Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Ωωωωωωωχχχχχ, έχω κάνει εγώ στην Τασούλα και στην Ριρή μου που δεν υπάρχει πια. Στην Ριρή μάλιστα κάναμε αρκετές φορές γιατί είχε πρόβλημα από μικρούλα.Hello
Δεν ξερω αν υπαρχει παρομοιο θεμα ,αλλα αφου εχει να κανει με στομα δοντια γραφω εδω
Προκειται για ον Αριστακο μου,τον τελευταιο καιρο μυριζει υπερβολικα ασχημα το στομα του,τρωει κανονικοτατα και κροκετες και κονσερβα και απο ορεξη ειναι οπως παντα ,φουλ δηλαδη!!!
Μιλησα με τη κτηνιατρο,πηρα δοκιμαστικα ενα προιον σε στυλ κροκετας ειναι ,για την καταπολεμηση της πλακας,οντως κανει δουλιτσα αλλα οχι αρκετη.
Αποφασισα να τον παω για καθαρισμο δοντιων τελος του μηνα,τα δοντακια του ειναι κατακιτρινα,και εκτος αυτου του λειπει κι ενα δοντι απο πανω ,το χασαμε οταν ηταν ακομα στους δρομους πως δεν γνωριζω,
Τι γνωμη εχετε ;εχει κανει κανεις σας καθαρισμο;

Το άσχημο είναι πως γίνεται με νάρκωση, το καλό είναι πως ξενοιάζεις για κάποια 2-3 χρόνια αν το γατί έχει μόνιμο πρόβλημα.
Το ακόμα καλύτερο θα στο πω τώρα. Ρίξε μια ματιά σ' αυτό το προιόν και συζήτησέ το με τον κτηνίατρό σου μήπως και σας βοηθήσει να μην ξαναχρειαστεί στο μέλλον καθαρισμό δοντιών.
Εμείς το χρησιμοποιούμε πάνω από 3 χρόνια και πάμε μια χαρά και δεν ξαναχρειαστήκε να κάνουμε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ofilia
Πολύ δραστήριο μέλος
Αχ Βασουλα μας μας λειψατεΩωωωωωωχχχχχ, έχω κάνει εγώ στην Τασούλα και στην Ριρή μου που δεν υπάρχει πια. Στην Ριρή μάλιστα κάναμε αρκετές φορές γιατί είχε πρόβλημα από μικρούλα.
Το άσχημο είναι πως γίνεται με νάρκωση, το καλό είναι πως ξενοιάζεις για κάποια 2-3 χρόνια αν το γατί έχει μόνιμο πρόβλημα.
Το ακόμα καλύτερο θα στο πω τώρα. Ρίξε μια ματιά σ' αυτό το προιόν και συζήτησέ το με τον κτηνίατρό σου μήπως και σας βοηθήσει να μην ξαναχρειαστεί στο μέλλον καθαρισμό δοντιών.
Εμείς το χρησιμοποιούμε πάνω από 3 χρόνια και πάμε μια χαρά και δεν ξαναχρειαστήκε να κάνουμε.
Ναι αυτο πηρα οχι τη σκονη ,σε κροκετα ,κανει δουλεια δεν λεω αλλα αποφασισα να του κανω το καθαρισμο μια φορα γιατιπραγματικα τα δοντακια του εγιναν χαλια,στη στειρωση του βεβαια περασε και 1,5 χρονος ηταν τελεια.Θα το κανω μια φορα κι αν ξαναεχει θεμα θα συνεχισω με το προιον,η ναρκωση με προβληματιζει για αυτο τοσο καιρο δεν εκανα τιποτα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
3lbereth
Νεοφερμένο μέλος
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Κι εμάς μας λείψατε βρε κουτσούνα.Αχ Βασουλα μας μας λειψατε
Ναι αυτο πηρα οχι τη σκονη ,σε κροκετα ,κανει δουλεια δεν λεω αλλα αποφασισα να του κανω το καθαρισμο μια φορα γιατιπραγματικα τα δοντακια του εγιναν χαλια,στη στειρωση του βεβαια περασε και 1,5 χρονος ηταν τελεια.Θα το κανω μια φορα κι αν ξαναεχει θεμα θα συνεχισω με το προιον,η ναρκωση με προβληματιζει για αυτο τοσο καιρο δεν εκανα τιποτα![]()

Γιατί δεν ψάχνεις να βρεις κτηνιατρείο που κάνει νάρκωση με αέριο; Εγώ από τότε που ανακάλυψα την κτηνίατρο που έχω τώρα η οποία κάνει μόνο τέτοια νάρκωση, έχω ησυχάσει αρκετά.

Καλημέρα φίλη 3lbereth, Παρ' όλο που είναι αλήθεια πως τα γατιά που πάσχουν από λοιμώδη νοσήματα έχουν συνήθως και τέτοια προβλήματα, δεν ισχύει και το αντίθετο. Δηλαδή αν ένα γατάκι έχει προβλήματα με το στοματάκι και τα δοντάκια του, δεν σημαίνει απαραίτητα πως έχει και κάποιο λοιμώδες.Ofilia, ο κτηνίατρος σας έχει κάνει εξετάσεις για λοιμώδη περιτονίτιδα, λευχαιμία και FIV?

Απλά όπως και στους ανθρώπους κάποια έχουν κακής πάστας δόντια, ή μπορεί να φταίει και η διατροφή τους πριν τα βρούμε εμείς.

