christina.maria
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Παρακάτω σου βάζω διάφορα άρθρα να κοιτάξεις.
Πρέπει να βγαίνει η γάτα έξω;
Πώς θα εξημερώσετε ένα άγριο γατάκι
Γατες και πειθαρχίαhttps://www.mypetz.gr/threads/%CE%93%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%B8%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AF%CE%B1.219023/
Γιατί οι γάτες σας δαγκώνουν και σας γρατζουνάνε και πώς να το αποφύγετε
Nέα γάτα στο σπίτι;
Χονδρικά να πω ότι αν η μάνα δεν θέλει την γάτα και είναι κάθετη, παρόλη την συζήτηση με επιχειρήματα, μπορείς πάντα να την έχεις μόνο στο δικό σου δωμάτιο, πολλοί το έχουν κάνει, και σιγά σιγά "ρίχνουν" και την μάνα και πάει και στο υπόλοιπο σπίτι.
Οι γάτες, έχουν τρίχες και νύχια, και πολλοί δεν τα θέλουν, οι γάτες μπορούν με υπομονή να εκπαιδευτούν να μην ξύνουν τα νύχια όπου δεν θέλουμε, και με συχνό βούρτσισμα λύνεται κάπως και το θέμα των τριχών.
Ελπίζω να βοήθησα...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
christina.maria
Πολύ δραστήριο μέλος
βοηθησες παρα πολυ...ευχαριστω για το χρονο σου.Μονο που δεν ξερω αν η γατουλα μου θα καθισει στο δωματιο μου οταν κανεις δε θα ειναι σπιτι και εισχωρησει στα υπολοιπα δωματια.Ειναι παρα πολυ περιεργη.Βλέπω ότι είσαι Αθήνα, οπότε για την ασφάλειά της και μόνο θα σου έλεγα μέσα στο σπίτι...
Παρακάτω σου βάζω διάφορα άρθρα να κοιτάξεις.
Πρέπει να βγαίνει η γάτα έξω;
Πώς θα εξημερώσετε ένα άγριο γατάκι
Γατες και πειθαρχίαhttps://www.mypetz.gr/threads/Γάτες-και-πειθαρχία.219023/
Γιατί οι γάτες σας δαγκώνουν και σας γρατζουνάνε και πώς να το αποφύγετε
Nέα γάτα στο σπίτι;
Χονδρικά να πω ότι αν η μάνα δεν θέλει την γάτα και είναι κάθετη, παρόλη την συζήτηση με επιχειρήματα, μπορείς πάντα να την έχεις μόνο στο δικό σου δωμάτιο, πολλοί το έχουν κάνει, και σιγά σιγά "ρίχνουν" και την μάνα και πάει και στο υπόλοιπο σπίτι.
Οι γάτες, έχουν τρίχες και νύχια, και πολλοί δεν τα θέλουν, οι γάτες μπορούν με υπομονή να εκπαιδευτούν να μην ξύνουν τα νύχια όπου δεν θέλουμε, και με συχνό βούρτσισμα λύνεται κάπως και το θέμα των τριχών.
Ελπίζω να βοήθησα...![]()
julia
Διακεκριμένο μέλος

