Στο σπίτι ή στην αυλή; Και πώς προσαρμόζεται;

christina.maria

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Χριστινα-Μαρια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1.693 μηνύματα.
Μερικοι μιλησαν μαζι μου για τη γατουλα μου που ειναι στον κηπο και την ταιζουμε κροκετες,ομως δεν μπορουμε να τη βαλουμε σπιτι γιατι φοβομαστε την αντιδραση της μαμας στα χαλασμενα επιπλα και στη δυσκολη προσαρμογη.Μπορειτε να με βοηθησετε;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Βλέπω ότι είσαι Αθήνα, οπότε για την ασφάλειά της και μόνο θα σου έλεγα μέσα στο σπίτι...

Παρακάτω σου βάζω διάφορα άρθρα να κοιτάξεις.
Πρέπει να βγαίνει η γάτα έξω;
Πώς θα εξημερώσετε ένα άγριο γατάκι
Γατες και πειθαρχίαhttps://www.mypetz.gr/threads/%CE%93%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%B8%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AF%CE%B1.219023/
Γιατί οι γάτες σας δαγκώνουν και σας γρατζουνάνε και πώς να το αποφύγετε
Nέα γάτα στο σπίτι;

Χονδρικά να πω ότι αν η μάνα δεν θέλει την γάτα και είναι κάθετη, παρόλη την συζήτηση με επιχειρήματα, μπορείς πάντα να την έχεις μόνο στο δικό σου δωμάτιο, πολλοί το έχουν κάνει, και σιγά σιγά "ρίχνουν" και την μάνα και πάει και στο υπόλοιπο σπίτι.

Οι γάτες, έχουν τρίχες και νύχια, και πολλοί δεν τα θέλουν, οι γάτες μπορούν με υπομονή να εκπαιδευτούν να μην ξύνουν τα νύχια όπου δεν θέλουμε, και με συχνό βούρτσισμα λύνεται κάπως και το θέμα των τριχών.

Ελπίζω να βοήθησα...:redface:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Βλέπω ότι είσαι Αθήνα, οπότε για την ασφάλειά της και μόνο θα σου έλεγα μέσα στο σπίτι...

Παρακάτω σου βάζω διάφορα άρθρα να κοιτάξεις.
Πρέπει να βγαίνει η γάτα έξω;
Πώς θα εξημερώσετε ένα άγριο γατάκι
Γατες και πειθαρχίαhttps://www.mypetz.gr/threads/Γάτες-και-πειθαρχία.219023/
Γιατί οι γάτες σας δαγκώνουν και σας γρατζουνάνε και πώς να το αποφύγετε
Nέα γάτα στο σπίτι;

Χονδρικά να πω ότι αν η μάνα δεν θέλει την γάτα και είναι κάθετη, παρόλη την συζήτηση με επιχειρήματα, μπορείς πάντα να την έχεις μόνο στο δικό σου δωμάτιο, πολλοί το έχουν κάνει, και σιγά σιγά "ρίχνουν" και την μάνα και πάει και στο υπόλοιπο σπίτι.

Οι γάτες, έχουν τρίχες και νύχια, και πολλοί δεν τα θέλουν, οι γάτες μπορούν με υπομονή να εκπαιδευτούν να μην ξύνουν τα νύχια όπου δεν θέλουμε, και με συχνό βούρτσισμα λύνεται κάπως και το θέμα των τριχών.

Ελπίζω να βοήθησα...:redface:
βοηθησες παρα πολυ...ευχαριστω για το χρονο σου.Μονο που δεν ξερω αν η γατουλα μου θα καθισει στο δωματιο μου οταν κανεις δε θα ειναι σπιτι και εισχωρησει στα υπολοιπα δωματια.Ειναι παρα πολυ περιεργη.

Θα τα έχεις όλα στο δικό σου δωμάτιο. Και η πόστα κλειστή. ;)

Σειρα μου να χαιρετησω την παρέα σας αφου ανακαλυψα, διαβασα και τελος εγινα μελος του φορουμ σας. Ξαφνικα την ανοιξη βρηκα στην αυλη του σπιτιου μου μια λεχωνα γατα την οποια απο φιλοτιμο φιλοξενησα. Μετα απο λιγο καιρο και αφου ενιωσε ασφαλεια μου εμφανισε και τα τεσσερα γατάκια της, πανεμορφα, 2 ασπρομαυρα, ενα κεραμιδι και ενα μαυρο. Οταν επεστρεψα απο τα καλοκαιρινα μου ταξιδια(που κρατησαν εναμιση μηνα - ειχα φροντισει καποιος φιλος βεβαια να προσεχει για το φαγητο και το νερο τους) στην αυλη βρηκα μονο το μαυρο γατακι. Η μητερα και τα υπολοιπα 3 γατακια εχουν φυγει. Καθως ομως τα οικονομικα μου ειναι δυσκολα αυτη ηταν ο μονη ευκαιρια να φερθω με σοβαροτητα και υπευθηνοτητα προσφεροντας στο μικρο κατι περισσοτερο απο στεγη και τροφη. Αν ειχαν μεινει ολα απλα θα τους παραχωρουσα την αυλη, το φαγητο και το νερο τους. Ετσι του πηρα σπιτακι, το πηγα στο γιατρο και εφτιαξα τη δικη του γωνια στην αυλη. Λογω της αλλεργειας μου προς τις γατες μου ειναι αδυνατον να το φερω στο σπιτι. Η οποιαδηποτε πολυωρη επαφη με τη γατα μου δημιουργει μεγαλα προβληματα οπως καταροη, πριξημο ματιων κλπ. Αλλωστε νομιζω πως η αυλη θα ειναι καταλληλότερος χωρος για τη γατα καθως θα ειναι σε ενα πιο φυσικο περιβαλλον, με χωμα, δενδρακια και λουλουδια.
Στη δικη μου περιπτωση το ζητημα δεν ηταν η προσαρμογη της γατας στην αυλη - αλλωστε εκει γεννηθηκε πριν 4 μηνες και ως τωρα εκει ζει- αλλα η προσαρμογη της αυλης στις αναγκες της. Της πηρα ενα σπιτακι που ειναι και τσαντα μεταφορας το οποιο εστησα πανω σε μια παλετα για να εχει αποσταση απο το εδαφος, τα απαραιτητα μπολακια για νερο και φαγητο και κρεμασα καποια μπαλακια σαν πρωτα παιχνιδια. Εκεινο που μου τονισε ομως η γιατρος ηταν πως θα πρεπει να της βαλω λεκανη με αμμο και οχι να την αφηνω να πηγαινει οπουδηποτε μεσα στον κηπο για την αναγκη της ακομα και για λογους διαγνωσης ασθενειων.
Φανταζομαι πως για μια γατα η ζωη στην αυλη ειναι περισσοτερο συναρπαστικη για την ιδια και περισσοτερο ασφαλης για τον ιδιοκτητη της. Εκεινο που με ανησυχει ομως ειναι ο χειμωνας και το κρυο. Εχω σκοπο στην επομενη επισκεψη στο γιατρο για την επαναληψη των εμβολιων σε ενα μηνα να ρωτησω για το αν υπαρχει καποιος ρουχισμος που θα βοηθουσε τη γατουλα.
Θα ηθελα τη γνωμη σας στο συγγεκριμενο ζητημα καθως οπως εξηγησα μου ειναι πολυ δυσκολο να φερω τη γατα μεσα στο σπιτι λογω της αλλεργειας μου.
Χαιρομαι που υπαρχει ενας τετοιος χωρος οπου μπωρω να ζητησω καποια συμβουλη. Δεν ειχα ποτε καμμια σχεση με γατες και μου φαινεται πολυ περιεργη αυτη η συμβιωση. Επισης λογω του οτι εγκατελειψε η μητερα-γατα το μικρο και πρεπει να το φροντισω εγω εξ ολοκληρου με κανει να νιωθω πως εχω καποια ευθυνη απεναντι του.

Σειρα μου να χαιρετησω την παρέα σας αφου ανακαλυψα, διαβασα και τελος εγινα μελος του φορουμ σας. Ξαφνικα την ανοιξη βρηκα στην αυλη του σπιτιου μου μια λεχωνα γατα την οποια απο φιλοτιμο φιλοξενησα. Μετα απο λιγο καιρο και αφου ενιωσε ασφαλεια μου εμφανισε και τα τεσσερα γατάκια της, πανεμορφα, 2 ασπρομαυρα, ενα κεραμιδι και ενα μαυρο. Οταν επεστρεψα απο τα καλοκαιρινα μου ταξιδια(που κρατησαν εναμιση μηνα - ειχα φροντισει καποιος φιλος βεβαια να προσεχει για το φαγητο και το νερο τους) στην αυλη βρηκα μονο το μαυρο γατακι. Η μητερα και τα υπολοιπα 3 γατακια εχουν φυγει. Καθως ομως τα οικονομικα μου ειναι δυσκολα αυτη ηταν ο μονη ευκαιρια να φερθω με σοβαροτητα και υπευθηνοτητα προσφεροντας στο μικρο κατι περισσοτερο απο στεγη και τροφη. Αν ειχαν μεινει ολα απλα θα τους παραχωρουσα την αυλη, το φαγητο και το νερο τους. Ετσι του πηρα σπιτακι, το πηγα στο γιατρο και εφτιαξα τη δικη του γωνια στην αυλη. Λογω της αλλεργειας μου προς τις γατες μου ειναι αδυνατον να το φερω στο σπιτι. Η οποιαδηποτε πολυωρη επαφη με τη γατα μου δημιουργει μεγαλα προβληματα οπως καταροη, πριξημο ματιων κλπ. Αλλωστε νομιζω πως η αυλη θα ειναι καταλληλότερος χωρος για τη γατα καθως θα ειναι σε ενα πιο φυσικο περιβαλλον, με χωμα, δενδρακια και λουλουδια.
Στη δικη μου περιπτωση το ζητημα δεν ηταν η προσαρμογη της γατας στην αυλη - αλλωστε εκει γεννηθηκε πριν 4 μηνες και ως τωρα εκει ζει- αλλα η προσαρμογη της αυλης στις αναγκες της. Της πηρα ενα σπιτακι που ειναι και τσαντα μεταφορας το οποιο εστησα πανω σε μια παλετα για να εχει αποσταση απο το εδαφος, τα απαραιτητα μπολακια για νερο και φαγητο και κρεμασα καποια μπαλακια σαν πρωτα παιχνιδια. Εκεινο που μου τονισε ομως η γιατρος ηταν πως θα πρεπει να της βαλω λεκανη με αμμο και οχι να την αφηνω να πηγαινει οπουδηποτε μεσα στον κηπο για την αναγκη της ακομα και για λογους διαγνωσης ασθενειων.
Φανταζομαι πως για μια γατα η ζωη στην αυλη ειναι περισσοτερο συναρπαστικη για την ιδια και περισσοτερο ασφαλης για τον ιδιοκτητη της. Εκεινο που με ανησυχει ομως ειναι ο χειμωνας και το κρυο. Εχω σκοπο στην επομενη επισκεψη στο γιατρο για την επαναληψη των εμβολιων σε ενα μηνα να ρωτησω για το αν υπαρχει καποιος ρουχισμος που θα βοηθουσε τη γατουλα.
Θα ηθελα τη γνωμη σας στο συγγεκριμενο ζητημα καθως οπως εξηγησα μου ειναι πολυ δυσκολο να φερω τη γατα μεσα στο σπιτι λογω της αλλεργειας μου.
Χαιρομαι που υπαρχει ενας τετοιος χωρος οπου μπωρω να ζητησω καποια συμβουλη. Δεν ειχα ποτε καμμια σχεση με γατες και μου φαινεται πολυ περιεργη αυτη η συμβιωση. Επισης λογω του οτι εγκατελειψε η μητερα-γατα το μικρο και πρεπει να το φροντισω εγω εξ ολοκληρου με κανει να νιωθω πως εχω καποια ευθυνη απεναντι του.

εγω ειμαι της γνωμης να το εχεις μεσα. Υπαρχουν πολλοι τροποι αντιμετωπισης της αλλεργιας. Ειμαι και εγω αλλεργικη στις γατες και μαλιστα την περασμενη βδομαδα που επεστρεψα απο το ταξιδι μου δεν μπορουσα να δω μπροστα μου για 3 μερες. Ειχα καταρροη, πρηξιμο ματιων, φαγουρα στα ματια, στον ουρανισκο και στον λαιμο, φτερνιζομουν καθε δευτερολεπτο και ειχα κοκκινα ματια. Αυτη τη στιγμη ομως δεν εχω τιποτα απο ολα αυτα. Απο την περασμενη πεμπτη δεν εχω κανενα συμπτωμα αλλεργιας. Χωρις φαρμακα παρακαλω. Πηρα ενα χαπι την πεμπτη και απο τοτε δεν εχω ξαναπαρει. Αλλωστε εδω και ενα χρονο ο γατος μου συνηθιζει να κοιμαται ακριβως διπλα μου. Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να κανεις το γατακι μπανιο καθε βδομαδα για αρχη και σιγα σιγα να αραιωνεις τα μπανια για να συνηθιζεις στα αλλεργιογονα. Υπαχουν σαμπουαν για στεγνο καθαρισμα τα οποια αφαιρουν τα αλλεργιογονα απο το τριχωμα της γατας σε περιπτωση που δεν μπορεις να το κανεις μπανιο με νερο. Εχεις σκεφτει να κανεις ενεσεις με τα αλλεργιογονα για την αλλεργια σου; Θα πρεπει να κανεις συχνες ενεσεις για μερικα χρονια αλλα μετα θα εχεις γινει εντελως καλα και δεν θα βασιζεσαι σε αντιισταμινικα φαρμακα. Αν παρολα αυτα δεν θελεις να το παρεις μεσα, φροντισε τουλαχιστον να φραξεις την αυλη ωστε να μην κινδυνευει απο φολα, αυτοκινητα και σκυλια. Υπαρχει ρουχισμος για γατες αλλα αν δεν βρεις μπορεις να παρεις για μικρα σκυλακια. Μεχρι και παπουτσια υπαρχουν για να κρατανε τα πατουσακια τους ζεστα. Καποια ειχε παρει θερμαινομενο σπιτακι για την γατα της.

ειναι και αυτο μια λυση ομως αν συνεχιζεις να φοβασαι την αλλεργια σου θα μπορουσες να κρατησεις ενα σχεδον αχρηστο δωματιο του σπιτιου οπου να βαλεις το σπιτακι του και να μην ξεβολευτει και να μπαινεις εκει με τα καταλληλα φαρμακα και να το ταιζεις και να παιζεις μαζι του. Ομως φοβαμαι για την διαπαιδαγωγηση του. Ειναι θυληκο ή αρσενικο;

Δεν υπαρχει καποιος κινδυνος στην αυλη, ουτε χρειαζεται περιφραξη. Στην αυλη οδηγει το κλιμακοστασιο, οπου την κυκλωνουν πεντε γκαρσονιερες. Ζω σε μια απο αυτες. Η αυλη ειναι εντελως απομωνομενη και δε εχει καμια σχεση με το δρομο ή τους περαστικους, ετσι δε νιωθω καποιο φοβο οτι προκειτα να φαει φολα, αλλωστε τρεφεται με τις κροκετες της και δε νομιζω πως προκειται να προτιμήσει καποια αλλη τροφη. Αδειο δωματιο στο σπιτι μου δεν εχω - ειναι γκαρσονιερα οπως ειπα - αλλα η διπλανη πορτα οδηγει σε ενα αδειο σπιτι και τα σκαλια στο υπογειο οπου κρατουσε τα μικρα της η γατα της ανοιξης. Δε βρησκω ομως λογο να μετακινησω το σπιτακι της καπου αλλου, αφου τη θεση που της το εστησα - διπλα στην πορτα μου - τη διαλεξε η ιδια με το να καθεται εκει συνεχεια. Φανταζομαι πως οταν θελησει καποια αλλαγη - ισως το χειμωνα προτιμησει να κοιμαται κοντα στον καυστηρα που ειναι στο υπογειο - θα μου το δειξει παλι με τη συμπεριφορα της. Δεν ειχα ποτε στο παρελθον γατα, αλλα ειναι ενθουσιασμενος με τον τροπο που επικοινωνουν αυτα τα αιλουροειδη! νομιζω πως συνενοουμαστε πολυ καλα και η αυλη ειναι ενας πραγματικος παιχνιδοτοπος για τη Ντιανα. Οσο για την αλεργεια μου, προσπαθω να την ανεχτω, παιζω μαζι της - το απαιτει αλλωστε οπως και τα χαδια - απλα φροντιζω να πλενομαι καλα, ομως μια επαφη με το μαξιλαρι μου θα ηταν καταστροφικη. Ευχαριστω για τις πληροφοριες σας, σκοπευω να της παρω καποιο ρουχαλακι για το χειμωνα οπως και να επενδυσω το εσωτερικο του σπιτιου της με φλοκατη, στη συνεχεια θα ψαξω να βρω εναν τροπο να το μονωσω, αν παρολαυτα το κρυο ειναι τοσο σκληρο για τη γατα σκεφτομαι να μεταφερω για το χειμωνα το σπιτακι της διπλα στον καυστηρα του καλοριφερ.

Θα σου ελεγα να μην την ντυσεις,πολλες γατουλες το βρισκουν πολυ δυσκολο να κινηθουν με τα ρουχα,δεν ειναι σαν τα σκυλακια.Αν και νομιζω οτι μεχρι να κρυωσει για τα καλα ο καιρος,η μικρη θα σε εχει ηδη μαγεψει και θα ψαχνεις τροπο να μειωσεις τα συμπτωματα σου για να την βαλεις μεσα.Εγγυημενα,ολοι το παθαμε!:lol:

Αφού δεν γίνεται να την βάζεις μέσα το βράδυ υπάρχει λύση.Εγώ τους έχω πάρει θερμαινόμενο σπιτάκι..αλλά επειδή είναι πολύ ακριβό το συγκεκριμένο (το'φερα από Αμερική)θα σου προτείνω μια πιο οικονομική λύση.Κατ΄αρχήν το σπιτάκι θα πρέπει να είναι στεγανό,(πλαστικό και να απέχει από το έδαφος 20 πόντους)να μην το περνάει η βροχή, και να έχει πορτάκι σε περίπτωση που φυσάει και ρίχνει την βροχή μέσα εκτός και αν βρίσκεται κάτω από υπόστεγο π.χ. Για πορτάκι μπορείς να βάλεις ένα κομμάτι χοντρό διαφανές νάυλον που θα το κολλήσεις στην πάνω μεριά της πόρτας και η γάτα θα μπαινοβγαίνει άνετα.Τώρα για την θέρμανση του σπιτιού(το χρησιμοποιώ στα αδέσποτα)μπορείς να αγοράσεις από φαρμακείο μια ηλεκτρική θερμοφόρα ή μια μικρή ηλεκτρική κουβέρτα και να την κολλήσεις με ταινία στο μέσα και πίσω μέρος του σπιτιού.Η γάτα θα κολλήσει πάνω στη ζέστη και δεν θα ξεκολλάει.Συνήθως την ρυθμίζεις(έχει 3 σκάλες)ανάλογα με το κρύο που κάνει.Χρειάζεσαι και μια μπαλαντέζα για να φέρεις ρεύμα έξω.Προσοχή να μονώσεις καλά τα σημεία που η θερμοφόρα παίρνει ρεύμα.θα σου στείλω φωτό από το σπιτάκι του αδέσποτου.Η όλη ιστορία μου κόστησε: 30 ευρώ το σπίτι,και 20 ευρώ η θερμοφόρα.Καλή επιτυχία.

Πανευκολο! παρτε της ενα μεγαλο ονυχοδρομιο και δεν θα ξεκολαει απο αυτο . Στην αρχη θα την βαζετε εκει , θα την κρεματε επαμνω και αυτη θα κατεβαινει και θα δεσετε και καμμια κορδελιτσα εκει. Θα δειςς οτι θα περιφρονησει τους καναπεδες και τια κουρτινες σας. Απλα θελει λιγη εκπαιδευσουλα δεν ειναι τιποτα. Φυσικα θα πρεπει να ειναι και στειρωμενη. Αλλα δυστυχως πλεον στις αυλες πεφτουν φολες εδω μονο αν εχετε ειδικη αυλη περιφραγμενη ειδικα για γατα και την εχετε μαθει να τρωει μονο απο σας ειναι ασφαλες.

αυτη η λυση μοιαζει εξαιρετική! ευχαριστω πολυ για την ιδεα. περιμενω τις φωτογραφιες.

Σου βάζω φωτό από τα σπιτάκια.Στην πρώτη η σκηνούλα είναι διαφημιστική φαινεται η θερμοφόρα στο πίσω μέρος που την έχω ράψει για να μην κουνάει αφού της αφαίρεσα το εξωτερικό κάλυμα.Στη δεύτερη είναι το πλαστικό σπιτάκι με το μαξιλάρι μέσα και το νάυλον πορτάκι που κόβει τον αέρα.Έχω βάλει μέσα την μικρή ηλεκτρική κουβέρτα έτσι ώστε να αγκαλιάζει όλα τα τοιχώματα του σπιτιού για καλύτερη θέρμανση.Προφανώς το δεύτερο είναι καλύτερη λύση.:):):):)Αν καταφέρεις πάντως να κοιμάτε μέσα είναι καλύτερα..αν όχι καλό και αυτό..σιγουρέψου πάντως ότι είναι απολύτως στεγανό το σπιτάκι.:)

Συνημμένα

• DSC00603.jpg
    DSC00603.jpg
    144,9 KB · Εμφανίσεις: 112
  • DSC00604.jpg
    DSC00604.jpg
    169,3 KB · Εμφανίσεις: 361
  • DSC00605.jpg
    DSC00605.jpg
    87,3 KB · Εμφανίσεις: 84
Α ..για καλύτερη μόνωση από την βροχή πήρα αυτό το ασημένιο που βάζουμε στο παμπρίζ του αυτοκινήτου το καλοκαίρι το σκίαστρο, και επένδυσα όλο το εσωτερικό του σπιτιού (με ταινία διπλής όψεως το κόλλησα)απομόνωσα έτσι και την ηλεκτρική κουβέρτα καλύτερα..στη φωτο φαίνεται..Καλή επιτυχία:):)

Α ..για καλύτερη μόνωση από την βροχή πήρα αυτό το ασημένιο που βάζουμε στο παμπρίζ του αυτοκινήτου το καλοκαίρι το σκίαστρο, και επένδυσα όλο το εσωτερικό του σπιτιού (με ταινία διπλής όψεως το κόλλησα)απομόνωσα έτσι και την ηλεκτρική κουβέρτα καλύτερα..στη φωτο φαίνεται..Καλή επιτυχία:):)
Στην άλλη φωτο το θερμαινόμενο εξ Αμερικής που είναι ακριβό 180 ευρώ!!!

yhst-30784102057295_2071_494154

σε ευχαριστω πολυ Αννα! σκεφτομαι σε λιγο καιρο να ξεκινησω επενδυοντας το σπιτακι με φλοκατη και στη συνεχεια να ακοουθησω το παραδειγμα σου που φαινεται ναι ειναι πολυ αποτελεσματικο.

σε ευχαριστω πολυ Αννα! σκεφτομαι σε λιγο καιρο να ξεκινησω επενδυοντας το σπιτακι με φλοκατη και στη συνεχεια να ακοουθησω το παραδειγμα σου που φαινεται ναι ειναι πολυ αποτελεσματικο.
οσο για το θεμα αλλεργιας,,,σαν παθουσα θα σου συστεινα ομοιπαθητικη.Μετα απο 8 πολυ δυσκολα χρονια με χρονια αλλεργια και πολλους γιατρους ολα μου τα συμπτωματα αργα η γρηγορα ξαναγυριζαν....Με ομοιπαθητικη 2 χρονια δεν εχω τπτ ο γατος μου ειναι μεσα και περναμε τελεια!!!:up:

καλη τυχη με τις κατασκευες σου:)

Δε θελω να προσβαλλω τον Παρακελσο, αλλα το καφεδακι μου δεν το αλλαζω με τιποτα!

Στην πράξη λειτουργεί τέλεια..μόνο το σπιτάκι να είναι πλαστικό για να μην φεύγει έξω η ζέστη..και καλύτερα σε στεγασμένο χώρο για να είσαι σίγουρος ότι δεν περνάει νερό απ την βροχή μέσα.Στον καυστήρα δίπλα θα είναι πολύ καλύτερα..:):):)Εμένα επειδή δεν τα θέλει ο άντρας μου το βράδυ μέσα (κάνουν και φασαρία) από το να χωρίσω...βρήκα αυτή τη λύση!!!

γεια σας!είναι η πρώτη φορα που γράφω εδώ γιατι έχω ένα πρόβλημα!βρήκα πριν 5 μήνες ένα γατάκι σε ένα κάδο πεταμένο το πήρα σπίτι μου το μεγάλωσα με μπιμπερό κλπ...όμως αυτό το γατάκι παρόλο που είναι μεγαλωμένο στο σπίτι όλο κανεις ζημιες μπαίνει στη νεροχύτη παίρνει τα ωμά κρέατα από εκεί και τρέχει παίρνει πράγματα από παντού τα κρύβει και γενικώς δεν ησυχάζει με τίποτα!συνεχεια κάνει επιθέσεις και είναι πολυ ανήσυχο!δεν ξέρω τι να κάνω οι γονείς μου θέλουν να το διώξουν όμως εγώ θέλω να το κρατήσω!k δη ξέρω τι να κάνω "γιαυτο"!έχουμε άλλη μια γάτα η οποια είναι παρα πολύ ήσυχη παρα πολύ δεν κάνει τιποτα από όλα αυτά που κάνει ο μικρός!αν έχετε κάποια συμβουλή να μου δώσετε για το πως να μπορέσω να αποτρέψω όλα αυτές τις ζημιες και τις αταξίες που κάνει παρακαλώ να με ενημερώσετε!!! Βοηθηστε μεεεεεεε...δε θέλω να το διώξω με τιποτα!!:( :( :( :( :( :(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back