3lbereth
Νεοφερμένο μέλος
τη schesir της κι έτσι καταλήξαμε στα dentabites, τα οποία φαίνεται πως έκαναν δουλειά!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Πολυ καλα κανεις και το επισημαινεις.Σαφως το οτι ενα γατι εχει στοματιτιδα δεν σημαινει οτι εχει και αυτες τις ασθενειες,αλλα παντα ο γιατρος πρεπει να αναφερει και αυτην την πιθανοτητα.Ειδικα η ουλίτιδα εμφανιζεται παντα στα γατακια με aids.^ Το ξέρω και δε διαφωνώ, αλλά κι εγώ από ελαφρή στοματίτιδα ξεκίνησα για να κάνουμε αιματολογικές και να διαπιστώσουμε οτι το γατούνι είχε FIV+ και μπόνους λοιμώδη περιτονίτιδα 1/400. Η κτηνίατρος είπε οτι αυτές οι ασθένειες ταλαιπωρούν το ανοσοποιητικό με αποτέλεσμα να εμφανίζουν συχνότερα διάφορα νοσήματα, μολύνσεις κλπ που τα υγιή γατιά τα περνάνε στο φτερό. Η δική μου, εμφάνισε ελαφρά στοματίτιδα λίγο μετά τη στείρωση. Η γιατρός συνέστησε plaque-off, αλλά η ευαίσθητη μυτούλα της κατάλαβε οτι νοθεύαμετη schesir της κι έτσι καταλήξαμε στα dentabites, τα οποία φαίνεται πως έκαναν δουλειά!
Εννοω οτι ολα τα γατια με aids εχουν ουλιτιδα,δεν εννοω οτι οποιο γατι εχει ουλιτιδα εχει και aids...μην παρεξηγηθω.Οποτε καλο ειναι να γινονται εξετασεις.

Etriel84
Νεοφερμένο μέλος
Παιδιά μπορεί κάποιος να μου πει αν η γάτα του είναι καλά μετά απο στοματίτιδα; αν ναι πως λύθηκε το πρόβλημα;
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Καλή σου μέρα και καλοσώρισες στην παρέα μας

Η απάντηση στην ερώτησή σου, είναι οτι εξαρτάται από την αιτία της στοματίτιδας:
Μπορεί να προέλθει από μια απλή μόλυνση που αντιμετωπίζεται εύκολα με αντιβίωση και δεν επανέρχεται, αλλά επίσης αρκετές φορές αποτελεί σύμπτωμα που δηλώνει οτι το γατί είναι φορέας κάποιου λοιμώδους ιού. Σ'αυτή την περίπτωση πιθανόν να υπάρχει σε ήπια μορφή ή και να υποτροπιάζει, η καλύτερη δε αντιμετώπιση είναι, αφού η γάτα να κάνει εξετάσεις αίματος που θα δείξουν αν είναι όντως φορέας, με συνδυασμό διαφόρων φαρμάκων τοπικών ή και γενικών η στοματίτιδα να κρατείται όσο το δυνατό σε ύφεση, η θεραπεία δε, πάντα σε συνάρτηση με την ηλικία του ζώου και κατά περίπτωση με εντολή του κτηνίατρου.
Σε ό,τι όμως κι αν οφείλεται, όσο νωρίτερα η αρχίσει η θεραπεία, τόσο οι πιθανότητες αυξάνουν για καλή έκβαση

asia1
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα σε όλους τους λατρεις των γατιών (και όχι μόνο ).....
Χρειάζομαι τη βοήθεια σας...
Ο Σωτηράκης μου εδώ και 1 χρόνο περιπου παρουσιάζει κάτι σαν στοματιτιδα και όπως μου είπε ο γιατρός επηρεάζει και τα ουλα- δόντια του...
Πήραμε διάφορες αντιβιωσεις κάναμε και 2 κορτιζονουχες ενέσεις , για λίγο καιρό είναι καλά και μετά υποτροπιαζει και πάλι.
Δε θέλω να του κάνω άλλη κορτιζόνη γιατί φοβάμαι για τα νεφρακια του.
Τις τελευταίες μέρες άρχισε πάλι να πονάει και δε μπορεί να φάει και καλά αν και του βαζω μαλακή τροφή...
Προσπαθώ να του δώσω σπαθολαδο με τη σύριγγα αλλά δε ξέρω αν θα βοηθήσει.
Ο γιατρός είπε Ν του βγάλουμε τα πίσω δοντάκια αλλά θα βοηθήσει αυτο;;;
Αν κάποιος μπορεί ας με βοηθήσει.
Ευχαριστώ πολύ...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
asia1
Νεοφερμένο μέλος
Μήπως μπορείς να μας πεις τελικά αν το φάρμακο αυτό βοηθησε;;;; Και πόσο εύκολο είναι να το βάλεις στο στόμα τους γιατί ο δικός μου ο χοντρουλης όταν πονάει δε δέχεται τιποτα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ofilia
Πολύ δραστήριο μέλος
Αυριο πρωι παμε για καθαρισμο τελικα,με εκεινο το προιον ειχαμε βολευτει,αλλα Παρασκευη ειχε γκρινια ο Αριστος,ειδα λιγο αιματακι στο στομα ,η χαζη μετα καταλαβα οτι δεν μπορουσε να φαει ανετα,Σαβατο πρωι γιατρο ,χαλιααααααα τα δοντια κυριως τα πισω μεσα στο αιμα και βουρ αυριο καθαρισμος και βλεπουμε
Και μια καθυστερημενηηηηηηηηη απαντηση ,τεστακια για λευχαιμια και aids ειχαμε κανει με τη στειρωση του,πριν ερθει στο σπιτακι μας,ηταν αρνητικος
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool