Συγκατοίκηση με πτηνά;

vasileia

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η vasileia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών και μας γράφει από Καλαμάτα (Μεσσηνία). Έχει γράψει 137 μηνύματα.
τον τελευταίο καιρό αφήνω τα πουλιά ελεύθερα να πετάνε στο δωμάτιο αλλά αν καταλάθως μπει μια γάτα στο δωμάτιο(το οποίο προσέχω κ πολύ καλά)φοβάμαι πως θα τα φάει,υπάρχει κάποια λύση για να συμβιώσουν?:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δύσκολο... μεγάλωσα σπουργίτια και περιστέρια.. δεν το έκανα το πείραμα...Το αποτέλεσμα το ξέρω... μιαμ-μιαμ...:hmm:

Υπάρχει βέβαια πάντα η περίπτωση αν έχουν μεγαλώσει μαζί απο μικρά... το έχουμε δει σε βιντεάκια.. αλλά δεν το έχω καταφέρει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μία φίλη μου έχει στο σπίτι της περιστέρια κ οι γάτες δεν τους δείνουν κάν σημασία,έχουν μεγαλώσει μαζί βέβαια στο χτήμα,αλλά με τα οικόσιτα πουλιά πηστεύω δεν είναι το είδιο γι'αυτό κ δεν έχω δοκιμάσει να τα αφήσω μαζί:|...

Ο Άσλαν που είναι κ λίγο μπουνταλάς στο θέμα κυνηγιού τα 2 καναρίνια που έχει ο μπαμπάς μου τα γλυκοκοιτάει συνέχεια... Δεν θα σου συμβούλευα να πειραματιστείς σε κάτι τέτοιο. Η κατάληξη είναι η γνωστή στις περισσότερες των περιπτώσεων.

Κι εγώ νομίζω πως ο μόνος τρόπος συμβίωσης είναι το καναρίνι ή το παπαγαλάκι... ΜΕΣΑ στη γάτα. :/:
Άσε καλύτερα, μην το διακινδυνεύεις!

εγώ πάλι έχω αντίθετη άποψη. Έχω παπαγαλάκια. Σήμερα τους είχα ξεχάσει μαζί και είχα φύγει. Ούτε που τα πείραξε. Και όχι μόνο αυτός αλλά και οι προηγούμενες γατούλες μου. Κοιμόντουσταν δίπλα στο κλουβί. Όσο για τα περιστέρια τον έχω παρατηρήσει πολλές φορές. Τους πετάω ψωμάκι και αυτός κάθετε και τα παρατηρεί και κάνει το γνωστό νια νια. Δεν συμβαίνει βέβαια το ίδο με τις μύγες που πηδάει στον αέρα να τις αρπάξει.
Επίσης αδέσποτες γατούλες τρώνε δίπλα δίπλα με τα περιστέρια στο σπίτι της θείας μου.
Βέβαια καλό είναι σε κάθε περίπτωση να μην ρισκάρουμε και να τα απομονωνουμε:)

συμφωνώ με όλους,δεν θα το δοκίμαζα αλλά πηστεύω πως αν απο μικρά είναι μαζί θα τα πάνε μια χαρά.(μόνο που δεν είναι:lol:)...

Στην δικιά μου περίπτωση συμβαίνει το αντίθετο. Στην αυλή μου κυκλοφορούν δυο πάπιες οι οποίες κάθε φορά που ταΐζω τις γάτες πάνε και τους τρώνε το φαγητό. Και άντε η μεγάλη τους δίνει από καμία σφαλιάρα και το παλεύει το θέμα. Για να φάει ο γκριζούλης πρέπει να στέκομαι φύλακας από δίπλα. Το χειρότερο είναι πως οι πάπιες είναι πανβρόμικα ζώα και πίνοντας νερό από το μπολάκι που έχω για τις γάτες το κάνουν στην κυριολεξία λάσπη. Άσε που χε….ρονται ακριβώς μπροστά από την πόρτα του σπιτιού μου και το να μπω στο σπίτι χωρίς να τα πατήσω έχει γίνει επικίνδυνη αποστολή. Μια που ανοίξατε θέμα συμβίωσης με πτηνά, ξέρει κανείς πως μπορώ να τις κρατήσω μακριά από το κατώφλι του σπιτιού μου και από τα μπολάκια φαγητού και νερού που έχω για τις γάτες?

μήπως αν έβαζες τα μπολάκια κάπου ψιλά να πηγαίνουν μόνο οι γάτες κ για το άλλο θα μπορούσες να έβαζες μια εφημερίδα ή ένα χαλάκι στην πόρτα κ να το πλένεις κάθε φορά που θα λερώνεται:blink:

Όλες, ανεξαιρέτως, οι γάτες μας γλυκοκοίταζαν τα καναρίνα και τις καρδερίνες, και τα κλουβιά ήταν πάντα ψηλά και σε απρόσιτο σημείο. Νομίζω ότι θα είναι πολύ βασανιστικό να εκπαιδεύσεις μια γάτα να μην σου τρώει τα πουλιά, γιατί απλά είναι ένστικτο :/: εκτός κι αν έχουν μάθει από πολύ μικρές, αν και νομίζω ότι και πάλι δε θα δίσταζαν να "παίξουν" με μια φτερωτή μπαλίτσα που στριφογυρίζει σε ένα δωμάτιο... Ασε που και τα πουλάκια θα τρόμαζαν αν έβλεπαν τη γάτα... Αν έχεις πολλά πουλάκια, μικρού μεγέθους, θα σου πρότεινα ένα μεγαλύτερο κλουβί (απ'αυτά που ακουμπάνε στο πάτωμα) ώστε να πετάνε ελεύθερα αλλά σε περιορισμένο χώρο... και πάλι θα ήθελε προσοχή πάντως.

μπα δεν θα τα αφήσω ποτέ μαζί....είχα ακούσει μια ιστορία με μία γάτα που η αφεντηκίνα της είχε ένα καναρίνι κ μια μέρα έπιασε τη γάτα να το τρώει κ την έδιωξε απο το σπίτι,την επόμενη μέρα βρήκε τη γάτα έξω απο την πόρτα της κ είχε στο στόμα ένα ζωντανό πουλάκι κ της το έδωσε σαν να το κατάλαβε:confused:δεν είναι περίεργο:hmm:???

μπα δεν θα τα αφήσω ποτέ μαζί....είχα ακούσει μια ιστορία με μία γάτα που η αφεντηκίνα της είχε ένα καναρίνι κ μια μέρα έπιασε τη γάτα να το τρώει κ την έδιωξε απο το σπίτι,την επόμενη μέρα βρήκε τη γάτα έξω απο την πόρτα της κ είχε στο στόμα ένα ζωντανό πουλάκι κ της το έδωσε σαν να το κατάλαβε:confused:δεν είναι περίεργο:hmm:???

Τέλειο!!! Γάτα ράτσας ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ!! Αντικαθιστά τις συσκευές εντός εγγύησης:lol: Εμένα ο Gandalf μου σπάει τα μπολάκια, αλλά μετά δε μου φέρνει καινούργια:D

φαντάζεσαι:lol:,θα μου άρεσαι αν είχα αυτή τη γάτα που σπάει μπολάκια κ τα φέρνει πίσω να μην φωνάζει κ η μαμά :up:

Εγώ έχω 5 κοκατίλ και ένα γάτο (μέσα στο σπίτι). Ο γάτος είναι τυφλός όμως και δεν τα πειράζει γενικότερα. Ο παπαγάλος μου πάλι είναι τελείως χαζός. Του πλησιάζω τον γάτο στο κλουβί κι αυτός αντί να φοβηθεί αρχίζει και του κελαιδάει. ΄Χαίρεται τόσο πολύ όταν του τον δείχνω.

Βέβαια έχουμε και άλλη ιστορία. Ο άλλος μου ο γάτος φέρνει τα πουλάκια και τα αφήνει έξω από την πόρτα στο χαλάκι. Υπάρχουν περιπτώσεις που τα φέρνει και τα αφήνει μπροστά στα πόδια του πατέρα μου. Ευτυχώς κάποιες φορές του τα παίρνει όσο είναι ζωντανά.

Παιδιά εκπαίδευση θέλουν τα ζωάκια. Εμένα ο δικός μου στην αρχή εκστασιαζόταν που τα έβλεπε και έπαιρνε θέση. Του έλεγα συνέχεια μη τα πουλάκια και σιγά σιγά έμαθε. Τώρα κάθονται δίπλα δίπλα και αυτά του μιλάνε:)

εμείς ποτέ δεν έχουμε προλάβει πουλάκι απο γατί(αδέσποτο εννοώ),κ εγω πηστεύω πως είναι θέμα εκπαίδευσης:up:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back