Συμβουλές για την πρώτη γάτα!!

Θεώνη

Νεοφερμένο μέλος

Ο Θεώνη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Γεια σας , ειναι η πρωτη φορα που μπαινω σε αυτο το site και ειναι πραγματικα πολυ ενδιαφερον να συζητας για γατες.Εγω δεν ειχα ποτε γατα αλλα σε λιγες μερες θα αποκτησω ενα μικρο θηλυκο γατακι!!!Θα ηθελα να σας ρωτησω τι θα πρεπει να κανω ετσι ωστε να το προστατευω και να ζει φυσιολογικα.
Περιμενω τισ συμβουλες σας!!!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλώς ήρθες, Θεώνη. :)
Ανοίγεις ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ θέμα.
Για αρχή ρίξε μια ματιά στα άρθρα, καθώς και στις τέσσερις πρώτες ενότητες του φόρουμ, για να πάρεις μια πρώτη γεύση.
Αυτό που μπορείς να κάνεις προς το παρόν, είναι να ετοιμάσεις μια όμορφη γωνιά για το γατάκι σου και να φροντίσεις για τα αναγκαία (τροφή, αμμολεκάνη, κάποια παιχνιδάκια κ.λπ.)
Από κει και πέρα είναι λίγο βλέποντας και κάνοντας.:P Καλώς να το δεχτείς και είμαστε εδώ για ό,τι χρειαστείς.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αυτο το αρθρο το εγραψα για ατομα σαν εσενα

Η στύρωση είναι το χειρότερο

Γεια σας , ειναι η πρωτη φορα που μπαινω σε αυτο το site και ειναι πραγματικα πολυ ενδιαφερον να συζητας για γατες.Εγω δεν ειχα ποτε γατα αλλα σε λιγες μερες θα αποκτησω ενα μικρο θηλυκο γατακι!!!Θα ηθελα να σας ρωτησω τι θα πρεπει να κανω ετσι ωστε να το προστατευω και να ζει φυσιολογικα.
Περιμενω τισ συμβουλες σας!!!:)
Θεώνη,και για εμένα είναι η πρώτη φορά που μπαίνω σ'αυτό το site και ομολογώ πως είναι:up: .Κατά την ταπινή μου γνώμη το χειρότερο που μπορείς να της κάνεις είναι να την στυρώσεις.Καλή τύχη Θεώνει και είμαι σίγουρος πως η γάτα σου θα περνάει:up: .

Βρε κατ γιατι τετοια απεχθεια σε στειρωσεις;;; Μηπως δεν εχεις ενημερωθει σωστα και συνολικα;;;
:hmm: :hmm: :hmm:
Σορι που ρωταω αλλα μπορω να σκεφτω αμετρητους λογους υπερ των στειρωσεων....

το χειρότερο που μπορείς να της κάνεις είναι να την στυρώσεις.
Κατατοπιστικό άρθρο για το θέμα της στείρωσης, εδώ. Τα σχόλια που ακολουθούν αναφέρονται και στους πολέμιους της στείρωσης, νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να τα διαβάσεις.

Βρε κατ γιατι τετοια απεχθεια σε στειρωσεις;;; Μηπως δεν εχεις ενημερωθει σωστα και συνολικα;;;
:hmm: :hmm: :hmm:
Σορι που ρωταω αλλα μπορω να σκεφτω αμετρητους λογους υπερ των στειρωσεων....
Άκου Χριστίνα εγώ σιχαίνομαι τη στύρωση γενικά.Γράψε μου 10 λόγους υπέρ της στείρωσεις αν μπορείς!Please:D :D :D !

Γράψε μου 10 λόγους υπέρ της στείρωσεις αν μπορείς.
Συγγνώμη που απαντώ εγώ αντί της Χριστίνας, αλλά να οι δικοί μου 10 λόγοι:

1. Στειρώνοντας το κατοικίδιό σου, συμβάλλεις στον έλεγχο του -ήδη υπεράριθμου- πληθυσμού των αδέσποτων ζώων.
2. Ακόμη κι αν καταφέρεις να βρεις σπίτια στα γατάκια που θα γεννηθούν, αυτό σημαίνει ότι έχεις στερήσει αυτή την ευκαιρία από ισάριθμα γατάκια που ζουν στο δρόμο.
3. Προστατεύεις τη γάτα/γάτο σου από τη σωματική και ψυχική ταλαιπωρία των οίστρων (ειδικά αν πρόκειται για θηλυκό ζώο, οι συνεχείς οίστροι οδηγούν σε σοβαρότατα προβλήματα υγείας, όπως η πυομήτρα και διάφορες μορφές καρκίνου).
4. Προστατεύεις το κατοικίδιό σου από μεταδιδόμενα νοσήματα όπως η λευχαιμία και το AIDS της γάτας. Τα νοσήματα αυτά είναι πάρα πολύ διαδεδομένα στους πληθυσμούς των αδέσποτων και μεταδίδονται με ένα απλό δάγκωμα.
5. Προστατεύεις τη θηλυκή γάτα σου από τη σωματική και ψυχική ταλαιπωρία των απανωτών τοκετών/θηλασμών.
6. Προστατεύεις τον αρσενικό γάτο σου από σοβαρούς τραυματισμούς λόγω καυγάδων "διεκδίκησης" με άλλους αρσενικούς.
7. Προστατεύεις τη γάτα/γάτο σου από τους κινδύνους του δρόμου (αυτοκίνητα, φόλες κ.λπ.) στους οποίους εκτίθεται καθώς περιπλανιέται προς αναζήτηση ζευγαρώματος.
8. Μειώνεται (έως και εξαφανίζεται)η επιθετικότητα του ζώου σου απέναντι σε ανθρώπους ή άλλα ζώα. Βελτιώνεται η σχέση σου μαζί του.
9. Μειώνονται οι ζημιές στο σπίτι και εξαλείφονται προβληματικές συμπεριφορές όπως το μαρκάρισμα και οι τάσεις φυγής.
10. Η επιθυμία για ζευγάρωμα στα ζώα είναι αποκλειστικά οργανική, δεν έχει να κάνει με συναίσθημα, μητρότητα κ.λπ., τα οποία χαρακτηρίζουν μόνο τις ανθρώπινες σεξουαλικές σχέσεις. Επιπλέον, με τη στείρωση το ζώο δεν αποζητά πλέον να ζευγαρώσει (γιατί δεν παράγονται οι σχετικές ορμόνες από τον οργανισμό του), επομένως δε νιώθει να του "λείπει" τίποτα.

