Συμβουλές για μωράκι!

kitcat

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η kitcat αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 283 μηνύματα.
Γεια σας γατογονείς! :)
Εδώ και μια βδομάδα φιλοξενώ ένα απίστευτο γκρι μωράκι. Το έχουμε ονομάσει χνούδι και βρέθηκε μικρούλη και αβοήθητο στη αυλή της πινακοθήκης πριν λίγο καιρό. Γνωρίζω ότι στις 11 του μήνα άνοιξε τα ματάκια του και δεν ξέρω αν έχει πιει καθόλου γάλα από τη μαμά του. Υπολογίζω πως είναι 20 με 30 ημερών και πριν δυο μέρες ζύγιζε 220 γραμμάρια. Είναι αρκετά παιχνιδιάρης αν και την περισσότερη ώρα κοιμάται και νιαουρίζει έντονα όταν πεινάει και όταν θέλει να κάνει πιπί του.
χρειάζομαι λίγη βοήθεια για το γατούλι.:/: Αν και είχα και πριν 5 περίπου χρόνια δυο γατάκια σε αυτήν την ηλικία και μικρότερα (που κάποιος τα είχε βάλει σε μια σακούλα κάτω από τον κάδο των σκουπιδιών....) θυμάμαι ελάχιστα για την ανατροφή τους και έχω πολλές απορίες, τότε όταν άρχισαν να τρώνε φαγάκι τα ανέλαβε κάποιος άλλος και έτσι τώρα που ήρθε η ώρα να το κάνω εγώ σε αυτών δεν είμαι σίγουρη πως.
Συγκεκριμένα:
  • Πρέπει να ανησυχώ που δεν έχει κάνει κακά του περίπου 3 μέρες; (εγώ πάντως επιμένω να του ερεθίζω το πωπουδάκι, αλλά τίποτα).
  • Έχω προσπαθήσει να του δώσω γάλα από το πιατάκι και το ενισχύω με λίγα δημητριακά αλλά κάθε φορά που βάζει τη μουσουδίτσα του μέσα, φτερνίζεται και δείχνει να μην τον ενδιαφέρει, ωστόσο από το μπιμπερό πίνει 5 με 15 ml περίπου ανά τρεις ώρες. Λοιπόν; Καμία ιδέα;
  • Σήμερα προσπάθησα να του δώσω και μουλιασμένες κροκέτες από το χέρι μου αλλά έφαγε μόνο αυτές που ήταν κάτι σαν δημητριακά με γάλα η άλλη τον έπνιξε και ευτυχώς την έβγαλε. Μήπως δεν μπορεί ακόμη να μασήσει; (έχω πάρει friskies junior)
  • Νερό πρέπει να του δίνω; Σίγουρα πάντως δεν πίνει από το πιατάκι.
  • Τέλος αν και είναι αρκετά καθαρούλης και έχει αρχίσει να γλείφεται χρειάζεται να του κάνω μπάνιο;
Αυτά παιδιά, αν έχετε καμία συμβουλή.......
showimage.php

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Aν ανοιξε τα ματάκια του στις 11, πρέπει να είναι το πολυ 20-22 ημερών, ίσως και μικρότερο γιατι 220 γραμμάρια είναι λίγο. Το γατάκι που φιλοξενώ εγώ είναι 8 ημερών και ζυγίζει 180 γρ.
Κακά του κανονικά πρέπει να κάνει κάθε μέρα.
Είναι πολύ μικρό για να πιεί απο πιατάκι..τουλάχιστον καμιά βδομάδα ακόμα θέλει μπιμπερό.
Κροκέτες δεν μπορεί να φάει ακόμα, ούτε μουλιασμένες..αλλιώς μπορεί να πνιγεί.
Νερό δε χρειάζεται εφόσον πίνει γάλα ακομα.
Μπάνιο όχι εκτός βέβαια αν είναι πολύ λερωμένος και πάλι χωρίς σαπούνι και με χλιαρό νεράκι και κατευθείαν στέγνωμα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και οι φωτογραφίες δυστυχώς δε φαίνονται:(

ειναι ακομα μικρο για να πινει γαλα απο μονο του καλο θα ηταν να του εχεις το βραδυ και οταν λειπεις απο το σπιτι ενα μπολ με γαλα οσο για το μπανιο θα ελε γα οτι δεν χρειαζετε εκτος και αν εχει ψυλλους αν αποφασισεις να του κανεις μπανιο να ειναι σε χλιαρο νερο και να κρατας μια πετσετα να το στεγνωσεις αμεσως να χαιρεσαι το νεο γατακι και οποτε το πιασεις σε καλη ποζα βαλε και μια φοτω να το δουμε και εμεις !!για περισσοτερες πληροφοριες μπορεις να δεις στο θεμα εγκυμοσυνη θηλασμος και γατακια εχει πολλες απαντησεις για το συγκεκριμενο ζητημα!! για οτι αλλο θελεις ειμαστε ολοι διπλα σου!!:cool:

Αχ ευχαριστώ. Το πρόσεξα για τις φωτογραφίες, μπορείτε να τον δείτε εδώ.
Λες να είναι ακόμη μικρούλης ε;
Γιατί εγώ φοβόμουν μην είναι 30 ημερών και αυτό δεν θα ήταν καλό...

Αχου το! Τι 30 ημερών καλέ, αυτό είναι νινί ακόμα! Το πολύ 20 ημερών. Εχε υπόψη σου ότι δεν ανοιγουν ολα τα γατάκια τα ματια τους στην ίδια ηλικία. Είχα γατάκι που τα άνοιξε στις 4 μέρες και άλλο στις 10!

επισης αντι για κανονικο μπανιο μπορεις να χρησιμοποιησεις μορωμαντηλα!!!!ναι και εγω εδω περα το εμαθα!!!!!απλα αν χρησιμοποιεις αγελαδινο γαλα και οχι καποιο ειδικο για γατακια προσεξε μην σου κανει διαροια

Καλωσήρθες!
Δες για αρχή αυτό εδώ το άρθρο.
Πρέπει να ανησυχώ που δεν έχει κάνει κακά του περίπου 3 μέρες; (εγώ πάντως επιμένω να του ερεθίζω το πωπουδάκι, αλλά τίποτα).
Σ' αυτή την ηλικία, που δεν τρώνε ακόμα στερεή τροφή, δεν κάνουν ακριβώς "κακά" τους, αλλά ένα μπλιαχ υδαρές πράγμα... Αν κάνει αυτό, είσαι οκ. Αν δεν κάνει απολύτως τίποτα, τότε μάλλον καλύτερα θα είναι να το δει κι ένας κτηνίατρος.

Έχω προσπαθήσει να του δώσω γάλα από το πιατάκι και το ενισχύω με λίγα δημητριακά αλλά κάθε φορά που βάζει τη μουσουδίτσα του μέσα, φτερνίζεται και δείχνει να μην τον ενδιαφέρει, ωστόσο από το μπιμπερό πίνει 5 με 15 ml περίπου ανά τρεις ώρες. Λοιπόν; Καμία ιδέα;
Κατ' αρχάς, όταν λες γάλα φαντάζομαι εννοείς γάλα για γατάκια και όχι αγελαδινό, ε; Και "δημητριακά" εννοείς τις κροκέτες, όχι τα ανθρώπινα...(ούτε το αγελαδινό γάλα, ούτε τα δημητριακά είναι κατάλληλες τροφές για γάτες, πόσο μάλλον σ' αυτή την ηλικία).
Έτσι όπως το περιγράφεις, μάλλον δεν ξέρει ακόμα να πίνει το καημένο, μόνο να θηλάζει. Λογικά θα μάθει, σιγά σιγά. Αν δοκίμαζες να βρέξεις το δάχτυλό σου στο γάλα και να του το δώσεις να το πιπιλίσει, πλησιάζοντας όλο και πιο πολύ στο πιατάκι;:hmm:

Σήμερα προσπάθησα να του δώσω και μουλιασμένες κροκέτες από το χέρι μου αλλά έφαγε μόνο αυτές που ήταν κάτι σαν δημητριακά με γάλα η άλλη τον έπνιξε και ευτυχώς την έβγαλε. Μήπως δεν μπορεί ακόμη να μασήσει; (έχω πάρει friskies junior)
Καλύτερα για αρχή να του δίνεις μόνο μουλιασμένες κροκέτες, σιγά σιγά θα μάθει να τρώει και τις ξερές. Είναι μικρούλι μωρέ ακόμα.:baby:
Νερό πρέπει να του δίνω; Σίγουρα πάντως δεν πίνει από το πιατάκι.
Αν τρέφεται με γάλα, όπως κατάλαβα, τότε όχι, δεν χρειάζεται κι άλλο νερό, παίρνει αρκετό από το γάλα.
Τέλος αν και είναι αρκετά καθαρούλης και έχει αρχίσει να γλείφεται χρειάζεται να του κάνω μπάνιο;
Όχι ακόμα, είναι πολύ ευαίσθητα όταν είναι τόσο μικρούλια, κρίμα θα 'ναι να κρυώσει. Αφού είναι και καθαρούλης, όπως λες, δεν υπάρχει λόγος.

Ορίστε και άλλη μια φωτογραφία!

Η αλήθεια είναι ότι το ότι άνοιξε τα ματάκια του τόσο νωρίς με μπέρδεψε πολύ, τα γατάκια που είχα πριν 5 χρόνια άργησαν και όταν ήρθε η ώρα για φαγάκι ήταν αρκετά μεγάλα. Τώρα ηρέμησα με αυτό που μου είπατε!

το οτι δεν εχει κανει κακα 3 μερες ισχυει?αν ναι σαφως και υπαρχει προβλημα

Σ' αυτή την ηλικία, που δεν τρώνε ακόμα στερεή τροφή, δεν κάνουν ακριβώς "κακά" τους, αλλά ένα μπλιαχ υδαρές πράγμα.

Οχι πάντα. Το δικό μου το θηριάκι, 8 ημερών, κάνει κανονικά κακάκια..μιά σταλίτσα βέβαια αλλά σχηματισμένα:lol:
Τις πρώτες μέρες έκανε αυτό το υδαρές πράγμα που λες και ρώτησα τον κτηνίατρο και μου είπε ότι βάζω πολλή σκόνη για να φτιάξω το γάλα του (έβαζα μια κουταλιά σκόνη σε 30 ml νερό) και μου είπε να βάζω ενα κουταλάκι του γλυκού..και όντως από τότε τα κακά του είναι κανονικά:P
(ωραια κουβέντα πιάσαμε μεσημεριάτικα:lol:)

Γάλα του δίνω για μωρά σε σκόνη, μου το έφεραν μαζί με το γατί και μου είπαν πως τους το είπε ο κτηνίατρος εγώ η αλήθεια είναι πως σκεφτόμουν να πάρω το ειδικό για γατάκια αλλά κτηνίατρος είπε, κάτι θα ξέρει παραπάνω. Πάντως αν δεν κάνει κακά του και σήμερα θα τον παω αύριο στον γιατρό, με ανησυχεί(ήταν κάπως κιτρινωπά και μαλακούλια) .
Όσο για τα δημητριακά κάπου διάβασα (δεν θυμάμαι τώρα που, ίσως και στον αίλουρο) ότι για τον απογαλακτισμό και την στροφή προς την τροφή ξεκινάμε σιγά σιγά με παιδικά δημητριακά (κατάλαβα ανθρωπινά) μέσα στο γάλα. Αλλά αφού λέτε ότι είναι ακόμη 20 ημερών περίπου θα του βάζω τροφή μόνο για να μυρίζει προς το παρών και από βδομάδα βλέπουμε.

οχι δεν δινουμε γαλα για μωρα, ουτε δημητριακα, οι γατες εχουν πολυ ιδιαιτερη διατροφη και μαλιστα τους λειπει το αμινοξυ ταυρινη που δεν μπορουν να συνθεσουν και πρεπει να το παιρνουν απο την τροφη, οποτε πηγαινε σε ενα Pet shop και παρε τροφη για γατακια μικρα και ειδικο γαλα:)

Καλησπέρα και καλωσήρθες!
Πάρε γάλα ειδικό για γατάκια από ένα πετ σοπ.Σιγα σιγά θα αρχίσει να μασουλάει και κονσερβούλα ή μαλακές κροκέτες.Σε κατατόπισαν μια χαρά τα κορίτσια παραπάνω.
Εγώ λοιπόν έχω να πω μόνο ότι ο μικρός σου είναι ΕΡΩΤΑΣ,κούκλος,πανέμορφος!!!Τι μπεμπάκι είναι αυτό;:inlove::inlove::inlove::inlove:Να σου ζήσει,και να μας λες τακτικά νέα του!

Ο μικρούλης κατάφερε χθες το βράδυ να κάνει μοναχούλης του κακά επιτέλους, ενώ εγώ τον παίδευα όλη μέρα. Δυστυχώς γαλατάκι ειδικό δε βρήκαμε γιατί από τα 4 μαγαζάκια που ήξερα ότι είναι εδώ γύρω στη γειτονιά βρήκα μόνο ένα και αυτό δεν είχε :/:, αύριο πάλι. Πήρα όμως ένα καλύτερο μπιμπερό με πιο μαλακή πιπίλα και σπάσαμε σήμερα το ρεκόρ κατάποσης γάλακτος στα 15 ml...:D

:hmm:και τώρα έχω νέες απορειούλες....
  • Αν ο μικρός έχει ψύλλους πως θα το καταλάβω; Τον έχω δει μόλις δυο φορές να ξύνεται και δεν έχω δει κάτι που να μοιάζει με ψύλλο, αλήθεια οι ψύλλοι είναι μαύροι σωστά??:blink:
  • Και κάτι ακόμη.... αν έχει φάει έχει κατουρήσει και τον έχω στην ποδιά μου για χαδάκια... τι μπορεί να ζητάει και με κοιτάει και νιαουρίζει παραπονιάρικα....;:|
  • Τέλος πρέπει να το βουρτσίζω τον μικρούλη? Αν ναι πως; Οι βούρτσες στο pet shop είναι τεράστιες για αυτόν!

Μπράβο σας για το ρεκόρ!:)
Απορίες:
1) οι ψύλλοι είναι πολύ μικρά μαυρα μαμούνια,περπατάνε κιόλας πάνω του.Εντοπίζονται κυρίως στο σβέρκο και στο λαιμό,αλλά και στην κοιλίτσα.Ακομα κι αν δεν τους δεις,μολις μεγαλώσει λίγο θα του βάλεις μια αμπούλα ειδική,που σκοτώνει και τα ενηλικα ζωϋφια,και τα αυγά τους,και θα εχεις το κεφαλι σου ήσυχο.
2)Υπάρχει περίπτωση κάπου να πονάει;Τον έχει δει κτηνίατρος;Αν ναι,και είναι υγιής,απλά είναι γκρινιάρης ή θέλει παρεούλα.:hmm:
3)Είναι πολύ μικρός ακόμα για βούρτσισμα,ο δικός μας μόλις άρχισε να μένει και καμιά τρίχα στη βούρτσα να φανταστείς.Παρόλα αυτά,μετά τους δυομισι μήνες μπορεις να του περνάς απαλά εναλλάξ με χάδια τη βούρτσα απο πανω του,για να συνηθιζει και να μην έχετ μάχες για το βούρτσισμα μετα!:)

Μήπως φωνάζει επειδή πεινάει κι άλλο? Δοκίμασε όταν νιαουρίζει να του δώσεις λίγο γάλα ακόμα.

Καλώς όρισες και από μένα (επιτέλους, δεν θεωρούμε πλέον εγώ ο νέος):D.
Πρώτα πρώτα να συμφωνήσω και εγώ ότι είναι πανέμορφο, πρέπει να ομολογήσω ότι είναι ομορφότερο και από το δικό μου, (βέβαια σύμφωνα με την κουμπάρα μου και νουνά του, όλα τα γατάκια του κόσμου είναι ομορφότερα από το βαπτιστικό της:mad:)
Όσον αφορά τους ψύλλους συνήθως θα τους δεις να κινούνται στην κοιλίτσα του. Φυσικά και είναι πολύ δύσκολο να τους βγάλεις από μόνη σου. Σε περίπτωση που δεν τους δεις, την ύπαρξή τους θα την διαπιστώσεις παρατηρώντας στο σβέρκο του μωρού. Εάν έχει κάτι πολύ ψιλά μαυράκια τότε το πιο πιθανό να έχει ψύλλος καθώς αυτά είναι τα περιττώματα τους.
Όσον αφορά την ανησυχία σου για το γεγονός ότι δεν μπορούσε να ενεργηθεί αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι πίνει μόνο γάλα. Εμένα για μέρες μόνο κατουρούσε.
Φυσικά εάν ανατρέξεις στο δικό μου θέμα (S.O.S. Βρήκα μικρό γατάκι) στην αρχή θα διαπιστώσεις ότι εγώ είχα πανικοβληθεί πολύ περισσότερο από σένα. Εσύ τα πας μια χαρά μέχρι στιγμής.
Νομίζω ότι για την ώρα είναι αρκετό να του δίνεις μόνο γαλατάκι. Και το νερό το παίρνει από εκεί. Αρκεί να είναι γαλατάκι υποκατάστατο του μητρικού γάλακτος.
Το γεγονός ότι το βρήκες σε αυτήν την ηλικία το πιο πιθανό να έχει πάρει τις πρώτες μέρες γάλα από την μητέρα του πράγμα που σημαίνει ότι πήρε τα πρώτα αντισώματα, αν και ο γιατρός μου είχε πει ότι τα γατάκια και τα σκυλάκια παίρνουν τα αντισώματα και μέσο του πλακούντα.
Αυτά για την ώρα, εάν υπάρχει κάποια απορία μην διστάσεις.(μιλάει ο παλιός τώρα:cool:)

Γεια σου και σένα zorro. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια και τα καλά σας λόγια... (μια γλύκα είναι ο Θόρο σου μην ακούω τέτοια!)
Τελικά τα βρήκα εκείνα τα μαυράκια, (και από τότε με έχει πιάσει μια αναφυλαξία, έχω φαγούρα παντού ;)), θα πάω αύριο να πάρω σπρέι. Αλήθεια πόσο πάει το μαλλί και πιο μου προτείνετε ως πιο καλό? (αυτό το ψάξιμο για petshop στη γειτονιά πάλι απέβει άκαρπο, βρήκα άλλο ένα και έχει κλείσει....:down:)

Γεια σου και σένα zorro. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια και τα καλά σας λόγια... (μια γλύκα είναι ο Θόρο σου μην ακούω τέτοια!)
Τελικά τα βρήκα εκείνα τα μαυράκια, (και από τότε με έχει πιάσει μια αναφυλαξία, έχω φαγούρα παντού ;)), θα πάω αύριο να πάρω σπρέι. Αλήθεια πόσο πάει το μαλλί και πιο μου προτείνετε ως πιο καλό? (αυτό το ψάξιμο για petshop στη γειτονιά πάλι απέβει άκαρπο, βρήκα άλλο ένα και έχει κλείσει....:down:)
Για την ηλικία του,θα σου συνιστούσα frontline.ΠΟΛΥ προσοχη στη δοσολογια,και καλύτερα μην ψεκάσεις κατευθειαν πανω του.Βάλε γάντια μιας χρήσης,ψέκασε πάνω σε αυτά,και χαϊδεψε το να πάει παντου.ΟΧΙ στο κεφαλάκι έτσι;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back