Dimitrius
Νεοφερμένο μέλος
Εδώ ξεκινούν τώρα οι απορίες μου.
- Περιμένω σε λίγο καιρό να έρθει η Ισμήνη μου. Μια Ragdoll (έρωτας με την πρώτη ματιά) η οποία θα πάρει τη θέση του Φοφίκου αποκλειστικά εντός σπιτιού. Όταν είχα τον Φοφίκο δεν επέτρεπα τις γάτες που κατά καιρούς ταΐζω στην αυλή να μπουν στο σπίτι. Τώρα που είναι ελεύθερο το πεδίο κάνουν από καμία βόλτα στα ενδότερα. Μήπως η επαφή μου με μη εμβολιασμένα ζώα και η επαφή αυτών με τον χώρο μου έχει σαν αποτέλεσμα να μεταδοθούν ασθένειες και παράσιτα στην Ισμήνη;
- Μια πρώτη σκέψη είναι να εμβολιάσω τον Γκριζούλη και τη Μίνι, αλλά όντας ημιαδέσποτα είναι αδύνατο να κάνουν όλα τα εμβόλια και τις αποπαρασιτώσεις που προβλέπονται. Τι εναλλακτικές έχω;
- Σκέπτομαι να τα στειρώσω όταν φτάσουν στην κατάλληλη ηλικία. Κατά την διαδικασία της ανάρρωσης μετά την επέμβαση, μια γάτα που βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο, δε διατρέχει κινδύνους για μόλυνση κτλπ.;
- Εκτός από τα παραπάνω υπάρχει κάτι άλλο που προκύπτει από την εμπειρία όσον από εσάς, εκτός από τις οικόσιτες γάτες ταΐζετε και ερχόσαστε σε επαφή και με αδέσποτα, που θα πρέπει να προσέξω;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Συνημμένα
aretha
Περιβόητο μέλος

Το ότι έρχονται σε επαφή μ' εσένα τα γατάκια δεν νομίζω ότι αποτελεί πρόβλημα, ελάχιστοι ιοί είναι τόσο ανθεκτικοί ώστε να μπορούν να επιβιώσουν στα χέρια σου ή στα ρούχα σου και από κει να μεταφερθούν στην Ισμήνη. Αλλά αν έρχονται τα γατάκια σε επαφή μεταξύ τους, άμεσα ή έμμεσα (π.χ. αν πιουν νερό από το ίδιο μπωλ ή κοιμηθούν στο ίδιο μαξιλάρι) τότε σίγουρα μπορούν να μεταδώσουν παράσιτα ή/και ασθένειες το ένα στο άλλο.Μήπως η επαφή μου με μη εμβολιασμένα ζώα και η επαφή αυτών με τον χώρο μου έχει σαν αποτέλεσμα να μεταδοθούν ασθένειες και παράσιτα στην Ισμήνη;
Βέβαια, αν η Ισμήνη κάνει κανονικά όλα της τα εμβόλια και τις αποπαρασιτώσεις, θα είναι προστατευμένη σε πολύ μεγάλο βαθμό. Αν ενημερώσεις τον κτηνίατρο ότι έρχεται σε επαφή και με γατάκια που ζουν εκτός σπιτιού, τότε πιθανότατα θα της κάνει και άλλα εμβόλια, πέρα από τα απολύτως απαραίτητα, και ίσως να σου συστήσει και πιο συχνές αποπαρασιτώσεις.
Αν ο Γκριζούλης και η Μίνι είναι ήρεμα γατάκια και έρχονται να τα χαϊδέψεις, δεν θα 'ναι δύσκολο να τα εμβολιάσεις. Αν δεν θέλεις να κάνεις τα πέρα-δώθε στον κτηνίατρο, μπορείς ακόμα και να του ζητήσεις να σου πει ποια εμβόλια χρειάζονται, να τα πάρεις από το φαρμακείο και να τους τα κάνεις εσύ (είναι απλές υποδόριες ενέσεις).Μια πρώτη σκέψη είναι να εμβολιάσω τον Γκριζούλη και τη Μίνι, αλλά όντας ημιαδέσποτα είναι αδύνατο να κάνουν όλα τα εμβόλια και τις αποπαρασιτώσεις που προβλέπονται. Τι εναλλακτικές έχω;
Οι αποπαρασιτώσεις είναι ακόμα πιο εύκολες, μια μικρή αμπούλα στο σβέρκο τους μια φορά το μήνα, ή ίσως να μπορείς να τους φορέσεις αντιπαρασιτικά λουράκια (αυτό όμως πιάνει μόνο τα εξωτερικά παράσιτα, ψύλλους κ.λπ.).
Πολύ καλή σκέψη!Σκέπτομαι να τα στειρώσω όταν φτάσουν στην κατάλληλη ηλικία. Κατά την διαδικασία της ανάρρωσης μετά την επέμβαση, μια γάτα που βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο, δε διατρέχει κινδύνους για μόλυνση κτλπ.;
Είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις γι' αυτά, θα τους εξασφαλίσεις καλύτερη και μακρύτερη ζωή. Μετά τη στείρωση, ο κτηνίατρος μπορεί να τους κάνει μια ενέσιμη αντιβίωση ώστε να μην κινδυνεύουν από μολύνσεις. Το ίδιο βράδι, θα ήταν καλό να τα κρατήσεις μέσα στο σπίτι μέχρι να συνέλθουν από τη νάρκωση. Ειδικά για τη θηλυκή, ίσως χρειαστεί να την κρατήσεις 2-3 μέρες, αλλά σίγουρα όχι παραπάνω. Πες στον γιατρό να χρησιμοποιήσει απορροφούμενα ράμματα, ώστε να μη χρειάζονται αφαίρεση μετά.Αν τα στειρώσεις και τους παρέχεις τροφή, νερό και ένα υποτυπώδες κατάλυμα για τη ζέστη του καλοκαιριού και το κρύο του χειμώνα, θα είναι μια χαρά. Οι βασικοί κίνδυνοι είναι τα αυτοκίνητα (αλλά αφού είσαι σε ήσυχη περιοχή, οκ), τα άγρια σκυλιά και οι φόλες από τους γείτονες. Αν ο κήπος είναι έτσι περιφραγμένος ώστε να μη βγαίνουν έξω τα γατάκια και αν τα στειρώσεις ώστε να μην έχουν τάσεις φυγής θα είναι αρκετά ασφαλή πιστεύω.Εκτός από τα παραπάνω υπάρχει κάτι άλλο που προκύπτει από την εμπειρία όσον από εσάς, εκτός από τις οικόσιτες γάτες ταΐζετε και ερχόσαστε σε επαφή και με αδέσποτα, που θα πρέπει να προσέξω;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
prince
Διάσημο μέλος
[*]Περιμένω σε λίγο καιρό να έρθει η Ισμήνη μου. Μια Ragdoll (έρωτας με την πρώτη ματιά) η οποία θα πάρει τη θέση του Φοφίκου αποκλειστικά εντός σπιτιού. Όταν είχα τον Φοφίκο δεν επέτρεπα τις γάτες που κατά καιρούς ταΐζω στην αυλή να μπουν στο σπίτι. Τώρα που είναι ελεύθερο το πεδίο κάνουν από καμία βόλτα στα ενδότερα. Μήπως η επαφή μου με μη εμβολιασμένα ζώα και η επαφή αυτών με τον χώρο μου έχει σαν αποτέλεσμα να μεταδοθούν ασθένειες και παράσιτα στην Ισμήνη;
[*]Μια πρώτη σκέψη είναι να εμβολιάσω τον Γκριζούλη και τη Μίνι, αλλά όντας ημιαδέσποτα είναι αδύνατο να κάνουν όλα τα εμβόλια και τις αποπαρασιτώσεις που προβλέπονται. Τι εναλλακτικές έχω;
[*]Σκέπτομαι να τα στειρώσω όταν φτάσουν στην κατάλληλη ηλικία. Κατά την διαδικασία της ανάρρωσης μετά την επέμβαση, μια γάτα που βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο, δε διατρέχει κινδύνους για μόλυνση κτλπ.;
[*]Εκτός από τα παραπάνω υπάρχει κάτι άλλο που προκύπτει από την εμπειρία όσον από εσάς, εκτός από τις οικόσιτες γάτες ταΐζετε και ερχόσαστε σε επαφή και με αδέσποτα, που θα πρέπει να προσέξω;[/LIST]Ίσως είμαι λίγο υπερβολικός με τα παραπάνω αλλά δεν το κρύβω πως έχω αγχωθεί περιμένοντας την Ισμήνη.
Καλημέρα,
έχει κάποια λογική ο προβληματισμός σου.Μία πρώτη σωστή σκέψη είναι να εμβολιάσεις και να αποπαρασιτώσεις τις γατούλες που έχεις στην αυλή σου. Το ότι είναι ημιαδέσποτες δεν έχει τίποτε να κάνει. Τα εμβόλια (πέρα από τα αρχικά) είναι μία φορά το χρόνο (αν τις πηγαίνεις μα΄ζι κτηνίατρος είναι μία επίσκεψη). Απ' την άλλη η αποπαρασίτωση είτε με κρέμα είτε με αμπούλα είτε με χάπι μπορεί να γίνει και από σένα. Ειδικά η αμπούλα είναι το πλέον γελιότερο. ΑΠλά αγοράζεις ποσότητα και τους κάνεις μία το μήνα/γατι. (συνενοήσου με κτηνίατρο ποια τους κάνει καλύτερα).
Στα δικά μου μωρά εδώ στη δουλειά (ημί αδεσποτάκια)την αποπαρασίτωση την κάνω μόνη μου. (για εμβόλια τα πήγα και τα δύο μαζί χθές)
Ξέρεις ότι κυνδινεύουν να γίνουν φορείς του τοξοπλάσματως (καθώς δεν έχουν κάνει ποτέ θεραπεία για ενδοπαράσιτα). Αυτό ζει μέσα στο εντεράκι της γάτας. και το αποβάλει μαζί με τις ακαθαρσίες της. και μεταδίδεται σε απρόσεχτους ανθρώπους.
Συμβουλή Βαλε κουμπαρά. Ρίχνε τα ψιλά από το πορτοφόλι σου. θα πιάσουν τόπο
Σαφώς και δεν φέρνεις σε έπαφή ένα καθαρό εμβολιασμένο ζώο με ένα μη εμβολιασμένο και μη αποπαρασιτομένο. γιατι΄δνε ξέρεις τι μπορεί να μεταδοθεί.... Ύποθέτω ότι η ισμήνη σου θα εμβολιαστεί οπότε για τα άλλα δύο πρέπει να ανησυχείς μην κολλήσουν τίποτε.
ΑΠό κει και πέρα η στείρωση ειδικά στα ημιαδέσποτα επιβάλλεται. Με τη διαδικασία της γονιμοποίησης της θηλυκιάς μεταδίδονται ένα σωρό αρρώστιες στις γάτες. Θέλεις γατα ή γάτο μe FIV; δεν ρωτάω αν θές γατάκια. αυτό είναι θεμα της τσέπης σου. Θές να σου εξαφανίζεται ο αρσενικός σου για βδομάδες και να σου γυρίζει καταδαγκωμένος και ισχνός; Θές να σου κολλήσουν ασθένιες που δεν θα μπορείς να αντιληφθείς γιατί δεν θα πηγαίνετε στον κτηνίατρο; (συγνώμη που το λέω αλλά εδώ δεν πάτε για το εμβόλιο)
Από κει και πέρα αν τα στειρώσεις υποθέτω μπορείς για μια δυο μέρες να τα αφήσεις κάπου προστατευμένα. όχι στην αυλή απαραίτητα.
εγώ έχω δύο ημιαδέσποτες γάτες σε προστατευμένο κήπο στη δουλειά, και ταίζω ότι αδέσποτη κυκλοφορεί ε΄δω (και τσακώνομαι με το δήμο να μου στειρώσει τις επιπλέον αδέσποτες και να τις εμβολιάσιε) έχω έναν σκύλο στην δουλειά (σε σύνολο 5 σκύλων στο ίδιο οικόπεδο) και δύο περσικές σπίτι μου. τα εμβόλια τα έχω κάνει σε όλα πλέον. απλα πλένω τα χέρια μου όταν έρχομαι σε επαφή με επιπλεον αδέσποτα ζώα.... και αποπαρασιτωνω τα πάντα. δεν κυκλοφορέι ούτε τισμπούρι ούτε ψύλλος στα ζωντανά μου.
Α και κατι ακόμα. τάιζε και τα ημιαδέσποτά σου καλή τροφή
moukelis
Επιφανές μέλος
Στις ερωτησεις σου απαντησαν τα κοριτσια πιο πάνω δεν εχω κατι να προσθεσω.Ενα εχω να πω:Τι κουκλι ειναι αυτο στη δευτερη φωτο!!!!Καλως να δεχτεις τη νεα σου συντροφιά!
Dimitrius
Νεοφερμένο μέλος
Ευχαριστώ aretha και prince για τις συμβουλές σας. Ευχαριστώ moukelis για τα καλά σου λόγια.
Το βρίσκω λίγο δύσκολο να κάνω τα εμβόλια μόνος μου στα γατάκια. Δεν έχω τέτοια εμπειρία και δεν θέλω να κάνω κάτι λάθος. Θα κάνω μία προσπάθεια στο τέλος του μήνα να τα βάλω στη γατοφόρο και να τα πάω στο γιατρό για το τριπλό. Θα δούμε από εκεί και μετά πως θα εξελιχθεί.
Ως αναφορά το φαγητό, prince, τους δίνω συνήθως κροκέτες ( που είναι η εύκολη λύση καθώς ούτος η άλλος υπάρχουν στο σπίτι) αλλά όποτε υπάρχει περίσσευμα από το δικό μου φαγητό δεν διστάζω να το δώσω στις γάτες που μαζεύονται στην αυλή.
prince
Διάσημο μέλος
καλή τροφή είναι οι κροκέτες βρε 
Dimitrius
Νεοφερμένο μέλος
[FONT="]Το ξέρω ότι οι κροκέτες είναι καλή τροφή
. Τα περισσεύματα από το δικό μου φαγητό είναι που μάλλον δεν κάνει για γάτες αλλά παρόλα αυτά καμιά φορά το δίνω στα ημιαδεσποτάκια μου.
[/FONT]Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος

μαγισσα
Διάσημο μέλος

Dimitrius
Νεοφερμένο μέλος
Ο γκριζούλης προβλέπεται να γίνει φοβερός γάταρος.
Όλο τσαχπινιές και γουργουρητά είναι. Και πολύ ανήσυχος. Κυνηγάει ότι κινείται. Η μίνι έχει αρχίσει να τρώει τις κροκέτες της μαμάς
και μάλιστα είναι κτητική με το φαγητό της. Θα έπρεπε από τόσο μικρή; Δεν είναι ούτε 2 μηνών. Ακόμα θηλάζουν. [FONT="]Παραθέτω και μερικές σημερινές φωτογραφίες[/FONT]
Συνημμένα
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
Δώρααααααα!!!!Ο γκριζούλης προβλέπεται να γίνει φοβερός γάταρος.Όλο τσαχπινιές και γουργουρητά είναι. Και πολύ ανήσυχος. Κυνηγάει ότι κινείται. Η μίνι έχει αρχίσει να τρώει τις κροκέτες της μαμάς
και μάλιστα είναι κτητική με το φαγητό της. Θα έπρεπε από τόσο μικρή; Δεν είναι ούτε 2 μηνών. Ακόμα θηλάζουν.
[FONT="]Παραθέτω και μερικές σημερινές φωτογραφίες[/FONT]

Κούκλος και κουκλίτσα!!

moukelis
Επιφανές μέλος
aalyah
Διάσημο μέλος

Τόσα όμορφα μωρά και εγώ να είμαι στην ξενιτιά και να μην μπορώ να πάρω ούτε ένα. Αυτόν θέλω να τον πάρω τώρα!!!

Συγνώμη Dimitrius ξέρω οτι λογικά δεν δίνεις τα μωρά σου απλά έχω και εγώ μια αδυναμία στα μωρά με χρώμα ελεφαντί.
Dimitrius
Νεοφερμένο μέλος
Ευχαριστώ για τα κομπλιμέντα.
Θα τα μεταβιβάσω στον γκριζούλη. Μην ξεχνάτε και την μίνι όμως. Είναι και αυτή πολύ παιχνιδιάρα φαταούλα αν και προς το παρόν χαμηλών τόνων. Aalyah λυπάμαι για τον Φρίξο.
Νομίζω πως στα γατάκια που χαρίζονται, πήρε το μάτι μου ένα γκρίζο τις προάλλες. Στην Αγγλία που βρίσκεσαι επίσης μπορείς εύκολα να βρεις British blue shorthair που μοιάζουν κάπως με τον γκριζούλη. (Βρε λες να έχουμε κανένα αρσενικό στη γειτονιά και να έγινε έτσι η δουλεία
Όπως και να έχει σου εύχομαι να βρεις σύντομα ένα γατάκι να του χαρίσεις στοργή και αγάπη και να σου τα ανταποδώσει με πολλά παιχνίδια, αγκαλιές και γουργουρητά.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος

aalyah
Διάσημο μέλος
Ευχαριστώ για τα κομπλιμέντα.Θα τα μεταβιβάσω στον γκριζούλη. Μην ξεχνάτε και την μίνι όμως. Είναι και αυτή πολύ παιχνιδιάρα φαταούλα αν και προς το παρόν χαμηλών τόνων.
Aalyah λυπάμαι για τον Φρίξο.Νομίζω πως στα γατάκια που χαρίζονται, πήρε το μάτι μου ένα γκρίζο τις προάλλες. Στην Αγγλία που βρίσκεσαι επίσης μπορείς εύκολα να βρεις British blue shorthair που μοιάζουν κάπως με τον γκριζούλη. (Βρε λες να έχουμε κανένα αρσενικό στη γειτονιά και να έγινε έτσι η δουλεία
Όπως και να έχει σου εύχομαι να βρεις σύντομα ένα γατάκι να του χαρίσεις στοργή και αγάπη και να σου τα ανταποδώσει με πολλά παιχνίδια, αγκαλιές και γουργουρητά.
Να 'σαι καλά σ'ευχαριστώ πολύ! Από αγγλία γάτα δεν παίρνω. Δεν μπορώ λόγω του οτι το απαγορέυει ο σπιτονοικοκύρης. Δυστυχώς. Αλλιώς θα είχα πάρει εδώ και καιρό. Αλλά είμαι σίγουρη οτι όταν με το καλό έρθω ελλάδα θα βρω ένα πολύ πολύ γλυκό μωρό να με εκτοπίζει τα βράδια από το κρεβάτι μου.
Να μου φιλήσεις και τον Γκριζούλη και την Μίνι σου. :kiss:
Ε οχι,αεροπορι μας έχουν πει,σκουρο γκρι μας έχουν πει,αλλα ελεφαντι;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;![]()
Γιατί?
Πάρε έναν ελέφαντα, βάλτον δίπλα στον Σείριο και θα δείς. Ούτε που θα τους ξεχώρίζεις. Μόνο πρόσεχε λίγο γιατί δεν τον βλέπω καλά τον καημένο τον ελέφαντα δίπλα στον Σείριο. Τι φτάιει ο καημένος αν εσύ αποφάσισες να αναθρέψεις Σικελό αρχιμαφιόζο?

moukelis
Επιφανές μέλος
Ντροπη,ντροπη,θα τα διαβασει ο Σειριος(και θα καταληξεις τσιμεντωμενη να μιλας με τα ψαριαΓιατί?Πάρε έναν ελέφαντα, βάλτον δίπλα στον Σείριο και θα δείς. Ούτε που θα τους ξεχώρίζεις. Μόνο πρόσεχε λίγο γιατί δεν τον βλέπω καλά τον καημένο τον ελέφαντα δίπλα στον Σείριο. Τι φτάιει ο καημένος αν εσύ αποφάσισες να αναθρέψεις Σικελό αρχιμαφιόζο?
![]()
![]()
)Πως μιλατε ετσι για τον αθωο γατουλη μου;Εξαλλου οι ελεφαντες ειναι πιο ανοιχτοχρωμοι(και πιο παχουλοι θελω να πιστευω)
aalyah
Διάσημο μέλος
Ντροπη,ντροπη,θα τα διαβασει ο Σειριος(και θα καταληξεις τσιμεντωμενη να μιλας με τα ψαρια)Πως μιλατε ετσι για τον αθωο γατουλη μου;Εξαλλου οι ελεφαντες ειναι πιο ανοιχτοχρωμοι(και πιο παχουλοι θελω να πιστευω)
![]()
Αθώο γατούλη σου? Γι'αυτο θα καταλήξω τσιμεντωμένη με τα ψάρια?

Οι ελέφαντες είναι πιο παχουλοί. Σίγουρα. Για πιο ανοιχτοχρωμοι....ίσως....Πάντως σίγουρα είναι της ίδιας απόχρωσης ακόμα και αν ο τόνος του χρώματος είναι διαφορετικός.
Και καλύτερα μην πας το Σείριο κοντά σε ελέφαντα γιατί τον κόβω τον ελέφαντα να γίνεται υπέρβαρη ζέβρα απο τις νυχιές.

moukelis
Επιφανές μέλος
Αθώο γατούλη σου? Γι'αυτο θα καταλήξω τσιμεντωμένη με τα ψάρια?![]()
Οι ελέφαντες είναι πιο παχουλοί. Σίγουρα. Για πιο ανοιχτοχρωμοι....ίσως....Πάντως σίγουρα είναι της ίδιας απόχρωσης ακόμα και αν ο τόνος του χρώματος είναι διαφορετικός.
Και καλύτερα μην πας το Σείριο κοντά σε ελέφαντα γιατί τον κόβω τον ελέφαντα να γίνεται υπέρβαρη ζέβρα απο τις νυχιές.![]()
![]()

Dimitrius
Νεοφερμένο μέλος
Καλημέρα.
Λοιπόν τα νέα μας είναι πως η Μίνι υιοθετήθηκε από φιλική οικογένεια του σπιτονοικοκύρη μου. Δυστυχώς όλα έγιναν Σαββατοκύριακο που έλειπα και δεν ξέρω αν βρίσκεται σε καλά χέρια. Όταν προσπάθησα να μάθω περισσότερα από τον σπιτονοικοκύρη με κοιτούσε σαν να ήμουνα εξωγήινος και δεν έδωσα συνέχεια. Μακάρι να είναι καλά όπου και αν βρίσκεται. Της αξίζει γιατί είναι πανέξυπνο γατάκι με καταπληκτικό χαρακτήρα.
Εντωμεταξύ έχω συσφίξει σχέσεις με τη μαμά της Μίνι και του Γκριζούλη και έχω πρόθεση να την πάω για στείρωση.
Μένοντας στην Επανομή δεν έχω πολλές επιλογές για κτηνίατρο. Είναι περιοχή που οι γάτες δεν χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης καθώς όλοι ασχολούνται με μεγαλόσωμα σκυλιά και άλλα ζώα φάρμας. Από τον κτηνίατρο που επισκεπτόμουν δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Στην λίστα με τους κτηνιάτρους πλησιέστερη κτηνίατρος είναι η Ευγενία Μαρτσοπούλου. Έχει κάποιο μέλος να προτείνει κάτι πιο κοντά; Υπάρχει κάποια περισσότερη πληροφόρηση για την κυρία Μαρτσοπούλου και τη σχέση της με τις γάτες;
Η γάτα που θα πάω για στείρωση με εμπιστεύεται να τη χαϊδέψω αλλά φαντάζομαι όχι σε σημείο να την βάλω σε γατοφόρο. Μήπως να έπαιρνα πρώτα από κάποιο κτηνίατρο κάποιο ηρεμιστικό και να της το δώσω με το φαγητό για να τα καταφέρω;
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool