Στρες, φοβία, άγχος, κατάθλιψη

mpoulaalekoula

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Έφη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1.628 μηνύματα.
Γεια σας.
Γράφω διότι ανησυχώ πολύ για τι 2 χρονών πλέον γατούλα μας..Από άποψη υγείας είναι μια χαρά υγιέστατη..Ωστόσο δε θα έλεγα το ίδιο και για τα ψυχολογικά της..Να τα πάρω όμως από την αρχή...

Η Αλέκα μας καταρχήν έχει μόνο ένα ματάκι αλλά και αυτό έχει μια μικρήηηηη σκιούλα ωστόσο δεν έχει προβλήματα όρασης...Σε γενικές γραμμές έχει μικροπροβλήματα συμπεριφοράς καθώς (φαντάζομαι) δεν κοινωνικοποιήθηκε σχεδόν καθόλου με αδέρφια και μαμά. Όλα ήταν μια χαρά (εκτός από μια φοβία με ξένους) όταν όλα άλλαξαν ξαφνικά 1 χρόνο ακριβώς πριν. Βρισκόμαστε σε εξοχικό μας όπου το σπίτι είναι 2πατο με εσωτερική σκάλα στην οποία στεκόταν η Αλέκα. Καταλάθος γλίστρισε μια πετσέτα χεριών από το πάν πάτωμα, στη μέση της σκάλας, δίπλα ακριβώς στην Αλέκα...Αυτό ήταν....!!! Η Αλέκα τρόμαξε, άρχισε να πηδάει σαν να είχε ελατήρια στα πόδια προς απροσδιόριστες κατευθύνσεις, με αποτέλεσμα να βγει όλο της το νυχάκι του πίσω ποδιού και να αιμορραγεί και προφανώς να πονάει.Έμεινε 5 μέρες κάτω από το κρεβάτι παρά της προσπάθειές μας να την παρακινήσουμε να βγει έξω και όταν την "έβγαινε" από την κρυψώνα της, με τον παραμικρό ήχο εκτοξευόταν μέχρι το ταβάνι. Της πήρε χοντρικά 1 μήνα να έρθει στα κανονικά της ή έτσι νομίζαμε..

Από εκείνο το περιστατικό μέχρι σήμερα, η γατούλα μας έχει αναπτύξει ακατανόητες φοβίες πχ παπούτσια(τα τρέμει), παντόφλες, μερικές μπλούζες, βούρτσες, καπέλα και γενικά οτιδήποτε της φανεί "άγνωστό", μπροστά τις οποίες, κοκκαλώνει και πλησιάζει πολύ πολύ επιφυλακτικά..Κάποιες φορές, όταν τρομάζει πολύ, πηδάει και πάλι πολύ ψηλά και απροσδιορίστου κατευθύνσεως, χάνει αυτόματα μπόλικες τρίχες και της παίρνει 1 μέρα τουλάχιστον να συνέλθει. Γι'αυτό και όλοι κινούμαστε προσεκτικά και πολλές φορές την "προειδοποιούμε" πριν την αγγίξουμε ή παράγουμε κάποιον μη γνώριμο ήχο κτλ. Να σημειώσω ότι αυτά μπορεί να μην είναι καθημερινά αλλά συβαίνουν σίγουρα δυο φορές το μήνα με διαφορετική ένταση το κάθε περιστατικό.

Προχτές, ένα χρόνο μετά το περιστατικό της πετσέτας, την είχα κλείσει το δωμάτιό της για όση ώρα θα έλπειπα(2-3 ώρες) και όταν γύρισα, την βρήκα στην ίδια άθλια κατάσταση που περιέγραψα συν μπόλικες τρίχες στο πάτωμα.. 2.5 μέρες μετά η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί..Τώρα ο φόβος της είναι το πάτωμα..Δεν κατεβαίνει από το κρεβάτι ή το παράθυρο παρά μόνο για να φάει, να πάει τουαλέτα κλτ και αυτό με το ζόρι και τα παρακάλια...Προφανώς η γατούλα βιώνει τρομερό άγχος και δεν ξέρω πως να τη βοηθήσω...

Σκέφτομαι να παραγγείλω το Feliway μήπως και καταφέρει να την ηρεμήσει έστω λίγο(αν και οι ελπίδες μου είναι πολύ πολύ λίγες) και στη συνέχεια να απευθυνθώ σε κάποιον κτηνίατρο που να έχει ασχοληθεί με τέτοιου είδους θέματα, μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος ρύθμισης έστω και εάν αυτό συνοδεύεται από φαρμακευτική αγωγή.. Δεν αντέχω πλέον να την βλέπω να υποφέρει τόσο πολύ σχεδόν καθημερινά!

Έχει κάποιος παρόμοια εμπειρία? Όλες οι προτάσεις ευπρόσδεκτες...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Στρες,φοβία,άγχος,κατάθλιψη.....

ο γατος μου 13 χρονων ειναι αυτο που λεμε φοβιτσιαρης,περασε πολλα στα νιατα του,τον ειχα βρει σε κιουπι κι απο πανω μια πετρα,κι ολα αυτα μαζι με ολη του την γατοοικογενεια,τελος παντων,τον εβαλα με τα χιλια βασανα σπιτι,εκανε χρονια να ξαναβγει εξω,στην αυλη,φοβονταν τους αγνωστους,τα αλλα ζωα,τη δυνατη μουσικη,τον αντρα μου,την πεθερα μου (αυτην ακομα τη φοβαται και δεν εχει κι αδικο),ξερεις ποτε μ εμπιστευονταν?οταν κοιμομασταν μαζι σκεπασμενοι με τη κουβερτα,ολο χαρα ηταν,γουργουριζε χαρουμενα και κοιμονταν στην αγκαλια μου,δοκιμασε να ξαπλωσεις κοντα του,να σκεπαστητε αγκαλιτσα,να νιωσει οτι τον προστατευεις απ ολα οσα φοβαται.δεν εγκρινω εγω προσωπικα ηρεμιστικα ουτε σε ζωα,ουτε σε ανθρωπους,για ολα υπαρχει λυση.αγαπη θελει και ηρεμια.πχ ο γατος μου τα ειχε ψιλοξεπερασει ολα αυτα,παρεπιπτοντως ποτε δεν εκανα παιδικα γενεθλια σπιτι μου γιατι φοβονταν τα μικρα,κι οταν ερχεται κοσμος,κρυβεται ακομα και τωρα.ομως οταν γεννηθηκε ο γιος μου ξαναφοβηθηκε,ειναι κι αγαρμπος ο μικρος,δυο τρεις φορες πηγε να τον πιασει ατσαλα ο γατος τον βλεπει και τρεχει,και δεν τον παρεξηγω κι εγω αυτο θα εκανα,απλα ηρεμησε,μη μεταδιδεις το ανχος σου γιατι το νιωθει και αγαπησε το οσο μπορεις!!!καλη επιτυχια!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Όταν κρύβεται ΜΗ προσπαθείτε να την βγάλετε έξω. Αφήστε την να βγεί μόνη της γιατί χειροτερεύετε την κατάσταση. Αν ξανακρυφτεί αφήστε στο δωμάτιο το πιάτο με την τροφή της, το νερό της και την άμμο και αφήστε την έτσι. Θα βγει μόνη της. Όσο την πιέζετε τόσο περισσότερο φοβάται. Εγώ αυτό που κάνω με αντικείμενα που φοβάται είναι να τα αφήνω στη μέση του δωματίου και να απομακρύνομαι. Έτσι νιώθει πιο άνετα και τα πλησιάζει. Τα μυρίζει και μετά φεύγει αφού διαπιστώνει ότι δεν πρόκειται να τον φάνε. Πολλές φορές νομίζουμε ότι αν τρομάξουν, το ιδανικότερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να τα πάρουμε αγκαλιά, να τα χαϊδέψουμε ή να τους μιλήσουμε γλυκά. ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ! Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι καλύτερα να τα αφήνουμε μόνα τους, σαν να μη συνέβει τιπότα και να συνεχίζουμε να ακολουθουμε πιστά την ρουτίνα μας. Τα αντικείμενα που φοβάται άφηνε τα σε διάφορα σημεία του σπιτιού για να τα μυρίζει και να τα συνηθίζει. Σε εμάς πέτυχε αυτό. Φοβόταν στην θέα της ηλεκτρικής σκούπας. Τώρα την βλέπει και δεν φοβάται. Ακόμα και όταν λειτουργεί δεν κρύβεται πλέον κάτω από το κρεβάτι, αλλά κοιτάει από μακριά.

Γεια σας και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Και η δική μου η γάτα νιώθει πραγματικά χαλαρή το βράδυ που κοιμάται στην αγκαλιά μου και χουζουρεύουμε παρέα..Όσο για χάδια και αγάπες, δε νομίζω να της λείπουν καθώς εγώ είμαι τρελή και παλαβή με τη γάτα μου και περνάω πολλές ώρες μαζί της παίζοντας ή χαιδεύοντας την.
Ναι το γνωρίζω ότι δεν πρέπει να την πιέζω να βγει έξω γι'αυτο και δεν το έκανα. απλά την παρακινούσα δηλαδή την φώναζα προς το μέρος μου γιατί είχα αρχίσει να ανησυχώ που δεν έτρωγε ούτε έπινε...Ούτε και εμένα μου αρέσει η ιδέα των χαπιών απλά δεν αντέχω να την βλέπω να υποφέρει...Πραγματικά υποφέρει!
Σήμερα δείχνει λίγο καλύτερα.....

Άφηνε την να βγαίνει από μόνη της και δίνε της λιχουδιά όταν το κάνει. Αν κρυφτεί άστην εκεί που είναι και μη την φωνάζεις. Φύγε εντελώς από το μέρος που είναι και ασχολείσου με κάτι άλλο. Προφανώς δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό που κάνει γιατί δημιουργεί πρόβλημα και στον ίδιο της τον εαυτό. Όταν λες ότι την τρομάζουν τα παπούτσια τι εννοείς; Την τρομάζει ο ήχος των παπουτσιών ή τα παπούτσια; Δοκίμασε το feliway, δεν ειναι φάρμακο. Μυρωδιά είναι που την μυρίζουν μόνο αυτές και ίσως την ηρεμίσει λίγο. Δεν ξέρω αν είναι καλή ιδέα, αλλά αν τρομάζει με διάφορα αντικείμενα, ίσως να ωφελούσε να τα ψέκαζες με υγρό catnip για να τα νιώθει πιο οικεία :hmm:

Να σε ρωτησω κατι;Εχετε αποκλεισει την πιθανοτητα να χανει την οραση της και απο το αλλο ματι;Μηπως δεν βλεπει,ή εχει χασει μεγαλο μερος της ορασης της και για αυτο τρομαζει με αυτα τα πραγματα;Το πρωτο που θα εκανα βασικα ειναι να την παω σε γιατρο να εξετασει το ματακι της.Μακαρι να ειναι περαστικα.:)

@Cres Victoria
Τώρα με την καινούρια της φοβία(το πάτωμα) δεν κρύβεται οπότε την βλέπεις μονίμως ξαπλωμένη στο κρεβάτι και όταν πεινάει ή θέλει να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα, κλαίει, εγώ την αγνοώ και στο τέλος κατεβαίνει κάτω. Ερευνεί το περιβάλλον για τουλάχιστον 15 λεπτά και μετά τρώει κτλ. Και όλα αυτά απίστευτα επιφυλακτικά...Την τρομάζουν τα παπούτσια, όχι ο ήχος..Γενικά οι ήχοι την τρομάζουν πολύ λιγότερο σε σχέση με τα αντικείμενα..Ακόμη την τρομάζουν σχεδόν όλες οι απότομες κινήσεις..
Ελπίζω να αντιλαμβάνεστε πως δεν την τρομάζουν όλα στον ίδιο βαθμό και η αντίδραση δεν είναι πάντα ίδιας έντασης...
Ναι γνωρίζω για το Feliway και γενικά δεν πιστεύω να δουλέψει, αλλά ως απεγνωσμένη, θα το δοκίμαζα μιας και η τιμή δεν είναι ακραία..
Όσο για το catnip δεν την ενδιέφερε ποτέ..Την αφήνει παγερά αδιάφορη...

@Πουπουλινα
Από το αριστερό της μάτι δε βλέπει καθόλου. Είναι μπλε/γκρι/μωβ αλλά δεν έχει νεκρωθεί το νεύρο οπότε δε χρειάζεται εξόρυξη. Το δεξί της ματάκι έχει και αυτό μια μπλε/κρι/μωβ σκιούλα αλλά ευτυχώς όχι επάνω στην κόρη. Λογικά αυτό θα δημιουργεί αρκετή αβεβαιότητα διότι την έχω πετύχει πολλές φορές, όταν πάει να "στρίψει" δεξιά(από το ""αχρηστο"" ματάκι), μπορεί να σκουντουφλίσει ή να βρίσκεται δίπλα σε κάτι "τρομακτικό" (για αυτή) και να μην το έχει συνειδητοποιήσει και τότε τρομάζει πολύ..Αλλά αυτό δυστυχώς δε φτιάχνεται...Πιστεύω και εγώ πως οι φοβίες της συνδέονται άμεσα με την μειωμένη της όραση...

Συμφωνώ με την πουπουλίνα. Είναι πολύ πιθανό με το σοκ του τραυματισμού της να δημιουργήθηκε πίεση στο μάτι της. Το δικό μου γατάκι είναι 6 εβδομάδων και δεν έχει δει ποτέ, αλλά δεν φοβάται τίποτα, γιατί έτσι έχει μάθει. Προσπαθώ να του σώσω το δεύτερο ματάκι (αφού το πρώτο έχει ήδη "τρυπήσει" από τον ερπητοιό) και τρέμω πως θα αντιδράσει όταν θα αρχίσει να βλέπει (μακάρι να τα καταφέρει). Πριν λίγες μέρες όμως χειροτέρευσε προσωρινά, γιατί αντέδρασε άσχημα στην πάστα για τα σκουλήκια -με εμετούς και διάρροιες- και το σοκ προκάλεσε τόση πίεση στα μάτια του που παραλίγο να χρειαστεί εγχείριση...

*Μετά από αυτό, η γιατρός μου έδωσε ένα κολλύριο κατά της πίεσης του ματιού.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Έχετε αποκλείσει το ενδεχόμενο να έχει αρχίσει να χάνει την όραση της και από το άλλο το ματάκι της;

Έχετε αποκλείσει το ενδεχόμενο να έχει αρχίσει να χάνει την όραση της και από το άλλο το ματάκι της;

Αυτο ακριβως αναρωτιεμαι και εγω.:/:Ειναι πολυ πιθανο να τυφλωνεται και απο το αλλο ματι..και να τρομαζει..διοτι πλεον δεν βλεπει..

@Πουπουλινα
Από το αριστερό της μάτι δε βλέπει καθόλου. Είναι μπλε/γκρι/μωβ αλλά δεν έχει νεκρωθεί το νεύρο οπότε δε χρειάζεται εξόρυξη. Το δεξί της ματάκι έχει και αυτό μια μπλε/κρι/μωβ σκιούλα αλλά ευτυχώς όχι επάνω στην κόρη. Λογικά αυτό θα δημιουργεί αρκετή αβεβαιότητα διότι την έχω πετύχει πολλές φορές, όταν πάει να "στρίψει" δεξιά(από το ""αχρηστο"" ματάκι), μπορεί να σκουντουφλίσει ή να βρίσκεται δίπλα σε κάτι "τρομακτικό" (για αυτή) και να μην το έχει συνειδητοποιήσει και τότε τρομάζει πολύ..Αλλά αυτό δυστυχώς δε φτιάχνεται...Πιστεύω και εγώ πως οι φοβίες της συνδέονται άμεσα με την μειωμένη της όραση...
Δεν ξερω βεβαια αν φτιαχνεται ή οχι..δεν ξερω αν εχεις παει σε ειδικο για τα ματια...απλα σου γραφω την τοπ για τα οφθαλμολογικα στις γατες

-ΧΟΛΑΡΓΟΣ
Ευγενία Σκούντζου / Κατσιμπίρη 21
2106517758 / Οφθαλμίατρος

ποπο το καημενο,απ οσα διαβασα τυφλωνεται μακαρι να θεραπευεται αυτο το προβλημα,στη θεση σου εφοσον φυσικα το πηγαινα στο γιατρο,θα φερομουν στο ζωακι οπως θα ηθελα να μου φερθουν αν μου συμβει κατι παρομοιο,πχ.οταν εκλαιγα για τουαλετα θα ηθελα να ειχα καποιον δικο μου να με παει,αν φοβομουν τα εμποδια στο σπιτι μου θα ζηταγα απ τους δικους μου να τα πανε στην ακρη και θα εφτιαχνα ενα σαν δρομακι,μπορει να φανει χαζο αυτο,με μαξιλαρακια αριστερα-δεξια και στη μεση κενο,να περπαταει το γατι μεχρι την τουαλετα του και το φαγακι του,θα το βοηθουσα να κανει τη διαδρομη και μετα παλι πισω.ειχα καποτε μια τυφλη και κουφη γατα,της ειχα κανει δρομακι για να ερχεται να με βρησκει,δεν ηταν δικη μου,ηταν μιας γειτονισσας αλλα δε μου την εδινε,ηταν ασπρη και μαλιαρη και δεν τη χαριζε.της ειχα φτιαξει ενα δρομακι που πανω του ειχα πεταξει κροκετες και ερχονταν μεχρι την πορτα μου,στην αρχη με βοηθεια μετα εμαθε μονη της τη διαδρομη.ενιωθε μονο τους κραδασμους στο πατωμα,δεν εβλεπε και δεν ακουγε,χτυπουσα το ποδι στο πατωμα αντι να της μιλαω,οταν το χτυπουσα μαλακα σημαινε ολα καλα,οταν το χτυπουσα δυνατα σημαινε κινδυνος,εζησε τρια χρονια απο τη μια αυλη στην αλλη,ηταν αρσενικο και ηθελε να ζευγαρωσει,θεα την εκανα τη γειτονισσα να το στειρωσει δεν ηθελε και μια μερα χαθηκε.συγνωμη αν σε κουραζω,απλα θελω να πω πως οπως οι ανθρωποι μαθαινουν να λειτουργουν τυφλοι και κωφοι ετσι και τα ζωα,απλα θελουν το χρονο τους.περιμενουμε νεα σας,καλη δυναμη σε ολα!

Γεια σας και πάλι και σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση και το ενδιαφέρον σας.
Είμαι 100% σίγουρη πως βλέπει από το ματάκι το υγιές διότι δεν έχει αλλάξει τίποτα σε ότι αφορά τον τρόπο με τον οποίο "κινείται", "περπατάει", "εξετάζει" κτλ. Αλλά μιας και με αγχώσατε λίγο με όσα είπατε, το δοκίμασα με διάφορα τεστάκια και δεν έχει κανένα πρόβλημα. Δεν πιστεύω πως τίθεται τέτοιο θέμα. Την έχει εξετάσει πρόσφατα γιατρός (όχι βέβαια οφθαλμίατρος) και δεν είχε πει κάτι. Από την άλλη δεν υπάρχει κάποιος λόγος να τυφλώνεται. Θέλω να πω, η ζημιά έγινε τόοοοτε όταν ακόμα ήταν μωρό και η κτηνίατρός μου με είχε διαβεβαιώσει ότι η κατάσταση θα σταθεροποιηθεί πλήρως.
Όσο για την κυρία Ευγενία Σκούντζου την έχω υπόψη μου και μάλιστα σκεφτόμουν να κλείσω ένα ραντεβού από Σεπτέμβρη μόλις γυρίσω από διακοπές, έχοντας στο μυαλό μου την βελτίωση της ήδη υπάρχουσας κατάστασης.
Δεν ξέρω εάν παίρνει μεταμόσχευση κερατοειδούς στο ένα τουλάχιστον μάτι αλλά για κάτι τέτοιο το ψάχνω.Ιδιαίτερα εάν αυτό βελτιώσει και την κατάσταση του άγχους..Είναι βέβαια και το κόστος.......
Ρενάκι13 πολύ όμορφα αυτά που λες...Μακάρι όλοι να σκέφτονταν έτσι..Αν και έχω ακούσει πως οι τυφλές γατούλες τα καταφέρνουν καταπληκτικά χωρίς πολλά προβλήματα..Βέβαια η δική σου ήταν κάπως extreme περίπτωση..Αλλά μακάρι να μη χρειαστεί να τα βιώσω και έγω αυτά...

μακαρι κοπελα μου να πανε ολα,στο ευχομαι,οπως και να εχει υποθεσεις κανουμε εδω,ενας κτηνιατρος θα δωσει τη λυση,καλη τυχη!

Γεια σας και πάλι!
2 μήνες περίπου μετά ξαναγράφω για το ίδιο θέμα..
Γυρίσαμε σπίτι (Αθήνα), "ξεφορτωθήκαμε" (με πολύ βαριά καρδιά:() 2 από τα γατάκια που ήταν για υιοθεσία και τώρα είμαστε με την Αλέκα, τη Νεφέλη και την Αγάπη(η τελευταία ακόμη δίνεται υποτίθεται..).
Πριν από 3 περίπου εβδομάδες, αγοράσαμε το Feliway(2 συσκευές) και το Felispray. Δεν είμαι 100% σίγουρη ότι βοήθησε ακόμα, ωστόσο τη βλέπω την Αλέκα αρκετά πιο άνετη. Κοιμάται κοντά στις άλλες 2, παίζει μαζί τους τουλάχιστον 2 φορές τη μέρα και γενικά δε τις χαστουκίζει τόσο συχνά ούτε τους νευριάζει το ίδιο συχνα..Βέβαια σε ότι αφορά τις φοβίες, ακόμα τουλάχιστον δεν έχω δει κάποια σημαντική αλλαγή..
Πάντως εκεί που νόμιζα πως όλα έβαιναν καλώς, χτες άρχισε πάλι να ξύνεται...Και αφαίρεσε πάλι ένα μικρό κομματάκι τριχώματος με αποτέλεσμα να είναι κόκκινη και πολύ ερεθισμένη η περιοχή...Δεν ξέρω τι να κάνω? Να την πάω σε κτηνίατρο πάλι? Πιστεύετε ότι υπάρχει αγωγή που να τις ηρεμεί? Ή ακόμη και βότανα πχ βαλεριάνα έχουν κάποιο αποτέλεσμα? Ευχαριστώ!

χτες άρχισε πάλι να ξύνεται...Και αφαίρεσε πάλι ένα μικρό κομματάκι τριχώματος με αποτέλεσμα να είναι κόκκινη και πολύ ερεθισμένη η περιοχή...Δεν ξέρω τι να κάνω? Να την πάω σε κτηνίατρο πάλι? Πιστεύετε ότι υπάρχει αγωγή που να τις ηρεμεί? Ή ακόμη και βότανα πχ βαλεριάνα έχουν κάποιο αποτέλεσμα? Ευχαριστώ!

λοιπόν:hmm: .... είχα αντιμετοπίσει και εγώ 1 τέτοιο θέμα με την Ήρα να δαγκώνεται και να είναι σχεδόν ξυρισμένη σε κοιλιά και καλτσούνια, έψαξα τα πάντα, φαρμακευτική αγωγή που έπερνε, την τροφή της, τα πάντα, συμπέρασμα ήταν ψυχολογικό, πως το ξεπέρασε; με παιχνίδι, όταν πήγαινε να ξυστεί, πήγαινα κοντά της και παίζαμε, βέβαια η δικιά μου ήταν αγχωμένη απο τις συνεχείς επισκέψεις στον γιατρό- για 4 μήνες περίπου-, ωστόσο δοκίμασε αποξηραμένη βαλεριάνα ή κάτνιπ τύλιξέτα σε τούλι και δώστο της να παίξει- μυρίσει, μπορεί να ηρεμίσει, βεβαια δεν είναι απόλυτο, στην Ήρα δεν έπιασε αλλά στους περισσότερους αιλουρους πιάνει! ;) μήν αγχώνεσαι, σε καταλαβαίνει, όλα θα πάνε καλά απλά χρείαζεται πολύ χρόνο...

Ευχαριστώ για την απάντηση..
Και εμένα ψυχολογικό είναι και είμαι πεπεισμένη...Έχει και άλλες φοβίες και ξέρω πως όλα αυτά είναι απόρροια του φόβου.. Αλλά να πω την αλήθεια, πίστευα πως την πρώτη φορά που το έκανε αυτό το ξύσιμο, ήτανε λόγω του άγχους της συνύπαρξης με 4 μωρά γατάκια που την τρομάζανε γενικά..
Τώρα που δώσαμε τα 2 αρσενικά που ήταν τα πιο διαόλια και την ενοχλούσανε πολύ, είχε ηρεμήσει και η Αλέκα σε πολύ μεγάλο βαθμό.. Οι άλλες 2 κυρίες που έχω αυτή τη στιγμή, δε δείχνει να την ενοχλούν! Ίσα ίσα που όταν πάνε οι άλλες στον κτηνίατρο κτλ η Αλέκα νιαουρίζει σα να τις ψάχνει..Δηλαδή νομίζω πως τα βρήκε μαζί τους και χαίρομαι πολύ γιατί κακά τα ψέμματα, και αυτό για μια φοβική γάτα είναι μεγάλος στρεσογόνος παράγοντας..
Σίγουρα θα δοκιμάσω αυτό που μου είπες..Μπορεί και να έχει αποτέλεσμα τελικά..Υπάρχει και ξηρά τροφή κατά του στρες αλλά Ελλάδα δεν έχω βρει κάτι..
Όποια άλλη συμβουλή, καλοδεχούμενη:)

Όποια άλλη συμβουλή, καλοδεχούμενη:)

α!!!! νομίζω η ρουαλ κάνιν έχει βγάλει μια τροφή που λέγεται κάλμ και έχει δώρο 1 cd με χαλαροτική μουσκή- κλασική- για γάτες!!:lol:

α!!!! νομίζω η ρουαλ κάνιν έχει βγάλει μια τροφή που λέγεται κάλμ και έχει δώρο 1 cd με χαλαροτική μουσκή- κλασική- για γάτες!!:lol:

Χαχα σοβαρά? Ίσως να την αναζητήσω πιο συστηματικά τότε:)

Γεια σας και πάλι.
Έχει κανείς δοκιμάσει τη royal canin calm για καταστάσεις άγχους?

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back