Στειρώσεις αδέσποτων

Αδέσποτες γάτες που έχω υπό την προστασία μου
Η ψήφος σας θα προβάλεται δημόσια.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 3)

• Total voters
    3
Kalispera,
just for your info:
1) DWREAN de ginetai tipota....
2) Ektos apo tin tsepi mas, prepei na koitame kai ton ktiniatro. Epeidi ta gatia tha gyrisoun sto dromo, EPIVALLETAI o ktiniatros na einai poly kalos kai empeiros, gia na mi kindyneuoun na anoiksoun rammata klp
3) Ta thylika theloun min 5 meres se spiti gia antiviwsi, OXI antiviwsi sto dromo. Ta arsenika me 1-2 meres to poly einai ok.
4) An thelei kapoios na to prospathisei, na epikoinwnisei me filozwika swmateia, nai, alla na min exoume sto nou mas oti ta pragmata mpainoun ston aytomato meta, etsi? Kai kopos dikos mas kai xrimata dika mas, kai symmetoxi dikia mas apaiteitai....

Kostas

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Kalispera,
just for your info:
1) DWREAN de ginetai tipota....
2) Ektos apo tin tsepi mas, prepei na koitame kai ton ktiniatro. Epeidi ta gatia tha gyrisoun sto dromo, EPIVALLETAI o ktiniatros na einai poly kalos kai empeiros, gia na mi kindyneuoun na anoiksoun rammata klp
3) Ta thylika theloun min 5 meres se spiti gia antiviwsi, OXI antiviwsi sto dromo. Ta arsenika me 1-2 meres to poly einai ok.
4) An thelei kapoios na to prospathisei, na epikoinwnisei me filozwika swmateia, nai, alla na min exoume sto nou mas oti ta pragmata mpainoun ston aytomato meta, etsi? Kai kopos dikos mas kai xrimata dika mas, kai symmetoxi dikia mas apaiteitai....

Kostas
1)Δεν μίλησα για δωρεάν , αλλά για ειδική τιμή λόγω αδέσποτων
2)Σαφώς και θα κοιτάξω ΚΑΙ την τσέπη μου(από αυτήν εξαρτώνται όλα) γιατί για τον κτηνίατρο δεν μπορώ να είμαι σίγουρη σε καμμία περίπτωση για το πόσο καλός είναι.
3)Αν δεν ήμουν σίγουρη για το τι πρέπει να κάνω δεν θα το έθετα σαν θέμα.Εχω υπολογίσει ότι θα τις πήγαινα για στείρωση Παρασκευή ώστε Σαβ/κο να έμεναν μέσα στο σπίτι.
4)Σίγουρα όλα αυτά απαιτούνται.Αλλά γιατί τα αναφέρεις δεν κατάλαβα:blink:

Τέλος νιώθω ότι μου την λες ,και ελπίζω να κάνω λάθος.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

loipon, pros apofygi pareksigisewn:
to 1) anaferestai sto:
Μήπως αν ψάχναμε στις φιλοζωικές; Ίσως υπάρχει κτηνίατρος για να στειρώσει αφιλοκερδώς τις αδέσποτες γατούλες. kai sto:
Πρέπει να βρούμε κτηνίατρο που να κάνει στειρώσεις αφιλοκερδώς και να του πηγαίνουμε τα γατάκια που βρίσκουμε...
Θα ψάξω.....
to 2) anaferetai sto oti den prepei mono na doume to dwrean, alla kai POIOS tha to kanei, mipws einai kapoios apeiros px
to 3) anaferetai sto:
Michelle απ' όσο ξέρω αναρρώνουν πολύ γρήγορα, έτσι που αν γινόταν η επέμβαση Παρασκευή θα μπορούσα Σαββατοκύριακο να τις κρατήσω μέσα στο σπίτι και από Δευτέρα να βγουν έξω.
to 4) einai isws genikoteri topothetisi...
De sti lew, apla prospathw na symvallw wste to forum na einai pio poly energitiko kai ligotero chit-chat...

