StrangeEmily
Νεοφερμένο μέλος
Φταίμε κι εμείς, γιατι και στις δύο περιπτωσεις για λίγη ώρα δεν είχε πρόσβαση στην άμμο του και επίσης και τότε και σήμερα φυσούσε έξω πολύ και φοβάται τον αέρα. Τόσο καιρό που τον είχαμε όμως έχει ξανατύχει να μην έχει προσβαση στην άμμο για 1-2 ώρες και έχει επίσης τύχει να φυσάει (στον 5ο είναι πολύ δυνατή η αίσθηση του ανέμου) αλλά δεν αντιδρούσε έτσι!
Το πρόβλημα νομίζω είναι ότι δεν του δίνουμε πολλή σημασία επειδή το μωρό έχει πιο επιτακτικές ανάγκες. Τα προβλήματα άρχισαν από τότε που η κορούλα μας έγινε πιο κινητική και κυρίως από τότε που άρχισε να τρώει φαγητό όπως εμείς και μας βλέπει να την ταίζουμε και ζηλεύει. Σήμερα π.χ. είχα κάτι επείγον να γράψω στον υπολογιστή, ήμουνα μόνη μου με το παιδί και το γάτο, δεν του έδωσα πολλή σημασία και τα πράγματα μέσα σε μια ωρίτσα ήρθαν εκτός ελέγχου....έφαγε και μια γρατζουνιά η μικρή στο μπράτσο επειδή πήγε να πειράξει το φαί του.
Εχουμε κουραστεί γενικά πολύ τρεχάλα-δουλειά-μωρό-προβλήματα και με το γάτο τώρα, και δεν έχουμε βοήθεια, μαμάδες, αδέρφια κλπ. Έχει περάσει από το μυαλό μας να ψάξουμε να βρούμε και κάποιον να τον πάρει για ένα διάστημα, με πόνο το λέω γιατί τον αγαπάμε, αλλά πού θα πάει ...
Σημ.: Αυτό το σπρεϋ που διώχνει τις γάτες όμως κάνει να το ψεκάσουμε εεί που κοιμίζω τη μικρή;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
tzoutzou
Διάσημο μέλος
Ουτε να το σκεφεστε ρε παιδια!!!!!!!!Κριμα ο Μπορχες με τοσα που εχει περασει να ξαναλλαξει περιβαλλον..
Μηπως να δοκιμαζατε το felliway?Αυτο το σκευασμα που το βαζεις στην πριζα και βγαζει μια μυρωδια που τη μυριζουν μονο οι γατες και υποτιθεται οτι τα ηρεμει(το υποτιθεται το γραφω γιατι δεν το εχω δοκιμασει και λενε οτι δεν πιανει ολες τις γατες)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
StrangeEmily
Νεοφερμένο μέλος
Ουτε να το σκεφεστε ρε παιδια!!!!!!!!Κριμα ο Μπορχες με τοσα που εχει περασει να ξαναλλαξει περιβαλλον..
Μηπως να δοκιμαζατε το felliway?Αυτο το σκευασμα που το βαζεις στην πριζα και βγαζει μια μυρωδια που τη μυριζουν μονο οι γατες και υποτιθεται οτι τα ηρεμει(το υποτιθεται το γραφω γιατι δεν το εχω δοκιμασει και λενε οτι δεν πιανει ολες τις γατες)
Υπάρχει τέτοιο πράγμα?? Να τo πάρω τότε...
Έχεις δίκιο τζουτζού μου κι εγώ αυτό θα έλεγα αλλά χτες ζήσαμε απίστευτες σκηνές εδώ, και ήταν πολύ χειρότερα από την πρώτη φορα που συνέβη. Και αυτό γιατί έγινε σε δύο δόσεις. Αφού είχα μαζέψει τα κακά από το διπλό κρεβάτι, έπλυνα σεντόνια + υπόστρωμα με τη Δημητρα να με ακολουθεί παντού (ήταν ήδη ώρα για να κοιμηθεί και καταλαβαίνεις ότι είχε αρχίσει να συγχίζεται και να κρέμεται από πάνω μου), 'ηρθε ο Μάκης στις εννιάμιση, φάγαμε, ηρεμήσαμε κάπως και πήγα να βάλω τη Δημητρα για ύπνο, αφού είχε περάσει η ώρα και άρχισε να γκρινιάζει αρκετά.
Μπαίνω στο δωμάτιο μαζί της, πάω να βγάλω μια μισάνοιχτη θήκη νάϋλον όπου είχα βάλει καλοκαιρινά και τα είχα αφήσει πρόχειρα στην κούνια της Δημητρας και σηκώνοντάς την άρχισαν να τρέχουν τα ουρα του Μπόρχες παντού. Συνειδητοποίησα ότι τελικά τα είχε κάνει και εκεί.
Έπαθα σοκ. ήταν 10 και το βράδυ, ο Μάκης κομμάτια από τη δουλειά, του άφησα τη Δήμητρα που πλέον ούρλιαζε με όλη της τη δύναμη, κι εγώ να τρέχω στην τουαλέτα με τα καλοκαιρινά ρούχα που ήταν χάλια,το ίδιο και το σεντονάκι,το πάπλωμα και το στρώμα της μικρής.
Βασικά φοβόμαστε πως θα τα ξανακάνει, το ερώτημα είναι τι να κάνουμε; Εγώ θέλω να προσπαθήσω να του αφερώνω π.χ. περισσότερο χρόνο αλλά όταν αυτός ο χρόνος δεν υπάρχει;

aretha
Περιβόητο μέλος
Το απωθητικό σπρέυ κι αυτό ακίνδυνο είναι (σιτρονέλα έχει, που είναι φυτική), αλλά επειδή μυρίζει πολύ έντονα, ίσως να την ενοχλήσει τη μικρή (εδώ που τα λέμε, ούτε εγώ το αντέχω πολύ).
Μακροπρόθεσμα όμως, σίγουρα αυτό που χρειάζεται ο Μπόρχες είναι προσοχή. Το καταλαβαίνω πως είναι δύσκολα με το μωρό, αλλά έχουμε αρκετές μαμάδες εδώ στο φόρουμ που τα βολεύουν ή τα βόλεψαν με παιδάκια και γατάκια μαζί, ελπίζω ότι θα σας δώσουν τα φώτα τους.

StrangeEmily
Νεοφερμένο μέλος
Aretha ευχαριστούμε πολύ, χτες ήμασταν φορτισμένοι, ελπίζω σήμερα να το δούμε πιο ήρεμα...
Voula
Διάσημο μέλος
Δήμητρα όλοι τρέχουμε σαν τρελλοί πίστεψέ με, εγώ προσωπικά με 9 και 10 ώρες δουλειά κάθε μέρα γιατί δουλεύω σε ιδιωτική εταιρία όπου εδεί δεν υπάρχει ωράριο του στυλ σχολάω στις 5 και φεύγω, 10 γάτες σύνολο μέσα έξω, να ταίσω, να καθαρίσω, να δώσω φάρμακα, να μαζέψω το σπίτι που σχεδόν κάθε μέρα θυμίζει καράβι έτοιμο να σαλπάρει, αδέσποτα...
Και είναι πολύ άδικο για τον Μπόρχες πραγματικά. Λύση υπάρχει για όλα τα πράγματα αρκεί να το θέλουμε.
StrangeEmily
Νεοφερμένο μέλος
Voula μου έτσι ειναι, το αναγνωρίζω πως λίγοι από εμάς έχουμε αρκετό χρόνο, απλά ορισμένες φορές και σε ορισμένες φάσεις της ζωής μας, τα νεύρα μας έχουν μειωμένες αντοχές...Όντως για το χτεσινό έφταιγα κι εγώ που τον παραμέλησα, επειδή πιεζόμουν από τη δουλειά.
Όπως είπα παραπάνω, χτες είμασταν πολύ φορτισμένοι, μη θυμώνετε μαζί μας
, άλλωστε γι' αυτό γράψαμε εδώ, αναζητώντας βοήθεια και υποστήριξη.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ruko
Διάσημο μέλος
Κι εγώ πιστεύω ότι το feliway θα βοηθήσει αρκετά. Για να αποφύγεις άλλα ατυχήματα με το φαΐ, καλύτερα βάλε το μπολάκι του Μπόρχες σε κάποιο σημείο που να μην το φτάνει η μικρή. Επίσης, ίσως θα ήταν καλή ιδέα να κρύψεις κάπως την αμμολεκάνη του. Δεν ξέρω πόσο είναι το κοριτσάκι σου, αλλά απ' ό,τι κατάλαβα άρχισε πρόσφατα να περπατάει και ξέρεις το κακό συνήθειο που έχουν τα μικρά να βάζουν τα πάντα στο στόμα τους.

Για το θέμα των ούρων, καλύτερα να του αποκλείσεις την πρόσβαση στα πράγματα της μικρής, μιας και αυτά φαίνεται να πυροδοτούν αυτή τη συμπεριφορά. Περισσότερα μπορείς να δεις εδώ. Τα κακά πάνω στο κρεβάτι σας τα ερμηνεύω κι εγώ ως μέσο διεκδίκησης. Καταλαβαίνω ότι μ' ένα μικρό παιδάκι ο χρόνος σας είναι πολύ πιεσμένος, αλλά δεν χρειάζεται να ασχολείστε μαζί του με τις ώρες, 20 λεπτά alone time με το λέιζερ είναι αρκετά (χώρια που το κάνετε χωρίς να σηκωθείτε απ' τον καναπέ)
αλλά καλύτερα να τηρείτε σταθερές ώρες, ώστε να μπει κι αυτός σε ένα "πρόγραμμα".Γενικά τόσο τα μικρά παιδιά, όσο και οι γάτες αγαπούν τη σταθερότητα. Κι ενώ αντιλαμβάνομαι πως είναι πολύ δύσκολο να επιβάλεις στρατιωτική πειθαρχία μ' ένα μικρό παιδάκι στο σπίτι, αν καταφέρετε να τηρείτε στοιχειωδώς σταθερές ώρες φαγητού/παιχνιδιού/ύπνου, θα μειωθεί το άγχος του Μπόρχες (γιατί θα ξέρει τι να περιμένει) και θα γίνει αρμονικότερη η συμβίωση για όλους σας.
Αυτά εντελώς θεωρητικά, ελπίζω οι μαμάδες του φόρουμ να σου δώσουν πιο πρακτικά tips.
StrangeEmily
Νεοφερμένο μέλος
Καλημέρα,
Κι εγώ πιστεύω ότι το feliway θα βοηθήσει αρκετά. Για να αποφύγεις άλλα ατυχήματα με το φαΐ, καλύτερα βάλε το μπολάκι του Μπόρχες σε κάποιο σημείο που να μην το φτάνει η μικρή. Επίσης, ίσως θα ήταν καλή ιδέα να κρύψεις κάπως την αμμολεκάνη του. Δεν ξέρω πόσο είναι το κοριτσάκι σου, αλλά απ' ό,τι κατάλαβα άρχισε πρόσφατα να περπατάει και ξέρεις το κακό συνήθειο που έχουν τα μικρά να βάζουν τα πάντα στο στόμα τους.![]()
Καλημέρα ruko!
Τα πάντα βρίσκει η μικρή, γενικά δεν έχουμε και πολύ χώρο-δυάρι με μικρό μπαλκόνι... Συνέχεια αλλάζουμε θέση στο πιατάκι του, αλλά χτες με το δυνατό αέρα δεν μπορούσα να τον ταίσω έξω γιατί φοβόταν ο καημένος, έτσι προέκυψε η γρατζουνιά. Αό τέτοια άλλο τίποτα, πήραμε κλειστή άμμο αλλά η μικρή ανακάλυψε πως και σε αυτή μπορείς να βάλεις το χεράκι σου μέσα και πιάσεις άμμο και άλλα ενδιαφέροντα πραματάκια. Χτες επειδή είχαμε ξεφύγει γύρισα την είσοδο της τουαλέτας προς το μπαλκόνι και από εκεί ξεκίνησε το κακό...Α, είναι 17 μηνών.
Για το θέμα των ούρων, καλύτερα να του αποκλείσεις την πρόσβαση στα πράγματα της μικρής, μιας και αυτά φαίνεται να πυροδοτούν αυτή τη συμπεριφορά. Περισσότερα μπορείς να δεις εδώ. Τα κακά πάνω στο κρεβάτι σας τα ερμηνεύω κι εγώ ως μέσο διεκδίκησης. Καταλαβαίνω ότι μ' ένα μικρό παιδάκι ο χρόνος σας είναι πολύ πιεσμένος, αλλά δεν χρειάζεται να ασχολείστε μαζί του με τις ώρες, 20 λεπτά alone time με το λέιζερ είναι αρκετά (χώρια που το κάνετε χωρίς να σηκωθείτε απ' τον καναπέ)αλλά καλύτερα να τηρείτε σταθερές ώρες, ώστε να μπει κι αυτός σε ένα "πρόγραμμα".
Καλή ιδέα αυτή με τις σταθερές ώρες παιχνιδιού, δεν το είχα σκεφτεί. Πάντως σήμερα το πρωί στα ώπα-ώπα τον είχα...
Γενικά τόσο τα μικρά παιδιά, όσο και οι γάτες αγαπούν τη σταθερότητα. Κι ενώ αντιλαμβάνομαι πως είναι πολύ δύσκολο να επιβάλεις στρατιωτική πειθαρχία μ' ένα μικρό παιδάκι στο σπίτι, αν καταφέρετε να τηρείτε στοιχειωδώς σταθερές ώρες φαγητού/παιχνιδιού/ύπνου, θα μειωθεί το άγχος του Μπόρχες (γιατί θα ξέρει τι να περιμένει) και θα γίνει αρμονικότερη η συμβίωση για όλους σας.
Αυτά εντελώς θεωρητικά, ελπίζω οι μαμάδες του φόρουμ να σου δώσουν πιο πρακτικά tips.
Ευχαριστώ! ούτε καν το είχα σκεφτει, μόνο στις ώρες του φαγητού του είμαστε σταθεροί!