PiniosBlues
Νεοφερμένο μέλος
Στη δικη μου περιπτωση το ζητημα δεν ηταν η προσαρμογη της γατας στην αυλη - αλλωστε εκει γεννηθηκε πριν 4 μηνες και ως τωρα εκει ζει- αλλα η προσαρμογη της αυλης στις αναγκες της. Της πηρα ενα σπιτακι που ειναι και τσαντα μεταφορας το οποιο εστησα πανω σε μια παλετα για να εχει αποσταση απο το εδαφος, τα απαραιτητα μπολακια για νερο και φαγητο και κρεμασα καποια μπαλακια σαν πρωτα παιχνιδια. Εκεινο που μου τονισε ομως η γιατρος ηταν πως θα πρεπει να της βαλω λεκανη με αμμο και οχι να την αφηνω να πηγαινει οπουδηποτε μεσα στον κηπο για την αναγκη της ακομα και για λογους διαγνωσης ασθενειων.
Φανταζομαι πως για μια γατα η ζωη στην αυλη ειναι περισσοτερο συναρπαστικη για την ιδια και περισσοτερο ασφαλης για τον ιδιοκτητη της. Εκεινο που με ανησυχει ομως ειναι ο χειμωνας και το κρυο. Εχω σκοπο στην επομενη επισκεψη στο γιατρο για την επαναληψη των εμβολιων σε ενα μηνα να ρωτησω για το αν υπαρχει καποιος ρουχισμος που θα βοηθουσε τη γατουλα.
Θα ηθελα τη γνωμη σας στο συγγεκριμενο ζητημα καθως οπως εξηγησα μου ειναι πολυ δυσκολο να φερω τη γατα μεσα στο σπιτι λογω της αλλεργειας μου.
Χαιρομαι που υπαρχει ενας τετοιος χωρος οπου μπωρω να ζητησω καποια συμβουλη. Δεν ειχα ποτε καμμια σχεση με γατες και μου φαινεται πολυ περιεργη αυτη η συμβιωση. Επισης λογω του οτι εγκατελειψε η μητερα-γατα το μικρο και πρεπει να το φροντισω εγω εξ ολοκληρου με κανει να νιωθω πως εχω καποια ευθυνη απεναντι του.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Σειρα μου να χαιρετησω την παρέα σας αφου ανακαλυψα, διαβασα και τελος εγινα μελος του φορουμ σας. Ξαφνικα την ανοιξη βρηκα στην αυλη του σπιτιου μου μια λεχωνα γατα την οποια απο φιλοτιμο φιλοξενησα. Μετα απο λιγο καιρο και αφου ενιωσε ασφαλεια μου εμφανισε και τα τεσσερα γατάκια της, πανεμορφα, 2 ασπρομαυρα, ενα κεραμιδι και ενα μαυρο. Οταν επεστρεψα απο τα καλοκαιρινα μου ταξιδια(που κρατησαν εναμιση μηνα - ειχα φροντισει καποιος φιλος βεβαια να προσεχει για το φαγητο και το νερο τους) στην αυλη βρηκα μονο το μαυρο γατακι. Η μητερα και τα υπολοιπα 3 γατακια εχουν φυγει. Καθως ομως τα οικονομικα μου ειναι δυσκολα αυτη ηταν ο μονη ευκαιρια να φερθω με σοβαροτητα και υπευθηνοτητα προσφεροντας στο μικρο κατι περισσοτερο απο στεγη και τροφη. Αν ειχαν μεινει ολα απλα θα τους παραχωρουσα την αυλη, το φαγητο και το νερο τους. Ετσι του πηρα σπιτακι, το πηγα στο γιατρο και εφτιαξα τη δικη του γωνια στην αυλη. Λογω της αλλεργειας μου προς τις γατες μου ειναι αδυνατον να το φερω στο σπιτι. Η οποιαδηποτε πολυωρη επαφη με τη γατα μου δημιουργει μεγαλα προβληματα οπως καταροη, πριξημο ματιων κλπ. Αλλωστε νομιζω πως η αυλη θα ειναι καταλληλότερος χωρος για τη γατα καθως θα ειναι σε ενα πιο φυσικο περιβαλλον, με χωμα, δενδρακια και λουλουδια.
Στη δικη μου περιπτωση το ζητημα δεν ηταν η προσαρμογη της γατας στην αυλη - αλλωστε εκει γεννηθηκε πριν 4 μηνες και ως τωρα εκει ζει- αλλα η προσαρμογη της αυλης στις αναγκες της. Της πηρα ενα σπιτακι που ειναι και τσαντα μεταφορας το οποιο εστησα πανω σε μια παλετα για να εχει αποσταση απο το εδαφος, τα απαραιτητα μπολακια για νερο και φαγητο και κρεμασα καποια μπαλακια σαν πρωτα παιχνιδια. Εκεινο που μου τονισε ομως η γιατρος ηταν πως θα πρεπει να της βαλω λεκανη με αμμο και οχι να την αφηνω να πηγαινει οπουδηποτε μεσα στον κηπο για την αναγκη της ακομα και για λογους διαγνωσης ασθενειων.
Φανταζομαι πως για μια γατα η ζωη στην αυλη ειναι περισσοτερο συναρπαστικη για την ιδια και περισσοτερο ασφαλης για τον ιδιοκτητη της. Εκεινο που με ανησυχει ομως ειναι ο χειμωνας και το κρυο. Εχω σκοπο στην επομενη επισκεψη στο γιατρο για την επαναληψη των εμβολιων σε ενα μηνα να ρωτησω για το αν υπαρχει καποιος ρουχισμος που θα βοηθουσε τη γατουλα.
Θα ηθελα τη γνωμη σας στο συγγεκριμενο ζητημα καθως οπως εξηγησα μου ειναι πολυ δυσκολο να φερω τη γατα μεσα στο σπιτι λογω της αλλεργειας μου.
Χαιρομαι που υπαρχει ενας τετοιος χωρος οπου μπωρω να ζητησω καποια συμβουλη. Δεν ειχα ποτε καμμια σχεση με γατες και μου φαινεται πολυ περιεργη αυτη η συμβιωση. Επισης λογω του οτι εγκατελειψε η μητερα-γατα το μικρο και πρεπει να το φροντισω εγω εξ ολοκληρου με κανει να νιωθω πως εχω καποια ευθυνη απεναντι του.
εγω ειμαι της γνωμης να το εχεις μεσα. Υπαρχουν πολλοι τροποι αντιμετωπισης της αλλεργιας. Ειμαι και εγω αλλεργικη στις γατες και μαλιστα την περασμενη βδομαδα που επεστρεψα απο το ταξιδι μου δεν μπορουσα να δω μπροστα μου για 3 μερες. Ειχα καταρροη, πρηξιμο ματιων, φαγουρα στα ματια, στον ουρανισκο και στον λαιμο, φτερνιζομουν καθε δευτερολεπτο και ειχα κοκκινα ματια. Αυτη τη στιγμη ομως δεν εχω τιποτα απο ολα αυτα. Απο την περασμενη πεμπτη δεν εχω κανενα συμπτωμα αλλεργιας. Χωρις φαρμακα παρακαλω. Πηρα ενα χαπι την πεμπτη και απο τοτε δεν εχω ξαναπαρει. Αλλωστε εδω και ενα χρονο ο γατος μου συνηθιζει να κοιμαται ακριβως διπλα μου. Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να κανεις το γατακι μπανιο καθε βδομαδα για αρχη και σιγα σιγα να αραιωνεις τα μπανια για να συνηθιζεις στα αλλεργιογονα. Υπαχουν σαμπουαν για στεγνο καθαρισμα τα οποια αφαιρουν τα αλλεργιογονα απο το τριχωμα της γατας σε περιπτωση που δεν μπορεις να το κανεις μπανιο με νερο. Εχεις σκεφτει να κανεις ενεσεις με τα αλλεργιογονα για την αλλεργια σου; Θα πρεπει να κανεις συχνες ενεσεις για μερικα χρονια αλλα μετα θα εχεις γινει εντελως καλα και δεν θα βασιζεσαι σε αντιισταμινικα φαρμακα. Αν παρολα αυτα δεν θελεις να το παρεις μεσα, φροντισε τουλαχιστον να φραξεις την αυλη ωστε να μην κινδυνευει απο φολα, αυτοκινητα και σκυλια. Υπαρχει ρουχισμος για γατες αλλα αν δεν βρεις μπορεις να παρεις για μικρα σκυλακια. Μεχρι και παπουτσια υπαρχουν για να κρατανε τα πατουσακια τους ζεστα. Καποια ειχε παρει θερμαινομενο σπιτακι για την γατα της.
christina.maria
Πολύ δραστήριο μέλος
PiniosBlues
Νεοφερμένο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος

ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
PiniosBlues
Νεοφερμένο μέλος
ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος

Αν καταφέρεις πάντως να κοιμάτε μέσα είναι καλύτερα..αν όχι καλό και αυτό..σιγουρέψου πάντως ότι είναι απολύτως στεγανό το σπιτάκι.
Συνημμένα
ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος

ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος
Στην άλλη φωτο το θερμαινόμενο εξ Αμερικής που είναι ακριβό 180 ευρώ!!!Α ..για καλύτερη μόνωση από την βροχή πήρα αυτό το ασημένιο που βάζουμε στο παμπρίζ του αυτοκινήτου το καλοκαίρι το σκίαστρο, και επένδυσα όλο το εσωτερικό του σπιτιού (με ταινία διπλής όψεως το κόλλησα)απομόνωσα έτσι και την ηλεκτρική κουβέρτα καλύτερα..στη φωτο φαίνεται..Καλή επιτυχία![]()
PiniosBlues
Νεοφερμένο μέλος
nickis
Πολύ δραστήριο μέλος
οσο για το θεμα αλλεργιας,,,σαν παθουσα θα σου συστεινα ομοιπαθητικη.Μετα απο 8 πολυ δυσκολα χρονια με χρονια αλλεργια και πολλους γιατρους ολα μου τα συμπτωματα αργα η γρηγορα ξαναγυριζαν....Με ομοιπαθητικη 2 χρονια δεν εχω τπτ ο γατος μου ειναι μεσα και περναμε τελεια!!!σε ευχαριστω πολυ Αννα! σκεφτομαι σε λιγο καιρο να ξεκινησω επενδυοντας το σπιτακι με φλοκατη και στη συνεχεια να ακοουθησω το παραδειγμα σου που φαινεται ναι ειναι πολυ αποτελεσματικο.

καλη τυχη με τις κατασκευες σου

PiniosBlues
Νεοφερμένο μέλος
ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος
Στην πράξη λειτουργεί τέλεια..μόνο το σπιτάκι να είναι πλαστικό για να μην φεύγει έξω η ζέστη..και καλύτερα σε στεγασμένο χώρο για να είσαι σίγουρος ότι δεν περνάει νερό απ την βροχή μέσα.Στον καυστήρα δίπλα θα είναι πολύ καλύτερα..σε ευχαριστω πολυ Αννα! σκεφτομαι σε λιγο καιρο να ξεκινησω επενδυοντας το σπιτακι με φλοκατη και στη συνεχεια να ακοουθησω το παραδειγμα σου που φαινεται ναι ειναι πολυ αποτελεσματικο.

Εμένα επειδή δεν τα θέλει ο άντρας μου το βράδυ μέσα (κάνουν και φασαρία) από το να χωρίσω...βρήκα αυτή τη λύση!!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
lefterisal
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool