάδες και δεν θα με άφηνε.
Για να δούμε, εάν θα συνεχίσει να είναι η πιο γλυκιά γατούλα της γειτονίας μας ;) Πολύ χαζογατόμαμα δεν είμαι ε; :redface:

Επιστρέφω στην δουλεία, θα προσπαθήσω αργότερα να γράψω την ιστοριουλα μου.

Τα λέμεεεε!!!

Η ιστοριούλα με τίτλο "Γατοπαρέα..." που σας έλεγα ότι θα γράψω.... :happy: κάντε Link και διαβάστε την.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back