Καλημέρα,
Απλά έχω χαθεί λιγάκι στη νέα μορφή του φόρουμ, δυσκολεύομαι να βρω πληροφορίες, δεν ξέρω πού να κοιτάξω.
chryssa
Διάσημο μέλος
Ωχ, τέτοια να διαβάζω να αγχώνομαι προκαταβολικά!

Εγώ είμαι δύο στάδια πίσω, ο μπέμπης τώρα προσπαθεί να μπουσουλήσει (8,5 μηνών), αλλά γενικά βλέπω κι εγώ ότι η Μπουμπού νιώθει κάπως και δεν τρελαίνεται με τη φάση "μωρό στο σπίτι". Και πρόσφατα που ο μικρός έκανε μια βουτιά να την πιάσει, την είδα που αγχώθηκε και εξαφανίστηκε!

Η δική μου συμβουλή είναι κατ'αρχήν ψυχραιμία και κατά δεύτερον να δοκιμάσετε το feliway που είπαν τα κορίτσια. Συμπληρωματικά, μπορείτε να δοκιμάσετε να ποτίζετε τον Μπόρχες rescue remedy από τα ανθοϊάματα Bach, το βρίσκεις στα φαρμακεία και είναι φυτικό, υποτίθεται ότι βοηθάει σε περιπτώσεις στρες (βασικά για ανθρώπους είναι, αλλά εγώ το είχα δώσει στη γάτα όταν είχαμε μετακομίσει στη μαμά μου για να πάρει καλύτερα την αλλαγή, δεν ξέρω αν τη βοήθησε, πάντως για ακοινώνητη γάτα προσαρμόστηκε σχετικά καλά, σε 1 εβδομάδα κυκλοφορούσε κανονικά στο νέο σπίτι και "τα βρήκε" και με τους γονείς μου). Εγώ είχα ρίξει 3 σταγόνες στο μπωλάκι του νερού, δεν τρελάθηκε, αλλά δεν είχε επιλογή και το ήπιε.
Όσο για τον περισσότερο χρόνο με το γάτο, σε καταλαβαίνω γιατί να φανταστείς δεν έχω επιστρέψει ακόμα στη δουλειά και ίσα που προλαβαίνω να ασχοληθώ λίγο μαζί της κάθε βράδυ μετά το κοίμισμα του μικρού. Τρεις μέρες τώρα που ήμουν άρρωστη και δεν παίξαμε πολύ, μας ξυπνούσε από τις 4 για να της ανοίξω (τη νύχτα την περιορίζω στην κουζίνα και το πίσω μπαλκόνι). Βαριούνται και αυτά, είναι και μικρά σε ηλικία και θέλουν το χρόνο τους.
Α, άλλο ένα παιχνίδι εκτός από το λέιζερ που δεν απαιτεί να σηκωθείς από τον καναπέ, είναι το εξής: έχω δέσει σε ένα μακρύ καλάμι ένα μεγάλο σπάγγο και στην άκρη του έχω δέσει ένα ποντίκι. Το σέρνω γύρω γύρω χωρίς να σηκώνομαι και η Μπουμπού γράφει μίλια στο γύρω γύρω όλοι. Το είχα εφεύρει πέρισυ που ήμουν έγκυος και είχα αποκόλληση και δεν μπορούσα να τρέχω μαζί της...
Από Σεπτέμβρη που χρονίζει ο δικός μου, θα σε παίρνω να με παρηγορείς γιατί τελικά έχουν πολύ τρέξιμο τα ζουζούνια μας!
ruko
Διάσημο μέλος
Καλημέρα ruko!
Τα πάντα βρίσκει η μικρή, γενικά δεν έχουμε και πολύ χώρο-δυάρι με μικρό μπαλκόνι... Συνέχεια αλλάζουμε θέση στο πιατάκι του, αλλά χτες με το δυνατό αέρα δεν μπορούσα να τον ταίσω έξω γιατί φοβόταν ο καημένος, έτσι προέκυψε η γρατζουνιά. Αό τέτοια άλλο τίποτα, πήραμε κλειστή άμμο αλλά η μικρή ανακάλυψε πως και σε αυτή μπορείς να βάλεις το χεράκι σου μέσα και πιάσεις άμμο και άλλα ενδιαφέροντα πραματάκια. Χτες επειδή είχαμε ξεφύγει γύρισα την είσοδο της τουαλέτας προς το μπαλκόνι και από εκεί ξεκίνησε το κακό...Α, είναι 17 μηνών.
Ίσως μια λύση είναι να βάζεις τα μπολάκια σε ψηλά μέρη, π.χ. πάνω στους πάγκους της κουζίνας. Έχω δει να τα βάζουν ακόμη και πάνω στη βιβλιοθήκη!

Εδώ έχει περισσότερες ιδέες για γατοέπιπλα (και όχι μόνο), απλώς προτείνω το συγκεκριμένο, γιατί μου φαίνεται σχετικά εύκολο να το φτιάξεις και υπάρχει αρκετός χώρος, ώστε να μη φτάνει το χεράκι της μικρής. Πάντως γενικά το site έχει ενδιαφέρουσες ιδέες για παρόμοιες μεταποιήσεις επίπλων, αν σας αρέσει το DIY.
Εναλλακτικά, πρέπει απλώς να σκεφτείς κάποιο πολύ κουλό μέρος για τη λεκάνη. Ίσως σε καμιά γωνία με την πόρτα προς τον τοίχο και με κάποιο έπιπλο δίπλα, ώστε να μην μπορεί να τη γυρίσει η μικρή;

Απλά έχω χαθεί λιγάκι στη νέα μορφή του φόρουμ, δυσκολεύομαι να βρω πληροφορίες, δεν ξέρω πού να κοιτάξω.
Για απορίες κ.λπ. μπορείς να ρωτήσεις εδώ.

StrangeEmily
Νεοφερμένο μέλος
Αχ Χρύσα πόσο με καταλαβαίνεις! Μην αγχώνεσαι από τώρα, κάθε γάτα έχει το χαρακτήρα της. Ο Μπόρχες είναι πολυ ανασφαλής για τους δικούς του λόγους
, έχει πονεμένη ιστορία, εμείς τον αποκτήσαμε όταν ήταν 1,5 έτους. Εμάς 6 η ώρα καμια φορά και 5 το πρωί έκανε χρατς χρατς στην πόρτα, αλλά βρήκα το κόλπο του κατεβάζω τα ρολά στο καθιστικό που κοιμάται τη νύχτα. Αυτό με το καλάμι το κάνουμε κι εμείς!

Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο θέλουμε να περνάμε πάντα καλά με το γατούλη μας αλλά υπάρχουν και αρνητικά - απλά δεν το έγραψα σε άλλο σημείο όπου λέμε για τα θετικά για να μην επηρεαστεί αρνητικά ο κόσμος!

Σε ευχαριστώ για τη μαμαδο-συμπαράσταση, θα επικοινωνούμε!

Τα ανθοιάματα Μπαχ πού τα βρίσκεις΄όλα θα τα δοκιμάσουμε, σήμερα έχω άδεια και μπορώ να τρέξω λίγο!
chryssa
Διάσημο μέλος
Στο φαρμακείο! Έχει 20 ευρώ νομίζω και στα δύσκολα μπορείς να δοκιμάσεις κι εσύ λίγο! Εγώ δεν το δοκίμασα, αλλά δεν απέχω και πολύ!

Αυτό με το ξύλινο μπαουλάκι είναι πολύ καλή ιδέα, έχουμε κι εμείς ένα, βγαίνει και σε πιο μικρό μέγεθος από ό,τι θυμάμαι.
Κι εσένα ο γάτος μπαίνει στο κρεβάτι της μικρής? Κι εμένα τα ίδια μου κάνει και έχω βαρεθεί να αλλάζω σεντόνια. Αφού σκέφτομαι να βρω καμιά κούνια κούκλας από τα τζάμπο να τη βάλω δίπλα, να κάνω ότι δεν την πολυαφήνω κιόλας (μαγικό κόλπο! ό,τι απαγορεύεται την τραβάει σα μαγνήτης!) και να την έχω για τη Μπουμπού!
Τώρα ο μπέμπης κλαίει γιατί γράφω στο λαπτοπ και δεν του μιλάω και η Μπουμπού θύμωσε και αυτή που δεν παίζουμε (μου ήρθε για σφαλιάρες, αλλά με δάγκωσε και την κυνήγησα!) και πήγε να κοιμηθεί στη βρεφική ζυγαριά!
StrangeEmily
Νεοφερμένο μέλος
Στο φαρμακείο! Έχει 20 ευρώ νομίζω και στα δύσκολα μπορείς να δοκιμάσεις κι εσύ λίγο! Εγώ δεν το δοκίμασα, αλλά δεν απέχω και πολύ!![]()
Πήγα σε μαγαζί με βιολογικά και δεν είχαν, θα πάβ σε φαρμακείο. Το felliway δεν το βρήκα σε ένα πετσοπ που πήγα αλλά το απόγευμα θα ρωτήσω και αλλού
Προτείνω να το πάρουμε όλοι ανθοιάματα, θα βάλω και στο νερό του Μπόρχες και στο δικό μου και στην κόκα-κόλα του συζύγου
. Μόνο στην κόρη μου δεν θα βάλω γιατί δεν ξέρω τί παρενέργειες έχει στα μωρά. 
Ωχ έχασα επεισόδιο, ποιο ξύλινο μπαουλάκι, πώς τί κάνουμε με αυτό???Αυτό με το ξύλινο μπαουλάκι είναι πολύ καλή ιδέα, έχουμε κι εμείς ένα, βγαίνει και σε πιο μικρό μέγεθος από ό,τι θυμάμαι.
Κι εσένα ο γάτος μπαίνει στο κρεβάτι της μικρής? Κι εμένα τα ίδια μου κάνει και έχω βαρεθεί να αλλάζω σεντόνια. Αφού σκέφτομαι να βρω καμιά κούνια κούκλας από τα τζάμπο να τη βάλω δίπλα, να κάνω ότι δεν την πολυαφήνω κιόλας (μαγικό κόλπο! ό,τι απαγορεύεται την τραβάει σα μαγνήτης!) και να την έχω για τη Μπουμπού!
Α, καλή ιδέα και αυτή! Δεν σου είπα: Ο Μπόρχες κοιμάται κατά τη διάρκεια της μέρας στο κρεβατάκι της Δήμητρας πιο πολύ από τη Δήμητρα, ποια αλλαγή σεντονιών; τις κόψαμε αυτές τις ευαισθησίες! Τα πρωϊνά δε και μαλιστα τις Κυριακές ανοίγουμε τις πόρτες και μπαίνει ο Μπόρχες και κοιμόμαστε όοοολοι μαζί στο μεγάλο κρεβάτι
LOL! Αυτό δεν υτο είχε ανακαλύψει όταν είχαμε βρεφοζυγό!και πήγε να κοιμηθεί στη βρεφική ζυγαριά!
Εμείς πάλι πήραμε μια μεγάαλη (πιο μεγάλη από όσο έδειχνε στη συσκευασία) σκηνή - το ροζ κάστρο της πριγκίπισας, υποτίθεται για το μωρό, αλλά κατέληξε να είναι το ροζ κάστρο του Μπόρχες. Εκεί κοιμάται, εκεί παίζει, από εκεί μέσα μας παρατηρεί (έχει και δύο παράθυρα)

Μια φορά μπήκε η Δήμητρα μέσα και προσπαθούσε να του δώσει φρυγανιά και να του χτυπήσει το κουδουνάκι στο λαιμό μέχρι που τα κατάφερε και τον έδιωξε! 
StrangeEmily
Νεοφερμένο μέλος
Α, ruko τώρα είδα τομήνυμά σου! Πολύ ωραιο το μπαουλάκι, ευχαριστώ!
Γενικά έχουμε πολυ λίγο χώρο στο σπίτι, πιστέυω όταν (αν) μετακομίσουμε θα νοιώσουμε όλοι καλύτερα.
chryssa
Διάσημο μέλος
Στην προηγούμενη σελίδα έχει φωτογραφία το μπαουλάκι με την τουαλέτα μέσα, έχει και τρύπες για να μην σκάει!
Εμείς έχουμε άλλο πρόβλημα, η γάτα είναι το μήλον της έριδος μεταξύ εμού και του συζύγου που δεν τη θέλει καθόλου μέσα στο σπίτι (κήπο δεν έχουμε, οπότε καταλαβαίνεις ότι τρωγόμαστε νυχθημερόν!). Αλλάζω τα σεντόνια για να μη συγχίζεται ο άντρας περαιτέρω, αλλά και γιατί δεν το κάνει και τόσο συχνά πια η Μπουμπού, ειδικά μετά από κάτι ιπτάμενες παντόφλες που την πήραν ξώφαλτσα!

Στο κρεβάτι μας η Μπουμπού ανεβαίνει μόνο όταν λείπει ο άντρας μου και ταΐζω το μικρό εκεί, πάει και πιάνει τη γωνία που δεν φτάνω και στρώνεται η ζηλιάρα. Μια φορά με πήρε ο άντρας μου στο κινητό και άκουσε τη φωνή του και τσακίστηκε να κατέβει!
Αυτό το όλοι μαζί ωραίο ακούγεται, αλλά εδώ δεν παίζει...
Αν ζηλεύει ο Μπόρχες που ταΐζετε τη Δήμητρα, μήπως να του δίνατε και εκείνου καμιά λιχουδιά εκεινη την ώρα? Αν μπορούσε να του τη δίνει και η Δήμητρα ακόμα καλύτερα, αλλά καταλαβαίνω ότι είναι σε ηλικία που μάλλον θα δοκιμάσει να του τη χώσει στο στόμα με δύναμη και θα έχεις αντίθετα αποτελέσματα. Καλύτερο το "μια κουταλιά η Δήμητρα, μια κροκέτα ο Μπόρχες" (με την αντίστοιχη μελιστάλαχτη ηλίθια φωνούλα που χρησιμοποιούμε για να πείσουμε τα καμάρια μας να ανοίξουν το στόμα και να καταπιούν μια μπουκιά!)
aretha
Περιβόητο μέλος
το ροζ κάστρο της πριγκίπισας, υποτίθεται για το μωρό, αλλά κατέληξε να είναι το ροζ κάστρο του Μπόρχες.

StrangeEmily
Νεοφερμένο μέλος
Στην προηγούμενη σελίδα έχει φωτογραφία το μπαουλάκι με την τουαλέτα μέσα, έχει και τρύπες για να μην σκάει!
Εμείς έχουμε άλλο πρόβλημα, η γάτα είναι το μήλον της έριδος μεταξύ εμού και του συζύγου που δεν τη θέλει καθόλου μέσα στο σπίτι (κήπο δεν έχουμε, οπότε καταλαβαίνεις ότι τρωγόμαστε νυχθημερόν!). Αλλάζω τα σεντόνια για να μη συγχίζεται ο άντρας περαιτέρω, αλλά και γιατί δεν το κάνει και τόσο συχνά πια η Μπουμπού, ειδικά μετά από κάτι ιπτάμενες παντόφλες που την πήραν ξώφαλτσα!
Στο κρεβάτι μας η Μπουμπού ανεβαίνει μόνο όταν λείπει ο άντρας μου και ταΐζω το μικρό εκεί, πάει και πιάνει τη γωνία που δεν φτάνω και στρώνεται η ζηλιάρα. Μια φορά με πήρε ο άντρας μου στο κινητό και άκουσε τη φωνή του και τσακίστηκε να κατέβει!Αυτό το όλοι μαζί ωραίο ακούγεται, αλλά εδώ δεν παίζει...
Αν ζηλεύει ο Μπόρχες που ταΐζετε τη Δήμητρα, μήπως να του δίνατε και εκείνου καμιά λιχουδιά εκεινη την ώρα? Αν μπορούσε να του τη δίνει και η Δήμητρα ακόμα καλύτερα, αλλά καταλαβαίνω ότι είναι σε ηλικία που μάλλον θα δοκιμάσει να του τη χώσει στο στόμα με δύναμη και θα έχεις αντίθετα αποτελέσματα. Καλύτερο το "μια κουταλιά η Δήμητρα, μια κροκέτα ο Μπόρχες" (με την αντίστοιχη μελιστάλαχτη ηλίθια φωνούλα που χρησιμοποιούμε για να πείσουμε τα καμάρια μας να ανοίξουν το στόμα και να καταπιούν μια μπουκιά!)
Ωχ, ζόρικα τα πράγματα με τον άντρα! Δεν αρέσουν σε όλους οι γάτες, δυστυχώς!
Πάντα του δίνω κάτι εκείνη την ώρα που την ταϊζω, δεν μπορώ όμως και τόσα πολλά, δεν κάνει να παχύνει, και η Δήμητρα τρώει συχνά :-) Πάντως σήμερα που ήμουν στο σπίτι και όχι στη δουλειά παρατήρησα πως όσο ήμουν μόνη μου μαζί του ήταν ήρεμος και μετο που εμφανίστηκε η μικρή το απόγευμα άρχισε να δείχνει τρομερή ανησυχία, ούτε να τον χαϊδέψω ούτε να τον αγκαλιάσω ήθελε. Σκέφτηκα όμως το εξής: επι τοπου του έδωσα το φαγητό του που κανονικά το δίνω αργότερα, και λειτούργησε καλύτερα το πράγμα...
Δυο -τρεις φορές κατάφερε και έβαλε στο στόμα την ξηρά τροφή του και μερικές άλλες φορές του δίνει να φάει μπανάνα ή φρυγανιές ή αφήνει ένα μπισκότο στο πιατάκι του.
Επειδή ενδιαφέρεται πολύ για το φαγητό του, την έβαλα μια δυο φορές να τον ταίσει "η ίδια", κρατω΄ντας όμως το χεράκι με το πιάτο και προσπαθώντας να μην φάει το φαί του.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
StrangeEmily
Νεοφερμένο μέλος

StrangeEmily
Νεοφερμένο μέλος
) ο γατούλης μας έχει ηρεμήσει τελείως! Σπάνια θυμώνει με το μωρό και φυσικά δεν ξανακατούρησε ούτε έκανε κακά στο κρεβάτι μας...Ελπίζω να μην έχουμε άλλες κρίσεις! 
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool