adx
Νεοφερμένο μέλος
ευχαριστω εκ των προτερων για γρηγορες απαντησεις επειδη πρεπει να απαντησω αυριο το απογευμα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ruko
Διάσημο μέλος
Αν ναι, δεν νομίζω να υπάρξει πρόβλημα. Το πιθανότερο είναι να τα πάνε πολύ καλά, αφού και οι δυο είναι στην ουσία γατάκια και θα μεγαλώσουν μαζί.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
CoffeeBlack
Εκκολαπτόμενο μέλος

adx
Νεοφερμένο μέλος
Voula
Διάσημο μέλος
Αντίθετα αν στειρωθούν, θα ζήσουν αρμονικότατα. Έτσι ζουν και τα δικά μου, και έτσι ακριβώς συμβιώνουν και άλλοι αρσενικοί γατούληδες, μέσα στο φόρουμ.
adx
Νεοφερμένο μέλος
Voula
Διάσημο μέλος
ευχαριστω για την απαντηση - αλλα δεν απαντας στην ερωτηση μου: τελικα, θα εχω προβλημα αν παρω και τον δευτερο γατο??
Νομίζω ότι στο είπα ξεκάθαρα.
Αν τα στειρώσεις, όχι δεν θα έχεις. Αν δεν τα στειρώσεις, πολύ πιθανά ναι.
MissKit
Επιφανές μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
)...βαρβαρο ειναι να ζουν δυο γατες μεσα στο σπιτι,να εχουν ορμες για να ζευγαρωσουν και να μην μπορουν...εκει ναι..υπαρχει βαρβαροτητα,οχι ομως στη στειρωση που απλα θα τους αφαιρεσει τις ορμες και θα ντους προστατεψει και απο διαφορους καρκινους...τα ζωα δεν μπορουν να συνηδητοποιησουν οτι εχουν στειρωθει..ουτε θα παθουν ψυχολιγικα επειδη δεν θα κανουν αναπαραγωγη...αυτα ισχυουν μονο για τον ανθρωπο...φιλικα..
adx
Νεοφερμένο μέλος
τωρα στην ερωτηση σου. δεν μου αρεσει η οποια επεμβαση στην φυση, δεν ειμαι οπαδος του ακρωτηριασμου - αν πρεπει, τοτε μονον για θεραπευτικους λογους. κι ακομη, δεν δεχομαι τον ακρωτηριασμο, ωστε να μπορεσω να κανω το κεφι μου να εχω ενα γατι, το θεωρω ακρως εγωιστικο και .. κτηνωδες. οσο για τις φημες περι ασθενειων κλπ, στα αρσενικα δεν ισχυει, ειχα πολλες φορες γατες αρσενικες, που δεν ζευγαρωσαν ποτε και δεν ειχαν ποτε μα ποτε κανενα προβλημα, εκτος αν θεωρειτι προβλημα να λερωνει ο γατος την περιοχη του στην εποχη του οιστρου. και, εν κατακλειδι, θεωρω αδικο και επαισχυντο να εξανθρωπιζουμε τα ζωα, να τους αφαιρουμε την ζωικη τους υποσταση, δεν ειναι παιδια μας, ειναι συντροφοι μας και συγκατοικοι. οταν πηγαινω βολτα τα σκυλια μου και διαφορες κυριες τους λενε πηγαινε στον μπαμπα σου, απαντω στερεοτυπα πως ειμαστε απλως συγκατοικοι επιειδη δεν παω ουτε με σκυλες αλλα ουτε και με σκυλουδες. αυτα τα .. ολιγα. ευχαριστω, που με διαβασες ως εδω.
adx
Νεοφερμένο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος
Εγω συνεχίζω να απορώ αν ειστε ο ιδιος κυριος που μιλησαμε στο τηλέφωνο σχετικα με τα γατάκια νορβηγικού δάσους,σας ρώτησα και σε άλλο νήμα αλλά μάλλον δεν το ειδατε.ξερεις, η λεξη στειρωση χρησιμοποιειται για τα θηλυκα, ο ευνουχισμος ειναι ο δοκιμος ορος για τα αρσενικα - αρα δεν υπαρχει καμμια επιθυμια μου να θεωρησω κατι βαρβαρο κι επειτα τι ειναι βαρβαρο; ας μην ξεχναμε ολα τα παγκοσμια εγκληματα που εγινα εν ονοματι του πολιτισμου.
τωρα στην ερωτηση σου. δεν μου αρεσει η οποια επεμβαση στην φυση, δεν ειμαι οπαδος του ακρωτηριασμου - αν πρεπει, τοτε μονον για θεραπευτικους λογους. κι ακομη, δεν δεχομαι τον ακρωτηριασμο, ωστε να μπορεσω να κανω το κεφι μου να εχω ενα γατι, το θεωρω ακρως εγωιστικο και .. κτηνωδες. οσο για τις φημες περι ασθενειων κλπ, στα αρσενικα δεν ισχυει, ειχα πολλες φορες γατες αρσενικες, που δεν ζευγαρωσαν ποτε και δεν ειχαν ποτε μα ποτε κανενα προβλημα, εκτος αν θεωρειτι προβλημα να λερωνει ο γατος την περιοχη του στην εποχη του οιστρου. και, εν κατακλειδι, θεωρω αδικο και επαισχυντο να εξανθρωπιζουμε τα ζωα, να τους αφαιρουμε την ζωικη τους υποσταση, δεν ειναι παιδια μας, ειναι συντροφοι μας και συγκατοικοι. οταν πηγαινω βολτα τα σκυλια μου και διαφορες κυριες τους λενε πηγαινε στον μπαμπα σου, απαντω στερεοτυπα πως ειμαστε απλως συγκατοικοι επιειδη δεν παω ουτε με σκυλες αλλα ουτε και με σκυλουδες. αυτα τα .. ολιγα. ευχαριστω, που με διαβασες ως εδω.

Voula
Διάσημο μέλος
ξερεις, η λεξη στειρωση χρησιμοποιειται για τα θηλυκα, ο ευνουχισμος ειναι ο δοκιμος ορος για τα αρσενικα - αρα δεν υπαρχει καμμια επιθυμια μου να θεωρησω κατι βαρβαρο κι επειτα τι ειναι βαρβαρο; ας μην ξεχναμε ολα τα παγκοσμια εγκληματα που εγινα εν ονοματι του πολιτισμου.
Οι απόψεις όλων, είναι σεβαστές. Οι δικές σου όμως απέχουν κατά πολύ από τις δικές μου και από των περισσοτέρων εδώ,
Η λογική της στείρωσης ή του ευνουχισμού, όπως θες το λες, για εμάς έχει μια και μοναδική απάντηση. ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ.
ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΝΕΚΡΑ ΖΩΑ. Δεν θέλω να διαβάσω για εξολοθρεύσεις με φόλες, δεν θέλω να βλέπω ζώα πατημένα από αυτοκίνητα, δεν θέλω να βλέπω ζώα να αργοπεθαίνουν κια υτό εξαιτίας της άγνοιας ή της αδιαφορίας ή του ανθρώπινου εγωισμού.
Καλή συνέχεια...
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
ξερεις, η λεξη στειρωση χρησιμοποιειται για τα θηλυκα, ο ευνουχισμος ειναι ο δοκιμος ορος για τα αρσενικα - αρα δεν υπαρχει καμμια επιθυμια μου να θεωρησω κατι βαρβαρο κι επειτα τι ειναι βαρβαρο; ας μην ξεχναμε ολα τα παγκοσμια εγκληματα που εγινα εν ονοματι του πολιτισμου.
προφανως εχεις παρεξηγησει κατι...η στειρωση δεν γινεται για οφελος του ανθρωπου...αλλα για ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΖΩΑ...και σε ξαναρωτω....δεν θεωρεις βαρβαρο να εχεις εναν γατο που να θελει να ζευγαρωσει και να μην μπορει;ο γατος σου σιγουρα δεν γνωριζει τις θεωρειες περι ακρωτηριασμων και ευνουχισμων...αυτος...το μονο που θα γνωριζει ειναι οτι θα εχει ορμες..και θα βασανιζεται επειδη δεν θα μπορει να τις ικανοποιησει...και αυτο νομιζω οτι ειναι το πιο σημαντικο....

οσον αφορα τα σχολια για μαμα,μπαμπα κλπ...εχουν να κανουν με το πως νιωθει ο καθενας το ζωακι του..και σαφεστατα οχι με το οτι θελει καποιος να τα εξανθρωπισει...πολλοι τα νιωθουν μελη της οικογενειας τους,για αυτο και εκφραζονται ετσι....το κακο..που ειναι;

Voula
Διάσημο μέλος
MissKit
Επιφανές μέλος
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Αρχικά, η ζωή όλων των πλασμάτων της γης είναι μέρος της φύσης και όχι επέμβαση στη φύση. Επίσης, η επέμβαση στη φύση δεν έχει μόνο κακές συνέπειες, έχει και καλές.τωρα στην ερωτηση σου. δεν μου αρεσει η οποια επεμβαση στην φυση, δεν ειμαι οπαδος του ακρωτηριασμου - αν πρεπει, τοτε μονον για θεραπευτικους λογους. κι ακομη, δεν δεχομαι τον ακρωτηριασμο, ωστε να μπορεσω να κανω το κεφι μου να εχω ενα γατι, το θεωρω ακρως εγωιστικο και .. κτηνωδες. οσο για τις φημες περι ασθενειων κλπ, στα αρσενικα δεν ισχυει, ειχα πολλες φορες γατες αρσενικες, που δεν ζευγαρωσαν ποτε και δεν ειχαν ποτε μα ποτε κανενα προβλημα, εκτος αν θεωρειτι προβλημα να λερωνει ο γατος την περιοχη του στην εποχη του οιστρου. και, εν κατακλειδι, θεωρω αδικο και επαισχυντο να εξανθρωπιζουμε τα ζωα, να τους αφαιρουμε την ζωικη τους υποσταση, δεν ειναι παιδια μας, ειναι συντροφοι μας και συγκατοικοι. οταν πηγαινω βολτα τα σκυλια μου και διαφορες κυριες τους λενε πηγαινε στον μπαμπα σου, απαντω στερεοτυπα πως ειμαστε απλως συγκατοικοι επιειδη δεν παω ουτε με σκυλες αλλα ουτε και με σκυλουδες. αυτα τα .. ολιγα. ευχαριστω, που με διαβασες ως εδω.
Ό,τι αναφέρεις σχετικά με τη στείρωση και τον ευνουχισμό τοποθετείται σε αυστηρά συναισθηματική βάση. Παραβλέπεις εντελώς τα πρακτικά προβλήματα που προκύπτουν ΚΑΙ για το ζωντανό ΚΑΙ για τον άνθρωπο. Πρώτα απ' όλα, και μόνο τον μικρό γατούλη να κρατήσεις, θα έχεις μεγάλο πρόβλημα όταν ωριμάσει. Οι γάτοι δεν έχουν "οίστρο", θέλουν γάτα παντού και πάντα. Δεν σταματάνε ποτέ να καλούν και να μαρκάρουν την περιοχή τους. Περιορίζοντας τον γάτο και μη επιτρέποντάς του να ζευγαρώσει, επεμβαίνεις στη φύση με τρόπο πιο βάρβαρο διότι το μαρτύριο έχει διάρκεια. Δεν θα πω τίποτε άλλο, παρά μόνο ότι εύχομαι να μην τον πετάξεις έξω τη στιγμή που θα διαπιστώσεις ότι είναι αδύνατον να συμβιώσετε στο ίδιο σπίτι λόγω αυξημένης επιθετικότητας, κραυγών ζευγαρώματος και οσμηρού μαρκαρίσματος.
Όσο για τη σχέση ανθρώπου και ζώου, ασφαλώς και είμαστε φίλοι, σύντροφοι, συγκάτοικοι και τα τοιαύτα. Υπάρχουν όμως αναμφίβολα και στοιχεία κοινά με τη σχέση γονιού-παιδιού. Δεν καταλαβαίνω γιατί σε πειράζει τόσο αυτό τη στιγμή που πολλά μέλη εδώ που έχουν ΚΑΙ ζωάκια ΚΑΙ παιδιά το δέχονται μάλλον ευχάριστα... ή μάλλον, για να το πω πιο σωστά, ακομπλεξάριστα. Το ξέρω πως οι δύο γάτοι μου δεν είναι "παιδιά" μου αλλά αν κάποιος κάνει τον παραλληλισμό δεν θα πέσω να τον φάω κιόλας.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Αλλά εσύ ξέρεις καλύτερα, θα με καταλάβεις αργότερα.
Περαστικά, καλό καθάρισμα, ξενύχτι... και εύχομαι να μην την βγάζεις συχνά στον Κτηνίατρο.

Voula
Διάσημο μέλος
Θα υπάρχει θέμα και με μόνο έναν γάτο "αρτιμελή".
Αλλά εσύ ξέρεις καλύτερα, θα με καταλάβεις αργότερα.
Περαστικά, καλό καθάρισμα, ξενύχτι... και εύχομαι να μην την βγάζεις συχνά στον Κτηνίατρο.![]()
Ξέχασες κάτι βασικό; Μετά από όλα αυτά, μην έρθει η ώρα του γάτου να ζήσει ελεύθερος στην φύση.
Το έχουμε δει το έργο άπειρες φορές..
julia
Διακεκριμένο μέλος
ότι θα παλέψει γι αυτόν και δεν θα ανοίξει την πόρτα στην πρώτη δυσκολία.
το εύχομαι...
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool