Στραβά δόντια

katerina11

Νεοφερμένο μέλος

Η Kατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 36 ετών και μας γράφει από Λαμία (Φθιώτιδα). Έχει γράψει 64 μηνύματα.
εδω κ 2 μερες παρατηρησα οτι το γατονι μου εχει στραβα δοντια...δηλαδη τα πανω δοντια ειναι πιο εξω σε σχεση με τα κατω..ειναι φυσιολογικο αυτο?δε νομιζω ν κυκλοφορουν σιδερακια για γατες!!!η δικη σου γατουλα εχει στραβα δοντια?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επειδή δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς εννοείς, μπορείς να βγάλεις μια φωτογραφία τα δόντια για να τα δούμε;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εβαλα μια φωτο στην υπογραφη μου γιατι δεν ηξερα πως αλλιως να την ανεβασω.

αλλα δε φαινετε...θα ξαναδοκιμασω.

https://www.mypetz.gr/gallery/showimage.php?i=3974&c=3

να!!ανεβασα εδω μια φωτο...

Δεν είναι και πολύ κατατοπιστική η φωτογραφία, αλλά δεν βλέπω κάτι περίεργο.
Πέρα από την παρατήρηση σου, μοιάζει να έχει κάποιο πρόβλημα το γατί?
Να μην μπορεί να φάει κτλ?

Είχαμε μαζέψει μια γατούλα πριν από 5 χρόνια που μάλλον την είχε
χτυπήσει αυτοκίνητο και είχε σπάσει τη κάτω γνάθο. Μετά από ΠΟΛΥ
καιρό έγινε καλά αλλά είχε σχεδόν τα μισά δοντάκια της. Την ταΐζαμε
μόνο μαλακές τροφές αλλά και πάλι όταν έτρωγε "έβριζε"...! Μάλωνε το
φαγητό της και μετά το έπιανε και το έτρωγε με το χέρι της!!!
Το καϊμενάκι, τελικά το χτύπησε αυτοκίνητο, το 2005, και μας άφησε...

οχι δεν εχει προβλημα..ολα τα τρωει...απλα εξεχουν τα πανω δοντια..τελος παντων...

λυπαμε για το γατουλι σου...
ευχαριστω για την απαντηση.

Τα πάνω δόντια σε όλες τις γάτες φαίνεται σα να είναι πιο μπροστά από τα κάτω. Όταν κλείνουν το στόμα οι πάνω κυνόδοντες φαίνονται απ'έξω. Δε νομίζω μα έχει πρόβλημα το γατούλι. Αν τρώει κιόλας τα πάντα μην ανυσηχείς, το πολύ-πολύ όταν θα πας για τα εμβόλια πες στον κτηνίατρο να ρίξει μια ματιά.

Νομιζω πως το γατακι μου εχει στραβους κυνοδοντες (οι πανω) :(
Οταν εχει κλειστο το στομα του τους βλεπεις να προεξεχουν λιγακι. Μεχρι χθες ειχα την εντυπωση οτι απλα ειχε υπερβολικα μεγαλους κυνοδοντες. Σημερα ομως εβλεπα εικονες με κυνοδοντες γατας και διαπιστωσα πως στον δικο μου οι δικοι του δεν ειναι καθετοι αλλα εχουν μια κλιση προς τα εξω. Δεν φαινεται να εχει καποιο προβλημα με το δαγκωμα αλλα μηπως ειναι καλυτερα να βαλει σιδερακια; Υπαρχουν ομως σιδερακια για γατες; Εχω ραντεβου με την κτηνιατρο στις 21, αλλα μεχρι τοτε δεν θα κοιμαμαι ησυχη :( Φοβαμαι μηπως ειναι στραβα και τα αλλα του δοντια! Ξερετε κανενα περιστατικο με στραβα δοντια; Τι να κανω;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Φοσον δεν εχει προβλημα με την προσληψη της τροφης δεν υπαρχει λογος να κανεις κατι εκτος και αν ο κυνοδοντας τραυματιζει το μαγουλο. Σιδερακια δεν μαπινουν στα ζωα γιατι τους δημιουργουν περισσοτερα προβληματα απο οτι προσπαθουν να λυσουν.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ξέρω ότι έχει προχωρήσει η επιστήμη και η Κτηνιατρική....αλλά για σιδεράκια δεν το έχω ξανακούσει.:blink:

Αφού η γάτα τρώει, πίνει κλπ και το θέμα είναι απλά αισθητικό, δεν νομίζω ότι θα πρέπει να τρομάζεις και να ανησυχείς. :)

thanks a lot! Ευτυχως ηρεμισα καπως.:)
Ειναι ελαχιστα στραβα και δεν φαινεται πολυ, για να καταλαβεις το προβλημα πρεπει να το συγκρινεις με αλλο κρανιο. Απλα του φουσκωνουν λιγο τα μαγουλα και πολλες φορες φαινονται οι ακρες απο τους κυνοδοντες να προεξεχουν. Βασικα η ολη ιστορια ξεκινησε οταν του ειχαν φυτρωσει οι καινουριοι χωρις να πεσουν οι παλιοι :( Ευτυχως τρωει κανονικα!! Τελικα αυτο το γατι πιο abnormal δεν γινοταν να ειναι...στραβα δοντια, τριχωμα που κοκκινιζει, τι αλλο θα δω; :(

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back