Αν δε κάνω λάθος αρκετοί μίλησαν για δωρεάν ή για κόστος μόνο. Δεν νομίζω πως τη λέει σε κανέναν ο Κώστας, απλά το θέμα είναι ότι αρκετοί πιστεύουν πως τα σωματεία με ελάχιστο κόστος ή μηδέν μπορούν να κάνουν τα πάντα αλλά δεν είναι έτσι γιατί μπορεί το κόστος να μειώνεται από τους κτηνίατρους επειδή πηγαίνουμε πολλά ζώα, αλλά το θέμα είναι ότι πηγαίνουμε πάρα πολλά και συνήθως χρωστάμε (εμείς σίγουρα, πιστεύω όλοι έτσι είναι) πάρα πολλά και είναι αδύνατον να συζητάμε για δωρεάν.

Το θέμα λοιπόν έχει ως εξής:

Αναλαμβάνει κάποιος το project "στειρώσεις γατιών της γειτονιάς του"

1. Πρέπει να βρει τρόπο να εξασφαλίσει ένα ποσό και...
2. Να επικοινωνήσει με ένα σωματείο να ρωτήσει τι τιμή μπορεί να έχει μέσω σωματείου για να γίνουν οι στειρώσεις,
3. Τον τρόπο πιασίματος
4. Την περίθαλψη
5. Την απελευθέρωση.

Το βασικό είναι να βοηθάμε όλοι τις αδέσποτες γάτες γιατί δεν ανήκουν πουθενά. Ούτε σε εσένα ούτε και σε κανέναν όμως που θα πληρώσει αν δεν ενισχύσεις οικονομικά το project σου.

Αυτά δε τα λέω με "ύφος" αλλά γιατί έχει τύχει πάρα πολλές φορές να πληρώσω αδέσποτα της γειτονιάς κάποιου + όλα αυτά που αναλαμβάνω από μόνη μου, όταν το σωματείο αδυνατεί να πληρώσει, επειδή μόνο και μόνο οι κτηνίατροι ξέρουν εμένα και από εμένα και άλλους 3-4 τα ζητούν όταν δεν πληρωθούν...

Μαρίνα

Συμφωνω με τη Dragon fly ισως τα παιδια βγαζουν μια πικρα γιατι πολυς κοσμος αφηνει τελειως την ευθυνη και ισως οταν ειναι πολυ καιρο κανεις σε αυτη τη θεση τα λεει καπως τα πραγματα προκειμενου να ειναι ξεκαθαρος.

Εδω στη θεσνικη αυτο που μπορω να πω ειναι οτι οντως καποιοι γιατροι προσφερουν δωρεαν στειρωσεις (εκτος αν γινονται με κονδυλια που δεν τα εχω υποψην) και οσοι συνεργαζονται με τα σωματεια κανουν πολυ φτηνες τιμες πχ 15 το αρσενικο 39 το θυληκο οποτε δεν κοστιζει πολλα αν τις πιασει κανεις να τις στειρωσει, εμεις στην πολυκατοικια μου μαζευτηκαμε τρεις και ειπαμε να τους τα κανουμε μαζι κι αυτα και το σπιτακι και μεχρι στιγμης μια στειρωθηκε μενουν οι αλλες.
Εξισου ηταν θυληκια και την κρατησα τρεις μερες με το ζορι ( δε κρατιοτανε και φλουπ εφυγε μολις την ελευθερωσα χαρουμενη στα χορταρια).

Συμβουλες
Το πιασιμο θελει
εξοικιωση με τις γατες , μονο οσες τις χαιδευεις θα δεχτουν να τις πιασεις η
ειδικες παγιδες και γρηγορες κινησεις και
μεγαλουτσικο γατοφορο πολυ γερο γιατι θα κουνιουνται μεσα πολυ( ενας γαταρος μου πεταξε την πορτα απο ενα φερπλαστ γατοφορο και τη κοπανησε, εννοειται περιμενω να ξανααποκτησει εμπιστοσυνη για να τον ξαναπιασω)

ktsirig θα σε παρακαλέσω να γράφεις με ελληνικούς χαρακτήρες διότι τα greeklish απαγορευονται εδώ για ευνόητους λόγους. Σε παρακαλώ πάτησε Επεξεργασία κάτω δεξιά απο κάθε μήνυμα σου και γράψε το στα ελληνικά. Σε αντίθετη περίπτωση θα αναγκαστώ να σου δώσω το ποσοστό warning που προβλέπουν οι κανόνες.
Καλωσόρισες.

Το θέμα λοιπόν έχει ως εξής:

Αναλαμβάνει κάποιος το project "στειρώσεις γατιών της γειτονιάς του"

1. Πρέπει να βρει τρόπο να εξασφαλίσει ένα ποσό και...
2. Να επικοινωνήσει με ένα σωματείο να ρωτήσει τι τιμή μπορεί να έχει μέσω σωματείου για να γίνουν οι στειρώσεις,
3. Τον τρόπο πιασίματος
4. Την περίθαλψη
5. Την απελευθέρωση.

Μαρίνα
Mαρίνα από το ελάχιστο που γνωριζόμαστε θα σου πω τα εξής:
1.Το ποσό θα το εξασφαλίσω από την τσέπη μου και μόνο, και το μόνο που ζητάω είναι μια καλύτερη τιμή.
2.Σωματεία δεν μπορώ να ψάξω να βρω , γιατί δεν έχω το χρόνο και την διάθεση.(μπήκα μια φορά στην διαδικασία , απογοητεύτηκα και τα παράτησα)
3.Για τις συγκεκριμένες γάτες της γειτονιάς μου,έχω αποκτήσει την οικειότητα και δεν χρειάζεται πολύ κόπος για να πιαστούν.
4.Για περίθαλψη είπα ότι μπορώ για ένα Σαβ/κο να φιλοξενήσω (μέχρι εκεί μπορώ)
5.Και τέλος θα επιστρέψουν στα οικία μέρη.

Ο καθένας μπορεί να έχει την διάθεση να κάνει πολλά ,αλλά από κει και πέρα παίζει και ρόλο το κατά πόσο μπορεί.Αν δεν μπορούσα να κάνω κάτι δεν θα το ανέφερα καν, γιατι δεν αξίζει τον κόπο και ποσώς με ενδιαφέρει η γνώμη του κόσμου.Έχω όλη την καλή διάθεση , αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς μέχρι εκεί μπορώ να προσφέρω.:)

Υ.Γ.Σου είχα αναφέρει παλιότερα για μία περίπτωση σκύλου εδώ στα μέρη μου ,που έχει στραβώσει το μπροστινό του πόδι.Είναι βέβαια πάρα πολύ καιρό έτσι-μπορεί 1 χρόνο-, αλλά θα ήθελα να προσπαθήσουμε να το επαναφέρουμε.Μπορούμε να κάνουμε κάτι?

Οταν εψαχνα να δωσω το Βαλεντινο, πηρα τηλεφωνο -μεταξυ αλλων-το συλλογο φιλων των ζωωων Χαλανδριου οι οποιοι μου ειπαν να μην τον στειρωσω και μετα τον αφησω στο δρομο, διοτι ετσι κινδυνευει απο τα μη στειρωμενα ασρσενικα.
Αληθευει αυτο?

Δε θυμάμαι καθόλου το περιστατικό, θα πρέπει να πάει σε κτηνιατρο αλλά μάλλον το αποκλείω να παίρνει εγχείρηση γιατί θα χρειαστει σπάσιμο. Αν θέλεις στείλε μου περισσότερες λεπτομέρεις στο admin@stray.gr για να σε καθοδηγήσω.

Για τις γάτες, η τιμή που έχω αυτή τη στιγμή, για λίγες μόνο γάτες, είναι 15 ευρώ τα αρσενικά και 25 τα θηλυκά. Μπορείς να μαζέψεις κάποια και να μου τα φέρεις. Η τιμή αυτή ισχύει για 10 αρσενικά και 10 θηλυκά και είναι προσφορά από κλινική για εμάς μόνο.

Σχετικά με την απογοήτευση σου για το όποιο σωματείο ήταν που συμμετείχες, έχω να πω το εξής, χωρίς να σημαίνει ότι το λέω για εσένα, απλά το αναφέρω: Ακούω πολύ συχνά το "απογοητέυτηκα και σταμάτησα" αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχω δει τα απογοητευμένα άτομα να έχουν προσπαθήσει για κάτι και το οποιοδήποτε σωματείο να μην βοήθησε. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η βοήθεια που ήθελαν να προσφέρουν ήταν να "φέρουν" περισσότερα ζώα κάτι που βέβαια δε μπορώ να πω πως είναι βοήθεια... η σημαντικότερη βοήθεια που μπορείς να προσφέρεις όχι σε σωματείο, αλλά στα αδέσποτα, σε συνεργασία με σωματείο, είναι να γίνεις εθελοντής του περιστατικού σου, να ασχοληθείς ο ίδιος και τότε σίγουρα θα σε βοηθήσει και το οποιοδήποτε σωματείο να ενταχθείς στην ομάδα του.

Γενικότερα τα σωματεία από όσο γνωρίζω (τουλάχιστον έτσι λειτουργούμε εμείς και όσα σωματεία συνεργαζόμαστε), αποφεύγουμε να αναλαμβάνουμε τα περιστατικά του κόσμου όλου για άπειρους λόγους αλλά περισσότερο από όλα, για να ευαισθητοποιούμε και να κουνάμε και λίγο αυτούς που ενδιαφέρθηκαν, ώστε να ασχοληθούν παραπάνω. Πάντα αυτοί που βοηθούν ενεργά έχουν τη βοήθεια μας.

Φιλικά και χωρίς ύφος ή πίκρα... :rolleyes:
Μαρίνα

Οταν εψαχνα να δωσω το Βαλεντινο, πηρα τηλεφωνο -μεταξυ αλλων-το συλλογο φιλων των ζωωων Χαλανδριου οι οποιοι μου ειπαν να μην τον στειρωσω και μετα τον αφησω στο δρομο, διοτι ετσι κινδυνευει απο τα μη στειρωμενα ασρσενικα.
Αληθευει αυτο?

Δε το γνωρίζω καθόλου... άβυσσος!! Αυτό μας έλειπε τώρα, να δημιουργηθεί και σωματείο κατά της στείρωσης...

Αυτά που γράφω στο προηγούμενο μήνυμα, δεν αποκλείουν το οτι σίγουρα υπάρχουν και περιπτώσεις με σωματεία που δε λειτουργούν, υπολειτουργούν, ή αρνούνται να λειτουργήσουν. Απλά αναφέρω πως λειτουργούμε αυτοί που ξέρω πως σίγουρα είμαστε ενεργοί!!

Μαρίνα

Δε το γνωρίζω καθόλου... άβυσσος!! Αυτό μας έλειπε τώρα, να δημιουργηθεί και σωματείο κατά της στείρωσης...
Δεν ειναι κατα της στειρωσης, απλα επειδη εγω τους ειπα οτι αναλαμβανω τη στειρωση του και τα εμβολια του και θελω να βαλουν αγγελια για σπιτι, σκεφτηκαν οτι θα μπορουσα και να τον παρατησω. Οποτε το ειπαν για να προλαβουν μαλλον! (Φανταζομαι θα εχουν δει παρομοια περιστατικα και ειναι προκατηλειμενοι.)

Δεν ειναι κατα της στειρωσης, απλα επειδη εγω τους ειπα οτι αναλαμβανω τη στειρωση του και τα εμβολια του και θελω να βαλουν αγγελια για σπιτι, σκεφτηκαν οτι θα μπορουσα και να τον παρατησω. Οποτε το ειπαν για να προλαβουν μαλλον! (Φανταζομαι θα εχουν δει παρομοια περιστατικα και ειναι προκατηλειμενοι.)

Α οκ. :)
Παντως δε το χω ακουσει ξανα αυτο, μπορει να ισχυει.

κι ο γιατρος που πηγα σημερα αυτο μου ειπε.οτι στειρωμενα αδεσποτα αρσενικα πρεπει να μη μενουν στο ιδιο περιβαλλον με αστειρωτα,γιατι μειονεκτουν.πρεπει να αφηνονται σε χωρο με αλλα στειρωμενα ζωα.

Ναι το εχω διαβασει κι εγω αυτο σε αγγλικα βιβλια γι αυτο ειναι καλο να στειρωνονται ολα μαζι

κι ο γιατρος που πηγα σημερα αυτο μου ειπε.οτι στειρωμενα αδεσποτα αρσενικα πρεπει να μη μενουν στο ιδιο περιβαλλον με αστειρωτα,γιατι μειονεκτουν.πρεπει να αφηνονται σε χωρο με αλλα στειρωμενα ζωα.
Πρώτη φορά το ακούω και μου κάνει εντύπωση.΄Οπως και να έχει πάντως, επειδή είναι αδύνατο να περιορίσεις ένα αδέσποτο που μπορεί ανα πάσα στιγμή να αλλάξει γειτονιά,πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο να στειρωθεί και ας νιώθει μειονεκτικά.Ή όχι?

Δεν νιωθει απλως μειονεκτικα αλλα κινδυνευει απο τα αλλα μη στειρωμενα. Δηλαδη μπορει και να το σκοτωσουν.
Τα ιδια ισχυουν και για τα σκυλια.
Επειδη με τη στειρωση αλλαζουν οι μυρωδιες τα αλλα ζωα δεν καταλαβαινουν και γινονται επιθετικα.
Επειδη ομως εχω μπερδευτει καλο ειναι να μας πει καποιος που γνωριζει σιγουρα.

Ας επανέλθουμε στο θέμα των στειρώσεων.
Θα ήθελα να μου πείτε αν έχετε αδέσποτες γάτες(που έχετε οικιότητα μαζί τους) που θα θέλατε να στειρώσετε,και αν θα μπορούσατε να τις κρατήσετε περιορισμένες για 2-3 μέρες μετά την επέμβαση?Επειδή είναι δέσμευση , θα ήθελα να το σκεφτείτε, και να μου δηλώσετε τον αριθμό αυτών , μήπως μπορέσουμε να οργανώσουμε στειρώσεις επιτέλους.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αχ σοφια, εδω εχουμε αρκετες. Οι δυο ειναι ηδη στειρωμενες, αλλα μενουν αλλες δυο-τρεις.:(
Και εχουμε πολλους αρσενικους.

Αλλα σκεφτομαι οτι αν στειρωσουμε μερικους, κακο θα τους κανουμε γιατι θα "νιωθουν" αδυναμοι και θα ειναι τραυματισμενοι συνεχεια και κυριως την εποχη του ζευγαρωματος.:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εμενα οι 4 ειναι στειρωμενες αλλα ο ενας αρσενικος οχι και δεν πιανεται ειναι καινουργιος και πολυ αλητης...

Μη κανετε τζαμπα κοπο λογω δυσπιστιας, σταματηστε πια να κανετε μεμονωμενες προσπαθειες οπου πρεπει να τα φτιαξετε ολα απο την αρχη και συμβουλευτειτε ατομα που εχουν πειρα σε στειρωσεις αδέσποτων .

Οσοι ζουν θεσσαλονικη να ξερουν οτι ο Αργος, σε συνεργασια με το δημο κ αλλα σωματεια, προωθεί δωρεάν η φοβερά φτηνες στειρώσεις και το ιδιο και το στραυ και η φιλοζωικη εταιρεια αθηνών.

Οι αγριες γατες πιανονται με τη βοηθεια αλλου μελους σωματειου και ειδικης παγιδας με φαγητο μεσα , οσες χαιδευονται τις πιανετε εσεις και συνενοειστε με τα σωματεια για την περισυλλογη και στειρωση.

Ετσι εκανα εγω με τις δικες μου αυριο θα στειρωσω αλλες 3 τελειως δωρεαν . Πιεστε τους δήμους που έχουν ειδικά προγράμματα και είτε κρατείστε τις θυληκές εσεις δυο μερες, είτε τις κρατάνε αυτοί αναλογα τη συνενόηση. Μη δυσκολεύετε τη ζωη σας κα το πορτοφόλι σας παιδιά και δείξτε λιγη εμπιστοσυνη. Η άποψη μου.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back