Συμβουλές για γατούλη 15 ετών

tomy's mamy

Νεοφερμένο μέλος

Η tomy's mamy αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Χρειάζομαι τις συμβουλές σας.
Γεια χαρά σε όλους, χαίρομαι που είμαι και εγώ μέλος της κοινότητας!
Είμαι ιδιαίτερα ανήσυχη με τον γατούλη μου Τomy ετών 15 ακριβώς ίδιος με την φωτογραφία στο cat press της ιστοσελίδας.
Είναι γεγονός ότι μένει πολλές ώρες μόνος του στο σπίτι και νιώθει μοναξιά ενώ μέχρι πριν 4 χρόνια είχε πάντα κάποιον παρέα. Μπορεί να έχει πάθει κατάθλιψη? και αν ναι πως πρέπει να το αντιμετωπίσω?
Τελευταία δεν θέλει να παίζουμε, τρώει λίγο και σχεδόν μόνο όταν τον ταΐζω στο στόμα (πάντα του μαγειρεύω ψάρι η κρέας, πολύ πολύ σπάνια τρώει έτοιμες κροκέτες κατ’ ανάγκην και δεν του άρεσαν ποτέ). Είναι φορές που τρώει από το χέρι μου ξαπλωμένος σηκώνοντας μόνο το κεφάλι του. Δεν τον έχω ποτέ πιέσει να φάει είμαι της γνώμης ότι τα ζωάκια ξέρουν τι κάνουν στη κάθε περίπτωση. Κοιμάται σχεδόν όλη τη μέρα η είναι τουλάχιστον ξαπλωμένος όπου και αν βρίσκεται (μέσα στο σπίτι ή έξω στο μπαλκόνι) με ανοιχτά μάτια και δεν μου δίνει πολύ σημασία χωρίς να φαίνεται ότι έχει κάτι μαζί μου. Επίσης απομονώνεται ενώ δεν το έκανε ποτέ είναι πολύ κοινωνικός και περίεργος τύπος και την παρέα ποτέ δεν την πρόδωσε. Μήπως του λείπουν βιταμίνες για την ηλικία του? Είναι επίσης στειρωμένος από τα δυο του χρόνια (εκεί είχε μια επιπλοκή – ουρολοίμωξη ) και πριν 2 μήνες καθώς και πριν ένα χρόνο είχε μια κύστη κοντά στον πρωκτό του που γιατρέψαμε για δεύτερη φορά με τα απαραίτητα και τον ταλαιπώρησε πολύ!
Ξέρω πως είναι μεγάλος αλλά είναι επίσης καλοθρεμμένος, πολυταξιδεμένος, καλοφροντισμένος, υπέροχος χαρακτήρας και χρειάζομαι τις συμβουλές σας για ότι καλύτερο μπορώ να του προσφέρω! Ευχαριστώ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η ανορεξία μπορεί να έχει κάποια οργανική αιτία, δεν είναι απαραίτητο ότι έχει κατάθλιψη. Ο κτηνίατρος τον έχει δει πρόσφατα; Αν όχι, καλό θα ήταν να τον εξετάσει και να του πάρει αίμα για να δείτε τη γενικότερη κατάσταση του οργανισμού και πώς λειτουργούν νεφροί και συκώτι. Είναι επίσης πιθανό να έχει και πρόβλημα με τα δόντια του και να πονάει, γι' αυτό να μην έχει όρεξη για φαγητό.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σε ευχαριστώ που απάντησες!!
Πριν από δυο μήνες ήμασταν συνέχεια στους γιατρούς και ο Tomy είχε φοβερή ταλαιπωρία λόγω της κύστης. Δεν έχει πρόβλημα με τα δόντια τουλάχιστον τότε και σήμερα από ότι με αφήνει να δω. Θα ήθελα όμως ένα γιατρό πιο φιλόγατο και κάποιον που να του πάρει αίμα στο σπίτι γιατί έχει πια (με όσα του έχουν συμβεί) γίνει στριμμένος στο γιατρό δεν αφήνει να τον αγγίξει κανείς στο ιατρείο εκτός από εμένα.
Φαντάσου την τελευταία αντιβιοτική ένεση του την έκανα εγώ μόνη στο σπίτι και ήταν σαν να τον χάιδευα, είχε άψογη συμπεριφορά. Εγώ (δεν έχω καμία απολύτως σχέση με την ιατρική) είχα κάνει τις άπειρες δοκιμές με τη συμβουλή του γιατρού σε φρούτα και αφού πήγαν όλα καλά, έκλαιγα δυο ώρες αγκαλιά με το Tomy για να μου φύγει η ένταση. Δεν έχει κάνει δυστυχώς ποτέ εξετάσεις αίματος, μπορείς να μας συστήσεις κάποιον καλό κτηνίατρο όπως αναφέρω πιο πάνω?

Καλησπερα και καλωσηρθατε.
Κι εγω θα ελεγα οτι ειναι καλυτερα να κανετε εξετασεις αιματος,για να δειτε πρωτα αν υπαρχει καποιο οργανικο αιτιο πισω απο τη συμπεριφορα του.Γιατρους που συνιστουν τα μελη του φορουμ μπορειτε να δειτε στη στηλη "γιατρε αρρωστησε;",υπαρχει ενα αρχειο Excel.
Ελπιζω να μην ειναι κατι σοβαρο,να τον χαιρεστε!

ευχαριστω και εσενα moukelis!
με την ευκαιρια θα προτεινα μερικα θεματα προς συζητηση και ενημερωση εαν δεν εχουν ηδη προταθει παλαιότερα:
1) Ανάρτηση ενός ενδεικτικού πίνακα φυσιολογικών τιμών εξέτασης αίματος της γάτας αναφορικά με την ηλικία.
2) Έξυπνα παιχνίδια για γάτες…….έχουν έντονη προσωπικότητα και βαριούνται εύκολα. Ίσως και έναν χώρο που να δείχνει πως μπορείς μόνος σου να φτιάξεις ένα ενδιαφέρον παιχνίδι για γάτες.
3) Γιατί δεν υπάρχουν φάρμακα για γάτες σε κρέμα. Τα χάπια δεν υπάρχει περίπτωση να τα παίρνουν . Ένα φάρμακο σε κρέμα
χορηγείτε πολύ εύκολα πασαλείβοντας το στόμα, οι γάτες δεν μπορούν να φτύσουν και δεν ταλαιπωρούνται.

Εδώ είναι η λίστα με τους κτηνιάτρους, που σου είπε η Δώρα.
Threads για παιχνίδια υπάρχουν διάφορα, ενδεικτικά: Παιχνίδια για γάτες , Το γατάκι σας και τα παιγνίδια του
Τα φάρμακα σε κρέμα είναι όντως καλή ιδέα (θα έπρεπε βέβαια να έχουν και καλή γεύση). Μέχρι να εισακουστείς από τις φαρμακευτικές εταιρείες :P δες αυτά: Πώς να δώσετε στη γατούλα σας το σιρόπι της – χωρίς να γίνετε χάλια , Πώς να δώσετε χάπι στη γάτα σας.
Α! Κι ένα άλλο άρθρο που θα σ' ενδιαφέρει, είναι αυτό.

Ελπίζω να πάνε όλα καλά με το γατούλη σου.:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back