Εσύ μπορείς να μας πεις για ποιό λόγο "σιχαίνεσαι τη στείρωση";

Συγγνώμη που απαντώ εγώ αντί της Χριστίνας, αλλά να οι δικοί μου 10 λόγοι:

1. Στειρώνοντας το κατοικίδιό σου, συμβάλλεις στον έλεγχο του -ήδη υπεράριθμου- πληθυσμού των αδέσποτων ζώων.
2. Ακόμη κι αν καταφέρεις να βρεις σπίτια στα γατάκια που θα γεννηθούν, αυτό σημαίνει ότι έχεις στερήσει αυτή την ευκαιρία από ισάριθμα γατάκια που ζουν στο δρόμο.
3. Προστατεύεις τη γάτα/γάτο σου από τη σωματική και ψυχική ταλαιπωρία των οίστρων (ειδικά αν πρόκειται για θηλυκό ζώο, οι συνεχείς οίστροι οδηγούν σε σοβαρότατα προβλήματα υγείας, όπως η πυομήτρα και διάφορες μορφές καρκίνου).
4. Προστατεύεις το κατοικίδιό σου από μεταδιδόμενα νοσήματα όπως η λευχαιμία και το AIDS της γάτας. Τα νοσήματα αυτά είναι πάρα πολύ διαδεδομένα στους πληθυσμούς των αδέσποτων και μεταδίδονται με ένα απλό δάγκωμα.
5. Προστατεύεις τη θηλυκή γάτα σου από τη σωματική και ψυχική ταλαιπωρία των απανωτών τοκετών/θηλασμών.
6. Προστατεύεις τον αρσενικό γάτο σου από σοβαρούς τραυματισμούς λόγω καυγάδων "διεκδίκησης" με άλλους αρσενικούς.
7. Προστατεύεις τη γάτα/γάτο σου από τους κινδύνους του δρόμου (αυτοκίνητα, φόλες κ.λπ.) στους οποίους εκτίθεται καθώς περιπλανιέται προς αναζήτηση ζευγαρώματος.
8. Μειώνεται (έως και εξαφανίζεται)η επιθετικότητα του ζώου σου απέναντι σε ανθρώπους ή άλλα ζώα. Βελτιώνεται η σχέση σου μαζί του.
9. Μειώνονται οι ζημιές στο σπίτι και εξαλείφονται προβληματικές συμπεριφορές όπως το μαρκάρισμα και οι τάσεις φυγής.
10. Η επιθυμία για ζευγάρωμα στα ζώα είναι αποκλειστικά οργανική, δεν έχει να κάνει με συναίσθημα, μητρότητα κ.λπ., τα οποία χαρακτηρίζουν μόνο τις ανθρώπινες σεξουαλικές σχέσεις. Επιπλέον, με τη στείρωση το ζώο δεν αποζητά πλέον να ζευγαρώσει (γιατί δεν παράγονται οι σχετικές ορμόνες από τον οργανισμό του), επομένως δε νιώθει να του "λείπει" τίποτα.

Εσύ μπορείς να μας πεις για ποιό λόγο "σιχαίνεσαι τη στείρωση";

Κάτι μου λέει ότι αυτόν τον πίνακα θα τον χρησιμοποιήσουμε πολλές φορές!:up: μπράβο aretha! μπορούμε να τον κοπιάρουμε και να χρησιμοποιούμε όταν χρειάζεται??

μπορούμε να τον κοπιάρουμε και να χρησιμοποιούμε όταν χρειάζεται??
Εννοείται! Κι αν θέλεις να αναφέρεις προέλευση, γράψε "η τρελή με το αναισθητικό" ;)

Εννοείται! Κι αν θέλεις να αναφέρεις προέλευση, γράψε "η τρελή με το αναισθητικό" ;)
Εεεεεεε!!!! Ο κανονικός τίτλος είναι οι "τρελλές με το αναισθητικό"! Μην ξεχνιόμαστε! Είμαι κι εγώ εδώ, αλλά το προσπερνάω γιατί εσύ έγραψες τις "10 εντολές" όπότε ....;)

:lol: :lol: :lol: :lol: Αλίμονο!! Εννοείται ότι θα αναφερθείς ως "επίτιμη συν-συγγραφέας"!!
(α, ρε το βακτήριο, σχολή δημιούργησε τελικά!!) :lol:

:lol: :lol: :lol: τα συγγραφικά δικαιώματα σας ανήκουν νομίζω!!!:cool:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back